Regisztráció Blogot indítok
Adatok
m@zsi

18 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt tudsz nevezni Akkora hiszti lett a Pokemon Go Plus kütyü, hogy 3-4-szeres áron árulják sokan. Kiskínaiak jó havi lemaradásban vannak a gyártással, de itt nyerhetsz egyet magadnak. #giveaway..
RE:blog A deszkák 2016.02.28 19:30:03
Csúszok bele egy függőségbe. A kávéra tudok nemet mondani ("nem kérek még egyet" - tudta Ön, hogy létezik "komoly témák elviccelése" függőség?), az alkohollal nincs bajom, nem cigizek, nem dolgozom halálra magam, a különböző internetes fórumokon bár aktív vagyok, és persze örülök minden lájknak, de…..
Néhány nappal ezelőtt fogtam magam, és kikapcsoltam a telefonomon az alkalmazások szinte az összes értesítésküldő funkcióját.  Búcsút intettem a Facebook, a Twitter, a Foursquare, az Instagram és az összes többi alkalmazás értesítéseinek is. A legnagyobb vállalás…..
Tegnapi napon zajlott le sikeresen a MeetOFF e havi rendezvénye. Amely Foursquare körül forgott, így a „Nemzetközi Foursquare Day 2012” nevet viselte. Az előadások előtt egy kis érdekességgel kedveskedtek nekünk a szervezők és meghívták a…..
Hosszú bejegyzést írtam, és sok beszédnek sok az alja,de a lényeg: idén is gyere a Startup Undergroundra!Március 8., Corvin Mozi - itt jelentkezhetsz!Idén is lesz Startup Underground, március 8-án. Igaz, ez már nem annyira underground, mint volt 4 éve az első... de ennek oka van. Az…..
Az utóbbi években nagyon sok előadást tartottam konferenciákon, oktatok is itt-ott, például a Sämling szervezésében (köszönet nekik a lehetőségekért). Az egyetemi-főiskolai oktatás sem maradt ki, a Corvinuson Kiss Gergely és Pintér Róbert jóvoltából szoktam tartani…..
A nyolcvanas évek "megátkozott nemzedéke" után a kétezer-tízes évek egyértelmű kihívása az az alapvető szocializációs különbség, ami a tanárok és a mai fiatalok, a tanulók között húzódik. Egyre többen ismerik fel a problémát, és egyre többen érzik úgy, hogy…..
UPDATE: 2010. október 25. éjszakája óta itt pihen ez az írás. A terv szerint az első MeetOFF megnyitó pár sora lett volna, vagy csak egy gyors link a projektorra, ami ehhez a bejegyzéshez vezet. Egyikből sem lett semmi és nem is járok sűrűn ide, de ma mégis útjára indítom…..
Egy éves lett a MeetOFF, és ezen a tortás eseményen részt vett a Flattr is az én kivetített személyemben. Nem tudom készült-e felvétel; bár néztem az egészet Ustreamen, ezt még nem találtam meg az oldalukon. Az én szempontomból jobb is így. Sokat kínlódtam, mert a nagy Flattr…..
  Mint korábban volt szerencsénk említeni, a mostanában a közbeszédben – jó okkal – háttérbe szorított, de annál húzósabb Széll Kálmán terv alapjaiban vágja haza a komplett magyar felsőoktatási rendszert. A felsőoktatásra költött költségvetési pénz…..
m@zsi 2011.04.08 01:08:20
@látjátok feleim szümtükkel: Szerintem ne másszunk bele vallási kérdésekbe. Én meghagyom a liberalizmus keresztény értékeket kiirtó működésének imádatát másoknak. És ne nézz vaskalaposnak, nagyon is tartom a tempót a generációkkal!
Több gond is adódik a jelenlegi helyzetben:
-azok akarják megnyirbálni az oktatást, akik 10 éve feltupírozták az állástalanok éltüntetése céljából.
-nem túl etikus úgy eltörölni egy rendszert, hogy te már 2-3 diplomát megszereztél benne magadnak.
-tényleg egyre több acéltalan a egyetemista, akinek még hobbija sincs - csak úgy vannak. Viszont a mostani vircsaftok és hányáscsíkok nyomába sem érnek a módszerváltás környéki fénykornak. A Fidesz alapítóinak emléktáblája megcsodálható a KCsSK fenséges épületében - akad olyan lakó, aki még tolta velük a kontentot.
-válságban van a felnőttképzés és abban is marad amíg milliárdokat szórnak nevesincs alapítványok és bt-k akkreditált képzésszerűségeire feleslegesen. Épp egy ilyenbe járok, amit egy óvodából alakítottak át. Én poénnak veszem, de van olyan csoporttársam, aki komolyan gondolta - jogosan érzi átbaszva magát.
-az egyetemek és főiskolák is szarban vannak amíg a kevés pénzüket is mutyizásokra költik.
Egyre több volt hallgató menti át magát a vezetésbe nem a szakértelme által. Ez duplán is kínos: nem védik a hallgatók érdekeit a megfelelő módon, majd politikai alapon eszük ágában sincs az egyetem élén érdemi munkát végezni.
-Viszont csodálatos alapítványok alakulnak tömegesen, amik papíron nemes célokat valósítanak meg. Hallgatók vállalkoznak oktatókkal, akár kispártot is összehoznak érdekes célokkal.
-a minisztériumban fél évtizede nem látni tökös vezetést
-a pártok pillanatnyi érdekeiket nézve szavaznak, néha összekeverve a gombokat

