Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pedró_27

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsit félve vallom be, hogy nem kezdtem még az Új Széchenyi Terv (igen, csupa nagybetűvel) részletes és mélyenszántó tanulmányozásába, így nem én, hanem a Menedzsment Fórum vett észre egy érdekes mondatot az említett alapmű lakáspolitikával foglalkozó fejezeteiben:  …..
Pedró_27 2010.08.05 09:10:08
@Emanuel Goldstein: Én csak azt nem értem, hogy ha a panelek tényleg annyira remekek, akkor miért jóval olcsóbb egy panellakás négyzetméter-ára, mint egy téglalakásé?
Azt gondolnánk, hogy a biciklitolvajlásnak két iránya van, a trükkös és a brutális. A trükkös az, amikor például filctoll házával nyitnak ki lakatot, a brutális, amikor flexszel esnek neki a láncnak. Most a két iskolát ötvöző, igazán piszkos trükk jelent meg Budapesten. A…..
  Az országban nemzeti szabadságharc van a globális pénztőke és az IMF ellen. Na bravó, ahogy édesanyám mondaná. Nyelvi leleményből nem fogytunk ki. Annyira szánalmas már ez az egész bohózat, hogy nem tudom, sírjak vagy nevessek. Mint amikor a kiütés előtt álló részeg…..
Pedró_27 2010.07.20 13:43:05
@Sawyer_: "De ha mi kérünk hitelt tőlük, akkor ne csodálkozzunk, ha megmondja a feltételeit. "

Én aztán nem vettem fel hitelt. Te igen?
Pedró_27 2010.07.20 15:09:27
@Trebitsch: "Aki kényes a szuverenitására, az ne vegyen fel kölcsönt."

Hát ez az. Gyurcsány nem volt kényes a szuverenitásra. De azért én még lehetek, nem?
Pedró_27 2010.07.20 15:26:33
@Trebitsch: "Természetesen lehetsz, de nemezetközi gyakorlatot nem érdekli, hogy egy ország egy-egy polgárának mi a külön véleménye, nemzetközösségben sírunk-nevetünk."

Nyilván igazad van, mindenki szív amiatt, amit Gyurcsány művelt. Csak engem az a kioktató közhely idegesít, hogy "tetszettünk volna nem felvenni a kölcsönt". Azokat, akik nem vettek részt a döntésben (az akkori kormányt leszámítva mindenkit), ne oktasd ki erről.

Igazad van, viseljük a következményeket, de a kioktatás legfeljebb azoknak járna, akik 2006-ban Gyurcsányra szavaztak, de nekik sem feltétlenül, mert becsapták őket. Igaz, miért hagyták?
  A Méltányosság Politikaelemző Központ hozzászólása a Mandiner NER-vitájához:   A Mandiner blog által meghirdetett konzultáció kapcsán a Méltányosság Politikaelemző Központ is szeretné megragadni az alkalmat és röviden összefoglalni a Nemzeti Együttműködés…..
Pedró_27 2010.07.15 12:37:02
@Tündér_Lala: "Az elvileg a mi oldalunkon állók véleménye zavar, amely sajátmaga által választott kormányt is ellenféként kezeli. Ha valamit mond, nem jól mondja, ha valami jót tesz, nem elég jól teszi, ha konfliktusba keveredik céljaink és értékrendünk mentén, nem állunk mögé hátországnak."

Ebben egyetértek. Vígaszképpen viszont felhívom a figyelmet arra, hogy a világ nem csak az internetből áll.
Az eddigi elnökválasztások második legnagyobb támogatottságával, 263 szavazattal már az első fordulóban államfővé választotta Schmitt Pált a parlament. Ilyen frakciófegyelemre elnökválasztásnál még nem volt példa: az adatok alapján nehéz másra gondolni, mint hogy a titkos…..
Pedró_27 2010.06.30 11:58:29
@Malachi: "illetve mondom, itt van Schmitt Pál, mint Magyarország köztársasági elnöke...erre nincs védhető magyarázat. mindenki tudja, hogy találtak volna a saját táborukból több, alkalmasabb jelöltet is."

Egyébként arra senki sem gondol, hogy Orbán Viktor esetleg már hét éve megállapodott erről a Schmitt Pállal?

Ebben az esetben nem az a kérdés, hogy mit mennyire árt a Fidesznek Schmitt Pál a jövőben, hanem hogy az elmúlt években hozzájárult-e a mostani kétharmados győzelemhez.
  A Fidesz kinyújtotta a kezét az MSZP-nek, s alkalmat kínál arra, hogy együtt alkossanak egységfrontot a Jobbik ellen. A konszenzus lényege, hogy Trianon értékelésében közös platformra helyezkednek, ami az MSZP részéről annak elismerésével jár, hogy Trianon olyan…..
Pedró_27 2010.05.21 17:03:28
@rockjano_: "Ha valamely országban élsz akkor meg igenis tanuld meg a nyelvét."

