Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zalaba_Ferenc

8614 bejegyzést írt és 5296 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
aeon flux a függetlenedés napja 2019.07.04 17:30:00
Minden, aminek kezdete van, véget is ér – fogalmazta meg mélyenszántó gondolatait a Mátrix: Forradalmak plakátja, de bármily bárgyúnak is tűnt ez a szlogen tizensok évvel ezelőtt, igazabbat nem szólottak filmmarketingesek, forgatókönyvírók. Az aeonfluxra 2005-ben vésődtek az első sorok, akkor még…..
aeon flux szinkronhangok: űrdongó 2018.12.18 17:12:00
Tizenegy és fél évvel az első, amúgy feliratos Transformers-film után megjött az első jó Transformers-film, már ami a kritikai értékeléseket illeti, úgyhogy körbe lehet dongani a vadiúj emberi szereplőket és magyar hangjaikat. Köztük közkedvelt színészkirály leányát és véleményvezér videósokat...
Zalaba_Ferenc 2018.12.19 06:42:23
IDDQD Checkpoint Mini #64: Unreal 2018.02.04 23:37:10
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Az év utolsó hétvégéjén nem fordult ki magából a világ, így megint csak a Star Wars: Az utolsó Jedik vonzotta a legtöbb nézőt, immáron 2017 leglátogatottabb bemutatójaként. A Jumanji: Vár a dzsungel is megiramodott, miközben a premierek, köztük A legnagyobb showman, a Tökéletes hang 3., az Egy szent…..
Zalaba_Ferenc 2018.01.04 17:50:12
@007Lewis: A Pannonia Entertainment.
Mostanság könnyebben botlik legóba az ember a mozikban, mint a gyerekszoba szőnyegén, és egyre szélesedik a kínálat az építőkocka-univerzumból. A Ninjagóban ismerősen cseng a legtöbb hang azoknak, akik a magyar tévében követték a távol-keleti figurák kalandjait, jóllehet az angol hangsáv változatos…..
Sok amerikai dologról nem tudjuk még ilyen, ebben segítenek a filmek. A jelen versenyző az amerikai premierrel egy időben, és szigorúan 18 éven felülieket avat be, csak szinkronizált verzióban...
aeon flux szinkronhangok: az 2017.09.04 08:55:00
Nem pusztán horrorfilmek között kiemelt a helye az új Stephen King-adaptációnak, hanem úgy egyáltalán: odaát több mint 4000 moziban vetítik majd. Mifelénk pedig, nos, csak a szokásos: szinkronizáltan hozza a frászt a mozizó fiatalságra és a King-követőkre. Gyerekkorú szinkronszínész egy se…..
Sokkal többet nem lehet elmondani erről a magyar nézők szájízére szabott akció-vígjátékról, minthogy testőr nélkül csak 16 éven felüliek fogyaszthatják: a csúnyabeszéd magyarul még csúnyább, és Samuel L. Jackson ugyebár már eleve nem az a visszafogós fajta. Magyar hangja pedig bármit-bárkit…..
Zalaba_Ferenc 2017.08.24 10:49:41
@Ficus Cucis: Lecserélték. Köcsögöznek helyette.
Az emojik önmagukért beszélnek, de ha beszéltetik őket, akkor azért nem ártanak a kifejező hangok. Az Emoji-film magyar változatában akad pár rendhagyó hangadó. Az vajon mennyire növeli az emocionális súlyt?..
Az egyetlen színész, aki az elmúlt öt évtized mindegyikében főszerepet játszott 100 milliós kasszasikerben, ma ünnepli 75. születésnapját. És minthogy sokunknak határozta meg ifjúkorát Indiana Jonesként és Han Solóként, magától értetődő, hogy az aeonflux minden eddiginél nagyobb feneket kerít e…..
A Memorial Day hétvégéjén A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja a fő attrakció, noha az ötödik rész árnyéka csupán a korábbi, bevétel-bajnok epizódoknak. Igazán rosszul viszont a Baywatch járt: a teljesen átértelmezett életmentősdi a hitvány kritikákat nem tudta meggyőző pénzekkel ellenpontozni...
Zalaba_Ferenc 2017.05.28 18:13:42
@Feiertag Erik: A Universal (nálunk a UIP).
Talán csak a sajtó ragadtatta el magát, jó szokásához híven, de 1997-ben bőséggel terjengett, hogy az amerikai nép jelentős hányada szívesen látná Harrison Fordot az elnöki székben. Ha azt vesszük, hogy nem egy pojáca követte az akkor regnáló Bill Clintont, nos, távolról sem olyan vad ötlet egy…..