És még sorolhatnám, de nem éri meg a ráfordított időt. Nem véletlenül fordultam az informális és konnektivista képzések felé a katedra piacképtelen tudása helyett.

A mai magyar egyetemek figgyet sem érnek. Figgyet! :-D
m@zsi 2011.04.08 21:29:55
@látjátok feleim szümtükkel:
Bármelyik kedden mesélek szívesen egy sör mellett és a weboldalunkon is kiderül merre érdemes keresni :-p

Szerintem már azzal is a szűk 1 százaléknyi kisebbséghez tartozom, hogy érdekel a dolog. A többség szeret kényelmesen élni és készen kapni gondolatokat.

Nem hiszem, hogy érdemes megváltoztatni a rendszert, egyszerűbb lenne cserélni :-D Az érdekképviselet pedig már a kialakulásakor a maffia melegágya volt. Ne legyenek illúzióid. Egy társadalomtudományi, jogász, vagy bölcsész szakon még találni elvétve tehetséges embert, aki azért nevezett be, mert a diákokért akar tenni. Egy gyakorlati képzésnél viszont a tehetségtelen vegetáció gyűjtőhelye, ahol a hallgatók képviselete kimerül saját személyükben.

Mondj egy jó példát a felülről alakított szervezetek közül! Én nem láttam még ilyen. Mindig kényelmes állam bácsi milliárdjait költeni számonkérés nélkül. Egyszer gondolkodtam egy rendőrségi feljelentésen. Pár óra alatt 38 törvénybe ütköző dolgot tudtam összeírni. 4 letöltendő szabadságvesztést vonna maga után.

4 egyetemen, vagy főiskolán is azt láttam, hogy a tanárok a diplomamunkájukból élnek 20-30 évig, semmit nem kell hozzátenniük. Sőt a sorból kilógó kollégákat eltüntetik a színről :-D

