Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Old Man

0 bejegyzést írt és 500 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
21 hónap Büdösbogár 2010.04.27 09:49:00
A múltkori reggeli bolhacirkusz alkalmával készült kép is, csak nem volt időm feltenni. Most pótolok...
Old Man 2010.04.27 12:33:36
Ha már ennyire lendületben vagyunk Trisztán-ügyben, folytassuk a nem-tudom-hányadik in flagranti kísérlet végkifejletével. Márk a legutóbbi részben egyedül ugyan rajtakapta a kufirc után szunyáló feleségét és annak szeretőjét, de döntésképtelensége olyan mérvűnek…..
Old Man 2010.04.27 12:22:28
@Gloria Mundi: Emberelje meg magát!A fene tudja, mi ütött bele, túl sokat politizált vagy sakkozott, meg egészen elkényelmesedett, már korábban is mindig csak szunyókált!Azért egy igazi katona végzett volna egy kis előzetes felderítést, akkor talán most könnyebb dolga lenne.Bezzeg mindjárt felébredne ha akadna egy jóképű vetélytársa!
A környék térképe  A tangai poszt megírása után úgy döntöttem, hogy egy sokkal rövidebb lélegzetű bemutatást a longidói ütközet is érdemel, amely a hadjárathoz szorosan hozzátartozott (egyik szerkesztőtársam meghatározása szerint  ez a…..
Szűzgarázs 44. Visszhangok 2010.04.26 08:00:00
Mindeddig nem akartam erről írni, sőt beszélni sem. Szombaton aztán rászántam magam, hogy elmondjam valakinek. Agapé persze tud róla. Talán más nem is. Még Anzelm atyával sem elemezgetjük a gyerekkoromat. Azt hiszem, sokszor szerettem volna úgy nézni magamra, mint valami múlt…..
Az indiai ezúttal nem volt jelen a németórán, ezért Viki egy kicsit felszabadultabban magyarázott a lányának. A kislány viszont ugyanolyan unottnak és érdektelennek látszott, mint mindig. Viki alig várta, hogy leteljen a kiszabott idő. Lehet, hogy a nyelvtanítás helyett inkább a…..
Old Man 2010.04.26 12:15:34
@Gloria Mundi: @21 hónap: Az egyik, talán a legfontosabb alapkérdés minden párkapcsolatban.Mindent meg kell beszélni, ami a kapcsolat létét, lényegét, jelenét, jövőjét alapvetően érinti.Mindenről lehet beszélni, de nem kell mindent megkérdezni és nem kell mindenbe beleszólni.
Old Man 2010.04.26 13:29:35
@Gloria Mundi: "ki viszi át a szerelmet, a fogai közt tartva a túlsó partra?"
G.B.Shaw: A házasság szerződés azon problémák megoldására, melyek nélküle fel sem merültek volna."
Szegény Lúcia, egy teljesen szétszórt és következetlen tanárral találta magát szemben. Viki abban a pillanatban gondolta ki, mit csináljanak, semmit nem tervezett el előre. Boldog volt és szerette volna mindenkire ráönteni a boldogságát, aki csak szembejött. Az óra után…..
Szűzgarázs 43. Hová? 2010.04.23 08:00:00
Rossz döntések? Rossz döntések. Most csak pár sort írok. Nem tudok többet. Szégyellem magam a prof előtt, és szégyellem magam MC miatt. Nem, azóta se jelentkezett. Különös. Ha tudja, ki vagyok, ő kereshetett volna. Ezek szerint mégse tudja. Vagy utál, amiért nem mentem el a…..
São megvárta. Josuéval beszélgetett a főbejáratnál, alig észrevehetően mozgatta a csípőjét és néha végigsimított a haján, azon a gyönyörű, fényes fekete haján. Vikinek egyértelmű volt, hogy São kelleti magát, az arca úgy ragyogott, mintha valami nagy boldogság érte…..
Old Man 2010.04.23 13:50:37
@vén betyár: Csak semmi turbékolás!Dugás!
