Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pt_tomi

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Nemzeti Bank már állítólag egy hete figyelmeztette az összes lottózót, békávépénztárat, és egyéb állami érdekeltségű intézményeket, hogy uv-fénnyel és szabad szemmel a valódiaktól megkülönböztethetlen hamis húszezresek árasztották el az országot, írja a Helyi…..
Ha valaki hasonlóan kísérletező kedvében van, mint Dr. Tenyérnyi Pók, az kommentelje már ide nekünk tapasztalatait a joghurttal pudinggal, mert Pók szerint az a legkevésbé sem pisztáciaízű, mint inkább mandula. Hát én megkóstoltam ezt - és rohadjak meg papírzsákban - de ennek…..
Attila hirtelen felindulásból úgy döntött, megtakarított Supershop-pontjait válságbiztos strandpapucsokba fekteti, csak nem jön még a nukleáris tél. Az egyforintos akciótól megrészegülve csak a bődületes megtakarítás lebegett a szeme előtt, ezért rendelt is belőle 900 párat.…..
pt_tomi 2009.10.09 07:44:56
Viktor rögtön a megkötés után elfelejtette befizetni a Cascót, ami csak akkor jutott eszébe, amikor ellopták a kerekeit. A biztosító szerint még élt a szerződése, ezért pótolta a mulasztást, és azóta is fizette a csekkeket. Szeptember végére derítették ki, hogy igazából…..
Jól megbánta az online vásárlást Zoltán. Az ED-től vett mobil megkarcolt kijelzőjén nem volt fólia, a cég el is ismerte, hogy tévedésből használt telefont küldtek, de - misztikus, hogy miért - készpénzben nem voltak hajlandók visszaadni az árát, csak átutalással. A pénz…..
Imitto nem töltötte tele rizsával a levelét, de a lényeg úgysem a szövegben, hanem a képekben van. A kereskedés hasznaltauto.hu-ra feltöltött képein ugyanis az összes autót nemcsak hogy a levélírónk által is emlegetett zebrán, de egy részüket ráadásul félig a járdán…..
Juszuf apró, de nagyszerű története egy újabb gyöngyszem a parkolási átverések között. A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft-vel bonyolódott vitába, amikor az plusz költséggel terhelte meg a ketyegő bírságát és jól meg is sürgette. De nagyon úgy néz ki, jogtalanul.…..
Mindig határokat feszegetnek a rendőrös és kisebbségekkel kapcsolatos témák, már akkor is, ha csak említés szintjén kerülnek elő ezek a szereplők, sokan hajlamosak sztereotípiák alapján ítélni. Emiatt agyaltam rajta, hogy kitegyem-e Raziel sztoriját, de bízom a kommentelők…..
pt_tomi 2009.10.08 10:53:59
@Tron65: Szabály az szabály. És tényleg pont.
De ezt az átláthatóságot melyik oldalról nézik?
Gondolom belülről kell nem? Elvégre a sofőr ott ül! Vagy kívülről is betekinthetőnek kell lennie, az írt százalékban? *
Szerintem optikailag kívülről lehet akár hótfekete is, de belülről attól még van egy normál árnyalatod!
Olyan mint a tükröződős változat, kívül magadat látod... stb. stb.

Sztem is érdemes fellebbezni.

* kívülről nézve, forgalomban olyan mindegy, hogy mennyire sötétített az ablak nem?
Ha egy kamiont veszek alapul már akkor elveszik egy olyan előny, hogy az előttem levő autó abalakán átlátva van infóm a környezetről. Szóval egy személykocsinál sem lehet ezzel gond, hogy nem látok át rajta. Belülről legyen meg az átláthatósági minimum és kész.
Ezt csak azért írom mert sztem nem ez volt a bünti alapja, hanem kívülről találta túl sötétnek...

