Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ezeknek??

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvéd reménykedik, hogy nincs összefüggés a nyomozás megindítása, és a blogon megjelentetett kritika között. Bár az igazságszolgáltatás némely résztvevője hajlamos a bosszúra, erről korábban írt is a Zugügyvéd egy publicisztikát.Kedves Zugügyvéd!Gratulálok a…..
Ezeknek?? 2009.09.25 18:17:29
@füredi: Nem Neked kéne kireggelned.
Én inkább azt feszegetném, minek ennyi poszt u.a. a témában.
Ezeknek?? 2009.09.25 22:25:01
@kereksajt77: "Viszont többszáz hsz után még mindig nincs válasz arra a szakmai kérdésre, mért helyezték hatályon kívül a jogerős ítéletet az együttműködési kötelezettségről."
Ez egy jogi blog, nem bíróság, a harcot nem itt kell megvívni. Ahhoz, hogy érdemben válaszolni lehessen a kérdésre, el kellene olvasni az egész anyagot, ami nem kicsi. Felperes ügyvédje bizonyára tudja a választ, őt kellene megkérdezni.
A Zugügyvédnek az alábbi ügyet  egy híres-hírhedt blogger bejegyzéséből küldték át, mindenképpen jogi csemege, és ezért ne politikai szemszögből vizsgáljuk. Érdekes a felperes gondolkodásmódja, gondoljuk végig, az analógia alapján milyen jogi konzekvenciája lenne annak,…..
Ezeknek?? 2009.09.22 16:41:50
@individuum: "Számomra például nem egyértelmű, hogy az alperes a póló viselésével, vagy az igazoltatásról készített fényképek közlésével sértette-e meg a felperesek jogait?"
A póló viselésével.
Az alkotmány 61.§(1) védelem nem terjed ki hamis tények közlésére, ezért itt alperesnek van biz. kötelezettsége.
A fotó esetében utólag dönt majd a bíróság, elvileg a rendőrt megilletik a fotóhoz fűződő jogok, de ellentmondásos a gyakorlat, pl. bírókra, ügyészekre van tv.
A Másodfokú műhiba és a Rabosított felperes bejegyzéseket próbálja más szemszögből megvilágítani az alábbi levél. A Zugügyvéd természetesen nem tud igazságot tenni az ügyben.  Kedves Zugügyvéd! Felhívom a figyelmedet egy/több sorozatra, amelyek célzatosan…..
Ezeknek?? 2009.09.18 12:12:30
@Pascal: "Ez nem a lakás része, hanem közös tulajdon, nem nyúlhat hozzá a társasház engedélye nélkül."
Ez így van, de a per arról szól, megoldható-e lakáson belül, ill. kinek a költségére? Fentebb leírtam, hogyan kellene megoldani a problémát.
Ezeknek?? 2009.09.20 23:21:40
@Pascal: " azt hittem legalább annyi világos, hogy ami közös tulajdont érint az nem oldható meg lakáson belül."
Pervesztés + anyagi kár jóval millió felett és még mindig nem lakható a lakás.
Közös tulajdon /lefolyó/ lakáson belüli átépítése lehetséges. Szakszerű kivitelezéshez nyilván hozzájárultak volna anno, csak elmérgesedtek a dolgok.
A felperes áthelyezheti a közös tulajdonú lefolyót a padlójából a plafonjára és ha akarja, rácsatlakozhat, vagy külön vezetheti a saját csövét a plafonon derítőig. Csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy meg lehetett volna oldani a problémát, ha felperes kifizeti a szerelési költségeket és eltekint a kisebb esztétikai hibától, nevezetesen: fent a sarokban fut egy cső.
Nincs más lehetőség a megoldásra, mert a derítő befolyócsöve alacsonyabban van, mint az időközönként megemelkedett vízszint. Ebbe az irányba kellene elindulni.
Ezeknek?? 2009.09.21 17:19:30
@Pascal: Amit leírtál, stimmel.
Mindössze műszakilag közelítettem meg a dolgot. Úgy vélem, a megoldás a lényeg, mert a szennyvizet nem érdekli a per kimenetele.
Egy társasházi fűtési rendszer kiépítésének anomáliáit taglalja az alábbi levél.  Mint ahogy ez az ügy is bizonyítja, a  társasházi törvény igencsak megérett egy átfogó módisításra.Szia Zugügyvéd! Megírom a társasházi gondomat, talán valakinek lesz okos…..