Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ökörkorty Bandi

5 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hamarosan egy posztsorozattal kedveskedünk nektek, melyből megismerhetitek kedvenc kocsmánkat (melynek nevét egyelőre nem árulom el) és annak emblematikus arcait. Sajnos eléggé elfoglaltak vagyunk mindketten, így nem tudom pontosan megmondani, mikor kerül erre sor, de várjatok…..
Ökörkorty Bandi 2009.11.27 12:41:56
@budapestjovoje.freeblog.hu: El sem hinnéd, mennyire. De egyszer már tényleg összegereblyézem a fontos helyeket és arcokat.
Nemrég írtam a lánchídi emléktábláról. Nem bírtak magukkal a kegyeletsértők. „Művük” alább megtekinthető...
Nosztalgiajárat a 4-6-os vonalán. Egyik haverom csak Petőfi-villamosként szokta emlegetni. Kérdés mondjuk, mennyire érzi nosztalgikusnak, aki még két éve is ilyenen járt iskolába/dolgozni. ..
Na, vajon kik is? Nem, ezúttal nem a cigányokról van szó, és nem is a ruszki betonfalloszt  átértelmezőkről. A Hírszerző nevű webszemét weboldal egyik munkatársa szervezkedik. Tekintsünk most el Tomcat személyétől, s csak a száraz tényeket vizsgáljuk:A Lánchídon a két…..
Ökörkorty Bandi 2009.10.07 17:42:25
@retax: Egy blogon engedtessék már meg az elfogultság, köszi.

Ophélie holttestét hazaszállították, és eltemették. A két Hollánét meg sem találták, így azt hiszem, az ő esetükben meggyilkolásuk helyszínén kell megemlékezni róluk. (Ráadásul – ellentétben a sugallatoddal – nem a szomszéd Kovács Pistikéről és apukájáról, id. Kovács István alkoholistáról beszélünk, hanem két államtitkárról.)

Amit kifelejtettem a posztból: ez az emléktábla nem odanőtt, hanem helyre lett állítva. Negyedszázadig állt azon a helyen, ahol ma is, de Rákosiék – akik közismerten törvénytisztelők és erkölcsösek voltak – 1946-ban leverték, és megsemmisítették. (Nyilván nem azért, mert Hollánék élve előkerültek.)

A tábla ügyéről annyit tudok, hogy a hírszerzős arc és Tomcat is először jogi lépéseket tesz, aztán meglátjuk hogy alakul. Most aláírás-gyűjtési akció van folyamatban a tábla megmentéséért, illetve Tomcat perelni készül a Fővárosi Önkormányzatot a tábla eltávolításáról szóló határozata illetve a tulajdonosi jogkör értelmezése miatt. Hogy eközben magát is promózza-e, leszarom.
Október 10-én a II. kerületi önkormányzat támogatásával, a Magyar Biokultúra Szövetség működtetésében biopiac nyílik a Klebelsberg Kultúrkúria udvarán. A piac szombatonként 6–13 óra között várja vásárlókat. A biopiacon zöldség, gyümölcs, tej, tejtermékek,…..
A Mátravidéki borozóból, Tandori kedvenc kocsmájából üdvözli minden bajusztársát a hétfő esti közönség.Balról jobbra: Csumpi bácsi, Hámori tanár úr, András, Gábor, Kristóf és Béla..