Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HiZ

206 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több okból is. E sorok írója itt ünnepli sokadik születésnapját egy prominens kollégával egyetemben. Méltán legendás a tepertőkrémünk. Akit érdekel a hangtechnikai oldala a cirkuszunknak, az végignézhet egy kommentált beállást, ahol a hangmérnök bácsi csatornánként meséli…..
A Vox Double Deca Delay egy BBD   modullal szerelt effekt, teljesen analóg, true-bypass delay pedál. A modul alapja az IRF3205, amely gyakori az analóg delay-eknél, viszont a 900 ms-os lehetséges késleltetés hossza már kevésbé…..
gitar.blog.hu Peta új játékai 2013.08.02 11:41:16
Lukács Peta szükségét érezte egy "rohamcucc" beszerzésének. Marshall MG50CFX, hiszen ez csak könnyebb, mint a YJM100 és a Greenabackes 412.A hangfelvétel érdekessége, hogy egy KORG TMR50 hangoló/metronóm/felvevővel készült. A legolcsóbb mobilrögzítő, ajándék hangolóval.…..
Sokat gondolkoztam a bejegyzés címén. Volt itt mindenféle közhely, mint "Rendszerben az erő" és hasonlók, de maradt az, ami. Zsolti az elsők közt volt akik a G-Lab rendszervezérlők és effektek érdekes világába tette a lábát. Azóta is meggyőződéssel használja ezeket az…..
A Magna Cum Laude zenekar gitárosa Szabó Tibi mindig is híres volt a pedáljairól. Kíváncsisága és kísérletező kedve miatt temérdek pedált és erősítőt használt már, de most (pillanatnyilag) megállapodni látszik. :) Two Rock butik fejek szólalnak meg Marshall 1960B…..
Mindenkinek ott a helye, aki nem jön az zselé vagy jobb dolga akad, mint tepertőkrémmel lefojtani a sört. Persze eközben igényes továbbképzési és zenehallgatási lehetőség is adva vagyon, hiszen a Hangáruház és az AudioZóna válogatott hangszeres és hangtechnikai csapata nagyon…..
Az elmúlt két év a signaure, azaz egy művész nevét magán viselő erősítők bűvkörében zajlott a Marshallnál. Oké, közben 50 évesek lettek, így azt megünnepelték egy 1w ampokból álló szériával, de a világ a YJM100 Malmsteen, az AFD100 Slash és a JVM410HJS Satriani fejeket…..
Gyártói összefogás eredménye ez a fejhallgató sorozat (kb. 5 modellről beszélünk), ami a VOX és az Audio-Technica közös munkájának eredménye. Nem volt nehéz dolguk, sushi és sake mellett megdumálták. A VOX elég régen a KORG tulajdona, ez jót is tett a VOX választékának. A…..
gitar.blog.hu Kánaán? Nem, EDEN! 2013.02.08 10:45:12
David Eden neve sokaknak ismerősen cseng, hiszen évtizedek óta a legnagyobb bass amp gyártók közé tartozik. A USA bázisú céget a Marshall vásárolta meg a 2011-ben, ezzel adva új lendületet a megkopott nimbuszú cég fejlődésének. A szebb napok most visszatérnek, mivel a…..
KORG.BLOG.HU NAMM 2013 KORG 2013.01.24 20:06:00
A hazai forgalmazó híreihez írtam hozzá és vadásztam össze képeket és videókat. :) Dőlt betűkkel a kommentjeink.     NAMM 2013 a KORG tükrében.   2013-01-24Ismét megnyílt a NAMM show ahol az idén 50 éves KORG egy kisebb tűzijátékkal kezdi az évet. A…..
Megjent egy frissítés a JamVOX-hoz, 3.02 névre hallgat. Lényegében Win8 supportot kapott és néhány bogarat agyoncsaptak. Ennek kapcsán az ára újra az elérhető $49.99 2013 01.01.-ig. Már ha lesz addig világ. Megvásárolható a www.jamvox-online.com oldaln. Ha kipróbálnád,…..
