Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szving Tóni

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Facebook: Hablaty 2010.07.26 15:57:26
Szving Tóni 2010.07.27 06:44:10
@Gyarló Hintaló: Alter: 27. :) Na persze... Jó lesz lassan a duplájának is.
Két dolog jutott eszembe, miután végigolvastam Ildi hosszú, de a maga módján igen szórakoztató levelét. Az egyik az volt, hogy "ügyes", a másik, hogy egész hihetetlen, mit meg lehet csinálni emberekkel. Ildi a Dob+Basszus színházi verziójára vett jegyet a Bárkába. A…..
Szving Tóni 2010.06.10 07:56:17
w Egyesült Magyar Emirátusok 2010.06.07 06:30:00
  Ki szívét osztja szét Követik, merre jár, Hegyeken és tengereken túl értik majd szavát Kormorán   Lehetne röhögni, sőt lehet is, csak tessék. Végül is ez egy tradícionális bohócszám, amikor az egyik bohóc hosszan bizonygatja a másik bohócnak, hogy ő mennyivel…..
Szving Tóni 2010.06.08 18:26:50
@kolbászoszsömle: És lőn! Minden kívánságod így teljesüljön! Bár erre, mint megtudtam, 90 évet kellett várni, de most már szabadon vakulhatunk.
Figyeld hogy beindul a gyógyegér a végén, tuti az ilyenek szoktak szívrohamot kapni a szavazófülkében! :-D A sztori röviden: a feldühödött vén kommer gecik MSZP szimpatizánsok rátámadtak a HírTv operatőrére és a Magyar Demokrata fotósára, miután a fotós gyerek többször…..
Szving Tóni 2010.05.02 19:58:50
@Brother Love: A sok vén szemétláda sorozatot bámul? :D Tényleg, na ne mondd! Mit csináljon? Fussa le a maratont? Vegyen jegyet az opereába 5000 forintért? Kérjen tőled bocsánatot, hogy él? És hogy mert élni egy olyan korban, ami neked nem tetszik? Mit kellett volna csinálnia? Kimenni nyugatra, '90-ben hazajönni és pártot alakítva eljátszani az üldözöttet? Lelkibeteg-e vagy? Ne válaszolj: igen.
A fotós meg dokumentáljon, ne pofázzon, vagy így jár. Nem azért ment ki senki, hogy őt hallgassa. Mert meghallgatni egy szoci politikust ugye még szabad? És ne vágj vissza azzal, hogy pofázni is szabad, mert persze. Csak a helyet kell megválasztani.
Szving Tóni 2010.05.03 06:40:00
@Zuzu Petals: Sőt, ha pótszékeket raknak be, az még olcsóbb. Az aztán a szórakozás, egyszer próbáld ki: egész előadás alatt bámulni a csillárt és a plafon díszítéseit... Egyébként meg gratulálok barátom, a tökénél ragadtad meg a problémát, tényleg az a legfontosabb, hogy én járok-e az operába, vagy sem. Vagy csak ebbe tudtál belekötni?
Egyébként meg azt hiszem, hogy annak a lapnak a fotósának, amely címlapján a náci hadsereget Európa hőseinek nevezte, kijárt már a pofon. Ez volt az első a Zorbán által beígért kettőből. Kíváncsian várom a másodikat.

@El Visco Stello: Annyira, hogy ha jól emlékszem, egyszer egy indexes hülyegyereket is megcsapkodott a Hősök terén a Polgár Tamás nevű közhülye kb. ugyanezért. Akkor bezzeg az összes blogban ment a rinya, és ha jól emlékszem, a Subba sem úgy jelent meg, hogy "nézzétek, mekkorát kapott a neohippi kis pöcs"...
