Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jbc4wa

0 bejegyzést írt és 194 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem, nem kezdek el újabb szinkronvitát. Nem követelek feliratos kópiákat. Nem kívánom a 3D halálát. Mást kérdezek. Azt vettem észre, hogy ha egy film 3D-s – és mostanság az a ritkább, ha egy nagy költségvetésű darab nem az –, akkor az szinte biztos, hogy szinkronizált (a…..
jbc4wa 2014.06.01 15:20:01
Ismét aktuális téma, Geréb Ágnest és három társát éjjel őrizetbe vették, mert újra kellett éleszteni egy újszülöttet az ilyenolyan születés házánál. Ami nem is otthonszülés ugye, de félrevezetni nem akarok: otthon szülnek, de van egy felkészítő intézmény, ahol Geréb…..
jbc4wa 2010.10.06 15:50:49
@nosferato: Az a probléma szerintem ezzel az elmélettel, hogy az otthonszülést csak abban az esetben lehetne biztonságossá tenni, ha ugyanazok az orvosok és eszközök rendelkezésre állnának, mint a kórházban. Beleértve ebbe egy teljes műtőt, ugyanis a legbiztonságosabbnak indult szülés is végződhet katasztrófálisan. Ha viszont mindezt rendelkezésre bocsátaná a TB az otthonszülőknek, az egyenlőség jegyében, akkor ki a fene akarna innentől a kórházban szülni? Ha ott állna haptákban néhány orvos, egy műtő stb. a nappalimban, ugrásra készen? Nem hiszem, hogy reálisan és TB alapon mindez megoldható lenne. Csakis saját költségre. Az említettek hiányában viszont abszolút felelőtlenség otthon szülni.
zoli voltam Always On The Run 2010.09.29 10:09:00
Épp két új "szakmát" tanulok egyszerre, és egyiket sem iskolában. Tulajdonképpen, ha jobban belegondolok, gyakorlatilag az írás-olvasás óta szinte semmi olyat nem tanultam, kábé az általános iskolától a jogi egyetemig, amiért ma pénzt adnak nekem.Komolyan. Kurva szar…..
jbc4wa 2010.09.29 14:47:03
@EÖ: Ha figyelmesen elolvasod a második kommentemet, akkor rájössz, hogy tökéletesen egyetértünk.:) Én is pont azt írtam, hogy ha valamit meg kéne reformálni a tantárgyak közül (és sokkal inkább a gyerekek érdeklődését kéne figyelembe venni), akkor az az irodalom lenne. Tulajdonképpen kéne helyett inkább kell... A mai irodalomoktatás csak azt érte el, amit egy mai cikkben is olvashat mindenki, hogy döbbenetes mennyiségű a nem olvasó és a funkcionális analfabéta Magyarországon.
jbc4wa 2010.09.29 15:24:16
@MickthePick: Erről viszont már a tanárok tehetnek, nem a tananyag. Rossz tanár semmi iránt nem tudja felkelteni az érdeklődést, egy jó viszont mindent érdekessé tud tenni. A tanárokat kell inkább lecserélni, nem a tananyagot.:)
jbc4wa 2010.09.29 15:32:47
@mbazs: Teszek egy engedményt: nem 100%-ban, hanem 99%-ban az irodalomoktatás hibája. Egyszerűen képtelen felkelteni a gyerekekben az érdeklődést az olvasás iránt, sőt, elveszi a kedvüket tőle. A szövegértelmezést, helyesírást, szókincset stb. viszont máshogy elég nehéz magas szinten elsajátítani. Úgyhogy igen, tartom magam a véleményemhez.
Tavaly augusztusban indítottam útjára tabudöntögető cikksorozatomat, és pár nap híján kerek egy év után úgy döntöttem, hogy itt a vége - egyelőre úgy néz ki, hogy amit akartam, kiírtam magamból. Nem is szaporítanám tovább a szót, blogom nemzetgazdasági jelentőségét…..
jbc4wa 2010.08.05 14:01:35
@misbelief: De ez így akkor is olyan végleges... Nincs benne a comeback reménye. Nekem ez hiányzik ebből. Búcsú-poszt nélkül még élne a remény.:) Lehetne pl. szünet-poszt helyette.:)