Ha bevándorló vagy, akkor igen. Egyébként viszont ne kelljen!

Hol van az előírva, hogy egy országnak csak egy hivatalos nyelve lehet?

A svájci olaszajkúaknak miért nem kötelező németül megtanulni?
Pedró_27 2010.05.21 17:35:34
@Éhesló: "kell. Franciául is. Óvodától kezdve."

Látom tájékozott vagy. Ezért még két kérdés:

1, Ezt törvény írja elő vagy csak a szokásjog?
2, Vonatkozik-e ugyanez a németajkúakra?
3, Hogyan oldják meg a nyelvoktatást az ottani ovodákban? Háromnyelvű ovodákkal?

Más szóval: van-e valamilyen elsőbbrendűsége a német nyelvnek a másik hárommal szemben?
Pedró_27 2010.05.21 17:36:52
@Pedró_27: Bocsánat, korrigálok: Óvodákban, nem ovodákban. És 3+1 kérdés.
w Virágozzék száz virág 2010.04.14 07:00:00
Leonardo da Vinci egyszer kiszámolta, hogy hegy méretű kutya nem létezhet, mert a kutya vázszerkezete egy kritikus tömeg felett nem bírná el a testet, ha viszont azt is átszerkesztjük, akkor az már nem kutya. Végignézek ezen a győztes párton, és azt érzem, amit gigantikus…..
Pedró_27 2010.04.14 15:07:50
@Yeto: "Navracsics ma reggeli nyilatkozatával (miszerint azért nincsenek sokan a női káderek a Fideszben mert a politika egy férfias sport) elérte hogy a lányom soha ne szavazzon rájuk. Innen is gratula."

Ha a lányod ilyen könnyen tesz egy kijelentést, akkor azt ugyanilyen könnyen vissza is fogja vonni.
"Hogy Wass Albert jó író-e vagy hazug? Hogy háborús bűnös vagy ártatlan?Hogy mért van több szobra mint Sztalinnak?Ezekre a kérdésekre válaszoljanak mások." Wass Albert ma 105 éve született, első regénye a Farkasverem, a személyes és nemzeti veszteségek, családi…..
Pedró_27 2010.03.31 16:19:30
@agyvihar: "Wass hívei azt mondják, hogy jó dolgokat írt, tehát nagy író. Az ellenfelei pedig azt, hogy nem írt kiemelkedően, vagyis nem nagy író, ha ezt a definíciót vesszük.

Kinek van igaza?"

Sokaknak tetszik, tehát jó író.

Akinek nem tetszik, az olvas mást.

Olyan író nincs aki mindenkinek tetszik.

Olyan viszont van, aki senkinek sem. Nos, ő a rossz író.
A választási esélyekkel már rengetegszer foglalkoztam, tulajdonképpen a tavaly novemberi indulás óta erről szól ez a blog. Az elején forgatókönyvekről írtam (1-7. bejegyzés), később a kampány eseményei – különösen a meglepően rögös jelöltállítás – kapcsán…..
Pedró_27 2010.03.31 09:41:29
@6.Lenin: "Miért tartod elképzelhetetlennek?
Minden eleme adott."

Szó sincs róla, hogy elképzelhetetlen. Csak annyit, hogy befizetnék rá. Tegyük fel, hogy így lesz.

1, Van néhány Jobbikos ismerősöm, volt MIÉP-esek, de volt Fidesz-esek is vannak köztük. Kiváncsian nézem majd az arcukat.

2, Ismerek még pár embert, akik minden eddigi dacára kitartanak az MSZP mellett. No, az ő arcukra is kiváncsi leszek.

3, Arra is kiváncsi leszek, hogy milyen döntéseket hoz majd ez a szedett-vedett társaság. :) Például a cigányok kapcsán, külhoni magyarok tekintetében stb.
A hivatalos adatok szerint az LMP benyújtotta nyolcadik budapesti jelöltjének ajánlószelvényeit is, ezáltal – ha a választási bizottság is zöld utat ad - eldőlt, hogy a pártnak lehet fővárosi listája. Egy újabb területi lista természetesen nem a világ, az MDF budapesti…..
Pedró_27 2010.03.10 16:19:39
@Epikurosz: "Budapesten legalább 100 ezer zsidó van, kb. 80 ezer cigány, és kb. 100 ezer homoszexuális.
Mivel a szadesz kiesik, a lmp-nek ebből az anyagból kellene gazdálkodni."