Szving Tóni 2010.05.03 18:56:59
@Zuzu Petals: :D Ja, így már értem! Az az orbitális faszság, ha valaki nem úgy akar operába járni, hogy csak a 3. emeleti oldalülésre kap jegyet, ahonnan mindent lát, csak az előadást nem. Miért nem ezzel kezdted? Igazad van, mit sír az ilyen? Elvégre 300 forintért lehet kapni csirkefarhátat is, oszt
zabálhatja a "vén kommer geci", nem igaz? Egyszer az ismerősöd helyett te is vetődj el oda, te fasz, és élvezd a kényelmetlen pótülésen ülve az úri közönség tarkóját másfél - két óráig. Egyébként meg pont én tojok rá, hogy ki jár operába, és ki nem, mert förtelmesen rühellem azt, hogy ilyen hülyegyerekek szeretnék megmondani egy végigdolgozott élet után az embernek, hogy mit kellene csinálnia, és hogyan kellene élnie. Snoblesse oblige...

@táncosokkal farkaló: Gyorsan keresd meg anyádék párttagkönyvét, és firkálj bele pöcsöt, amikor nincsenek otthon, kis lázadó!
Ha van tartalék 18 perced... Igazából elég 5 is, mert utána már biztos végignézed Simonyi Balázs és Tóth Barnabás filmjét. Az Egy szavazat ugyan 2006-ban készült, de négy évente mindig újra aktuális lesz. Kalman.kalman nevű kommentelőnk vetette fel, hogy egy 74 éves néni…..
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/03/13 Subject: Felkelő Nap autóshétvége To: klubtatsu@klubtatsu.hu   Sziasztok!   A Klubotok által szervezett japánautós hétvégével kapcsolatban érdeklődöm. Nekem egy négy éves 3-as Mazdám van, a neve SZAR - de csak a rendszám miatt ami…..
Szving Tóni 2010.03.25 07:48:14
@tempefoi: Na ezen most legalább olyan jót röhögtem, mint Dezsőn. Tetszik, terjesztem!
Dezsőmail Subject: Filmszerep 2010.03.01 10:45:00
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/01/26 Subject: Filmszerep To: Wolesinszky Balázs   Szevasz Baloo!   Téged láthattalak tegnap egy vitaminos reklámban? A spotban egy csaj ébresztett reggel - elég nagy volt a segge, ezt én biztos nem így csináltam volna, hiszen szerintem a nők…..
"Bár a síelés nem maradt el hóhiány miatt, a sífutás azonban igen. Salzburg felett időnként inkább tavaszra hasonlított az idő, mint igazi alpesi télre karácsony és szilveszter között. A lesikló pályákat éjszakánként hóágyúval előkészítették ugyan, de környezetük…..
Az HBO nálunk nem nagyon foglalkozik gyártással, a Darwin-díjas haláleseteket feldolgozó saját sorozatuk után idén egy dokumentumfilmet prezentáltak, amiben Pierre Woodman pornóproducert próbálták emberközelbe hozni, felemás eredménnyel. Woodman az a köpcös francia csávó, aki az…..
Szving Tóni 2009.12.14 12:34:16
@Hungman: Annyiban sem, hogy ezek a "castingok" is 90%-ban megrendezettek. Szűz csaj, akit fél óra után análisan... Ja, persze, meg odamegy valakihoz a plázában, és fél óra múlva már könyökig van benne. Ugyan, srácok! ez is szórakoztatás, pontosan kigondolt, megtervezett koreográfiával, alaposan kiválogatott szereplőkkel, meg egy kellően szőrős és undorítóan izzadó franciával. Trash reality pornóban, ennyi. Ha ő csinálta először a világon, akkor respect, ha nem...
Szving Tóni 2009.12.15 08:51:24
@mutáns csiga: Akire Te gondolsz, azt Szalontai Áginak hívják, és "celeb", vagy mi. Szalontai Szilvi is vetkőzött párszor, de nem pornózott. Egyébként jellemző (és lehet, hogy az én hibám), de őt sem tudom, hogy mi a csöccsel foglalkozik, azon kívül, hogy médiagenyó...
Másnaposnak lenni rettenetes. Én annyira nem bírom, hogy inkább nem iszom annyit, hogy bekövetkezzen. Ha mégis megtörténik a baj, bizony nem kínzom magam, legurítok egy sört. Hogy mitől is vagyunk másnaposak, arról egy tudományos igényű összefogalaló található…..
Van ez a Girls nevű San Francisco-i indie-zenekar, aminek nemrég jött ki az első nagyemeze Album címmel, és hamarosan mi is megmondjuk róla, hogy milyen. A világ nagy része, legalábbis a szakmai, teljesen odavan érte, de ez a csapatnak, amiben egy lány sincs, nem elég. Csináltak…..