Véget ért blogunk Facebookos játéka, megtörtént a sorsolás. A nyertes Ambrus Eckhardt. Ezúton is gratulálunk neki és további kellemes böngészést és gitározást kívánunk neki és valamennyi kedves olvasónknak. ..
Szeretnél? Ki nem? Nekünk van egy, odaadjuk. Ez egy Knucklebonz Marshall stack. Persze szobor, de jól mutat a polcon. Fém, kézzel festett, mindene megvan, ami egy stacknek külsőre meglehet. Mit kell tennetek? Lájk a blog FB oldalára, majd megosztani a posztot  és várni egy…..
Egyszer volt "holnemvolt" egy basscamp Warcick országban. Itt járt Balázs Győrből. Írt róla, mi pedig közöljük, mert jó olvasni. :) Telefon: - Van kedved menni a Warwick Bass Campre?Gyomor-golyó,pulzus-ezer,mosoly állandósult-idétlen-bénaÉn:- Van!Innen már csak pénz kellett, meg…..
gitar.blog.hu Peta Satriani 2012.10.10 15:22:10
Peta, aki azt mondta korábban, hogy nem lesz soha sem signature cucca, sem Marshall erősítője, íme megmutatja második signature Marshallját. JVM410HJS Satriani edition, effektek nélkül. ..
Kár tagadni, hiszen elég a keresőbe beütni az egyik legsikeresebb Marshall széria nevét és az utóbbi napokban nem csak a JCM2000 DSL széria, de egy "titokzatos" DSL is megjelent az eredmények között. De mi is ez? A "méltán" sikeres, azóta kifuttatott MA és Haze szériák helyére…..
A Marshall erősítők 50 éves születésnapjára, a gyártó öt tagból álló sorozatot bocsájt ki, melyek az öt évtized jellegzetes hangzásvilágát jelenítik meg kisméretű antológia formájában. A sorozat második „kötete" került asztalomra, s ha már vendégül láthattam,…..
Gratulálunk a nyertesnek, aki másodmagával utazhat a Wembley Arenábal...
gitar.blog.hu Sir Paul és a G-Lab 2012.08.01 13:45:33
Előrebocsájtom, a cím csúsztatás, bár a kép sokatmondó. A jobb szeműeknek feltűnhet a pedálboard a képen, tulajdonosa Brian Ray, Sir Paul zenekarának gitárosa. Háttérben az olimpia megnyitója. A boardban büszkén virít egy G-Lab DR3 reverb. Az egészet G-Lab PB1 tápelosztók…..
Több apropója is van a teszt újra publikálásának. Egyrészt Slash apánk a napokban kapott csillagot Hollywoodban, másrészt a hazai forgalmazó birtokába került néhány darab, így aki lemaradt, nem feltétlen marad ki. Tehát íme Mezey Béla…..
Tony Bruno erősítőket épít az USA-ban. Édesanyja magyar, tehát egy újabb "magyar" erősítőépítőt tisztelhetünk személyében. :) Rendkívül szinpatikus és nyitott ember, volt módom találkozni vele a közelmúltban. Néhány éve kezdett el dolgozni a VOX-szal, jelesül a Night…..
A Facebook oldalunkon - amit tessék lájkolni erőteljesen - néhány képet is megnézhettek róluk, ITT! Kipróbálni ér, keressétek őket a márkakereskedésekben!..
És ha már itt járt, szignózott egy remek JCM800-as fejet. Íme: ..
gitar.blog.hu VOX Tonelab EX 2012.06.25 08:28:00
Az akcióban résztvevő üzletek: Árkádia, Coda, Eldorádó, Hangáruház, Hangáruház Szeged, Hangszerdiszkont, Tajti Music, Syncopa, Gitárcentrum   ..
A hétvégén befejeződött a salgótarjáni tehetségkutató, az Éter Fesztivál. A zsűri, amelynek - többek közt - a Marshall hazai arca, Lovrek Krisztián is tagja volt, 2 napon keresztül mintegy 11 zenekart hallgatott meg, akik közül többen értékes nyereményekkel gazdagodtak az…..