Amúgy tényleg nagyon nagy a videó, én is akartam írni (komolyan!), de a sajnálkozás kiverte a fejemből.:)
Az egyre ritkább posztokkal kapcsolatos magyarázkodás helyett inkább gyorsan belevágnék mai mondandómba, mivel a Goldenblog "Tévhit blogok" kategóriájában még versenyben vagyok!Sokszor eljátszottam már a gondolattal, hogy komolyabb összegű lottónyeremény esetén vajon…..
Aki úgy érzi, hogy blogom lendülete mostanság megtorpant, az nem téved, de ennek csupán az az oka, hogy ugyebár itt a nyár és a szállodai WiFi elég gyenge a tengeren hánykolódó gumimatracomon.Nos ezek után mi más is lehetne a mai téma, mint az utazás, a nyaralás! Az utóbbi…..
jbc4wa 2010.06.16 11:11:54
jbc4wa 2010.06.16 14:33:31
@Sakk Matt: Köszönjük Emese, a kettő tényleg majdnem ugyanaz minden szempontból. Aki meg kóla helyett fantát iszik, na az az igazi lúzer, igaz? De a legnagyobb lúzer mégiscsak az, aki lehúzza a Vatikán látványosságait.
jbc4wa 2010.06.16 15:44:16
@izlésrendőrség: Áááááá, ez nagyon fájt! Irónia-alert felirat látom nem ártana néhány kedves kommentelő miatt, akik annyira irigyek még a fake sztorikra is, hogy rögtön jönnek habzó szájjal.:)
Nem olyan régen leírtam ellenérzéseimet a seggfej autóvezetőkkel kapcsolatban, illetve már az is kiderülhetett, hogy nem vetem meg a tömegközlekedést sem. Nos ezek után minden lelkiismeret furdalás nélkül rúgok bele egyet a gyalogostársadalom egy csoportjába, és talán egyszer a…..
jbc4wa 2010.05.26 11:09:31
@Terry Wrist: Persze annyi idő alatt, amíg kedélyesen integettek egymásnak, már rég átért volna.:)
jbc4wa 2010.05.26 11:59:56
@misbelief: Ismerős...:) Valószínűleg az is belejátszik a dologba, hogy az ember annyira meglepődik már mindenféle udvariasságon, hogy első pillanatban érzéki csalódásnak véli.:) Én gyakran balkezes utcákba is benézek, mert ugyan nekem van előnyöm, de ha ezt valaki nem tartja be, akkor max. ráírathatom a sírkövemre...:)
Ismét ugyanannál a bábaasszonynál csúsztak bele egy újabb életveszélyes esetbe. Még mielőtt a torkának ugranánk, az ugyan csoda, hogy még praktizál, de ha teszem azt, az elmúlt 3 évben is ezt tette, és nem volt róla egy hír sem, akkor a komplikációk száma egyáltalán nem…..
jbc4wa 2010.05.21 13:10:14
@Shinnotenshi: Nagyon szomorú a történeted, tényleg, DE! Azt írod, hogy esetetekben császárra lett volna szükség. Akkor valahol Te nem értesz mégis egyet a posztíróval? Hiszen otthon szülésnél a császárra szinte semmi esély, újraélesztésre sem sok, úgyhogy ha otthon születik a gyereked, akkor lehet, hogy meghalt volna.
Filmdroid Csajos poszt 2010.05.20 16:00:00
Ez a poszt picit rendhagyó lesz, de ha lehet akkor ezt most nézzétek el nekem. A téma egy beszélgetésből adta az ötletet. Dumálok egy külföldi csajjal, pasikról természetesen. Aztán mutat pár képet azokról a színészekről,akik az ő országában a legnépszerűbbek. Nem…..
comment:com Ez nem a Tv2 napja volt 2010.05.19 17:05:00
Kezdődött a Mokkában Kárász Róbert kínos önvallomásával a felesége lecserélését illetően, aztán ismét Kárász következett egy szőke kislánnyal megerősítve, aki azt sem tudta, hogy a Manchester United és a Manchester City az két különböző csapat, végül a koronát…..
jbc4wa 2010.05.20 10:00:10
@telekino: Elírásban tényleg az RTL Klub a király.:) Nem gyakran nézem a híradójukat, múltkor kb. 5 percig, ez idő alatt csupán két hír feliratát írták el, az egyikben ráadásul egyszerre két hiba is volt. Na ezt még észrevették, gyorsan levették és javították, a következő hír elírása már úgy maradt. Úgy látszik ők is azt hitték, hogy egymás után kétszer ilyen hibát elkövetni lehetetlen.:D
jbc4wa 2010.05.20 10:08:58
@sixx: Oké, oké, akkor az Rtl a második, ám legyen.:DD Cserébe mondhatjuk, hogy Te nem egy 3-5 szavas mondatot kell, hogy megírjál, és abba teszel egyszerre két hibát.:D
