Regisztráció Blogot indítok
Adatok
retekgyerek

24 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Első körben azt kellene letisztázunk, hogy Kern András mit képvisel ebben a filmben? Ne legyenek kétségeink afelől, hogy az első magyar thrillernek kikiáltott film egy kalap szar, de azt ugye senki nem gondolta volna, hogy a két főszereplő közül Dobó Kata lesz a kevésbé rosszabb.…..
Hiába, Robert Downey, Jr-nak kellett az pár év a drogok fogságában. Anélkül lehet az a sors várt volna vár, mint James Van Der Beek-re (agyő, Dawson!) és ma már fogalmunk sem lenne róla. Szerencsére (?) nem így történt és Robert amihez az utóbbi években nyúlt, arannyá…..
TévéMozi Avatar - Füst 2009.12.17 23:21:00
Mi is vártuk nagyon. Mi is izgalommal vegyes kíváncsisággal ültünk be a 3D-s vetítésre. Hosszú hetek óta előre erre izgultunk. Aztán szétuntunk az agyunkat. Sajnálom, de ez a nagy büdös helyzet. Cameron megpróbált ugyan átverni a látványorgiával, de csak majdnem sikerült…..
Feel Good Nation Zárt osztály 2009.11.30 22:05:00
Elgondolkoztam, hogy mennyire zárt országban élünk. Itt vagyunk Európa közepén, mindenféle utak kereszteződésében és mégsem tudunk semmi a világról. Fogalmunk nincs ki az a Salman Rushdie, Eli Manning, nem vagyunk biztosak Ausztrália fővárosában, tavaly nyárig pedig nem tudtuk…..
TévéMozi Paranormal Activity 2009.11.26 00:35:00
Milyen lehet az a film, ami nagyjából 10 ezer dollárból pár hét alatt lett összedobva és mostanra már több, mint 100 milliót hozott? Rossz. Egyszerűen ennyi. A műfaj nem ismeretlen, hisz láttunk már ilyet. Egy kézikamerával felvett áldokumentumfilm, melyet a sztori szerint most a…..
Sokáig nem tudtam eldönteni, hogy Benkő Dániel tényleg megőrült-e vagy szándékosan játssza a médiahülyét és közben rajtunk röhög. De most már nem is érdekel. Eddig némán figyeltem ténykedését és az ennek teret engedő RTL próbálkozásait, de most már tényleg itt az…..
Ki adott erre pénzt? Miért? Teljesen hülye? Vagy a magyar filmgyártásban tényleg nem számít a néző, hisz a jó „biznisz” valójában a szponzoroktól összetarhált pénz „fizetés” címen való elosztása? Emberek, mindig van lejjebb. Csak önmagamat ismétlem, de…..
Alighogy lenyeltük és megemésztettük a Hasonmást, itt egy újabb képregény adaptáció. Tessék csak minél nagyobb dózisokban adagolni, lélegzetvételnyi időnk se maradjon a regenerálódásra, a fájó sebek enyhítésére. A helyszín ráadásul Antarktisz, úgyhogy még a kegyetlenül…..
retekgyerek 2009.10.26 21:42:09
Hasonmás - Van Damme nyomában Kezdjük Bruce Willis vértől csatakos trikójával. Hova tűnt? Nyilván 54 évesen már nem lehet folyton hordani, de mégis. Mióta lekopott Bruce-ról a szóban forgó ruhadarab, nem igazán találja a helyét a filmvásznon. Egy-egy remek mellékszerep (mint…..
Akartam írni egy összeszedett kritikát erről a műsorról. Egészen addig jegyzeteltem is, amíg el nem jött az a kérdés, hogy ki játszotta Tony Montanát. Az hagyján, hogy ezen egyeseknek gondolkozni kell. Amellett is szó nélkül elmentem volna, hogy láthatóan a műsorban végig…..
Most komolyan ennyire hülyének néznek minket? Vagy ennyire hülyék lennénk? Ezredjére is simán benyaljuk ezt? Kiszel Tünde reggel buszra vár, hogy megy a tehenészetbe? Én kérek elnézést. A TV2 ismét nagyot alkotott, ez nem vitás. Egy olyan fél-realityt csinált újfent, amilyet…..
