Regisztráció Blogot indítok
Adatok
siz1977

120 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szilvási Krisztián: Glamis, az átokkastély (2010)Kiadó: Novum Eco, 2010. 384 oldal Vannak olyan könyvek, amelyek akkor hatnak a leginkább, ha olvasásukhoz megteremtik a megfelelő körülményeket. Olyan atmoszférát, amelyben lehetővé válik a teljes elmélyülés-kikapcsolódás, hogy…..
(The Broken) francia-angol, 2008. 88 perc rendező: Sean Ellis A tükröket nehéz megfogni. Olyan matériából vannak, amely bár a lehető legtörékenyebb, mégis a végletekig óvakodunk tőle, hogy megsebezzük őket. Mondjuk ki – félünk tőlük! Mert mindig ott bujkál a…..
siz1977 2010.11.10 14:53:30
@Igor20: Köszönöm a hozzászólást, kedves Igor! Így már számomra is érthetőbb a film.
A Más világ zseniális film, bár én időközben rájöttem, mi lesz a csattanója, de csak egy futó gondolat erejéig. :-) Azóta is nagy kedvencem.
siz1977 2010.11.25 10:00:50
@Igor20:

- A rec a spanyol [rec] akar lenni? Valami botor ennek adott magyar címet? Jézusom! Amúgy mindkét része zseniális szerintem!
- A Tükrök 1 is jó, Kiefer-t imádom, mint örökös Jack Bauer-t, a folytatás már nem érdekel nélküle, videofilmként.
- Az Eredetet pedig pár hete láttam: én sokkal csavarosabb sztorira gondoltam, s bár volt benne elrejtett, kételyt ébresztő momentum, nekem akkor is egy szimpla filmként csapódott le, unalmas és végtelenül sablonos 3-adik álomszinttel, gyenge befejezéssel. Sajnálom...
David Gilmour: The Film Club (2007) Kiadó: Athenaeum, 2010. 239 oldal David Gilmour nálunk kevéssé ismert. Ha egyáltalán. Pedig szülőhazájában, Kanadában meglehetős népszerűségnek örvend, mint író, újságíró és televíziós személyiség egyaránt. A 80-as évek elején a…..
(The Hudsucker Proxy) amerikai, 1994. 103 perc rendező: Joel Coen Hát micsoda világ ez?! A gigacity-ket óriásvállalatok uralják. A tehetséges vagy éppen csak jobb sorsa-sikerre vágyó fiatalok a nagyvárosokba özönlenek. Az álláslehetőségek úgy-ahogy adottak, ámde mindegyik…..
(The Crazies) amerikai, 2010. 101 perc rendező: Breck Eisner George A. Romero-hoz nem kell idegenvezető. Bár az idegeneknek mégis csak lehet, hogy illene bemutatni őt, ám úgy vélem, aki nem hallott még róla, annak itt és most felesleges az ünnepélyes összeismertetés. Legyen elég…..
(Leap Year) amerikai, 2010. 100 perc rendező: Anand Tucker Állítólag Írországban egy hagyomány szerint minden szökőév szökőnapján a nő férjül kérheti magának a szeretett férfit. Jó, persze szeretet nem feltétlenül kell hozzá, mindenesetre az 5. századi Szent Patrikra és…..
Rebecca Miller: The Private Lives of Pippa Lee (2008) kiadó: Palatinus, 2009. 244 oldal Kicsit utána kellett néznem, állíthatom-e Rebecca Millerről azt, hogy polihisztor, de nagyon úgy tűnik, ha engedékenyen kezelem ezt a fogalmat, és irodalmi illetve filmes tevékenységét a tudományok…..
(L' Enfant) belga-francia, 2005. 91 perc rendezte: Jean-Pierre és Luc Dardenne Azt hiszem, ismét gazdagabb lettem néhány tapasztalattal, amely a filmes hatáskeltés, hatáselérés területét érinti. Ha valakit megkérnék arra, mondjon borzalmas, elrettentő, mi több, sokkoló filmes…..
Kathy Reichs: Grave Secrets (2002)kiadó: Szó Kiadó, 2008. 271 oldalSzeretem az olyan írókat, aki tudják, miről beszélnek. Lehet, furcsán hangzik a dolog, pedig nagyon sok ráció van benne, amely a könyvekben azzal az egy szóval csapódik le, hogy "hitelesség". Ennél már csak…..
([REC] 2) spanyol, 2009. 85 perc rendező: Paco Plaza, Jaume Balagueró És még mindig, megint csak, újra a zombik. Nekem megunhatatlan téma, de annyi bőrt húztak már le róla, hogy csoda, a hús még nem buggyant ki alóla. 2007-ben a spanyol [REC] című horror is hagyományos zombi-mozinak…..
(Daybreakers) ausztrál-amerikai, 2009. 98 perc rendező: Peter és Michael Spierig Ember embernek vészívója. A vámpírizmus térhódítása napjainkban odáig merészkedik, hovatovább úgy takarja el az égető napsugarakat, hogy lassan mindannyian egy vágyott, szélsőségesen hipotetikus…..
