Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xxyati

0 bejegyzést írt és 378 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csakis önmagának köszönheti Orbán Viktor, hogy kormányzása 14. évében olyan helyzetbe került, melyből nehezen fog kievickélni. A kormányfő persze nagy túlélő, és az ilyen kríziseket is arra próbálja felhasználni, hogy egyértelművé tegye hívei és ellenségei számára: nincs olyan válság, melyet ő ne…..
xxyati 2024.03.04 08:55:33
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Én csak benéztem ebbe a blogba, de már nem igazodom ki a 6.Leninen. Kezelik legalább ezt a pasit?
xxyati 2024.03.05 09:17:45
@ez a nevem senki: Úgy tűnik te vagy aki hörögsz. :-))
A köztársasági elnök lemondása sokkal többről szól, mint egy elhibázott döntésről. Megmutatja ugyanis, hogyan üresedett ki az a tisztség, amely a rendszerváltáskor még komoly súllyal bírt. Arra is rávilágít, hogy egy autoriter hatalom milyen szándékkal emel fel embereket, és milyen megfontolásokból…..
xxyati 2024.02.23 13:27:22
@6.Lenin: Ide kár volt benéznem! De amit te művelsz, az végképp szánalmas.
Szijjártó Péter amellett, hogy néhány hónap alatt körbefutja a Földet, olyan kijelentésekkel borzolja a kedélyeket, melyeket nehezen tudnának megemészteni Magyarország szövetségesei, ha már nem mondtak volna Orbán Viktor kormányáról régen. Az öltönyt tréningruhával cserélgető magyar külügyér szinte…..
xxyati 2023.10.15 15:03:31
@6.Lenin: ,,SENKIT NEM MENT A MÁSIK BŰNE.!!!!!!''
Figyu, többször leírta ezt előtted. Most eszméltél?
A magyar kormány azt a látszatot kelti, hogy addig akadályozhatja Svédország csatlakozását a NATO-hoz, amíg csak akarja. Ez nem igaz, hiszen a skandináv ország csuklóztatása komoly károkat okoz Magyarországnak is, hiszen növeli a politikai és gazdasági elszigetelődésünket. Aki azt gondolja, hogy a…..
xxyati 2023.10.08 09:39:50
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Már rég nem mer vitába szállni veled, csak kényszeredetten röhög a legtöbb esetben.
wagmg Szankciók... éhezés... 2022.09.17 08:55:46
Egy kiszivárgott orosz jelentés szerint jön a gazdasági összeomlás.  Folyamatosan hallani a magyar nyelvű weben, hogy a szankciókat abba kell hagyni, nem működnek, nevetségesek, csak magunknak ártunk velük. Mondják a politikusok, mondják a hírek, mondják a bloggerek, mondják a hozzászólók. Nem…..
xxyati 2022.09.18 10:19:39
@tiltsál ki te gyökér: ,,Persze, semmi leszakadási törekvés nem volt, miért is akartak volna leszakadni az emberek Európa legszarabb legkorruptabb és legszegényebb államától, amelyik megtiltotta, hogy anyanyelvükön beszéljenek.''

