Regisztráció Blogot indítok
Adatok
southwest

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gulyásdemokrácia Mondd, hogy vicc 2010.07.03 08:55:45
Hát ilyen egyszerűen nincs. Komolyan a nem hiszem el kategória. Nincs mit mondani, én földig meghajlok a kormány előtt: Torgyán óta nem volt semmi a politikában, ami úgy igazán meg tudott volna lepni. Sem az első Orbán-kormány brutális öntömjénezése, sem Medgyessy balhéi, sem a…..
southwest 2010.07.03 16:08:09
@nemsiker_s: konkret kerdesre a konkret valasz: az a baj abban, hogy ki KELL fuggeszteni. Lehet, hogy ennek a remek iromanynak minden szava igaz es arany allitmany, de miert KELL kifuggeszteni? A keresztet es a bibliat sem kotelezo kifuggeszteni mindenhova, pedig nagyon sokak szerint az is szep, okos es eloremutato. Csak eppen NEM KOTEEZO MINDENKINEK ELHINNI.
Rohej.
Nézegetem Stohl András honlapját, amelyikről a készítői azt közlik a nagyérdeművel, hogy „Egyelőre még csak részleges feltöltöttséggel működünk, de a szerkesztők dolgoznak az anyagokon, és próbálják a lehetőségekhez képest teljessé tenni az oldalt.”…..
southwest 2010.05.09 14:14:08
@oázis: A sok anyazos meg bunko hozzaszolast en is sajnalom, de kis hazankra jellemzo.
Stohl ur valoban kivalo szinesz.
Viszont ittasan nem eloszor vezet, ezzel megszegi a torvenyt. Ezzel veszelyeztet masokat. Ezzel konkretan karambolozott. Ezzel konkretan tobb embernek serulest, koztuk egy sulyos serulest is okozott, mellekesen jelentps anyagi kart es mas, nem anyagi termeszetu kart is okozott.
Igen vegyek el a jogositvanyat vegleg, mert ezt irja elo a torveny. Ja, es uljon bortonbe is. Nem azert, mert orulok annak, hogy o szenved, hanem azert, mert ha nem ulnek bortonbe azok, akik visszaeokent ittasan vezetve szemelyi serulest is okoznak, akkor a torveny nem tarthato be, es masok is azt teszik. Peches volt a szinesz, hogy eppen mindenki felismerte, es mindenki rola beszel. De en azt gondolom, mar nem sokaig beszelnek rola: mire kijon a bortonbol, mar senki nem fog ra emlekezni, o meg vehet majd maganak sok-sok villamosjegyet.
Az alanti, jó hosszú történet, amiben egy magyar kislányt elüt egy autó Horvátországban, igen vicces lesz. No persze nem emiatt, még akkor sem, ha a kislány azóta jó úton halad a teljes gyógyulás felé. A sztoriban az a vicces, hogy Zolee teljesen jogos felháborodással idézi fel,…..
southwest 2009.08.07 11:00:30
Zsofit sajnalom, es jobbulast neki.
A szulei egyedul ne engedjek at egy forgalmas uton, ahol tudjak jol, hogy senki nem tartja be a sebkorlatozast. (nyilvan persze a postolo betartja)
Ha jol veszem ki, a postolo csaladjabol ketten beszeltek valamennyire angolul, ezert is kellett angol-magyar tolmacs. Majd ha az egesz csalad popec modon beszel ket harom nyelvet, akkor panaszkodjon. Egy magyar korhazban is nehez angolul vagy barmilyen mas nyelven beszelo orvost - novert talalni (mar mind kinnt dolgozik angliaban)
Nincs annal jobb, mikor egy korhazba bejon egy, a nyelvet termeszetesen nem beszelo serult es agodo csaladja, aki boduletes baromsagokat beszel: CT, MRI ????? Mire??? A valficamot helyretettek. A kezet meg kell rontgenezni, nem CT meg MR. Az agyrazkodasra sem kell CT (bar bizonyos tuntetek eseten csinanak). Ha az apuka elkezd az orvossal vitatkozni, hogy CT meg MR, akkor nemcsoda, hogy ezen kiakadnak. Ez elsosorban az apuka hozzaalasat mutatja, nem a korhazet. Nincs ebben semmi rasszizmus.
Az meg aztan abszolut hulyeseg, hogy a biztosito kuldjon orvost - mentot, meg azert mert biztositast kotsz, majd te megmondhatod, hogy ki mikor hogy kezeljen.
Osszessegeben: ez egy bekepzelt es arrogans, persze az egeszsegugyhoz-betegellatashoz semmit nem erto de nagypofaju ember balhezasa. Nem csodalom, hogy ki akarta mar hamarabb tenni (bar nem is biztos, hogy igaz, hiszem egy szot nem ertett abbol ami korulotte folyik). Nos, erre mondta a doktos, hogy "magyarszki"...
igaza is volt.
Az egeszrol egyedul Zsofi nem tehet.
southwest 2009.08.07 11:06:32
@indapasssucks: szerintem ez azt jelentette, hogy "na mar megint egy Magyar, aki azt hiszi o mindent jobban tud (esetleg hogy o szarta a napot az egre), CT-t meg MR-t akar egy vall es kezserulesre. Dilettans.". Ezt jelentette szerintem.
Megegyszer: ha romaban vagy elj ugy mint a romaiak. Ha a horat korhazba mesz, allj be a sorba ahogy ok. Fogadd el, hogy ok nem beszelnek mas nyelvet, ahogy te sem. Igyekezz kommunilani ugy, ahogy tudsz. Bizz meg a szaktudasukban, elvegre egy europai orszag legalab olyan fejlett egeszsegugyi rendszerrel (vagy fejletlen) mint a magyar. VISELKEDJ NORMALISAN es ne hozz szegyent a magyar nevre. No, erre utalt a "magyarszki" legyintes.
southwest 2009.08.07 11:21:33
@lilly67: Kedves Lilly67, ez mar megint - elnezest a kifejezesert - de baromsag.
Az elmondottak alapjan, lehet, hogy eltort az orra. Ilyenkor NEM indolokt RTG csinalni, minthogy az orrcsonttores a RtG-ek csak mintegy feleben latszik (leven annak egy resze meg porc), tehat a negativ rtg sem zarja ki a torest. Ha nincs kulso serules (nyilt tores) akkor azt kell csak megnezni, atjarhato-e az orrjarat. (A nover tokeletesen jart el). Ha igen, akkor nem kell mast tenni - borogatas, fajdcsillapoto. A torest ugy sem lehet ott akutan helyretenni, mert amgy is be fog dagadni masnapra. Begipszelni meg ugyebar...
Ket hettel a tores UTAN egy ful-orr-gegesz megnezi, mert akkorra a duzzanat lemegy. Ekkor lathato, szukseg van-e beavatkozasra. Az esetek 80%-ban NEM. Ha megis, az egy 5 perces "mutet" enyhe boditasban. (OEP). Semmi plasztika.
Szoval: mar megint jobban tudunk mindent.
Pedig csak annyi kellen ,hogy bizzunk meg abban az ellatoban, utana spuri haza, es egy masik orvossal beszelj, ha esetleg nem vagy nyugodt.
(UI: orvoskent ilyen eseteket latok naponta a surgossegi osztalyon. Nem csak a levegobe beszeltem)