Index nélkül lehet közlekedni, ha még él a karjelzéses módszer...
Ahol én lakom, ott kicsiben van egy hasonló kereszteződés ahhoz, mint amiről Nikorene írt, mégpedig olyan ahol az egyik utcát keresztező másik kicsit odébb folytatódik, így nem teljesen egyértelmű, hogy az egy, vagy két kereszteződésnek számít és mikor kinek van elsőbbsége.…..
Évi a TGI Friday's különbejáratú Torkos Hétfőjén szembesült azzal, hogy étkezési jeggyel fizetni speciális kedvezmény. Ennyire rossz a kajajegyek árfolyama? Azt hitte a Homár, hogy már mindenki mindent azzal fizet: Minden héten hétfőn el szoktunk menni vacsizni, általában egy…..
pt_tomi 2009.10.08 08:28:02
Nem is tudom, milyen következtetést is vonjak le Utcamacska képei láttán. A legszembetűnőbb, hogy ott van a gyerekülés, de első ülésen, mert hát hova is tenné hátra, Astrát, Focust venni helyette meg milyen ciki lenne, azt nem nézik meg a halandók. Emberünk ugyanakkor bátor is,…..
Tételezzük fel, hogy mindenki tudja azt, hogy a megkülönböztető jelzéseit használó járművet tilos megelőzni. Volt is már néhány véletlenül elkapott fotónk, amin épp a nem lassan haladó, villogó-szirénázó mentőt előzi egy mégkevésbé lassan, ellenben fokozottan…..
autózz! Akkor meg kire tartozik?! 2009.09.30 09:52:00
Rendkívüli módon szokott bosszantani, ha arra valójában nem jogosult autós beparkol a mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyre, az egyik legvérlázítóbb pofátlanságnak tartom. Sokan azzal szoktak védekezni, hogy túl sok ilyen hely van a bevásárlóközpontoknál, úgyse jön…..
pt_tomi 2009.09.30 12:26:28
Szintén mozgáskorlátozott parkolóval kapcsolatos történet, nem is oly rég történt, még valamelyik híradó is foglakozott vele...

Adott egy mozgáskorlátozott hölgy és ha jól tudom az Ő lánya, egy kártya, és egy parkoló.

A helyszín egy okmányiroda mozg.kor parkolóállása. A két hölgy azért jött ide, hogy a lejáró kártyát meghosszabbítsák.
A hosszabbításhoz elengedhetetlen a régi kártya bemutatása és a jogosult aláírása is. A két ügyfél a kártyát magával viszi az okmányirodába, de parkolójegyet nem vesz csak egy papírt hagynak a szélvédő mögött, a kártya számával...

Szerencsétlenségükre, visszaérkezvén már a büntetést teszi ki a parkolóőr, hiszen jegy nélkül egy fecni alapján nem jogosult eldönteni a szerv, hogy büntet nem büntet.

Természetsen az ügy nem állt itt meg hiszen eddig és a megújítást követően is érvényes kártya birtokában voltak/vannak, így kérték a büntetés elengedését méltányossági alapon!

A parkolási cég vezetője, nem engedte el a büntetést arra hivatkozva, hogy ilyen esetben nem jár méltányosság!

A tények:
-a segítő személyen kívül a kártyára jogosult személy is az autóban utazott
-ügyintézés idejére a kártyát be kellett vinni az okm.irodába
-jegyet nem vettek csak egy papíron jelezték, hogy nekik van és odaírták a számát
-a parkolóőr büntetett, hiszen neki nincs lehetősége mérlegelni ilyen esetben
-ezt a két hölgy is elismeri!

DE AZ HOGY A KIB. PARKOLÓTÁRSASÁG EGY ILYEN ÜGYBEN NEM ALKALMAZHAT MÉLTÁNYOSSÁGOT!?!

Ezek után már semmin nem lepődöm meg!
pt_tomi 2009.09.30 13:18:17
@Brigi \"B. A.\" főnöke: Vitatta valaki a büntetés jogosságát? Nem!
Az ELVről van szó a kva életbe! Nemrég még szélvédőket törtek be emiatt a kiba. kártya miatt. Akkor sokan kivették, mégha szabálytalankodtak akkor is, mert legalább utólag lehetőséges volt igazolni, hogy jogosult volt ott és akkor megállni. Tudod sokaknak talán jobb az utólagos igazlolás miatti hercehurca mint egy szélvédőcsere!

