Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stonegossard

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment Adócsalókat fogtunk 2012.03.29 10:15:00
Azt mondták, negyvenezren vannak a külföldi rendszámmal közlekedő magyarok és milliárdos a bevételkiesés. A valóság sokkal szórakoztatóbb. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
stonegossard 2012.04.02 09:31:27
@szgy: Kedves szgy. 3 országban van állandó adótanácsadóm, nem könyvelőm. Több adót és biztosítást fizettem eddig a 3 országban, mint te valah fogsz. CSak arra próbáltam rávilágítani, de ezek szerint nem érted, hogy nem éri meg kinti rendszámmal tartani egy pl. régi opelt, mert drágább a biztosítása és éves adója, mint amennyibe a magyar forgalombahozatal költsége regadóval együtt.A másik, hogy az autóim 99 % ban nyugateurópában közlekednek. Én mégis a magyar állam felé fizessek útfenntartásra stb. LÁtom, nem érted, miért baj az, ha nem eu-konform egy törvény.Amennyiben belépsz Németország területére megkérlek , te is irass meghatalmazást az autódra, vagy fizess adót a németekek.
Nívó Hol a magyar paradicsom? 2012.02.25 22:26:00
Elküldött ma a párom a Tescoba, hogy vegyek a gyerekeknek (többek között) konzerv paradicsompürét, mert nagyon szeretik a paradicsomos húsgombócot. Szétnéztem a polcon, rengeteg féle volt: Leginkább fémdobozos vagy tetra pack csomagolásban, 150 és 380 forint között (500g-os…..
  Ma lehet utoljára jelezni a magánnyugdíj-pénztárakban, ha valaki nem kíván visszalépni az állami rendszerbe és apanázsát továbbra is magánkezekben akarja fialtatni. Számos elemzés látott napvilágot az elmúlt hetekben arról, hogy kinek, milyen körülmények között…..
stonegossard 2011.01.31 20:39:32
Ezt ügyvéd írta, okuljatok belőle"

"Jogilag a helyzet az, hogy a befizetett pénz a befizetőtől közjogi szabályokkal elvont, közteher jellegű járulék, akkor is, ha az névre szóló számlán van nyilvántartva. A pénztártagok és a bank között szerződéses viszony van (így nyithatnak bankszámlát), ezért a befizető nem léphet föl alanyi jogon tulajdoni igénnyel csak kötelmi (szerződésen alapuló) igénnyel. Egyszerűen szólva a kötelező magánnyugdíjpénztár tagok nem tulajdonosai, csak üzletfelei a pénztáraknak.
A befizetett pénz a pénztár tulajdona.
A pénztártagokat nem a befizetett összeg illeti meg, hanem az annak célját jelentő szolgáltatás (nyugdíj). A befizetett pénzt a kötelező magánnyugdíjpénztár használja, szedi a hasznát, rendelkezik vele, olyannyira, hogy az összeg a pénztár könyveiben jelenik meg mint saját forrása. A pénztártagok csak abban dönthetnek, hogy a pénztár mibe fektesse a járulékukat (egyszerű embernek nehéz lekövetni a teljesülés vagy meghiúsulás okát). A befizetőknek abba nincs beleszólásuk hogy az intézmény (magánnyugdíjpénztár) ko nkrétan hogyan használja föl az összeget.
Ennek következtében amikor az állam megszünteti a magánnyugdíjpénztárakat, nincs a befizetőket érintő tulajdonelvonás, csupán egy másik szereplő lép be ebbe a kötelezővé tett sajátos kapcsolatba. Jogilag abszurd egy magánnyugdíjpénztárba való belépés kötelezővé tétele. A befizető szerződéses szabadságáról ugyanis a kötelező jelleg miatt nem lehet szó. Ennek következtében nem a pénztár és a befizető szerződéses viszonya a meghatározó ebben az abszurd helyzetben, hanem a kötelezésről szóló közjogi rendelkezés. Az abszurditást csak fokozza az a csapda, hogy a kötelező magánynyugdíjpénztárakat működtető bankok csődje, veszteséges működése esetén a pénzüket elvesztőknek ki fizetne nyugdíjat, ki gondoskodna róluk?
Jogilag az államnak kell helytállnia, nyugdíjat fizetnie, mert ő kötelezte a befizetőket a magánnyugdíjpénztárba való belépésre. Ez a helyzet időzített bombaként ketyegett a bankokat megadóztató, s ezzel az emberek terheit megkönnyítő Fidesz kormány alatt.
A kötelező magánynyugdíjpénztárak a bankok részéről olyan zsarolópotenciált jelentenek a mindenkori kormányokkal szemben mindenképpen nemzeti érdek megszüntetni.
Tudom Péter, hogy nem egyszerű a jog világában eligazodni, de a lényeget egy mondatban úgy tudom összefoglalni, hogy ami alanyi jogon jár azért nem kell bíróságra menni, ami viszont kötelmi jogon alapul (szerződéses viszony) annak érvényesítése mindig bizonytalan kimenetelű.