Mit hordasz itt össze?
xxyati 2022.09.18 10:23:08
@tiltsál ki te gyökér: Sok eszed van. Ez a törvény arra volt, hogy a többségben lévő ukránok egy adott területen ne kerüljenek hátrányba.
Jelzálogot felvenni Bitcoinra? Legalább minimális ráció van benne! Ellentétben azzal, hogy emberek több százezer dollárt vertek el egy olyan kriptóra, amiről még a készítője is azt mondja, hogy semmi értelme. Pedig pont ez történt. ..
Akinek van autója, az tudja, hogy mekkora fejtörést okoz, ha elromlik rajta valami vagy épp nem tudja használni, mert persze akkor lenne rá a legnagyobb szükség. Ekkor elkezdünk kapkodni, hogy mielőbb visszakerüljön a használatba és persze a párodtól is kaphatod az ívet, hogy mekkora lúzer vagy,…..
Most, hogy értékes dolgokat nyerhetünk csak azzal, hogy az alumíniumdobozokat visszaváltjuk az ország 200 automatájának egyikében, majd megválaszolunk pár gyors kvízkérdést, gondoltam összeszedek 9 olyan érdekességet, amit még te sem tudtál...
xxyati 2017.04.24 19:31:13
@CoolKoon: Eddig csak olvasgattam és kuncogtam rajtad. De ezt nem lehet megállni! Ha szerinted az oxigén redukál, akkor azt mondd meg mi oxidál? :-D
Nem kellene két vegyésszel vitatkoznod, amikor pukkadoznak azon hogy kevered a redukciót az oxidációval! Többször próbálták elmagyarázni neked, de az istennek sem érted. Az hogy beteszik a kohóba a hulladék alumíniumot, az egy olyan lépés ahol rengeteg energiát megspórolnak, de a kohó alu ugyanúgy végigmegy a megfelelő technológián. De tényleg a falnak beszélnek, ha szerinted az oxigén redukálja a szenet. :-Đ Ezen elkezdtek röhögni és te még mindig nem kaptál a fejedhez.
xxyati 2017.04.24 19:38:48
@CoolKoon: A lényeget leírták, amiről a cikk szól. Rengeteg energia van megspórolva azzal hogy a hulladék alu felhasználása megspórol egy csomó timföldgyártást és egy csomó elektrolízist. Az hogy mi tapad mihez tökéletesen érdektelen. Szerinted egy köbméter alu is hozzá fog tapadni az oxidhoz és nem lehet elválasztani? Egy fémet egy ionvegyülettől? :-D Pont ezzel érveltek, hogy tök más egy darab hulladék alu megolvasztása, meg egy tonnáé. Az előbbit arányaiban nehéz, az utóbbinál meg jelentéktelen lesz a mennyiség ami odatapad. Tehetnék sima olvasztással is, csak akkor az alut külön tisztítani kell, meg kapargathatják a maradékot az olvasztó kádból. Ezért simán beteszik a megfelelő technológiai lépésbe. De azt hiszem én is hiába magyarázok, ha még a wikipédia olvasgatása közben sem esett le neked hogy az oxigén nem redukál. :-D
Az egyetemet végzett emberek meg már csak ilyenek, hogy kiröhögik azt, aki a középiskolai kémia ismeret szintjét nem ütik meg. Főképp két vegyész.
A Jármai Vizsla 2017.03.10 23:06:21
Cuki ráncos, puha kölyökvizslás fotókat vártál, meg cukormázas nyálat? Szopó. Ez itt a valóság, bocs: Vizsla. Igen, ez a neve. Nem, tényleg ez a neve. Hülye név, de ez a neve. Tudom még fokozni: sose voltam kifejezetten vizslás, sőt. Úgy általában nem rajongtam a vizslákért. Kutyapanzióm van,…..
Eljegesedve sokkal látványosabb a vízesés Dömörkapunál. Nem sokat változott két 128 év alatt. A napokban Szentendrénél, a Lajos-forrás és a Dömörkapu felé túráztunk a fiúkkal. Mivel nemrég az internet bugyrában találtam egy szép 1889-es fotót a dömörkapui vízesésről (nem is akárki készítette: Dr.…..
Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat...
xxyati 2016.09.08 15:18:28
@Márk_Márk: Anyádat!
xxyati 2016.09.08 15:24:16
444.hu/2016/09/08/megtalaltak-a-francia-turistak-lelott-kutyajat-egyszeruen-a-dunaba-dobta-a-vadasz

Hiába próbált megszabadulni a minden bizonnyal illegális, országszerte nagy felháborodást keltő kutyalelövés törvénytelen bizonyítékától a szalkszentmártoni vadász, a hatóságok ugyanis megtalálták a tetemet, majd szerdán az Állatvédőrség segítségével kiemelték a Dunából és a csip alapján azonosították.
Mamadout, a kiképzett juhászkutyát Európát átszelő biciklitúrán lévő, a bicikliút közelében sátorozó gazdái szeptember 1.-én reggelizés közben elengedték pisilni-szaladgálni, hogy egy vadász a kerékpárútnál lelője, majd a helyszínről gyorsan elsöpörve magával vigye a tetemet.