Napi Borzasztó Szóvicc minek van?..
Szving Tóni 2009.06.30 07:53:21
Megcsaltalak Unatkozott mellettem 2009.06.17 10:00:00
Az oldal design átalakítás alatt áll. Egy évtizede vagyunk együtt a feleségemmel. Második házasságom, elsőből egy gyerek, ebből egy másik. Ez nagyon nagy szerelem volt. Nehezen jöttünk végleg össze, megszenvedtük. Aztán teltek az évek együtt. Nehezen csiszolódtunk össze, sok…..
Úgy igazságos, ha a hatalmi ágak közt egyenlően van elosztva az intelligencia. Mi ezen a blogon általában a nép által választott hatalmasságok okosságával szoktunk foglalkozni, ám az a fair, ha a többieknek is adunk szereplési lehetőséget. Főleg olyan helyzetekben, mint amilyenbe…..
Úgy tűnik, legszentebb ereklyéink sincsenek biztonságban. Kezdődött azzal, hogy a budapesti utcai zavargások idején egy életre beleszerettem a Romantikus Erőszak "100 százalék magyar" című számába, ami az amúgy tök unalmas nemzeti rock mesterműve, a Romantikus Erőszak…..
Szving Tóni 2009.02.18 13:11:16
@EnZsolt: Engem is, de attól, hogy van mákosgubám, még nem hiszem azt, hogy Isten kalapján én lennék a bokréta. A kanadai reklám nekem az öniróniája miatt tetszik, mert úgy megy rá a nemzeti sztereotípiákra, hogy fordít egyet rajtuk, mintha a kanadai identitás szerves részei lennének. Ami a magyar poszton nekem nem jött át, bár gondolom, itt a fogysztók mentalitása is más, és ezt a gyártó is belekalkulálta. Senki nem akar gójmotorosokat az ablaka alá, mert egy rosszabb pillanatában a szürkemarhával viccezett. Szal az én hazaszeretetemet továbbra sem az erőspista és a sárgavillamos "fűti halálra", hogy klasszikust idézzek...
w Klasszikusok popritmusban 2008.12.05 05:45:00
Vége a magyarságnak. Valaki átírja Jókait. Alattomosan perceg, mint a szú, és azon dolgozik, hogy ránk omoljon a magyar égbolt. Nógrádi Gergely munkáit - az "újramesélt" Arany embert, Kőszívűt és Egri csillagokat - még nem olvastam, de úgy látom, nem kell ahhoz…..
Szving Tóni 2008.12.05 11:36:00
Szia Árpi!

Szoclibként is voltak averzióim a dologgal szemben, aztán elolvastam, és nagyjából egyetértek. Magyartanárként, és főleg olyanként, aki a szakmát három év szenvedés után idén nyáron hagyta ott (messze nem a gyerekek, hanem a kollégák szellemi színvonalának elviselhetetlensége miatt, és még csak nem is a nagyobb zsetonért) azonban lenne néhány megjegyzésem:
1., Jókai szenvedés, sírva olvastam újra minden sorát, ha véletlenül tanítanom kellett. A szépirodalomban engem nem elsősorban a sztori, hanem a lélek- és karakterábrázolás érdekel, az meg a Mesternél erősen sztereotipikus. Hál' Isten a gyerekekkel mindig értő mód meg tudtuk ezt beszélni, volt, aki egyetértett velem, volt, aki nem, a többség meg persze el sem olvasta.
2., Hogy miért? Mert a szövegértési képességük a béka segge alatt van. Oké, nyakamat rá, hogy mi cseszünk el valamit még az alapfokú oktatásban (én gimnáziumban csapattam), ennyi diszes (nem Demokratikus Ifjúsági Szövetség)kölyköt én még életemben nem láttam. Persze, hogy próbálkozik szegénykém, de nem megy neki, már egy bankautomata kezelése is megoldhatatlan feladatot okoz legtöbbüknek, főleg az "Adja meg négy jegyű azonosító kódját!" felszólítás. (Mer'hogy az pinkód, emmeg hülyén mongya.)