Előrebocsátom, hogy ez nem egy buzizós poszt lesz, úgyhogy a harcos homofóbok ne annyira örüljenek. Gyorsan lefutnám a kötelező köröket is: nekem nincs bajom a mássággal, közös megegyezés alapján szerintem mindenki azzal hál, akivel akar, továbbá biztos vannak meleg barátaim,…..
jbc4wa 2010.05.13 13:00:25
@jog-ász: Arra tényleg jó a műsora, hogy önbizalmat építsen, de sokszor ezt olyan áron teszi, hogy meggyőz kövér embereket arról, hogy nem kell lefogyni, így is jó vagy. Lehet, hogy jó így is és már tetszik is magának, de hogy rohadt egészségtelen, az is biztos...
jbc4wa 2010.05.13 13:22:38
@magnifique42: Egyetlen műsornak sem lehet célja az egészségtelen életmód bátorítása. Márpedig ezzel a hozzáállással nemcsak az aktuális alanyt győzik meg arról, hogy folytassa azt az életmódot, amivel a jópár plusz kilót elérte, hanem a TV előtt ülő, hasonszőrű nézőket is. Mert hát sokkal könnyebb "elfogadni", hogy "igen, kövér vagyok, de így is szép vagyok", mint lefogyni...
Nem ez az első alkalom, hogy a Széf kérdésszerkesztői marhaságot csinálnak, (és tartunk tőle, hogy nem is az utolsó) de eddig legalább olyan témákban tévedtek, mint mondjuk az első pezsgőt készítő szerzetes neve, vagy a bolygónkról látható legfényesebb csillag - ezek ugye…..
jbc4wa 2010.05.13 10:39:06
@fplg25: És szerinted akkor az rendben is van, hogy mivel ez nem a Legyen ön is milliomos, itt már bármekkora hibát el lehet követni? Sok szerencsétlen, aki ezt nézi, ebből tanul, mert hát máshonnan nem nagyon sikerült, aztán ezeket a marhaságokat jegyzi meg. Hurrá.
jbc4wa 2010.05.13 13:07:34
@nőklapja: Ezért hívják a műfajt blognak. Amúgy felesleges irigyelni, csinálhatsz magadnak nyugodtan saját blogot, onnan aztán azt moderálsz majd ki, akit csak szeretnél. Értem?
Úgy látszik, a Britain's Got Talent tehetségkutatói, akik egész évben Nagy-Britanniát járják, hogy a műsorba megfelelően ismeretlen és tehetséges előadókat találjanak, a skótoknál mindig rálelnek valami érdekesre. A néni 80 éves, és nagyon-nagyon aranyos. Ja, és énekelni is…..
Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy a Modoros vagy a Görbe Sminktükör már réges-régen kivesézte a férfias sportokért rajongó nőket, de ettől függetlenül én most megteszem. Környeztemben ugyanis egyre több az olyan fiatal nő, aki rettenetesen felkészültnek tűnik (!)…..
comment:com Van út haza 2010.05.06 16:30:00
Ha hozzám hasonlóan a tököd tele van már ezzel a héttel, akkor gyere, bontsunk egy sört, aztán tekerjünk a Comedy Central mosolyűrhajójára, ahol Mr. Bean (20:20, 20:50), Fekete Vipera (21:10), South Park (22:00), Family Guy (22:30, 23:45, 0:15) és Hofi Géza (22:55) vár. A Comedyt…..
Nemzet akkor is volt, amikor nem lehetett szavazni, és valószínűleg akkor is lesz, ha már esetleg a demokrácia nem lesz divatban.  „Egy magyar nemzet van, egy magyar állampolgárság lesz” - Semjén Zsolt nyilatkozata szerint az új kormány lehetővé fogja tenni, hogy…..
jbc4wa 2010.05.06 14:46:53
@bagyula: A "minőséggel nincs gond" ugye nem a magyar egészségügy témájára vonatkozik...?
jbc4wa 2010.05.06 16:17:40
@bagyula: Egyetértünk, tényleg nincs miért folytatnunk a vitát, mert aki ennyira a saját kis elképzelt világában él, azt nem is lehet és talán nem is kell onnan kirobbantani. Nyilvánvalóan a személyiséged alapfontosságú része lett a magyarságtudat a külhoniság miatt, és ha bárki csak a legkisebb mértékben is veled ellenkező állásponton van a témában, az beletrappol a lelkedbe és összedől a kisvilág. Még egyetlen érvet sem hoztál fel az általunk felvetett kérdésekre azon kívül, hogy "Még kár ezzel foglalkozni, majd meglátjuk." és "Törődj bele!"(Amúgy meg félek, hogy még több "Törődj bele!" tanácsot hallhatunk majd, ha meglesz a szavazati jog.). Köszönjük a magvas gondolatokat! Te nem tetted szimpatikusabbá számunkra a kettős állampolgárságot, inkább még visszataszítóbb a kép.