Az esetről először beszámoló 444 kedden még csak meg nem erősített helyi pletykaként tudott írni arról, hogy a férfi állítólag a közeli Dunába dobhatta Mamadou, a kétéves, fekete juhászkutya testét. (Egyik forrásunk szerint a férfi kifejezetten dicsekedett azzal, hogy milyen ügyesen szabadult meg az állathullától, ő is innen tudta meg a dolgot.) Kovács Zoltán, a tettest nyilatkozataival fedezni próbáló vadásztársasági elnök ugyanakkor azt mondta, hogy a vadász a kutyát "elszálította, majd a megfelelő helyen az előírásoknak megfelelően" elhantolta. Mikor visszakérdeztem, hogy mi volt a megfelelő hely, bizonytalan választ adott, mondván "valahol az erdőben", hogy a végén kiderüljön, vagy nem tudja pontosan, vagy nem akarja elárulni, hová került a kutya teste.
Hát most kiderült. A tetemet halőrök vették észre, ők értesítették a rendőrséget, akik - bár a francia tulajdonosok szeptember elsején az események forgatagában nem tettek feljelentést - már vizsgálódtak az ügyben. Mindezt Kruzslicz Anna, az Állatvédőrség vizsgálati vezetője mesélte el. A helyszínre érve szerda délután a vízirendőrök motorcsónakjával mentek be a testig, hatósági állatorvos kíséretében. Ott leolvasták a csipet, azonosítva a tetemet, amin azonnal megtalálták a lövésnyomokat is. A bő hete a folyóban bomló tetem boncolására a rendőrök szerint már nem volt szükség, nekik elegendő volt a csipes azonosítás és az állatorvos jelenléte, így az Állatvédőrség Mamadou testét ezek után elszállította és elhamvasztatta. A helyszínen az derült ki, hogy a vadőr a rendőröknek azt már beismerte, hogy ő lőtte le az állatot.
Mivel a póráz nélkül elengedett kutyát bizonyos körülmények között törvényesen lőheti le a vadőr, a test Dunába dobása egyértelműen igazolja, hogy a tettes már a lövés pillanatában pontosan tudta, hogy ebben az esetben illegálisan járt el. A kutya testét ugyanis a pick upja platójára dobva azonnal távozott a helyszínről, hogy utána, mint most bebizonyosodott, a törvényekkel dacolva egyszerűen kidobja azt, hátha elviszi a víz és sosem találják meg. Ha nem lett volna biztos abban, hogy tilosban jár, erre semmi szüksége nem lett volna.
Így most valószínűleg a természetkárosítás vádjával is szembesülnie kell, az Állatvédőrség pedig kiegészítő feljelentésre készül, mivel valaki - nyilván a tettes - a kutyáról leszedte a piros jelzőnyakörvét és a bilétáját.
Az ügyben folyamatos volt a ködösítés. A vadásztársaság elnöke korábban például azt nyilatkozta a vadászra hivatkozva, hogy az a lövés után rendőrt hívott a helyszínre. Miközben, mint két, általunk megszólalatott szemtanú is igazolta, a férfi éppen hogy elmenekült a helyszínről, és a rendőrt egy angolul tudó önkéntes segítő hívta ki, nem oda, hanem Szalkszentmárton közepén a patika elé.
A vadászt azt is állította, hogy az úttól 500 méterre találkozott a kutyával, amelyik vadakat üldözött, és egyáltalán nem látta a gazdáit. Ha ez igaz lenne, nem kellett volna a folyóba rejtenie a bizonyítékot.
1934. december elsején egy Leonyid Nyikolajev nevű fiatalember lelőtte Szergej Kirovot, a bolsevik párt leningrádi szervezetének főtitkárát. A rendkívül népszerű politikus elleni merénylet adta meg az alaphangot Sztálinnak arra, hogy megnyissa a koncepciós perek sorát, melynek gyakorlatát később az…..
xxyati 2016.08.21 19:26:17
@kasu: Így van. És diktátorok újra és újra vannak, max a módszerek változnak.
Manapság egyre népszerűbbek a távirányítóhatós repülő robotok, azaz a drónok. Ez pedig nem is véletlen, hiszen drónnal repkedni szuper dolog! Ennél már csak egy vizslatalálkozó lehet szuperebb, mert a cuki kutyák azért ütnek mindent. És ha két ilyen szuperség találkozik, annak a végeredménye…..
xxyati 2016.08.21 17:38:37
xxyati 2016.08.21 19:23:49
@TechZilla: 240 vizslakutya? És a helységet már újjá építették ahol a buli volt?
Az elmúlt években egyre többször találkozom olyan hajmeresztő törvénymódosításokkal, amelyek komolyan elgondolkodtatnak: hová lett a társadalmi ellenállás? Hová lett az az öntudat ami emberek ezreit vitte utcára alig egy évtizeddel ezelőtt, ami miatt az én generációm is élőben láthatott égő autókat…..
xxyati 2016.07.15 07:27:00
@$pi$: Te hülyegyerek! Te nem tudsz olvasni? Nem csodálom hogy többen ki vannak rád akadva, ritka egy elbaszott idióta vagy.
A vezértroll idézett egy gazdasági lapot.

