Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lopossumussa

11 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kritikus Vitatható Oscarok [17.] 2019.04.11 17:30:34
Az Oscar gálák 90 éves történetében rengeteg olyan eset fordult elő, amikor érthetetlen és érdemtelen módon került megjutalmazásra egy-egy filmes alkotás. Ha az utóbbi 30 évet vesszük górcső alá és csak a "legjobb film" kategóriára fókuszálunk, öt esetet emelhetünk ki, melyeknél erősen vitatható…..
Ez az első spam, aminek tényleg hiszek és boldogan kattintok! Legyél okos, kattints Te is!    ..
Elébe vágva a dolgoknak, megírom, hogy megvolt a műtét. A megadott időben jelentkeztem az intézmény emeletén, megkaptam a szobám, aztán egy másik szobát, ami azért jobb volt mint az előtte lévő...mindezt azért, mert hülyén vette volna ki magát, ha össze kell fektetni valakivel,…..
Lopossumussa 2019.01.22 14:01:19
@Tenk Angelika Endzsi: Szia! Bocs, ritkán nézem ezt a blogot... Sajnos nem tudok nagyon támpontot adni. Hogy jó-e a műtét, vagy hogyan alakul később, feltételezem egyedi és számomra nem megítélhető. Nekem, mondjuk úgy, szerencsém volt. Az lehet, hogy a mostani tapasztalataimmal talán nem vállalkoznék rá, vagy nem akkora hévvel, mint akkor - először nekifutnék egy életmódváltozásnak, sok sporttal, kevesebb stresszel és nulla esti zabálással - de akkor is belevágnék, ha nincs más lehetőség. Sajnos nem könnyű az első pár hónap, meg kell szokni, hogy másképp étkezik az ember, hogy nincs semmi szénsavas, alkoholos... (az orvosi utasítás ellenére azért a tejeskávé maradt), de ehhez majd adnak segítséget, bárhol is végzik a műtétet.
Szóval úgy gondolom, ez nem szeretet kérdése. :) Ha szükséges, mert van olyan fizikai probléma (rekeszsérv, fekély ...stb ) amit nem lehet másképp megoldani, akkor jobban jár az ember, mintha állandóan savlekötőn meg reflux gyógyszeren élne.
Fel a fejjel, és szurkolok. Remélem nem lesz probléma.
(Ja, és az elején (pár hónap) semmi ami puffaszt, és sok mozgás a műtét után amint lehet...és onnantól mindig!)
Nem nagyon nézem már ezt a "blogot". Úristen. Már több mint 4 éve volt. Szóval így utólag, meg mindent összevetve nekem bejött a műtét. Nincsenek tüneteim, már sörözöm ;) és szinte elfelejtettem az egészet. (leiskopogomgyorsan) Azt azért vegyétek figyelembe, hogy a műtét nem biztos hogy végleges.…..
UPDATE: Műtét után több mint három héttel szerencsére egyre könnyebben nyelek. A műtéti hegek szinte alig látszódnak. Alvás megy. Egyébként érdekes volt, hogy a gasztrós doktor sem és a háziorvos sem "hallott a műtéti megoldásról", vagy javasolta azt. Ez mondjuk a…..
Lopossumussa 2015.11.05 23:01:45
@tyukoca: Sajnos a professzor már nem dolgozik Budapesten, aki engem műtött. A műtét előtt a gasztrós doktor nekem sem javasolt műtétet, nem is emlegette a lehetőséget. Én privát formában kerestem orvost, és eléggé borsos ára volt a műtétnek, bár így pár év után, viszonylag problémamentesen azt mondom hogy megérte, de ez nem biztos hogy mindenkivel így van... kitartást és gyógyulást!
Ja és a diéta, hasfalat erősítő torna nagyon sokat segíthet... Nekem anno bejött egy aloe verás cucc (gél) - persze jó borsos áron lehet kapni - de borzasztóan utáltam az ízét.
Jelentés: Így több mint 2 héttel a műtét után minden rendben. A kajálás (nyelés) azért nem 100-as még, de még amúgyis min 2 hónap diéta. ... Valahol ott hagytam abba, hogy időpontom volt a gasztroenterológiára... Az első vizsgálat meg is volt, a doktornő a háziorvos…..
Lopossumussa 2015.02.05 21:59:10
@annacska87: Kedves Annácska! Hát, az első időszak nem könnyű - joghurt, tejföl, pár kanál leves... Kérj a dokitól mindenképpen étrendet az első időszakra - kb 3 hónap - mert ha én mondok valamit az nem lenne profi. Megvan valahol, amit kaptam, de nem biztos hogy ugyanaz volt a műtéti módszer, az pedig gondolom befolyásolja az étrendet.