(Ninja Assassin) amerikai-német, 2009. 99 perc rendező: James McTeigue Amikor még Michael Dudikoff-ot rajongtuk végtelenül cool, éjfekete gúnyájáért. Amikor egycsapásra bevonultak a tini-köztudatba a "suriken" és a "nundzsaku" kifejezések. Vagy még előbb, mikor…..
Szilvási Krisztián (siz1977) 9 2010.04.30 11:11:00
(9) amerikai, 2009. 79 perc rendező: Shane Acker Lassan tényleg mindent betetőz (befertőz?) a posztapokaliptikus rémálom. Ezt a baromi bonyolult szót nemcsak betűkkel leírni nehéz, hanem körberajzolni is. Mert valami olyanra akar kilyukadni, amely a világunkat megégető pusztítás…..
(The Hurt Locker) amerikai, 2008. 131 perc rendező: Kathryn Bigelow A háborús filmek területe azért aknákkal telített övezet, mert roppant kontúrosan meg kell határozni, mit akarunk megfogni benne: az erőszakot; a rombolás-pusztítást; az áldozatok nyomorúságát, az elszenvedők…..
(500) Days of Summer) amerikai, 2009. 95 perc rendező: Marc Webb (1) Ekkor láttam őt először. (4) Egy örökkévalóságnak tűnt, míg meg mertem szólítani, de persze nem voltunk kettesben, nyüzsgött körülöttünk az iroda. (23) Az első randink nem úgy sikerült, mint ahogyan…..
Tore Renberg: Mannen som elsket Yngve (2003) Kiadó: L’Harmattan Kiadó, 2009. 348 oldal A norvég Tore Renberg valószínűleg ismeretlen a magyar olvasóközönség számára, de szégyenkezés helyett annál inkább javasolt a megismerése. Az 1972-ben született író ugyanis, aki egyben…..
(Armored) amerikai, 2009. 88 perc rendező: Antal Nimród Vajon létezik-e tökéletes bűntény? Amikor minden klappol, a rosszfiúk a legcsekélyebb kétség nélkül ússzák meg, és lehetetlen elvezetni, visszavezetni hozzájuk a szálakat? Elképzelhető. Mindenesetre sem az élet, sem…..
(Up in the Air) amerikai, 2009. 109 perc rendező: Jason Reitman Jön egy manusz. Végig az irodán. Még sosem láttad, de korántsem bizalomgerjesztő, ahogyan se jobbra, se balra nem nézve közeledik. Elhalad az asztalok között-mellett, a főnökség irányába. Most már egyértelműen…..
(Let the Right One in) svéd, 2008. 115 perc rendező: Tomas Alfredson Néha úgy vagyok, hogy a vámpíros filmekre már csak legyintek egy jó nagyot. Uncsi, idejétmúlt, sablonos, uncsi - ja, ezt már írtam. Nem akarom őket, és kész, mert annyiféle szemszögből láttam már ilyeneket,…..
(Pandorum) amerikai-német, 2009. 108 perc rendező: Christian Alvart Az űrhajókon játszódó sci-fi-k ab ovo azzal az előnnyel indulnak, hogy matériájuk zseniális atmoszférateremtésre ad lehetőséget. Példaként kapásból az élre kívánkozik az Alien (no meg nálam az Alien 4 is),…..
Szilvási Krisztián (siz1977) Hold 2010.01.20 11:00:00
(Moon) angol, 2009. 97 perc rendező: Duncan Jones "Gerty, minket nem programoznak, mert mi emberek vagyunk, érted?" Valóban nem? Ténylegesen nincs belénk táplálva semmi olyan, amelyet külső elmék terveztek el, hogy az ő akaratuk szerint cselekedjünk? Mi mi magunk vagyunk, az…..
(The Other Man) amerikai-angol, 2008. 88 perc rendező: Richard Eyre Én úgy vagyok Bernhard Schlinkkel, hogy néha nem értem. Nem értem az eredetiségét. A felolvasó esetében voltak olyan pontjai a történetnek (a filmnek), amikor az egyes szereplők cselekedete, a számomra felfoghatatlan…..
(Pánik) magyar, 2008. 94 perc rendező: Till Attila Mindenkinek megvannak a maga problémái. És közülü(n)k sokaknak ezek a beágyazódott gondok-bajok már jócskán a pszichébe hajlanak. Van olyan, aki ennek tudatában van és beismeri; olyan, aki nem képes elfogadni, így hát…..
(Pontypool) kanadai, 2008. 95 perc rendező: Bruce McDonald Van úgy, hogy a szavak elsőre nem jönnek elő. Ha meg mégis feltörnek, nincsen semmi értelmük. Sokszor vagyok így például (kritika)írás közben, és nem azért, mert nincsen mondanivalóm, és csak küzdök, mint abrosszal a…..
(Bangkok Dangerous) amerikai, 2008. 99 perc rendező: Danny és Oxide Pang Kétféle bérgyilkos típus létezik. (Már persze csakis filmélményeim szerint.) A ritkább az a fajta, aki magabiztosságának tökéletes tudatában szertelen, élvezeti forrásként tekint "munkájára",…..