Miért? Egy átlagos embernek nem lehet más a politika? :)
Új MÁV blog Majd meggondolom 2010.03.09 09:35:57
Olvasónk repülővel érkezett haza, és rohant, hogy elérje a vonatot Ferihegyen. Az automata nem működött így felszálltak a vonatra, mondván majd ott megváltják. Jött is a MÁV helytartója a hatalmasságos kalauz, akinek nem kötelessége a kultúrált viselkedés, és izibe meg is…..
Pedró_27 2010.03.09 18:31:15
@tundrazuzmo: "Van még humánus ötlet, hiszen én is vidékről jövök, és ott még ma is akadnak jól működő közösségek."

Én budapesti vagyok, és elárulok egy titkot: Budapesten is vannak működő közösségek.

Természetesen minden megoldható autóval is, de akkor felmerül a kérdés: minek van a vasút?

Van, aki fodrászhoz jár és van, akinek a mamája nyírja a haját. Ha elégedetlen vagy a fodrász stílusával, arra nem az a válasz, hogy nyirasd inkább otthon a hajadat.
Pedró_27 2010.03.09 18:34:09
@sanche: "Nem kell ahhoz sem vasutasnak lenni, hogy tudd, ötezresből NEM KELL tudnia visszaadnia."

Ez is vicces. Tulajdonképpn miért is nem kell?
Pedró_27 2010.03.09 18:48:58
@fourgee: "Ja, normális országban már eleve be sem jut az ember érvényes jegy vagy bérlet nélkül a peronra, tehát elő nem fordulhat, hogy a peronján rossz automatával találkozik az ember."

Ez vagdalkozás, már ne is haragudj. :)

Ilyen esetben természetesen azt várja az ember, hogy a peronzár előtt lgyen jegyárusítási lehetőség.

Kérek példát olyan országra, ahol van peronzár, előtte nincs jegyvásárlási lehetőség és szerinted normális ország.
w A zemberek alkonya 2010.02.05 06:50:00
  Végre országértékelés, már alig vártam. El kell mondjam, hogy rettentően utálom az egész műfajt, illetve az orbáni feldolgozását. A mintával, az amerikai elnök éves State of the Union-beszámolójával összevetve ordít a provincializmus, a paranoia és a pátosz, minden,…..
w No megállj csak! 2010.01.21 07:00:00
„Egy gyerek fejlődését két dolog tudja tönkretenni, a kereszténység és a pornográfia.” Para-Kovács Imre, Klubrádió „Könyörülj meg Szűz Mária országán, hiszen az ateizmus miatt sokan nem tudják, mit cselekszenek. Add meg nekik a megtérés kegyelmét, hogy…..
Pedró_27 2010.01.21 09:43:44
Sziasztok!

Általában nem szoktam hozzászólni ehhez a bloghoz, de most érintettként néhány megjegyzés. Először is, Árpád ott hibázik, hogy folyton összemossa a politikát a vallásos emberek közösségével, úgy általában. Miért kell egyszerű vallásos embereket izélni, amiért haragszol a Semjén Zsoltra?

"arról van szó, hogy eleve le se szarják ők a parancsolatokat. eszükben sincs betartani."

Vallásos lévén igyekszem betartani a tízparancsolatot. Ha pedig nem sikerül, akkor igenis bánom. A gyereket pedig nem "hurcoljuk" templomba, hanem természetes, hogy ahová mi megyünk, oda őt is visszük. Másszóval, rosszindulatú volt a szóhasználat.

"csak ugatérozni valami fantasy istennel a hátuk mögött, arra van eszük."

Tényleg nem értem, hogy miért kell folyton sértegetni másokat? Azzal, hogy ezt egy blogban leírod, olyan embereket bántasz meg, akik soha sem bántottak téged. Például engem.

"él-e az illető fogamzásgátlással házasságon belül vagy azon kívül (naptáras módszer engedélyezett),"

Ezerszer elmondták, hogy a TCST (=Természetes CsaládTervezés) nem azonos a naptármódszerrel. A kondom pedig nem tilos, hanem nem ajánlott, legalábbis a katolikusoknál, ez is unalomig ismert tény. Egyébként kevés olyan családot ismerek, ahol nem romák a szülők és és mégis háromnál több gyerek van, mind vallásosak.

"de azt ugye te sem gondolod, hogy ti vagytok a többség?"

Nem gondoljuk, de te nem is ezt állítottad, hanem hogy ilyenek nincsenek. Egyébként pedig nem feltétlenül annak van igaza, aki többségben van.
Pedró_27 2010.01.21 18:12:53
@pucros: "Amikor a gyerekeimet bármilyen vallási dologgal megtalálták, nekem mindig olyan érzésem volt (van) mintha pedofil szemelné ki őket áldozatnak."