Old Man 2010.04.23 14:06:55
@Gloria Mundi: @21 hónap: Paranoiám is van.Üldöznek a nők.Különösen 1.Semmi szerencsém a nőkkel.Az első feleségem elvált, a mostani meg nem akar.:P
Végre. Végre megint ott ültem a kopott zöld kanapén. A disszertációmról beszéltünk, a profnak tetszett a legutóbbi fejezet, bár szerinte én a státuszomnál fogva nem tárgyalhatnám így a vallásokat. Sőt, valójában az, aki egy vallás követője, nem is foglalkozhatna a…..
Old Man 2010.04.21 16:36:39
@Carmesina: Özvegy vagy elvált, akár többszörösen is.Csalódott, de nem megkeseredett ember.Nem a saját hibájából nem él tartós, boldog párkapcsolatban.Lehet nős is, aki éppen kifele tart.
De miért menekülne el?Más Cippóra és más Leti.Nincs annyi ideje, hogy fórumon cseteljen, meg blogot is olvasson.Elfoglalt ember, meg különben sem azonosította Cipporát Letivel.Még bármi kiderülhet róla, tán csak az nem, hogy ne tetszene Letinek.A prof után...
Old Man 2010.04.22 07:59:27
@Tóthi: Igen, csakhogy a prof nem az a bevallós, bevállalós fajta...A trükközés rávallna, de sztem ahhoz is lusta...Juj, de a begyemben van!MC-t viszont nagyon hiányolom!Ki lehet, hol lehet?Hol volt, hol nem volt?:)
Old Man 2010.04.23 12:57:57
@Attus Germanicus: Valamint ásó, kapa, nagyharang...
Lenin agitál (1917)Lenin 140. szülinapjára (1870. ápr. 22.) egy rövid áttekintővel emlékeznénk, amely nem annyira róla, hanem az orosz szociális mozgalmak "elhajlásairól", a hatalomért folytatott harc általuk előszeretettel használt egyik eszközéről, a politikai…..
Old Man 2010.04.23 12:34:24
@lécci: Köszönöm!Közben megtaláltam:
"l920 után már a szovjetállam vezetőinek is terhessé kezdett válni a CSEKA vérengzése....A CSEKA kegyvesztetté vált és vezetői komolyan félni kezdtek, hogy szerepük véget ért és többé már nem lesz rájuk szükség....Most újból be kellett bizonyítani, hogy nélkülözhetetlenek.A jól bevált agent provocateuri módszert választották....Amikor egy éjjel csikorgó hidegben hazahajtatott, az egyik sötét utcában álarcos rablók föltartóztatták.A rablók, mint "fehér gárdisták" revolverrel a kezükben kényszerítették Lenint, hogy kiszálljon a kcsiból, majd elvették revolverét, táskáját és lehúzták a bundáját is.Atután az útonállók az autóban elszáguldottak, úgyhogy a szovjetállam teljhatalmú urának hosszú úton egy szál ruhában gyalog kellett hazamennie.Lenin még azon az éjjelen beleegyezett abba, hogy a CSEKA fokozotabb figyelemmel fojtson el minden ellenforradalmi mozgalmat.E parancsra Dzserdzsinszkij azonnal intézkedett is..."
A hírszerzés és kémkedés története III.kötet 321.o. Franklin 1936
ZAK 2. sorozat 29. poszt    A magam szerény segédkezésemhez képest Előd atya több száz, ha nem több ezer életet ment fáradhatatlan önkéntes munkájával. A magas, tar fejű, hatvanas évei derekát taposó, ám kiváló erőnlétű paptársam kőbányai kinevezése előtt…..
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ami engem illet, amennyire vissza tudok emlékezni, zsenge gyermekkorom pályaválasztási elképzelései között (a szinte kötelező kovboj, villamosvezető és űrhajós után közvetlenül) előkelő helyen szerepelt a vérszomjas kalóz. Kismy mai…..
Old Man 2010.04.22 10:25:21
@teddybear01: David Howarth - Az Armada pusztulása )Kossuth 1984( 9.oldal:"Fülöp elkoboztatta a portugál flotta gerincét, a gályákat /galeonokat/,a portugál közhit szerint a világ legkiválóbb hadihajóit."
11.o.:"...négy nápolyi háromárbócos hadigálya /nagy testű vitorlás és evezős hajók/, amelyekről azt tartották, hogy vmennyi hajótípus közül a leghasznosabbak a csatában, végül négy, szintén evezővel hajtott portugál gálya..."
65.o.:Kép:Óriási vitorlás gálya.