3., Ugyanakkor kétlem, hogy a megoldás a zanzásítás lenne, sőt. Diákjaimnak mindig azt mondtam, hogy életem egy bizonyos szakaszában (és most is, hogy otthagytam a sulit) azzal kerestem a kenyerem, hogy tudok szöveget olvasni és elemezni. Most szólok: nem nagy tudomány, de ahhoz elég, hogy pl. ne lehessen megetetni kedvező kamatozású szabadfeelhasználású hitelekkel, amik miatt majd viszik a fejem fölül a házat.
4., Merthogy erről lenne szó: aki nem tud szöveget értelmezni, azt lépten-nyomon át fogják verni. Nem tudom, hogy mi a megoldás, de az biztosan nem, hogy zanzásítjuk a szépirodalmat, hacsak nem zanzásítjuk a huszonvalamennyi oldalas hitelszerződéseket is. Nem azt mondom, hogy aki érti Jókait azt a bankok nem tudják átverni, csak kisebb rá az esély, mert valószínűleg felfogja, hogy a reklámban "az első évben a törlesztőrészlet értéke változatlan" mondattal beharangozott ajánlat tényleg CSAK az első évre vonatkozik. És az még lehet, hogy az első évben belefér, de a többiben már nagyon nem fog beleférni.
5., Mint már az elején írtam: a szépirodalom nem azért szép, mert régi, vagy kortárs és érthetetlen. Hanem azért, mert abban, az arisztotelészi terminust magunkévá téve, magunkra, a minket körülvevő világra ismerünk és megrendülünk. Merthogy jellemábrázolás, karakterábrázolás, lélekábrázolás - mind-mind kidolgozott, árnyalt, sokszínű, összetett. Mindez pedig "szépen van megírva", vagyis választékosan, árnyaltan, olyan módon, ami egyszerre fejleszti a szövegértést és a szókincset. Hát ezért berzenkedem én a zanzásítástól, nem elvitatva azt a jogot, hogy a nemzeti kultúránk alapját adó műveket időről-időre újragondoljuk, újraértelmezzük.

Ps.: Nógrádit én sem olvastam, szerintem nem is fogom.
Subba Az Internet hangja 2008.10.21 09:55:00
Amit a lenti videóban megtapasztalhattok, az minden bizonnyal maga az Internet érzés teljes valójában. Egy magashomlokú szemüveges srác ül egy kollégiumi szobában, egy klasszikust ad elő a saját készítésű KazooKeylele-jén. Az Internet lényegét ilyen…..
Szving Tóni 2008.10.21 10:04:25
w Álmodik a nyomor 2008.09.08 06:00:00
A szakértői kormányról ábrándozom egy ideje. Próbálom elképzelni. Egyebet úgysem tehetek, senki nem óhajtja ugyanis elmondani, mit csinálna, hogyan működne ez a mitikus testület tulajdonképpen, és miért volna rá szükség. Illetve azt sem, hogy kik lennének azok a szakértők,…..
w Hiszterolib 2008.09.02 06:00:00
Na, van az SZDSZ-nek saját arca. Szóval ez lenne az. Csúnyácska. Nincs egy hónapja, hogy Fodor Gábor sajtótájékoztatón noszogatta a kormányt cselekvési tervért. Legyen terv, és legyen abban adócsökkentés – ez volt a mondás. Íme, a terv. Van benne adócsökkentés, nesztek.…..