"A devizatartalék szerepe egy gazdaságban nagyon sokrétű. Egyrészt a nemzetközi kereskedelem feltétele, hiszen ez a tartalék biztosítja a kereskedő partnereket afelől, hogy egy hirtelen, váratlan tőkeáramlás-leállás esetén sem maradnak kifizetetlenül a számlák."
...
"A külföldi finanszírozó szempontjából fontos, hogy a befektetések időpontjában megfelelő devizatartalékot lásson: ez biztosíthatja őt arról, hogy befektetéséhez könnyedén, bármikor hozzájuthat."
xxyati 2016.07.15 07:32:40
@$pi$: "Tehát azért vett fel a kormány valutában hitelt, hogy nekem váltani tudjon a jegybank."

Nem neked vált, te retardált, hanem annak az importőrnek akinek az itthon eladott áruját megveszed forintért.
Ez valami hihetetlen! Téged el kellene tiltani az írástól! Esküszöm hülyébb vagy mint wmiki, pedig az aztán a csúcs!
Olvassál már!

premiumbanking.con.hu/mire-jo-a-devizatartalek/

"A mai, 4,5 hónapos importot fedező tartalékszint bőven megfelel a 3 hónapos általánosan figyelt kritérium-szintnek. Ez a mutató 22-23 milliárdos minimális tartalékot irányoz elő."
xxyati 2016.07.15 07:41:02
@$pi$: "Tehát azért vett fel a kormány valutában hitelt, hogy nekem váltani tudjon a jegybank."

Szerinted a TESCO, aki nem exportál, de forintért adja el neked a külföldi árút, az honnan veszi ehhez a devizát?
Az MNB-től, vagy a kereskedelmi bankoktól.
A devizatartalék pedig azért van, hogyha valamiért nem tudnak devizát szerezni, akkor legyen egy puffer.
Komolyan, kezdelek sajnálni. Téged gondnokság alá kellene venni! Egy kifli megvételét sem engedélyezném neked önállóan.
Néhány napja robbant ki a magyar élsport legújabb botránya. Akkor még csak annyit tudtunk róla, hogy az egyik legtehetségesebb kajakosunk szervezetében teljesítményfokozó szer nyomait mutatták ki. Kíváncsian vártam, vajon mikor nevezik meg az illetőt, és a közbeeső időben sikerül-e neki épkézláb…..
xxyati 2016.07.15 07:21:18
@belekotty: Még azt is sejtették hogy ki volt, csak nem volt bizonyíték.
  "Csak állagmegóvásra adott engedélyt az UNESCO a Miniszterelnökség későbbi székhelyeként szolgáló Karmelita kolostor átépítésénél, pedig az építkezés során egy komplett erkélyt akarnak hozzáépíteni. Bár már megkezdték a Várban a Karmelita kolostor átépítését,…..
Most tekintsünk el azoktól, akiknek ez a végzettsége, és a munkája. Ők tudják, hogy nem értenek mindenhez az informatikán belül. Inkább azokról legyen szó, akik zsenik, mert soha nem tanulták, és mégis mindenhez értenek. A legfőbb jellemzőjük, hogy mindegyik takarékos felhasználó.  Megveszi a…..
xxyati 2016.04.24 07:28:45
@dr. mesterseges szinezek: "Egy ócsóistán, hozzáértve megépített pöcegödör vagy csatorna rákötés soha nem maradt meg a gondatlan gazda problémájának"
Ja,ja. Az olcsón megvalósított, derékszögben forduló csatornabekötés, amely minden évben dugulás elhárítóért kiált, a tipikus példája.
xxyati 2016.04.24 08:36:00
@karandash: "Az IT mágusok pont olyan süketek mindenhez, ami nem a szakterületük, mint az informatikába kontárkodó közgazdász vagy orvos, szomszédpistike. "

