Regisztráció Blogot indítok
Adatok
istvanffy

44 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Istvánffy András írása A Fidesz bejelentette, hogy évenként kötelező drogtesztet akar rászabadítani minden magyar középiskolásra, újságíróra és politikusra. Én túl is vagyok az első drogtesztemen. Kocsis Máté tervének teljes irracionalitására már sokan…..
Ez az a videó, amit az MSZP és a Fidesz szavazói nem szeretnének megnézni...
Már több mint két hónapja volt, hogy december 5-én, polgári engedetlenségből nyilvánosan elszívtam a belvárosi NAV iroda előtt egy füves cigarettát, miután jelképesen befizettem az utána járó áfát. A demonstrációt biztosító rendőrök azonnal előállítottak, majd…..
A 2014-es választás lesz az első, amelyen a Negyedik Köztársaság indul. Volt azonban már egy választás, amin a 4K! megfontolta az indulást, és egész érdekes betekintést kapott  a magyar politika színfalai mögé. 2011-ben járunk. A 4K! annak az évnek az elején alakult át…..
Hétfő este a postaládáknál folytatódott a kampány. A jövő héten kezdődik ugyanis az aláírásgyűjtés. 500 támogató aláírás összeszedése a feltétele annak, hogy valaki egyéni jelöltként indulhasson.Nem csak úgy vaktában fogunk nekivágni: ezen a héten megszórjuk a 4K!-t…..
A 4K! szerint az EU-val kapcsolatban tévúton jár a magyar politika. A kuruc oldal ellenségnek tekinti az EU-t, amivel szemben szabadságharcot kell folytatni, és Magyarország lehetséges kilépését lebegteti. A labanc oldal feleletképp kritikátlan dicsőítéssel és a magyarokat saját…..
Az Index videója az országos lista bemutatójáról...
„Nálunk nem feltétel, hogy diplomás legyen valaki, ahhoz, hogy az országos lista első tíz helyére kerüljön. Szociáldemokraták vagyunk, magyarul a hétköznapi embereket képviseljük. Hiszünk abban, hogy a közügyekben való részvétel nem az elit kiváltsága.” Bemutattuk a 4K!…..
Áder János 2014. április 6-ára, vasárnapra kiírta az országgyűlési választásokat. Senki nem lepődött meg, ugyanis a fideszes politikusok már rég megmondták, hogy aznap lesz. Ennyit a köztársasági elnök függetlenségéről. Mi is április 6-ára készültünk, aszerint…..
Eldördült a startpisztoly: április 6-án lesznek a választások. Február utolsó két hetében fog eldőlni, hogy aznap lesz-e kire szavazni, vagy csak a csalódást keltő parlamenti pártok közül lehet-e majd választani. Február utolsó két hetében össze kell gyűjtenünk…..
Ezen az új blogon fogunk beszámolni mindarról, amit tapasztalunk és átélünk az országgyűlési és az Európa parlamenti választásokig. A pártok választási kampányából általában csak a hivatalos nyilatkozatok, közlemények, az egyhangú hirdetések és a különböző botrányok…..
Istvánffy András írása Csütörtök este a NAV belvárosi irodája előtt a 4K! demonstrációján jelképesen befizettem egy gramm fű után az áfát, 2000 forintra számolva 540 forintot, majd elszívtam egy spanglit. A rendőrök kivárták, amíg végigszívom (közben végig…..
Ezen a héten elkezdődött az új alkotmány általános vitája a parlamentben. Ez az alkotmányozás, bár legális, teljesen illegitim. A Fidesz annak ellenére kezdett el önkényesen alkotmányozni, hogy technikai értelemben 2011 tavaszán nincsen alkotmányozási kényszer. Úgy kezdtek el…..
Érezve alkotmányozási kísérletének legitimációs problémáit, a kormány úgy próbálja letudni a társadalmi részvételt, hogy postázott egy 12 pontos, ikszelgetős kérdőívet, amely őt jogilag nem kötelezi semmire. A hazája sorsáért felelős állampolgár ikszelgetéssel…..
istvanffy 2011.03.04 14:17:04
@E-Sz-A: "Gondolom az már megint mindenkinek elkerülte a figyelmét, hogy a világon Svájcot kivéve nem erősítették meg az Alkotmányt népszavazással"

Ez vagy bődületes tárgyi tévedés, vagy egészen pofátlan kísérlet a hazudozásra.