"Maradj meg magadnak..."
Külföldi sztori következik, egy olyan történet, ami azt sejteti, hogy a magyar fogyasztók homlokán ott a láthatatlan "balek" felirat, amit a határokon túl is jól ért mindenki. Olvasónk, Duarte Freitas Carvalhal Souza do Rego Ramalho nem beszari, így Nagy-Britanniában bérelt…..
A 2009-es őszi kerekezés is megvolt tegnap előtt. Elég sokan, a szervezők számolása alapján 168-an vettek részt a városi túrán, én 132-t számoltam, de az a pár fő ide vagy oda... Nem tudtam végigtekerni a távot, ugyanis most többször a mezőny elé vágtam Fülöppel, hogy…..
pt_tomi 2009.09.24 10:34:07
Nóra nem elszenvedője, csak fültanúja volt egy szimpla, mindennapi gorombaságnak. A TAJ-kártya után érdeklődő idős házaspárt nézte szarnak és ugatta le az OEP biztonsági őre, aki melegélegte, hogy az ügyfelek tőle kérnek útbaigazitást. Ma délután fél 2-től az OEP 1.…..
pt_tomi 2009.09.24 10:10:21
Béla nagyot nézett, amikor egyik nap idegenországban arra ébredt, hogy egy bankautomata megette a kártyáját. Kiderült, a CIB azonnali hatállyal felmondta a szerződését, erre az ÁSZF-pontra hivatkozva: 4.1.12.1. A bankszámlaszerződést mind az Üzletfél, mind a Bank jogosult a másik…..
A Homárhoz forduló Naiv Ügyfelek nagy része ki van borulva az őt ért inzultuson, de ilyen szomorú sztorink még nekünk is ritkán akad. Orsi édesapja hetekkel ezelőtt halt meg. A gyászoló gyermek elküldte a halotti anyakönyvi kivonatot és a mérőóra állását a szolgáltatónak,…..
pt_tomi 2009.09.24 09:45:53
Szánalmas formalevél, ebből látszik fingja sincs az ügyintézőnek arról, hogy mivel foglalkozik!
Nemrég volt egy híradóban is bemutatott eset ami ennél durvább...ott az úr neve mellé bejegyezték az "elhunyt" kifejezért, majd kiment egy formalevél "Tisztelt XY elhunyt" megszólítással!

Lehet már írták de az alábbiak lehetségesek:
1. A bejelentési kötelezetség adott, de ezt megtetted szal rendben van -dátum óraállás h.ak.k. stb.
Ha nincs közvetlen örökös, úgyértem feleség vagy csak egy gyermek aki egyenes vonalon örökölhetne akkor szerződést bonthat a szolgáltató -hivatkoza arra, hogy nincs konkrét személy akivel szerződést kössön/hosszabbítson a szolgáltatásról, ezért lekötik a mérőt az addigi összeget ki kell fizetni...majd ha megvan az örökös vagy az a személy aki haszonélvezője lesz az ingatlannak stb. vele új szerződés köttetik és visszkötik a mérőt.
Ez a megoldás viszont elég drága mivel a kikötés bekötésnek díja van -elvégre kimegy a szerelő matat egy kicsit stb.

2.elképzelhetetlennek tartom, hogy ne legyen olyan megoldás, amit a posztoló is írt. Elvégre ügyvédi/jegyzői útra megy az örökösödési téma, ennek meg had legyen már halasztó hatálya!
Az átírásnál is lesz plusz ktsg. ugyanis mint új szerződő ellenőrzik a mérőt, hogy az rendben van-e stb., de jóval kisebb összeg mint az első megoldás!

Összességében, a szolgáltatók az első módszert preferálják, a miértje logikus is lehet, de nem részletezném.
Mindesetre a második megoldás sokkal empatikusabb és ez lenne az elvárhatóbb ilyen ügyekben!
Ismét lecsapott a gyilkos ötforintos: most kaptam egy levelet Octaviától, a Naiv Ügyféltől, aki 1995-re 2000-et adott a pizzafutárnak. A futár ezután - valószínűleg, mert az akciót senki se látta - leszakította a névkártyáját a levélszekrényéről, bosszúból. Íme a…..
Péter biciklis lévén bizonyára rengeteget tudna mesélni még, milyen veszélyek leselkednek rá az autósok miatt, de ezúttal valami meglepőt tapasztalt és meg is osztja velünk, hogy ne gondoljuk azt, milyen reménytelen a helyzet. Én voltam a biciklis. A hétvégi gyér forgalomban a…..