Hugh Jackman utoljára ölti magára Farkas alias Logan jelmezét, és bizony igen ritka dolog, hogy egy filmszereplő 17 éven át folyamatosan jelen legyen a vásznon. A Loganben is hűen vele tart eredeti magyar hangja, aki kb. ennek a figurának köszönhette, hogy mikrofon mögé citálták az elmúlt években.…..
Mel Gibson színészileg is inkább csak manapság kénytelen lemondani saját hangjáról a mozikban, ami pedig rendezéseit illeti, azok nem azok a szokásos családi matinék, plusz egy A passiót vagy egy Apocalyptót szinkronizálni haszontalanabb lett vón, mint fegyvert adni Desmond Doss kezébe... A…..
Mozikban A barátságos óriás, és bár a tengerentúli kritika a szokott módon, azaz nagyobb részt kedvezően fogadta, érezhetően a futottak még szekcióban foglalta el helyét a mozimágus rendező filmográfiájában. Hogy pontosan hol is, az rövidesen kiderül, és ezúttal még csak kötözködni sem ér: a 29 film…..
Zalaba_Ferenc 2016.08.31 22:57:07
@Takács Máté: Biztos az a köcsög Daemiaen volt!

Egyébként tényleg, hol van a Párbaj?
aeon flux szinkronhangok: a zátony 2016.08.10 19:08:00
Nem valószínű, hogy Blake Livelynak pereg a nyelve ebben a cápás thrillerben, de azért némi szuszogás és sikoltás kijuthat a szinkronizáló színésznek, úgyhogy kellett az alapos megfontolás. A befutó az lett, aki a tavalyi Adaline varázslatos életében is közreműködött. Az ólálkodó állatnak én amúgy…..
Zalaba_Ferenc 2016.08.13 11:15:04
@isvaen: 30 évesen sem csak ezért éltem, ugyanakkor jelenleg is valami hasonlót művelek + hetijegyet is vettem. Nem érdekel, hány éves vagyok. :)
Van ez, hogy néha filmekről beszélgetünk az IGN-es Zalaba Ferivel és Sasával, múltkor be is kötöttem ide az Amerika kapitány-podcastet. Az az igazság, hogy én világéletemben filmes újságíró akartam lenni, és valahogy ebben élem ki ezt, nagyon élvezem ezeket az okoskodásokat - de hátha más is, az…..
Zalaba_Ferenc 2016.05.28 18:17:29
@VikMorroHun: Nézés közben természetesen leesett, de azóta annak a filmnek a javát töröltem a memóriámból. :)
aeon flux golden action boy 2016 2016.02.27 13:11:00
Ismét eltelt egy év, azaz újra itt van a Golden Action Boy, az AeonFlux házi filmdíjas szavazása. Ahogy mindig az idei etapba is a tavaly március és idén február között Magyarországon bemutatott filmek és alkotóik szállnak versenybe olvasóink szavazatáért, de ahogyan tavaly, most is szenteltünk egy…..
Zalaba_Ferenc 2016.02.28 12:58:36
@sung_tongs: A tekintetében ott van egy egész világ pusztulásának fájdalma, és saját pokoli múltjának keserű lenyomata, továbbá a remény, hogy ezen változtathat - a maga és mások érdekében. Mindenféle felesleges kommunikáció és gesztikuláció nélkül is elképesztő jelenlétről tanúskodik.
Zalaba_Ferenc 2016.02.28 13:45:21
@sung_tongs:

Furiosa könnyet ejt önfeláldozó hozzáállásodért.

klarizethewriter.files.wordpress.com/2015/05/madmax1.png
Zalaba_Ferenc 2016.02.28 13:58:47
Az év ezen szakában nem csak a Golden Action Boy szavazás indul útjára, hanem megejtjük a filmrajongói körökben elengedhetetlen Oscar-tippelősdit is. Mivel most, sok-sok év után végre hazai versenyző is rajthoz áll a legjobb idegen nyelvű film kategóriában, különösen nagy figyelem övezi az évek óta…..
Zalaba_Ferenc 2016.02.27 16:09:29
@Borisz: Most próbáld!
A Deadpool, ha lehet, itt még durvábban letarolta a jegypénztárakat, mint a tengerentúlon, és minden idők egyik legnagyobb nyitóhétvégéjét prezentálta. Nálunk viszont ez nem ment a romantika rovására: a Hogyan legyünk szinglik is masszív számokat generált, a két film közé pedig a Nagyfater…..
Zalaba_Ferenc 2016.02.15 16:26:39
A visszatérő Amerikához hasonlóan nálunk is kasszát robbantott, ezzel egyidejűleg megfosztva a négy héten át regnáló Star Wars: Az ébredő Erőt a dobogó felső fokától. Az ötödik helyen futott be Az 5. hullám, ám nem megvetendő eredménnyel, mint ahogy a Steve Jobs is hozta a kötelezőt. Ahogy az is…..