Ja, és 30-40 milliós adót fizetsz be te Magyarországon az államkasszába? LOL!!!
jbc4wa 2010.05.06 16:28:35
@daito: Jó összefoglalás!

Az a rész mondjuk a megaLOL kategóriájába esik, hogy kötelezettségei is lesznek az új állampolgároknak. Bele ne rokkanjanak szegények. Gyanús, hogy az előnyök messze meghaladják a kötelezettségeket.

Azt meg te magad fejtegeted (ezzel mélyen egyetértek), hogy ez a döntés praktikusan minden oldalról feszültségeket fog szülni. Akik eddig is utáltak minket, még jobban fognak utálni. Ez természetesen a kisebbségben lévő magyaroknak nem fog egészségére válni. Ha maradnak, ezzel kell szembenézniük, ha átjönnek, akkor meg az itteniek félelmeivel és ellenszenvével (értsd: jobb esetben munkahely féltése, rosszabb esetben a segélyek, Gyes stb. problémája). Mindezt a kettős állampolgárság miatt, ami tulajdonképpen nem is tudjuk, hogy mire kell EU, Schengen, európai állampolgárság stb. mellett, ha csak nem érdeke ez valakinek...
Gyenge. Ugyanabba a vonalba tartozik, mint pl. a számokbafojtva. És sajnos nem abba, mint pl. a konteo. Pedig...a világon annyi tévhit van, annyi hülyeséget gondolnak és követnek az emberek, puszta megszokásból, hogy egy kicsit alapos utánaolvasással remek blog lenne. De nem az. A baj…..
2010 a tehetségkutató tévéműsorok éve. Fél tucat izlandi vulkán, két kormányváltás és néhány mediterrán államcsőd sem tud ezen nagyon változtatni, sőt talán még az sem, ha Liptai Claudia egy meleg bárban összejönne Szijjártó Péterrel. Akkor is mindenkinek arról kell…..
jbc4wa 2010.05.04 08:47:17
@Hamlet: Ha esetleg még nem találtad volna meg vagy valakit érdekel:

tv2.hu/magellan/video/a-legcikibb-sztarok-sikerenek-titka

Eléggé a videó vége felé beszél sixx. Talán még soha nem néztem vissza neten magyar tv-s műsort, de most nem tudtam megállni.:) Sixxből celeb lesz, meglássátok.:P
Ismét itt vagyok, saját felelősségemre távoztam abból a svájci idegszanatóriumból, ahová egy lesújtó kritika miatt kerültem be.Néhány korábbi posztom (pl. ez vagy ez) alapján sokan hihetnék, hogy nincsenek barátaim, ez azonban nem igaz. Olyannyira nem, hogy eddigi életem során…..
jbc4wa 2010.05.03 09:21:15
@misbelief: Van, akin még ő sem tudna segíteni. Néhány kommentelő erősen emlékeztet Ruprechtre, bár Ruprechtnek valószínűleg jobb a humorérzéke.:)
jbc4wa 2010.05.03 09:24:57
Végignézve az eddigi posztokat rádöbbentem, hogy baromi sok az autózáshoz köthető téma. De mit tehetünk, amikor kibaszott sok hülye van az utakon? Reggel beülök a kocsiba ötlet nélkül, mire kiszállok, vérlázító dolgok sora várja, hogy poszt szülessen róla.Balatoni…..
Ismét itt az évi rendes szakdolgozat szezon, fiatal felnőttek ezrei izzadva gyúrják reménybeli remekművüket, azaz kutatnak, elemeznek olyan témákat, területeket, amelyeket valójában előttük már rengetegen feldolgoztak. Ilyenkor erős a csábítás egy internetről letöltött kész…..
Irigylem azokat, akik tudják, hogy vasárnap kire akarnak szavazni. Haragszom azokra, akik azt gondolják, mindenki más hülye. És nem hiszem el, hogy ha két erő alakul csak ki a politikában, akkor "A" majd tényleg engem képvisel, "B" meg egyáltalán nem. Mindig…..
jbc4wa 2010.04.09 13:57:48
@Palkovics Ede: Azért a listáról való bejutás nem ördögtől való, hanem az a lényege, hogy azok a szavazatok is érjenek valamit, amik nem az egyéni győztesre estek. Különben most vasárnap után nem lehetetlen, hogy 100%-os fideszes parlament lenne, holott a választóknak közel sem 100%-a szavazott a Fideszre. Úgyhogy azért az ilyen kijelentésekkel óvatosan bánjunk. Arról nem is beszélve, hogy ritka az, amikor egyéniben az adott jelöltre szavazol ("Mert ő olyan rendes ember!"), sokkal inkább a pártjára.