Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jausten

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2 évvel ezelőtt ért véget a kedvenc sorozatom, a The Americans. Az alábbi nézőnaplóban megpróbáltam összefoglalni az utolsó rész és a sorozat legnagyobb tanulságait és a legfontosabb témáit és azt, hogy miért nem volt párja a 2010-es években...
Mondtam, hogy lesz csúszás, sajnálom. Cserébe a Drót egyik legfaszább jelenetének alapmotívumát ellopva összefoglalom az eseményeket azoknak, akik nem akarnak olvasni. A rendes hogyvót utána. Petting Bravúros tracking shottal nyitunk, Samu kálváriájának ezredik stációja az első…..
Na. Célegyenes. A végén meg valaki a Vastrónon, de addig van még hat rész, izgalom, intrika, miazmás. Ha valaki arra kíváncsi mi vót eddig, akkor javaslom ennek a linknek a matatását, mindenki másnak meg csak annyit, hogy Tél van, Éjkirály.Falat döntesz, de miért?Úgyis megszívod. Deres Kisfickó…..
jausten 2019.04.17 14:17:48
@akrosztikon: A Targaryenek zászlaját, nem?
Kritikus Vitatható Oscarok [17.] 2019.04.11 17:30:34
Az Oscar gálák 90 éves történetében rengeteg olyan eset fordult elő, amikor érthetetlen és érdemtelen módon került megjutalmazásra egy-egy filmes alkotás. Ha az utóbbi 30 évet vesszük górcső alá és csak a "legjobb film" kategóriára fókuszálunk, öt esetet emelhetünk ki, melyeknél erősen vitatható…..
Vajon tényleg joga volt a nemesúrnak elhálni a nászéjszakát a birtokán élő leányokkal? Miért nem lehetett a főnemesnek a köznemessel házasodni? Mit jelent a mágnás kifejezés? Apró-cseprő titkok a címeresek nemesi előjogairól, kiváltságairól! Forrás: Wikipedia, Eszterházy család címere..
A minap pont a belvárosban volt dolgom így volt időm tüzetesebben szemügyre venni az Erzsébet téren levő Michael Jackson emlékfát. A fa A Google térképen is rajta van, közkedvelt turista célpont, Michael Jackson rajongóknak meg egyenesen zarándokhely. Jönnek turisták, iskolás csoportok, sőt, Michael…..
jausten 2018.07.31 14:27:55
@hungarisztan: Tökéletesen igaza van. Én is hatvanas vagyok, de kis- gyerekeken kívül nem szoktak "nénizni". Az egyik rádió dalküldős műsorát pont emiatt kapcsoltam ki: "kezicsokolomerzsikenénimittetszikakarniküldeni?" Ebben is messzi vagyunk még Európa kulturáltabb régióitól.
Folytassuk akkor Richard Armitage Hobbit előtti munkásságának feldolgozását, most egy romantikus sorozattal, mely Elizabeth Gaskell azonos című regényét viszi képernyőre, négy részben. A Válaszcsapással ellentétben jelen esetben olvastam a sorozat eredetijéül szolgáló regényt…..
Néhány igen szép fotót találtam a flickriver-en tegnap. Egy részükről tudható, hogy 1976-ban készültek. és egy nyugatnémet turistacsalád fotói. A beszkennelt polaroid képek készítője ismeretlen (nekem azok tetszenek igazán, kicsit igyekeztem feljavítani a megfakult színeit is). Kérlek benneteket,…..
#526 Nagy szavak ezek a címben, hiszen a tűz és a kerék után a WIFI az ÚR legnagyobb áldása, de valójában inkább egy hölgy volt. Legalábbis részben. A Metro-Goldwyn-Mayer egy ünnepelt és külső kúróssági jegyekkel kellemesen megáldott színésznője ugyanis a negyvenes években meglepően sokat tett…..
jausten 2016.03.11 00:57:08
@Nb_4: Szívemből szóltatok. Azt hiszi a "szerző", hogy trendi és jópofa a stílusa, pedig csak tacho.
jausten 2016.03.12 19:01:51
@vittore: Hát, ami azt illeti, neked is "van egy stílusod", és nem állsz jól a központozással sem. Olvasd el Czingel Szilvia Hedy Lamarr-ról szóló cikkét; szexizmus és trágárság nélkül is lehet valakiről jó ismeretterjesztő cikket írni.
608 éve (1402) diadalmaskodott Timur Lenk az oszmán törökök felett. Timur Lenk (=Tamerlán) Dzsingisz kán leszármazottja a 14. század végén a mongol seregeket egyesítette és még egyszer utoljára hírhedtté tette a világ számára. Közép-Ázsia lovasnomád népei élén rázúdult a…..