Lassan belátom a baráti köröm 6. éve felállított állításának helyességét: menekülni kell innen.
Szeretném a segítségeteket kérni. Reklámosként pontosan tudom, milyen elkeseredett küzdelmet vívnak a szövegírók azért, hogy újabb bántóan rossz vagy szimplán csak olcsó elnevezéseket ötöljenek ki a különböző ügyfelek árleszállító akcióhoz. Ennek a folyamatnak az…..
Idén tavasszal jóformán egymást érik a startup-versenyek Magyarországon. Sajnos eddig csak egyet tudtam megnézni (a márciusi StartUp Undergroundon látottakról már megírtam a véleményem), pedig a múlt hétvégén Startup Weekend is volt Budapesten, meg még kitudja mi minden, amiről…..
m@zsi 2011.03.30 14:45:01
Ma többen is megkérdezték, miért jó az nekem, hogy szervezem a StartUp Underground konferenciát. Erre én elmondtam, hogy hát ugye nem egyedül szervezem, és annyira sok munka nincs is vele (de van), meg különben is, fontosnak érzem.De tényleg, miért is szervezem én ezt? Pontosabban:…..
A webes mixtape szolgáltatás, a DragOnTape vitte tehát idén a pálmát az SUU 2011-en. A második helyezett az Ingyenhívó, a harmadik pedig az Infomeme. Amennyire figyeltem, az idei konferencián az ingyen pizza mellett David Bizer előadása volt a legérdekesebb. Legalábbis a Twitteren…..
Kódzaj SUU11 2011.03.09 13:17:00
Egy Szilícium völgy mai helyzetéről szóló -azóta előfizetői tartalommá vált- portfolio.hu cikken felbuzdulva elmentem az eseményre. Lássuk mit tanultam, de előtte mégegy beharangozó cikk és egy bejegyzés az általános műveltséghez a VC-kről. Bocs, de egy-két Wikipedia…..
Mainframe's Happy Place Q épület 2010.09.08 13:19:00
Tegnap volt szerencsém bejárni a zseniális, új Q épületet, és sajnos elég lehangoló volt amit láttam. Főleg ez a félkészen átadás feküdte meg a gyomrom, de hát itthon ugye ez megy, nem tudjuk tartani az amúgy is száz éve tologatott határidőt, ezért összefércelünk valamit,…..
m@zsi 2010.09.12 23:23:34
@PlaTina512: Hasonló ötlet a Tüskével is kútba esett sajnos. Persze a remény hal meg utoljára :-D
Szűk félév után folytatom itt. Közben máshol éltem ki a szenvedélyem, de erről később. Kicsit mobilos témába fog fordulni a blog (Még nem késő leiratkozni). Persze a Facebook és a Twitter még mindig fontos tényező, de SP bolond lányhordái óta már nem az igazi :-DLényeg a…..
Egy hónapja vártam erre, ma végre megérkezett az Amazon ebook-readere, a Kindle. Minden lépésemről beszámolok a kicsomagolástól, az első könyvek feltöltéséig, folyamatosan frissítem ezt a posztot.  Kezdjük a kicsomagolás bonyolult műveletével és néhány képpel.…..
Balkán Blond Trip Prológ 2010.09.01 13:29:00
Ma szövegesen, holnap már videóvalAmikor kimondom azt a szót, hogy Balkán, elindul a fejemben a hangos dob-és trombitaszó, rakijék emelkednek a magasba, burekek illatát érzem és hirtelen minden egy nagy színes forgataggá áll össze. Két lány a Balkánon ennek ellenére kemény dió,…..
Mint korábban is írtunk róla, a Dropbox az egyik legjobb szolgáltatás az elmúlt években. Nagyon könnyű, nagyon kényelmes, nagyon rugalmas fájlcserélő szolgáltatás.Egyetlen jelentős hiányossága mégis volt a szolgáltatásnak, amire sajnálatos módon saját figyelmetlenségem…..
m@zsi 2010.05.28 18:15:29
A hétfői órán egy békés szigetten kötöttünk ki szörfözés közben, legalábbis ezt jelenti kínaiul a NING. Szívem szerint ajánlanám bármilyen közös csoportmunkára, de ne szaladjunk ennyire előre.Az oldalon viszonlag egyszerű regisztrációt követően adja magát - a…..
2000-ben jelent meg egy jelentős könyv Netocracy címmel. Az egyik szerző, Jan Söderqvist szociológus, de a társszerző személye sokkal izgalmasabb személyiség. Alexander Bard többszörös polgárpukkasztónak számít kis világunkban.Az Army of Lovers nevű együttese sok ember…..
Gyökeresen átalakultak a mindennapjaim az elmúlt pár hónapban.Az előzmények: születésnapomra két nagyon kedves barátom meglepett egy netbookkal. Így sokkal több helyen tudok kockulni. Az előző gépem aksija 2-3 percet bírt ki 5 évesen. Ez a cucc negyed akkora és a súlya is…..
Cheerleader blog fellépés 2010.03.03 11:32:18
2010.03.01Újabb Futsal meccs és újabb fellépés a lányok megint kitettek magukértpár kedves kép még a fellépés előtt:)            ..
m@zsi 2010.03.13 01:07:31
Ezt találta a kereső robotom Rólatok: kontroller-foto.hu/albumok/cheerleaders/

Edzést még nem sokan fényképeztek, de én már tervezem, hogy 20-30 félprofi fotós workshop keretében több ezer képet varázsol a kecses mozgásotokról ;-)