Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fletcher

5 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezúttal jónéhány reggeli kávé lecsúszott mire a végigrágtuk magunkat a hétfői Közbeszerzési Értesítőn. Blogposztunkban az érdekesebb beszerzésék közül szemezgetünk. Közös bennük, hogy a nyertesek cégek mögött kormánypártokhoz közeli vállalkozók sorakoznak fel.…..
w A zemberek alkonya 2010.02.05 06:50:00
  Végre országértékelés, már alig vártam. El kell mondjam, hogy rettentően utálom az egész műfajt, illetve az orbáni feldolgozását. A mintával, az amerikai elnök éves State of the Union-beszámolójával összevetve ordít a provincializmus, a paranoia és a pátosz, minden,…..
Fletcher 2010.02.05 19:07:07
TW:"A másik nincs paragrafusokba foglalva, de jelentősége szintén epikus: előnye akkora, hogy egyenes beszéddel is nyerhet. Arra kérhet felhatalmazást, amit tenni szándékozik. Nagy ugrás lenne Magyarországnak, és fénylő példa a világnak. Megmutatná, hogy lehet más a politika, és kettőbe harapná Bokros Lajos egyre növekvő táborát."

Miért kérdőjelezed meg - ráadásul előre - hogy valóban azt akarja tenni, amit mond?
Ja azért, mert te is elhiszed, hogy csak és kizárólag az az út vezethet ki a válságból és indíthat el a felfele vezető úton, amit a szocik mondogatnak, hogy most még egy kicsit össze kell húznunk magunkat, de aztán 1-2 év múlva jó lesz.
Tudod lehetnek más elképzelések is. Most nem feltétlenül közigazgatási iskolák nézetkülönbségéről beszélek. Ha csak annyit sikerül megvalósítani, hogy a kormányzatban, vagy az általa támogatott programokban a párhuzamosságot elkerülöd, és elzárod a csapokat, akkor az éves szinten ezermilliárdos nagyságrendű megtakarítás.
Ehhez jön hozzá, ha van egy működő egészségügyi modell - amivel most próbálkoznak az nem az, tehát lehet újat próbálni, vagy agrárium/vidékfejlesztési modell - lásd fentebb, vagy csak hatékonyabban tudnák lehívni az EU-s forrásokat, akkor már többezermilliárdról is beszélhetünk évente.
Nyilván a saját korlátolt nézeteid közül nehéz belátni, hogy azokon kívül is lehetnek értékes gondolatok.
Először Baja Feri bejelentette, hogy a KSZF által kiírt közbeszerzési keretszerződésekben ezentúl lehetőség lesz Open Source szoftverek beszerzésére is irodai célra. A tény üdvölendő. De miért volt eddig kizárva ez a terület a közbeszerzés alól?Aztán kiderült, hogy a…..
Cui prodest? Lesz e-fizetés 2009.09.23 18:00:00
Először egy örömteli hír jelent meg valamikor tavaly ősszel. Lesz e-fizetés a közigazgatásban.Hurrá! Nem kell majd csekkel rohangálni, illetékbélyeget vásárolni vagy egyéb kizárólag a dühítést és a megfelelő ingerültségi szintet fokozó dolgokat tenni. Megyek, intézkedem…..
Cui prodest? Eredetiség vizsgálat 2009.09.21 22:51:00
Mai hír: Podolák MSZP-s képviselő (egyébiránt a Gazdasági Bizottság elnöke) kezdeményezi az eredetiségvizsgálat eltörlését, vagy legalább is a kötelező jelleg megszűntetését.Alapvetően helyes, mert nem véd semmitől. Ha ugyanis később kiderül, hogy lopott volt a kocsi, vagy…..
Ismét csak költői kérdések.Van nekünk (nekik) egy NFÜ-jük. Ugye ez a hivatal szolgálna arra, hogy mindenféle keretek és irányelvek alapján (f)elosztott programok alapján EU-s pénzeket pumpáljon a gazdaságba, támogasson projekteket, stb.Mindez rendben is lenne, ha a hivatal úgy…..
Cui prodest? Első 2009.09.01 01:36:00
Na most már belőlem is kikivánkozik a szó.Először akkor fordult meg a fejemben egy ilyen bejegyzés indítása, amikor valamikor tavasszal, vagy a nyár elején megjelent a Figyelőben, hogy milyen csatornákon kerezstül áramlik el/ki/szét a közpénz. Az egyik legnagyobb csapnak az…..
w A kurvára nemzeti oldal 2009.08.11 05:50:00
Volt valamikor, a békeidőkben – a 2009-es EP-választás előtt – ez a meghitt hülyeség, hogy nemzeti oldal. A jobb-bal dichotómia fideszes feloldása: mi vagyunk a nemzetiek, a többiek meg, khm, azok valami mások, vérmérséklettől függően. Globalisták, internacionalisták a…..
Fletcher 2009.08.11 15:04:52
@Ppix:
Gyönyörű!
Aki nem érti, az biztosan elmaradott a gondolkodásában, rosszabb esetben demagóg, stb.
Írod:
"Esetleg bele lehet kötni Árpi elemzésébe az elmúlt évek fideszes stratégiájáról, ami ide vezetett. Érvekkel. Nem ilyen hülyeségekkel, hogy az MSZP fasisztázott és lám megjelentek a fasiszták, tehát az MSZP a hibás.
Nem az Orbán, aki narancssárgára festve beemelte a retorikájába a teljes nézetrendszert és igazolta a követők számára, hogy elfogadható kódoltan fasisztául beszélni. Innen már könnyen eljutott oda a vérmesebbje, hogy ha szabad, akkor nem kell ide narancssárga burkolat, csinálunk eredeti barnát."

Olvasom a hozzászólásokat és rengeteg érvet találok. Nem csak ex cathedra kijelentéseket, hogy "beemelte a retorikájába a teljes nézetrendszert és igazolta a követők számára, hogy elfogadható kódoltan fasisztául beszélni." Mert ez biztosan egy érv. Tényekkel alátámasztva.
(Biztos fel lehetne tényként sorolni jópár népszabis, vagy népszavás cikket. De tudod erről a vicc jut eszembe:
- Mondd, cigány, honnan van ez a nagy ház?
- Hát kifogtam az aranyhalat és kívánhattam egyet. És én ezt a nagy házat kívántam.
- De cigány, van erre bármilyen bizonyítékod?
- Hát, itt a ház.

Tudom, meghasonlottként, akit becsapott a baloldalinak mondott párt, mert szociálisan maximum cinikus, vagy a liberálisnak mondott formáció, akinél intoleránsabbat nem igen láttam, legjobb az ellenfelet is becsmérelni, de ha vitára ragadtatja magát az ember, akkor azt érvekkel tegye!