Nos, itt az ősz, vége a tévés uborkaszezonnak. Tobzódhatunk a jobbnál jobb (atyaég!) műsorokban mindenféle csatornákon. Nézzük először a TV2-t, ami az utóbbi években gyakorlatilag nem, hogy nem lőtt gólt semmilyen műsorával, de a nézettségi adatokat nyálazva kijelenthetjük,…..
TévéMozi Inception - Teaser 2009.08.26 18:04:00
Christopher Nolan és Leonardo DiCaprio. Vajon mit tudnak kihozni ebből a jövőben játszódó thrillerből? A történetről nem lehet sokat tudni - egy cégvezető valamiféle zsarolási botrányba bonyolódik -, de Michael Caine, Marion Cotillard és Cillian Murphy neve a stáblistán nem…..
Jon Ronson állítólag igaz történetéből most Clooney-ék csináltak egy vígjátékot. Mit lehet mondani? Ewan McGregor még kérdőjeleket vethet fel, de mindenki Tökije (Jeff Bridges) vélhetően oda fog csavarni. Mindenesetre nehezen fogjuk kibírni 2009. november 6-ig.   ..
Feel Good Nation Lustaság 2009.08.23 23:37:35
Valószínuleg világhíres író lennék már, ha nem lennék lusta. Vagy minimum gazdag. De, ahogy említettem, nagyon lusta vagyok. Hogy mikor lettem lusta vagy hogyan váltam azzá? Fogalmam nincs, de nem is érdekel. Egyébként lehet, hogy nem is lusta vagyok, hanem csak kényelmes. Geci jó,…..
Autodidakta géniusz. Egy videotékában százasával szippantotta magába a filmeket. Aztán egyszercsak kipottyantak belőle saját gyermekei. Innen-onnan elcsent fogások, amit egyéni látásmóddal, korábban nem tapasztalt szellemmel, hangvétellel, frissességgel és briliáns humorral…..
TévéMozi Alig várjuk... 2009.08.19 20:15:00
Személy szerint én imádom a posztapokaliptikus világban játszódó filmeket, ahol minimum az emberiség megmentése a sivatagban egyedül koborló főhős feladata. Ha egy ilyen filmbe Denzel Washington is beszáll (bónuszként Gary Oldman is), akkor vélhetően nem fogunk rosszul…..
TévéMozi Reborn 2009.08.09 19:44:00
Mint tudjátok rossz pénz nem vész el. Nem is. Csak átalakul. Az előző helyszínen történt sajnálatos események után arra jutottunk, hogy nem hagyjuk kárba veszni majdnem három év szellemi termékét. Bármennyire is szerették volna ezt páran.  Ezért egy teljesen új és…..
A duplakritika jelen filmünk esetében olyan, mint egy képzeletbeli bírósági tárgyalás, ahol úgy alakult, hogy retekgyerek inkább a védelmet, míg misoka inkább a vádat képviseli, szigorúan előítéletek nélkül. Lássuk a csörtét! Pro Angyalok és Démonok: A vatikáni kaland…..
A duplakritika jelen filmünk esetében olyan, mint egy képzeletbeli bírósági tárgyalás, ahol úgy alakult, hogy retekgyerek inkább a védelmet, míg misoka inkább a vádat képviseli, szigorúan előítéletek nélkül. Lássuk a csörtét! Pro Közellenségek: Robin, the Hood A baj az,…..
A duplakritika jelen filmünk esetében olyan, mint egy képzeletbeli bírósági tárgyalás, ahol úgy alakult, hogy retekgyerek inkább a védelmet, míg misoka inkább a vádat képviseli, szigorúan előítéletek nélkül. Lássuk a csörtét! Pro Transformers - Géphang Annak idején, mikor…..
Havas Henriket ma Magyarországon nem kell bemutatni senkinek (gondolnánk, hogy idén már 60 éves lesz?). Volt ő már taxis és államtitkár is, de a közönség elsősorban arrogáns újságíróként ismeri, aki – valljuk azért be – letett már egy-két dolgot az asztalra.…..