Szving Tóni 2008.09.03 11:13:35
Szerintem senkinek nem azzal van baja, hogy a szadi nem támogatja a programot - elemi joga, megteheti, bár szerintem is bele fog rokkani, de ők tudják. A baj az indokkal van, hogy "mert a Fletó". És már ne is haragudjatok, de ez kurvára lábszagú nívó az önnön hitelességére és entellektüel holdudvarára olyannyira büszke és kényes liberálisoknak. Abban meg Árpáddal értek egyet, hogy a '90 óta szadi törzsszavazó belvárosi középosztálybeli értelmiségi ma már semmi vonzót nem talál a társaságban. Ez önmagában még nem baj, az összes párt elég nagy utat járt be azóta. Csak akkor nem kéne folyamatosan beszarni, ha a felsőosztáylbeli rózsadombi vállalkozó szavazatára ácsingózunk. Nincs abban semmi baj, 18 éve kapitalizmus van, a saját ügyességéből és munkájából meggazdagodott kapitalistának is lehet politikai képviselete, még ha nekem nem is szimpatikus, dehát én majd fogom magam, oszt jól nem rájuk szavazok. De az istenért, nem lehet egyik héten az öltönyeinkkel dicsekedni a Playboyban, aztán hirtelen elkezdeni kurvára szociálisan érzékenykedni. Vagy lehet, de az a szájból segget csinálás tipikus esete, és akkor már a Kóka is jobb fej volt...
A másik, hogy nemtom, miért kellene a Gyurcsánynak annyira hiteltelennek lennie. Jah, mert ha ő marad, mi meg továbbra is hozzátok dörgölőzünk, akkor lehet, hogy kiesünk a Parlamentből? Igen, lehet, csak mondjuk már ki ezt is végre, és ne játszuk a medencébe beleszaró, majd onnan felhúzott orral kényesen eltempózó piperkőc szerepét, mert igazából már ez hiteltelen, de nagyon.
Szving Tóni 2008.08.25 12:47:53
w Challengeland 2008.08.15 08:00:00
Kommentelők figyelmébe: Új rend Valaha a FSZEK-be jártam Demokratát olvasni. A kilencvenes évek elején-közepén jártunk; a Demokrata az akkori szélsőjobb egyik orgánuma volt, a Magyar Fórum és a pár példányban olvasható Szittyakürt mellett. Vegetált mellettük néhány…..
Szving Tóni 2008.08.17 19:50:36
Valamit az eredetihez:
Múltkor az egyik kábelcsatornán láttam egy dokumentumfilmet Kubáról. Érdekes volt, hogy ahol nem politizálhat nyíltan az ember, ott valami másban éli ki magát: a szigetországban jelesül a baseballban. Felnőtt férfiak üvöltöztek egymással Havanna főterén, mert kikapott a nemeti válogatott, és szidták a játékosokat, meg az edzőt. Egyből az jutott eszembe, hogy ilyen indulatokat a mi szabad közép-európai demokráciánkban csak a politika tudna gerjeszteni.
Nem akarok lemenni zsebszociológusba, de mintha a közösségek itt is csak akkor működtek volna, amikor felülről nyomott a politika. (Hogy mennyire nyomott, nem tudom, 10 éves voltam a rendszerváltáskor, leginkább a május 1-i felvonulásokra emlékszem, de azokat kurvára szerettem.) Akkor kollektíve lehetett utálni egy elnyomó rendszert, és a közös ellenség vagy összekovácsolta az embereket, vagy magasról szartak rá, és azért jöttek össze, hogy együtt szarjanak rá. Társasházban élek, múltkor egy idősebb ismerősöm, aki innen költözött el, nosztalgiázva mesélt a játszótéri közös pingpong- meg kártyacsatákról. Aztán nagyot nézett, amikor mondtam neki, hogy én jóformán még a szomszédaimat sem ismerem.
És valahol nagyban is így megy ez: a parasztnak szitokszó a szövetkezet, inkább egymagában tönkremegy, vagy lezárja az utat, hogy rábukhasson az állami csecsre. Nincs a közösségi életnek már kultúrája itt, pedig a srácokban még lenne igény rá. És ezt nagyon jól tudják azok, akik nagy sunyiban hálózatot építettek és gárdát szerveztek, míg mi olyan bohócokról vitáztunk egymással, mint a Szabó Albert vagy a Bácsfi Diána. Múltkor barangolam egy kicsit a neten, két linken keresztül simán el lehet érni bármelyik vérnáci bonehead-zenekar honlapját a Jobbikéról, és valahogy nem érzed közben a szellemi törést...
w Burzsoá proletárok 2007.06.01 19:42:00
"Ez egy plebejus érzelmű nemzedék volt. Még akkor is, hogyha a plebejus szó alatt a patrícius hajlamúak mindig valami bezárt lábszagú művetlen dolgot szoktak érteni."Na figyelj, plebi. Felőlem lambadázhatsz még akármeddig ezzel a szar plebejus szöveggel. De volna itt egy…..
