Regisztráció Blogot indítok
Adatok
t1gr1s

15 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Noha legkevésbé sem vagyok oda a feltételes múlt, mint nyelvtani szerkezetért („mi lett volna, ha…”), és a hétköznapokban amennyire csak lehet, kerülöm is az effajta megnyilvánulást. Ez a sorozat mégis egy olyan „mi lett volna, ha…” kérdést vet fel egy – ha úgy tetszik – párhuzamos univerzum elénk…..
t1gr1s 2017.02.23 10:56:52
Linkelek egy képet a második évad utolsó részéből:
atlanticsentinel.com/wp-content/uploads/2016/12/The-Man-in-the-High-Castle-map.jpg?w=640
Úgy tűnik, semleges zóna alkotja a volt Szovjetunió nagy részét. A könyv szerint Közép-Ázsiába űzték volna vissza a szlávokat (legyen hely a Lebensraum-hoz...), úgy tűnik, a filmben ez a terület fedi. Talán a harmadik évadban lesz szerepe.
Gyorsjelentések A technika útján 2010.02.24 16:15:08
Milyen sok hasznos fontosdolgot nemzett ez a félteke,széles szárnyú fémtestet, miégben repked, mint a fecskeDe törhetünk még feljebb istúl légen, csillagfényes űrbehol Földünk színes tömegétműholdak hada fogja körbe.Napra-nap kél egy nagyszerűés magasztos, tudós eredménymi…..
Gyorsjelentések Idők végén 2010.02.23 16:29:00
Megvan mindenünk, mi óhaj stestnek-érzéknek oly kellemesétel-ital, média dráma a főnek:önnön gondolatunk sekélyes.Élnünk sem kell, teszik másokhelyettünk hírben és képernyőn,édes reklám álmokat álmodunkkényelmest elnyúlva a heverőnÉs tán nincs miért eszmélni…..
Gyorsjelentések Kötelmek 2010.02.16 16:44:30
Sajgó szemmel követem feketebetűk menetelő bogár oszlopát,szétesett tudatom törekszik erőtlenbogozni belőle értelemnek fonalátKis cselekmény, de egy fontos ésjelentős tevékenység állomása,ami ismét csak egy korszakosalkotó történés munkálkodása.A magam szükségét is…..
Gyorsjelentések Ébredés 2010.02.12 14:15:19
Sápatag s némán néztünkfarkasszemet, én s a reggelő havat köhögve kelt fel,én kelletlenül s remegve.A sötét szoba is mogorvavolt, nagyon nem akartahogy derengő homályávala szürke nappal kitakarja.Álmom még ott volt ágyamszélén, áttetszőn kuporgottde már tűnt is el,…..
Gyorsan szaladó fekete fákszaggatják a hepehupás tájat,dermedt hullámok úsznaktova, ahogy szemem vágtat.Mély keréknyom vágja élesrea dombok keblének hajlatát,lentről a dér magasra hág sszétoszlik a menny tűzfalán.Balról sok egyenes jön, síktetők, betonból szerkezetek,tépett…..
Gyorsjelentések A gép dícsérete 2010.02.04 14:30:39
Fényes karmok marnak talajts rágnak kérget ásványércről,mit eddig meddő föld takart.Erős karok mozgatta hegyekvándorolnak fém puttonyokba,aztán tovább, szalagon menettisztulnak a mocskos humusztól,s végül szent géppé lesznek, mifáradságtól kímél s időt spórol.Igen, már…..
Kéretlen tör fel bennemfeledett képek sora – s milyszép volt, így, elmerengve…Haj, persze nem így esett,nagyon jól tudom, de az időcsudálatos, furcsa varázsecset.Átszűri emlékeim velejét,vörösre fest, aranyba vonvagy ráönt gyász feketét.Álmodás lett,…..
Itt van előttem, asztalon,halványan ragyog s néma,mégsem hangtalan.Nem megy, nem tesz, s nem szól,csak guggol a cserépben, mitkapott a sorstól,nem keres igazat vagy hamisat,nem dühöng esténként, mikor jőmár a virradat,nem alkot világmegváltó dolgokat,nem harsogja világgá, hogybenne…..
Világosba fordul áta korán sötétedő utca,egymás után gyúlik kia kirakatok sora.Fázó emberek iszkolnaka fényes árban.s a fagy rőt nyomot hagymindőjük arcában.Hontalan botorkál féligalvó állapotban,a fagy neki ismerősminden formában.Ösztönné vált bennea tompa…..
Gyorsjelentések Zajlás 2010.01.28 13:38:00
Komor fagy telepedett rá a földre, Görnyeszt embert s dermesztvárost hidegen csípős tömege.Jeget hizlal a Duna, rajta madarakutazva vagy a vízbe alá-alábukvakutatnak s bámulják a halakat.A táblák lassan, zárt sorokbanMenetetelve szorulnak összébbS zárják a fényt a habokba.Egyre…..
Gyorsjelentések Felfelé 2010.01.26 16:43:01
Kockába zárva omlok önmagamba,tompa csendben zúgó gépek közt húzódok vissza ős magányomba.Az idő megállt, meghalt minden s mozdulatlan mered rám a holtanyag szögletes tekintete.Ruhám, testem ijedt foglyakéntszövet s hús szorongatvalelkem végre megváltást kér.Térbe préselve…..
Gyorsjelentések Séta a hóban 2010.01.25 08:46:00
Havas úton rakosgatomegyik léptem a másik után,csíkos minták sorát hagyvatalpam nehéz éle nyomán.Mi mögöttem van, már enyészik,mi előttem, még nincsen kész,magam is csak átutazom,mi vagyok, sose lesz egész.Felnézve látom, hű barátomgyors iramú vágtáját,őzet látott, hát…..
Gyorsjelentések Tárgyaláson 2010.01.25 08:32:53
Lassan fordul szemgolyóma harsány szónok felé,ki tű tekintetét szigorlóndöfi homlokom lebenye mögé."Miről beszélsz?" - rándul a kérdésrenyhe agysejtjeim káoszában,hisz előbb még ágyban voltamvad ölelkezés mámorában.Állam fel, s le vándorola bólintás hosszú…..
Másnap Tovatűnt már az este kihívó leányaki lelkemet tüzes-pajzán táncávalvirágba borította! Vén csoroszlya lett, bűzös a szája Igéző gazella alakja helyett márcsak csontokat takar a ruhája Incselkedett, mielőtt magát odadta,úrinő módján volt – most…..
Január a Dunán Tompán derengő szürkét lehel az ég S a fényt tőle fehér fejű házak bólintják tovább és mindenfelé. Lábaiknál, a folyó partján nyomott zsongással négykerekű bogarak szaladgálnak szürke, nedves sávokon, Arrébb hosszú, csíkos, sárga hernyó kígyózik…..
Háromszáz négyzetméteres paksi borospincére tett szert a Szekvin Kft. a Dél-Dunántúli Borkultúráért Kft. (DDB) megvásárlásával 2008. augusztusában Pakson. A DDB eladói Dr. Molnár Károly, az atomerőmű igazgatóságának elnöke, Kocsis István, az MVM vezérigazgatója, Kovács…..