Most csak hirtelen pár ország: Franciaország, Lengyelország, Oroszország, Spanyolország, Venezuela, Bolívia...
Disclaimer: Ez egy szupport-cikk, ami elítéli a felvonulás betiltását. Kissé hirtelen, de azért várható lépés volt. Az utóbbi években a melegfelvonulás az egyik olyan kiemelkedő identitáspolitikai eseménnyé nőtte ki magát (nem csak…..
istvanffy 2011.02.14 17:13:01
@gauche caviar: úgy tűnik, egy szót sem értettél a posztból. Nurker arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy a melegfelvonulásra milyen olyan plusz jelentések rakódtak, amiket nem szándékoztak eredetileg a szervezők, de amiket lereagálni és figyelembe venni sem voltak hajlandók.
Neked pedig sikerült zsigerből homofóbiát látni belé. Gratulálok. Az egyik első poszt, amivel indítottuk a blogot, pont a mellettük való kiállás volt:
fenteslent.blog.hu/2009/09/18/az_elteres_tilalma
Caracas Privát BUÉK 2011 2011.01.18 22:21:00
Az utolsó bejegyzésem a másik blogon az volt, hogy találtam munkát. Az hogy azóta nem ítam az annak köszönhető, hogy a munka és az utazás minden időmet elveszi. Kárpótlásként küldök egy karácsony/újévi kollázst. Ezeket fotókat a két ünnep között készítettük. Anyósom,…..
istvanffy 2011.01.27 17:07:36
A new hord of pigs to fill the gap left by the old. Feeding on fear but fear is running low. (Darkest Hour: With Friends Like These)   Ablonczy Bálint bogarat tett a fülembe hétvégi jegyzetével. A Heti Válasz Online-on arról írt, hogy kicsit visszás, hogy Martin Schulz elvtárs…..
Az utóbbi két hónapban drasztikusan megváltozott a közélet: megjelent a Fidesz-kormánnyal szembeni utcai ellenállás, és a híres politikai inga, amit még az őszödi beszéd lökött ki messze jobbra, elkezdett visszalendülni. Egy hiba van csak: ahová érkezne, ott most nincs semmi. Azt…..
A posztért köszönet azoknak a tapasztalt aktivistáknak, akik segítettek a tünetek összegyűjtésében javaslataikkal, ne adj Isten az életük példájával.     Az aktivizmus nélkülözhetetlen része egy jól működő társadalomnak, de ha nem vigyázol, könnyen…..
Piacpárti, szélsőséges piacpárti, liberális, szélsőliberális, konzervatív, ultrakonzervatív, öngondoskodáspárti, öngondoskodás-ellenes, kapitalista, neoliberális, kommunista – repkednek az ilyesmi jelzők mostanában a publicisztikákban. Ne legyél neokon – mondta egy…..
Pontosan 17 évvel ezelőtt, egy ugyanilyen vasárnap hunyt el a harmadik köztársaság első miniszterelnöke, Antall József. Az a vasárnap délután meghatározó élménnyé vált egy generáció számára, amely akkor még igen keveset tudott a politikáról: váratlanul és indoklás…..
Ahogy dagad a botrány a Wikileaks-en nyilvánosságra hozott diplomáciai jelentések körül, úgy erősödik a hangja azoknak, akik a szabadság földje elleni borzasztó támadást, vagy az államok működését ellehetetlenítő öncélú pusztítást látnak a dologban. Négy altípusba…..
A tavasszal járó eufóriában megírtuk itt, hogy a nagypolitikai nyomortól valamennyire függetlenül Budapesten az utóbbi pár évben kialakult egy meglehetősen vidám és élhető közeg, amelyben fiatal magyar emberek már nem azzal foglalkoznak, hogy hogyan határolódjanak el a helytől,…..
istvanffy 2010.11.28 00:49:10
@KA_Steve: mutass rá konkrétan, ha a tankönyvi idézetet látsz a posztban, mert a vaktában bedobált plágiumvád elég disszonáns egy erőszakmentessséget hirdető humanistától.
istvanffy 2010.11.28 03:03:38
@KA_Steve: figy, azt kifogásoltad, hogy nincs feltüntetve, hogy (szerinted) ez egy szoc tananyag kivonata jelzés nélküli tankönyvi idézettel. ezt nehéz pozitívan érteni. de örülök, ha csak egy szerencsétlen megfogalmazás volt, mert nem is tudtam mire vélni ezt tőled ;)
istvanffy 2010.12.03 12:23:08
@Lone Star: :))
Az elmúlt hétnek volt egy nem aktuálpolitikáról szóló, mégis nagyon aktuális eseménysorozata, amelyben a tegnapi furcsa tüntetésre már kezdtem teljesen elveszni. Kedden a Jobbik tüntetett Horthy bevonulásának (és az első köztársaság kikiáltásának) évfordulóján, vasárnap…..
istvanffy 2010.11.22 13:54:43
@Őrnagy Őrnagy: kedves Őrnagy Őrnagy, bloggertársaim megkértek rá, hogy többször ne hülyézzem le az alapvető ismeretek hiányában is iszonyatosan magabiztosan észt osztó trollokat, úgyhogy nem hülyézlek le, csak felhívom a figyelmedet arra a tényre, amit egy középiskolás tankönyvben is megtalálnál, hogy az Őszirózsás forradalom nem 18 november 20-án volt, ahogy valamiért gondolod (WTF??), hanem október utolsó napjaiban. A Keleti pályaudvari események október 30-án történtek. Segítek: ez azt jelenti, hogy a fegyverszünet előtt.
istvanffy 2010.11.22 14:14:21
@kingStreetboyz: az "unatkozó rettegők" kitétel TGM-nek és tsainak szólt, nem a résztvevőknek.
A Károlyi-szobor körüli hajcihő újabb állomásaként – miután kedden a Jobbik eljutott saját primitívségének mélypontjára, és kipát nyomott egy magyar főúr fejére – vasárnap délután az Új Spartacus Liga (WTF?) szervezésében lesz Károlyi melletti demonstráció,…..
istvanffy 2010.11.19 19:11:15
@Maisie MacKenzie: "És ez nektek miért fáj?"

ahogyan Napon írta: "Jászi, a korunkra sehogyansem jellemző tapintattal jól látta, hogy nem célravezető a politikai közösség radikális reformjához fogniuk azoknak, akik éppencsak emancipálták magukat a politikai közösséghez"
fenteslent.blog.hu/2010/11/18/zsidok_trianon_unalom