Gyógyulj!

Lopy,
Lopossumussa 2015.02.12 21:19:04
@annacska87: Kedves Annácska! Elnézést hogy csak most, de ritkán nézem a helyzetet. Megnéztem, és sajnos elkavartam a papírt. Az biztos, hogy az elején a nagyon rostos és puffasztó kaják tiltólistán voltak, a szénsavassal és alkoholossal együtt. 3 hónap full diéta volt, de kb fél évig tartottam a nyelési nehézségeim miatt. Valószínű, hogy egy alap reflux diéta is elégséges, ha már rendesen tudsz nyelni. Gyógyulást!
Megint eltelt egy kis idő, de nem jutottam előbbre. Az oké, hogy a helyzet a műtét előttihez képest még nem rosszabb, de lassan ott vagyok, hogy nem is jobb. Kezd elegem lenni a fél adag rizsekből... A szénsavmentes élet nem annyira zavaró - majd nyáron, ha nem tudok fűnyírás után…..
Telik az idő. Mondanám, hogy minden rendben van, de ez azért erős túlzás lenne. Kissé eleresztettem magam már karácsony előtt - mint írtam az előző posztban - így jól meg is jártam. Rendesen puffadtam, meg a gyomrommal sem volt minden rendben, így felhívtam a dokit, amellett, hogy…..
Kis kihagyás, meg plusz pár hét diéta után jelentkezem újra... Ebben nem kis szerepe van annak, hogy kiderült, valaki egyáltalán olvassa ezt az egészet. Szóval ha egy ember is elolvasta, már nem volt felesleges a billentyűkoptatás... :) Egyébként lassan majd két hónap eltelt... A…..
Valamikor tavaly decemberben kezdődött a dolog, legalábbis azon kívül, hogy az embernek előfordul hogy sok a sava - kapjál be némi szódabikarbónát -, vagy időnkét érez némi mellkasi fájdalmat. Nálam ez utóbbival indult, egy elég húzós lapockatáji görccsel, ami úgy másfél…..
Üdv minden érdeklődőnek, aki emberi, baráti, orvosi esetleg hasonló szenvedő alanyként ilyen olyan okból belebotlik ezen sorokba... A blog alapvetően a saját rekeszizomsérvvel társult reflux betegségem miatti egészségügyben töltött tapasztalataimat igyekszik bemutatni. Nem célom…..
Napjaink egyik legsikeresebb és legbájosabb topmodelljéről egy csodálatos, fekete-fehér képsor készült, amelyen Miranda Kerr teljesen ruhátlanul látható. A képek és a modell egyaránt gyönyörűek, igazi vizuális élmény! A fotós a Párizsban született, jelenleg pedig New…..
A pénzügyminszter az euró bevezetése helyett a pénzügyekben is a restauráció híve. „Hosszú gondolkodás után egyetlen okot tudtunk megnevezni, ami indokolná az euró bevezetését: így újra 3,60 lehetne a kenyér. Ennél több okot nem tudunk mondani” – írta…..
 "Jaj, Teremtőm, fullasszad meg Mindet már Amelyik a jóban dúskál Mégis rosszban spekulál Kinek élte csak uzsora Szodoma, Gomorra Aki miatt összeromlik A világnak humora."   Jó okunk van feltételezni, hogy Ön az elmúlt hetekben aktívan járult hozzá a forint…..
Lopossumussa 2011.11.29 14:51:01
@Mikulka2:

ÖÖÖ, akkor most a te nevedben nem fizetek adót, és az APEH-et - bocs NAV-ot küldöm hozzád, hogy hajtsák be... :D

A devizások nagyobb része nem úszik az állam segítségében...
Lopossumussa 2011.11.29 15:25:57
@Mikulka2:

Tulajdonképpen ugyanazt mondjuk... :) Ne "engem" a devizahitelest hibáztass...
Szoftverfejlesztő mérnök, kontra olajfúró munkás. Az amerikaiak már megint listáztak, ezúttal azt, hogy melyek a legjobb, és legrosszabb munkahelyek. Eszerint az olajfúró munkásoknak van a legrosszabb dolguk. El is hiszem, láttam a Discoveryn. Veszélyes, mocskos, fizikailag, lelkileg…..
Lopossumussa 2011.05.09 15:22:14
@NemAnonim: Én nem keverném bele a "vállalkozósdit". Mikor az érettségi után a diák elmegy mondjuk a BMF-re informatikát hallgatni, akkor sem tudja még - max. reméli -, hogy jó pízért klimpírozhat-e majd egy kényelmes karosszékben, vagy csak minimálbérért szív a 16 fokos szerverszobában, esetleg EV-ként keresi majd magát halálra, vagy hal éhen. :) Ezek persze végletek, de igaz lehet bármilyen szakmára is.
Nem biztos hogy olyan rosszul keres egy" CNC marós" alkalmazottként.

Csak arra gondoltam, hogy a szakmai képzések népszerűsítése is cél kellene hogy legyen, mellette valahogy tudatosítani az élethosszig tartó tanulást a munkavállalókba, hogy a munkaerőpiac változásaira legalább egy minimális szinten tudjanak reagálni.

A pályaválasztásnál tudnia kellene a szülőnek és az ifjú titánnak, hogy mihez van affinitása. Ennek is számítani kellene, nem csak a kereseti statisztikáknak. Gáz, hogy egy ilyen "melyik a legjobb munkahely" tip. lista megjelenése meghatározza, hogy ki hová akar menni dolgozni. Ismerek olyan embert, akinek az irodai munkájáért ölni tudnának, ő meg szenved, mert időközben rájött hogy igazából jönni-menni szeret.

Ja, és ismerek pár lelki beteg szoftverest... :)
Lopossumussa 2011.05.09 15:55:28
@nabazzmeg: Nnnna, pont ezt kellene elkerülni. Ha elmész mondjuk esztergályosnak, akkor legyen egy olyan életpálya képed, ahol normális munkával 10-15 év alatt eljuthatsz egy olyan szintre, ahol nem lehetetlen egy új "astra", normális lakhatás és mondjuk a családvállalás. Munkavállalóként.

Persze lehetnél vállalkozó is, de akkor te ruházol be esztergagépbe, megtermeled a rezsit és fizeted az alkalmazottat - a fent leírtak szerint. Persze tiéd ilyenkor a bukta - ahol megy a medencés ház és a bömös, ha nem fizeted ki a béreket. :)
Gőzcsap Koncentráció... 2010.09.11 08:47:00
A jobbik, és Vona vezér kiváló ötlete ez a bentlakásos iskola dolog a romáknak. Mindjárt eszembe is jut egy vicc: Mit csinálsz cigány?Koncentrálok...De jó! Pont ilyen tábort szervezünk a barátainkkal... Tehát fogjuk meg a rakat romakölköt, pakoljuk be őket egy zárt intézménybe,…..
Gőzcsap Start 2010.09.11 08:45:36
Sziasztok! Bocs, hogy mindenkit csak úgy letegezek, de ugyebár ez nem az a kimondottan formális viszonyt sejtető írási forma. Mivel jelenleg egy üres "alap" oldal fogad mindenkit, már most megfogadom, hogy idővel szép, csillivilli dizájn lesz. (Remélem felsejlenek a hátam…..
w Új moralisták, farizeusok 2010.03.03 02:46:00
Itt a tavasz, jön a jó idő, sőt a válság is mintha menni készülne, búcsúzik az általános depi. Pech, hogy a naptárral még egy pár hétig szembeszegül a tél, valamint hogy márciussal lejár a kilakoltatási moratórium – a baj nem jár egyedül.   A télire…..
Sziasztok!   Mivel hamarosan itt a "Mikulás szezon", elmesélem nektek, hogy jártam tavaly decemberben. Évek óta minden télen Mikulásként tevékenykedek, természetesen nem főállásban, de jól jön ez a  kis mellékes. Egy kis műsor keretében történik az ajándékok…..
Lopossumussa 2009.11.23 15:05:00
@Mária: A behajtó persze csak vicc volt, de úgy tudom, hogy kisösszegű számla esetén az ominózus mondat szerződéssel egyenértékű, ha aláírással igazolják. Ez fontos lehet ilyen esetben...
Lopossumussa 2009.11.23 15:40:10
@Mária: Én is csak néhány rossz tapasztalat után tettem rá a kiadott számláimra.