Szving Tóni 2007.06.01 21:30:06
Trunks86

Az akkri arisztokrácia országfejlesztő munkájáról én azért megkérdezném Adyt, Babitsot és a többieket. Az a fajta, az előjogaihoz foggal-körömmel ragaszkodó, darutollas, szentjobbkörmenetes arisztokrácia addigra már inkább csak élősködött az országon, és védte őseinek régi és elavult intézményeit, mert tudta, ha azt kihúzzák a segge alól, kénytelen lesz elmenni dolgozni, mint a többiek. Az a fajta hatalom szimbolikusan persze az ő vállaikon nyugodott, igazából pedig azokén a szocialista városi munkásokén és liberális hivatalnokokén, akiket vagy a csendőrség vitt el, vagy a nácik '44-ben.

A média adott, a választás szabad. Ha jól tudom, vannak szép számmal jobboldali médiumok is, ha valakinek az egyébként mára már teljesen hiteltelenné, mert seggnyalóvá lett hetihetes nem tetszik, az vagy átkapcsol a hírtévére, vagy megvárja a csütörtök estét, amikor a kaki-pisi-punci-fütyi bűvös négyeséből kitörni évek óta képtelen sómen két és fél órán keresztül nyalja a neki tetsző segget. Egyébként meg ha hét bohóc nevetségessé tudja tenni egy párt szlogenjein keresztül annak egész politikáját, akkor az a párt annyit is ér...

Lehet, hogy a fidesz 10%-os pártként került be 90-ben, de az MDF-el és az SZDSZ-együtt ott ült az Ellenzéki Kerekasztalnál, aktív részese volt a tárgyalásoknak és a rendszerváltásnak. Ezért hívják őket rendszerváltó pártnak, nem parlamenti erejük miatt.

Egyébként érdekelne, hogy hol lett elbaltázva a rendszerváltás. Olyan divatos mostanság ezen rinyálni, csak nemtom, miért. Mert szabad választások vannak? Sajtószabadság? Szabad piac? Kapitalizmus? Jah kérem, mintha akkoriban meg azért ment volna a hiszti, hogy azt akarjuk. Hát most itt van. És ne gyertek léccilécci az utódpártozással, meg hogy ki lopott többet, mert az meg már behalás. Stil népszavazási kezdeményezésével egyébként egyetértek.
Szving Tóni 2007.06.01 23:07:06
Nem, kösz, háborús bűnösöket nem olvasok, ha meg még sz*rul is írnak, akkor pláne. Igazad van, a '20-as évek mélyrepülésében sokminden közrejátszott, gazdasági világválság, területeink elvesztése, de azért azt állítani, hogy az az arisztokrácia építette az országot, amely fütyürészve kormányozta bele az országot két világháborúba is sz*r oldalon, hmmmmm, kicsit-kicsit... De azért ez mit sem változott azóta, soha nem mi, vagy istenáldotta tehetséggel megáldott vezetőink a hibásak azért, ahol tartunk, hanem a zsidók, a komcsik, az új arisztokraták, a libsik, az ezer éves turáni átok, a bús magyar sors, és a többi. Pedig egyszerű: majd 80 éves politiákról és politikusokról vitatkozunk 2007. közepén, miközben a világ ezerrel húz el mellettünk, mi meg beleragadunk a nagytaták világfájdalmába. Sztem ez az atavisztikus, pisiszagú, sírvavígadós búsongás az igazi botrány, nem a Kékessy. dark future-nek meg tökéletesen igaza van: az, aki ezt a fajta politikát mondja mindenek felett mérvadónak, koronát úsztat és önérdekből erőlteti a paraszt jazzt (a falu jövőjéről rittyentett kis gondolatmenete és hasonló szamárságok) közben "patríciusokkal" veteti körül magát, amiből azért neki is csurran-cseppen. ami nem baj, mert ezt hívják szabadpiacos kapitalizmusnak, csak könyörgöm, közben ne sz*rjon már minden beszédében önként és dalolva a saját párkányára!