+1
xxyati 2016.04.24 08:44:36
@Izo: Jézus! Olvasni is rossz. :-(( És az a gond hogy az ilyen barom nem vész el csak átalakul, multis értékesítőből átalakul, multis projekt menedzserré, abból meg államigazgatási informatikai vezetővé. Persze hurcolva magával a multitól vele együtt, bukott projektek után kibaszott sleppjét.
A politika farvizén úszkáló mindehez értő csapatokról nem is szólva.
Aztán EU-s pénzből csinálnak projekteket, lépnek tovább. De az EU-s informatikát 5 évig üzemeltetni kell, tehát akik maradnak, azok tologathatják az otthagyott szart még öt évig.
Ahogy az Államkincstár "sikeres" KIRA projektje, amiről ugye a közalkalmazottak tudnának mesélni.
Kiváncsi vagyok, a nagy átszervezések közepette hozzá mernek-e nyúlni az ONYF nyugdíj rendszeréhez. Mert ha azt elbasszák, állni fog a bál, az biztos.
Nem akartam ezzel a 2017-es nyugdíjemeléssel foglalkozni, annyi más irritáló szarság van még. De sajnos a hülyeség megint szintet ugrott, ami mellett már nem nagyon lehet elmenni. Azon már csak a kávét fogyasztva töprengtem el - néhány bazdmeg, Miska közbevetésével - hogy Varga…..
xxyati 2016.04.21 16:31:56
@Kivlov: Úgy látom a vezértroll könnyed ujjgyakorlatként, pár mondattal összezavart téged. Mondjuk neki, te tényleg max laza bemelegítésre vagy csak elég.
BEKIÁLTÁS Barbárok az uszodában 2016.04.08 02:21:36
Egy normális országban azonnal minimálisra kellene csökkenteni az élsport állami támogatását. A napokban a nagy nyilvánosság is tudomást szerezhetett arról, hogy Kiss Lászlót, az úszóválogatott szövetségi kapitányát 1961-ben csoportos nemi erőszak miatt börtönbüntetésre ítélték. Az ügy méltán…..
xxyati 2016.04.09 16:32:23
@manager2008: "A gyermek alapvetően a férfi vágyainak a terméke. "
Ajaj! Elég siralmas lehet a nemi életed. Még nem futottál össze olyan nővel aki ki sem enged az ágyból?
xxyati 2016.04.09 16:33:45
@Máté Nóra: Hehehe.. ez jó válasz volt. :-))
Milyen szánalmas alak ez a @manager2008: ! Gondolom nemi életet alapvetően az ötcombú asszonnyal él.
E rovatban túl vagyok az ötezredik bejegyzésen, és a művelődéstörténeti oknyomozás áll hozzám a legközelebb. Megalapozza a kedélyállapotomat, ha sikerül például kideríteni, honnan való egy közmondás vagy szállóige, ki mondta először, és kinek a nevéhez kötődik manapság. Ezúttal is egy mikronyomozás…..
xxyati 2016.04.08 22:40:11
@Punxsutawney Mormota: Ugyanarról az IP-ről többen is dolgozhatnak, a süti különbözteti meg őket.
xxyati 2016.04.08 22:44:36
@profilo: Én ICKDSF-et szoktam használni.
xxyati 2016.04.09 08:45:08
@Afrika steht an der Elbe:

Idézet két poszttal előbbről, a valódi Zölditől.

" De csak médiatanár vagyok," - Elég szomorú, hogy médiát tanít, és fogalma sincs az internet működéséről, az internet népéről.
Szerintem sürgősen szakmát kellene változtatnia. De legalább ne tanítson tudás nélkül!
Ismét fel kell eszmélnünk egy tragédiából, ismét át kell gondolnunk azt, amit addig önmagunkról és a környező világunkról képzeltünk. Párizs után minden megváltozik, esetleg visszatérünk addigi életünkhöz? Az Iszlám Állam térdere tudja-e kényszeríteni Európát, illetve…..
xxyati 2015.11.15 18:19:48
@Tudományos libsizmus: Most már én is kíváncsi vagyok, mert nagyon sunnyogsz. Adj egyenes választ! Vagy nem mersz?
Frissített!   source: boingboing.net Párizs, Franciaország és Európa ma azon a sokkon esett át, amin az Egyesült Államok 2001. szeptember 11-én. Véget ért egy aranykor, az európai biztonság és béke kora, s egy fenyegető új helyzettel kell megismerkednünk, amelynek…..
Brüsszel ismét kilátásba helyezte, hogy kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen, ezúttal az energiaszabályozás miatt. Mielőtt bárki úgy gondolná, hogy Brüsszelnek a rezsicsökkentéssel van problémája, már az elején le kell szögezni, hogy nem. Ennél egy…..
xxyati 2015.04.27 19:43:10
@dunántúli gyerek: Ja téged nem érdekel, hogy a zsebedből lopják a pénzt. A feleséged dugná Orbán, te azt is megtiszteltetésnek vennéd. Ritka szánalmas csicska vagy.
1959 januárjában tíz tapasztalt orosz turista túrázni indult az Ural egy lakatlan területére, ahonnan soha többé nem tértek vissza. A gyorsan lezárult nyomozás, a titkosított dokumentumok a szovjet kriminalisztika egyik legrejtélyesebb ügyévé tették a több mint ötven éve…..
xxyati 2015.04.26 21:17:14
29 éve, 1986. április 26-án történt a csernobili atomkatasztrófa. A felelőtlen tervezés és az elhazudott hibák miatt sokezer ember halt és betegedett meg, a baleset máig tartó elképesztő természeti pusztuláshoz vezetett. A világ második legnagyobb atomkatasztrófája ma is…..