Ebben a zűrzavaros, igazi éllovasoktól mentes évben nagyon vártuk már a Brit Filmakadémia jelöltjeinek névsorát, amely most megérkezett, nem kis meglepetéseket hozva magával. Könnyen lehet, hogy ezzel el is dőlt néhány kategória sorsa, de erről majd később, íme a jelöltek. UPDATE: Vége a…..
Zalaba_Ferenc 2016.01.08 10:51:55
@Németh Barna: @lisztes: A Dínó tesó és A Peanuts-film még így is köröket ver a Minyonokra, szóval szégyelljék magukat.
Zalaba_Ferenc 2016.01.08 11:22:47
@Németh Barna: Ez az örökletes gáz ezekben a díjátadókban, azaz hogy a jelölésért felelős emberek nem mennek utána annak, hogy mit érdemes megnézni, hanem azt nézik meg, amit a képükbe tolnak. :(
Hátha valaki lemaradt a hírről az elmúlt, nagyjából másfél napban: Reed Hastings főmufti a Las Vegas-i CES-en tartott előadása alatt a Netflix Kínát kivéve a világon mindenhol elérhetővé tette online szolgáltatását. Hazánkban egyelőre nélkülöznünk kell nemcsak a szinkronizált, de bármilyen magyar…..
Zalaba_Ferenc 2016.01.08 10:57:36
@kaamir: 1-2 napos teszt után bátran állíthatom, hogy a torrent fényévekre le van maradva a Netflixhez képest "hozzáférhetőségben, kényelemben, gyorsaságban", persze nem választékban, és a minőség pedig so-so. Iszonyú könnyen kezelhető a Netflix, és egy-két katitntás után, gyakorlatilag pár másodperc alatt már nézheted is azt, amit szeretnél, és a kényelemhez az is hozzátesz, hogy a szolgáltatás megjegyzi, hogy adott program nézését hol hagytad abba, és bármely eszközön (laptopon, tévén, telefonon) onnan folytathatod, ahol abbahagytad. Sajna a választék egyelőre lófütty, szinte csak a saját programokra van kihegyezve - illetve tévésorozatok tekintetében sokkal erősebb, mint filmek terén -, és persze soha nem fog BD-minőséget nyújtani, mint ahogy a HD-ért is többet kell fizetni (mondjuk, a havi 10 euró még így se nagy összeg), a stream minősége pedig függ a neted minőségétől is, ugye. Egyelőre pozitívak a tapasztalataim, de nem vagyok teljesen elégedett - már ami a választékot illeti.
Zalaba_Ferenc 2016.01.08 11:20:58
@kaamir: Értelek. Nos, ezekből a szempontokból igazad van. :) Várható, hogy idővel a magyar nyelv is megjelenik a kínálatban, barnával szemben én viszont nem félnék attól, hogy az eredeti nyelv kiesik, mivel az mindenhol deafult. Sőt, az ígéretek szerint eleinte minden eredeti tartalom csak magyar felirattal lesz elérhető, tehát a szinkrontól nem kell félni. Ami a portable részt illeti, én nem nagyon szoktam útközben nézni dolgokat, inkább olvasok és zenét hallgatok, de 3G-vel, 4G-vel útközben is lehet nézni cuccokat, persze az adatforgalom rovására. És igen, a legtöbb nem saját program nem a hivatalos megjelenéskor kerül fel a szolgáltatóra. Szóval igen, igazad van.
Több mint 280 filmet mutattak be tavaly a magyar mozik, és mi nem panaszkodtunk a kínálatra: a változatosság gyönyörködtetett, még ha az eloszlással volt is némi problémánk – mozibarát legyen a talpán, aki mindent meg tudott nézni, amit szeretett volna! Amit nekünk sikerült,…..
Zalaba_Ferenc 2016.01.01 19:21:11
@kaamir: A Backcountryt miért szeretted?
 - SPOILERMENTES -* Réges régen, egészen pontosan harminc év elteltével a Birodalom bukása után az annak romjain szerveződő Első Rend, míg a Lázadók örököseként az Ellenállás feszül egymásnak a hatalom megszerzéséért. Végre megint úgy tűnik, mintha a távoli galaxisban…..
Zalaba_Ferenc 2015.12.20 06:50:37
@loserock: Nem, nincs így. "He's gonna help us." Ezt mondja, vagy valami hasonlót, de a lényeg azon van, hogy "he". Jól el van itt kurva a szinkron és a felirat is.