És mi van akkor, ha maga a szülő vallásos? Itt egyrészt alapvető tényekről van szó (például szerintünk van Isten, ezért a gyerekünknek sem mondjuk azt, hogy nincs), másrészt a vallás az életünk része, márpedig az ember mégiscsak a saját életével hat a gyerekére. Például ha mi minden este imádkozunk, akkor számára is ez lesz a természetes. Erről van szó, nem valami elvont ideológiáról.

"őket mindig ostoba babonákkal traktálják, amik azt célozzák hogy NE GONDOLKODJON, INKÁBB HIGGYEN"

Nem. Arról van szó, hogy GONDOLKODJON és HIGGYEN!
Szálkás Gerenda fantázianevű rajongónk nem volt rest, és egy pofás kis posztot hozott össze nekünk a külföldre szakadtakról. A modoros emigráns A modoros emigráns kb. 2-3 éve dolgozik valamelyik nyugat-európai nagyvárosban. Csak rövid tapasztalatszerzés ill. nyelvtanulás…..
Pedró_27 2009.08.19 15:07:29
@SzabadkaiAttila:

>az a baj, hogy ezek nagyrészt nem modorosságok, hanem tények.

Az a helyzet, hogy ha nagyon sokszor ismétlik sokan ugyanazt, akkor az közhellyé válik akkor is, ha igaz.

Vannak sokan olyanok is, akik ilyen vagy olyan okból eldöntötték, hogy Magyarországon akarnak élni. Ennek sokféle oka lehet. De ha egyszer valaki így döntött, akkor neki nagyon unalmas, idegesítő és röhejes, amikor huszonhatodszor hallgatja meg ugyanazt a tirádát arról, hogy bezzeg odakint minden mennyivel jobb, te pedig hülye vagy, hogy otthon maradtál.
Pedró_27 2009.08.19 15:09:19
@Hoppázó Beléndek:

>ugye senki nem védi ezt a fos országot a külfölddel szemben?

Természetesen nem. Manapság akkora divat "szarországozni", hogy világért sem mennék szembe az árral. Csak csendben reménykedek, hogy előbb-utóbb ez a mánia is lecseng, mint a holdjáró cipő.
Pedró_27 2009.08.19 16:19:33
@pappito: HAGYD ABBA A KURVA PANASZKODÁST !!!!

Én nem sértődtem meg. Tök jogos.
MÁV-figyelő Vasúti szakmai topic 2008.03.13 00:00:00
A BKV-figyelőn már megszokott szakmai-topic megérkezett a MÁV-figyelőre is! Ebben a bejegyzésben felteheted vasúttal kapcsolatos kérdéseidet, megoszthatod észrevételeidet és megválaszolhatod a többiekét...
Az alanti, jó hosszú történet, amiben egy magyar kislányt elüt egy autó Horvátországban, igen vicces lesz. No persze nem emiatt, még akkor sem, ha a kislány azóta jó úton halad a teljes gyógyulás felé. A sztoriban az a vicces, hogy Zolee teljesen jogos felháborodással idézi fel,…..
Pedró_27 2009.08.07 15:16:36
@puffancs: >a magyarok meg mindenkit leneznek, kb mint a franciak. itt a blogon is latszik.

Miért írsz ilyet? Nagyon sokan elismerően írtak a Horvátországi tapasztalataikról. Nem számoltam utána, de szerintem ők voltak többen.
Pedró_27 2009.08.07 15:47:22
@puffancs: >meg aki a pozitiv tapasztalatarol is beszelt, talalt alkalmat arra, hogy mas nemzetek "nyelvtudasat" minositse.

Nem. Mert például én sem minősítettem pl. a horvátok nyelvtudását a korábbi kommentemben. A mondat tehát nem igaz. Egyébként Te is minősítesz pl. ezzel a mondattal: "a magyarok meg mindenkit leneznek".
Pedró_27 2009.08.07 18:23:46
@puffancs:
>nyilvan hogy magyar vagyok, szivemben lelkemben, de kozosseget nem tudok vallalni a sajat fajtammal. ezert jottem el.

Ez a mondat azt bizonyítja, hogy Te ugyanolyan pökhendi vagy a Magyarországon maradt magyarokkal, mint amilyen pökhendiek szerinted az itteniek a horvátokkal szemben.

Vagyis Te sem vagy különb. Azt nézed le a magyarokban, ami rád is jellemző.

Az országot nehéz megváltoztatni, ez tény. De legalább magadat megpróbálhatnád.