/három árbóc, 4o pár evező/
l99.o.:"... a ronccsá lett San Lorenzo háromárbocos hadigálya volt? sok száz rabszolga inaszakadtából húzta az evezőt..."
274.o.:"...65 tért haza, 65 veszett el.A hiányzók között szerepelt 41 vitorlás hadihajó, három a háromárbocos hadigályák közül..."
Old Man 2010.04.22 11:23:54
@teddybear01: Köszönöm!
Zoltán Atya Kalandjai Új élet 2010.04.22 07:15:00
ZAK. 2. sorozat 28. poszt   A pincében sokat imádkozunk közösen, és megtesszük a halaszthatatlan napi teendőket. Szuzitól SMS-t kaptam. Írja, reméli jól vagyok, és alig várja, hogy újra legyen templomkórus próba. Dominika nővérrel, Borival és Nuandával az óvóhelyül…..
21 hónap Reggeli bolhacirkusz 2010.04.22 07:15:00
Nunu egy hete rendesen tud négykézlábazni. Most épp hevesen gyakorolja a ringó-rángatózó kutya pózt, amit a testvére egyre inkább a vasútpálya fenyegetéseként percepcionál, míg én fetrengek a röhögéstől. És most négykézlábról visszanyomta magát ülő helyzetbe. Míg én…..
Old Man 2010.04.22 08:09:42
Izrael, s ezen belül a zsidó állam hadserege kiemelkedő helyen található minden olyan szakember (és laikus) érdeklődési körében, aki (bármilyen okból) a különböző speciális egységekkel foglalkozik. A zsidó különlegesek múltja és jelene joggal kelti fel a terület iránt érdeklődők figyelmét. A…..
Old Man 2010.04.16 12:35:40
@Titus Pullo Urbino: Gedeon kardja.Nagyszerű könyv is "íródott" belőle, melyet megfilmesítettek.@tiboru: Nekünk illett volna felköszönteni névnapod alkalmából.Mi kaptunk ajándékot/Köszöntelek és KÖSZÖNÖM!
Old Man 2010.04.21 15:50:54
@odeon: Menáchem Begin, a későbbi miniszterelnök volt az Irgun akkori vezetője.
21 hónap Status quo 2010.04.21 14:25:00
Hát, véget ért a látogatás. Elsőként megjegyezném, hogy a Pincéfrakk utcai cicák mindenképp minimum az év zsenije díjat érdemli meg. Ugyanis mikor Pfucicával beszélgettem, ő reagált a Nanapáról kitárgyalt szupermenszindrómánál úgy, hogy az a tipikus férfihiúság. Először…..
Josué kitett magáért, mindent az asztalra pakolt, amije csak volt a hűtőben vagy a konyhaszekrényben. Carlos is hozzátette a magáét, úgyhogy valósággal dúskálhattak a finomságokban. Persze csak amolyan diákpénztárcához és férfiízléshez képest értendő finomságokban, melyek…..
Old Man 2010.04.21 15:37:49
@21 hónap: A lónak is 4 lába van...
A lovas is meginoghat...
Előfordul.Sajnálatos.Fájdalmas.
még sincs harag...
Együttműködés >>>összhang>>>>száguldás
ZAK 2. sorozat 27. poszt   Az Amerikai Egyesült Államok hivatalos közleményben támogatja a hős pestieket. Sajnos  nem hivatalosan viszont kiszivárgott, hogy a szavakon túl, tényleges segítségre ne számítsunk. Brüsszelben rendkívüli sajtótájékoztatón jelentették be,…..
Örömmel konstatálom, hogy Vászka is kedvet kapott egy vegyes (történelmi és családi) tabló megrajzolásához, melynek főszereplője a szerző nagyapja, a történelmi kor pedig az egymilliószor (de továbbra is állítom: nem elégszer!) megénekelt második világháború, illetve az azt…..
ZAK 2. sorozat 26. poszt A Kormányt a Bakonyba, egy egykori atomsiló mellé kiépített óvóhelyre evakuálták. A Budapesten maradt polgárokat rádión buzdítják kitartásra. A Kabinet első intézkedés tervezete a BAR-listások felfegyverzésére irányult. Aki harcképtelenné…..