Azt anno szerettem, mikor főállású vállakozóként vártam a havi megélhetéshez szükséges pénzmagot, ami valahogy nem akart megérkezni. Mikor érdeklődtem, a megrendelő (hozzá teszem gyorsan hogy jóhszeműen) sajnálattal fejtette ki, hogy neki sem fizetnek és legyek türelemmel. Csendben megjegyeztem, hogy kicsit más egy "luxuskocsiban" ülve nem megkapni, mint az öreg ócskavasból... (hogy mindenki értse: Nagyon nem mindegy, éppen mire nincs pénz...) Szerencsére azóta is jó a kapcsolatunk... :)
w Alapítványból birodalomba 2009.11.17 07:00:00
Innentől három hétig zárva vagyunk. Nyitás Télapó után, Szeplőtelen fogantatás napján. Népünnepély nélkül, csendben, nyakkendők szűk körében alakult meg a szövetségi Európa. Alkotmányának elfogadása olyan esemény, amit majd a történelemkönyvek fognak értékelni, és…..
w Akinek nem jut kapanyél 2009.09.23 05:30:00
Legyen a minimálbér mostantól nyolcvanezer forint. Ezzel a követeléssel indul csatába a munkavállalói oldal, míg a kék sarokban a munkáltatók nagyjából azon az állásponton vannak, hogy menjetek már anyátokba ezzel. OÉT-ülés lesz ugyanis pénteken, vagyis összeül az Országos…..
Lopossumussa 2009.09.23 10:26:54
Nagyon szép mese! Egyszer majd írj olyat is, ahol tényleg hallani azt a cuppogós vérszívást, csak hogy látszódjanak a jelenlegi rendszer visszásságai.

Hozzátenném, hogy a minimálbérből élőknek még mindíg k. messze van a 8 hengeres, meg a kapitalista feeling, és ha lenne köztük - valószínűleg van is - aki tudja, hogy a tsz halgazdasága hogy lett a kapitalistájé, hogyan pályázott EU-s támogatásokra, és ezekből hogy lett jakuzzi...na akkor szépen sorban molotovfényben fürödne a kapitalista, a kisbíró, az "érdekvédő" meg az országház szépen felújított Duna felőli homlokzata is.

Persze nem vagyok kommunista, csak az összes ilyen minimálbér:kapitalizmus - 0:1 meccs kicsapja a biztosítékot.

Valószínűleg mindenki leszarja a minimálbért, ha az elvégzett munkájáért megkapja a méltó emberi!!! élethez szükséges összeget ki-ki munkája és lehetőségei szerint.

A kapitalista dolga, hogy megteremtse a versenyképességet, csak nem úgy ahogy nálunk csinálják: Jajjjj de szar a világgazdaság! Jaj de szarul megy a gyár! Jaj de csökkentsünk a béreken/rúgjunk ki embert... Persze a főnöknek/tulajnak megvan az új verda, a prémium, meg a tavalyinál pont x%-al több, mondjuk osztalék. (Az a pár milliós állami támogatás a foglalkoztatásra elment a foglalkoztatási tanácsadónak (tesó/haver/ellenőr)) Mert ahogy látjuk, ezeket valahogy kevésbé érinti a válság...
Persze nem irigykedek, csak jelzem. Szerintem is egyenlőre a jelenlegi a világ legjobbika a maga hátrányaival.

A folyamatosan kiderülő csalásokból, pénzeltüntetésekből egyébként lehet meglenne az a 'kapitalista migrénje' minimálbér.
w Go West 2009.09.01 07:00:00
Itt van az ősz, itt van újra. Fél év múlva választás, a permanens kampány fokozódik. A legérdekesebb szereplő ebben a futamban a baloldal lesz. A Fidesz győzelme bizonyos, a párt arculata egyértelmű: ők a plebejus-demagóg szocialisták, arisztokratikus-vallásos manírokkal és…..
Tudom, nem nagy érdem, de én is e kis közösség tagja vagyok. Lassan 3 éve van viszonyom az egyik kollegámmal. Világ életemben a hűség "bűvkörében" éltem. Fel nem foghattam, hogy emberek hogyan tudják megcsalni a párjukat, ha szeretik a másikat. Iszonyatosan féltékeny…..