Az érthetőség kedvéért példákkal szemléltetem a fentieket:
1. Az a tulajdonos, akinek 20 hektár földje volt amit a kommunisták elvettek, kisajátítottak, nem kaphatta vissza kárpótlásként csak kárpótlási jegyet kaphatott, amivel licitálhatott arra földre, ami a telekkönyvi nyilvántartás szerint alanyi jogon eredendően az övé volt. A licitálás másr kötelmi (szerződéses jogviszony) körébe tartozott, ezért szinte semmi esélye sem volt hogy visszakapja a saját földjét.
2. A nyugdíjjárulék befizetését az állam írta elő, de az összeget a magánnyugdíjpénztárak kapták meg és a befizetett pénzzel sajátjukként rendelkeztek. A befizetett nyugdíjjárulék után az állam alanyi jogon nyugdíjat biztosít, ugyanakkor a kötelező magánnyugdíjpénztár csak abban az esetben fizet nyugdíjat kötelmi (szerződéses) viszony alapján, ha van rá pénze. Az államot nem engedik csődbe menni (EU tagország) a magánnyugdíjpénztárak maguk is csődbe mennek ha hasznuk van belőle.
stonegossard 2011.01.31 20:43:17
@Ipari-antidepresszió: bocs ez nem magántulajdonod, sosem volt az
Erre buzdítanak egyik olvasónk által küldött (ezúton is köszönöm) fotók tanúsága szerint az eisenstadti központú, regionális osztrák Burgenland Bank plakátjai, amelyeket ráadásul nem is Magyarországon, hanem a határ túloldalán helyeztek el, egyértelműen a tőlünk…..
stonegossard 2011.01.12 12:37:11
Tényleg vidd oda:

marha gyengén kamatozik az összes eurós betét, erről ennyit.

www.bank-bgld.at/de/privatkunden/sparen/sparangebote

ehhez képest nézd meg 2 éves lekötés után mit adnak a magyarországi bankok.

Nem kell rohanni kifelé.

Ott élek , tudom miről beszélek, az más kérdés, hogy a hitelek kamatai is kb 4% környékén mozognak
Vastagbőr Ez lett volna Sukorón? 2010.08.31 10:45:00
Hogy-hogynem, a NOL-hoz került egy videó, amin a Sukoróra tervezett King's City-t propagálja egy úriember, eredetileg angolul. Kaszinóról egy szó vagy kép sincs, csak Európa legnagyobb tengeri akváriuma, termálfürdő, óriási csúszdapark, korcsolyapálya, botanikus kert, múzeum és…..
Az MSZP kommunikációs tótumfaktumai hátramentek a fészerbe, előkotorták a nagypapa kivénhedt ágyúját (ami még a nagypapi nagyapjáé volt, 1849-ben dugta el az öreg), leporolgatták, kifényesítették - sokat dolgoztak rajta, látszik - , majd jó alaposan megtöltötték szarral, és…..
Subba Levente Király 2009.09.08 14:30:00
Végre elfelejthetjük az összes kurva pártot, meg a sok politikai bisz-baszt; ittvan nekünk Őfelsége I. Levente Apostoli Magyar Király, minden magyarok királya, minden nemzet barátja! Részletes, igényes, és átfogó honlap Őfelségéről a képre kattintva!        …..
Huebertől kaptuk ezt az inkább elkeseredett mint felháborodott hangvételű levelet, amelyben a frissen kézhesz kapott órarendjén töpreng, nem értve, hogy is kaphatott ilyen mennyiségű órát a nyakába. Aki szerint a tanárok egész nap csak sakkoznak a lyukas órákon, az olvassa el!Szia…..