Ajánlom ezen írást Némedi Lacinak, aki megismertetett a mondással, miszerint a kutatást befejezni nem lehet, csak annak aktuális állását lehet összefoglalni. Tanga, 1914. november 4. Reggelre körülbelül végzett a flotta az aknamentesítéssel, s így tisztázták, hogy a B…..
21 hónap Kép 2010.04.19 22:41:00
Egy tornyot látok és egy házat. Legalábbis a romjaikat. Földrengés volt. A torony bedőlt, a kisház teteje beszakadt. A küszöbön egy nő ül. Szakadt a ruhája, kócos a haja. Véres a szeme - a szeme helye. Valami megszúrhatta. Azon tanakodik, hogy ha nem lett volna vak, vajon…..
A katonaviselt emberek nagyon jól tudják, hogy minden alakulatnak, sőt, alegységnek megvan a maga örök balfékje (néha több is), aki akarva-akaratlanul kihívja maga ellen a sorsot, illetve automatikusan vonzza a bajtársak csipkelődő energiáit. Dogoo ma egy ilyen katonáról,…..
Szűzgarázs 40. Mégis, kicsoda? 2010.04.16 08:00:00
Nem feledkeztem meg Krisztus Katonájáról, de az ominózus csetelésünk óta nem voltunk soha egyidőben online. És e-mail címet nem cseréltünk még, bármilyen furcsa. Végre online van. Várok. Nem akarom én megszólítani. Nehogy azt higgye, hogy annyira izgat, kicsoda, és honnan…..
Old Man 2010.04.19 06:32:39
Kicsoda MC?Nem tudjuk, de hogy ki lehet, mílyen lehet, azt megpróbálhatjuk kitalálni.Apró imformációmorzsákból kikövetkeztetett feltételezések laza halmazából egyfajta személyiségképet alkothatunk.Egyedülálló, elvált vagy özvegy.Felnőtt, önálló életet élő gyermeke van.Neki se kutyája, se macskája, se kanárija.Magányos, 45-50 év körüli.Magasan képzett műszaki értelmiségi, széleskörű, mély humán műveltséggel.Szabadfoglalkozású, egyéni vállalkozó vagy magasbeosztású vezető.Mélyen hívő, de nem dogmatikus.Nyitott, érdeklődő személyiség, mégis fegyelmezetten visszafogott, majdnem zárkózott.Mestere a számítógépnek, lehet, hogy már Cipporát is azonosította a TV-műsorban látott kedves kis nővérrel.Akkor mi szükség van a rendi öltözetre a találkán?Semmiképpen nem azért, hogy megszemlélés után esetleg elsunnyogjon a hófehér Mercedeszével, inkább Letinek kinál lehetőséget, hogy első alkalommal ne mint csinos fiatal nő, hanem inkább mint cselekedeteiben, gondolataiban, érzelmeiben korlátozott személy jelenhessen meg.Komoly, lovagias férfi, kicsit régimódiasan udvarias, de néha léhán szellemeskedni, viccelődni próbál.Segíteni szeretne az emberen, de a nő is vonzza.Lehet egykori magasanképzett magasrangú katonatiszt, aki maga is meghasonlott és nehezen szabadult a kötelmeitől.
De mi is tévedhetünk, mit Cippora, azért jó lesz vigyázni!Ki a csoda lehet MC?
@Gildor Inglorion: Ugyanúgy müködik mint az életben, ott is előbb - utóbb kiderül a hazugság, csak a legtöbbször már későn.Éppen azért hisszük el, mert bízunk, nem feltételezzük... és ezzel gátlástalanul visszaélhetnek.
Old Man 2010.04.19 09:43:21
@Gloria Mundi: Igen, először én is 40-re saccoltam, de kicsit érettebb, tapasztaltabb, megfontoltabbnak tűnik.
Műszaki vagy építész, reál tudományokban, szakmában igen jártas, boszorkányosan kezeli a számítógépet, lehet akár pilóta is.
Pannonhalmán érettségizett vagy lehet akár korán kiugrott, pályamódosított pap is.
Lehet, hogy nem volt hivatásos katona, csak az egyetem után berántották pár hónapra, de az is eléggé megutáltatta vele.Beszédes nick.
Old Man 2010.04.19 13:50:07
@vén betyár: A prof előbb-utóbb úgyis összejön Agapéval.Korban is összeillenek, meg hát, zsák a foltját...