Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LeoMinor

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A béka marad Miért kell félni? 2009.10.23 18:17:00
Szociológusok, pszichológusok és politológusok biztosan sokat fogják majd tanulmányozni, hogy miért és hogyan alakulhatott ki ez a hisztéria a H1N1 oltások körül. Egyetemet végzett emberek képsek elhinni, hogy az oltással nanocsipet ültetnek beléjük, hogy így oldják meg a…..
Köszönjük a leveleket, amiket küldtetek, és továbbra is bátorítanánk mindenkit, hogy a írja meg nekünk akár a véleményét valamely iskolai dologgal kapcsolatban, avagy osszon meg velünk egy konkrét esetet, ami rávilágít az iskolai problémákra. Ezúttal Endo tisztelt meg…..
LeoMinor 2009.10.11 10:32:56
Ezzel a témával hosszasan lehetne foglalkozni, tudósok és szakértők -akik sokat tanultak- is hiába törnék rajta afejüket, mert annyira összetett, hogy miért nem tanulnak a mai fiatalok /ezalatt ált.isk.-tól főiskoláig, sőt még onnan is tovább értem/... Ha a gyerek otthon azt látja, hogy a szülei nem csinálnak szart se, akkor ő sem fog, VAGY ellenkezőleg, elege lesz, és elmegy dolgozni, aztán valahogy tanul is mellette, vagy fordítva.. VAGY ha mind2 szülő kidolgozza a belét, akkor a gyereknek esze ágában nem lesz tanulni, mert nincs, aki nevelje, él kényelmesen, bulizik, számítógépezik, csavarog... és a munkához való hozzáállása is nagy kérdőjel... A munkát azért vettem bele, mert azok a diákok, akik végeznek diákmunkát, előbb belátják, hogy neki bizony tanulnia kell, hogy ha előrébb akar jutni az életben, vagy pedig hamar megtalálja azt a szakmát, amit szeretne csinálni, ellentétben azokkal, akik elvégeznek vmilyen középiskolát, egyetemet, csak mert valahol tovább kell tanulni- ők kijönnek a kis papírkájukkal mindenféle munkatapasztalat és értékítélet nékül, és örülnek, hogy végre vége ennek a szarnak, nem is ezzel akarnak foglalkozni, mert ugye nem ők választották ezt az iskolát.. /persze tisztelet a kivételnek!!

Ötlet: be kellene vezetni valamilyen szakmai napokataz iskolákban /pl 8.oszt.ban heti 1 napot a diákok az általuk kiválasztott munkahelyen töltenek, hogy lássák, mit is csinál Juli néni, az adminisztrátor, Lajos bácsi, az eladó, vagy Gizike, az állatorvos.../ hogy a diákoknak lehetősége legyen kipróbálni, belenézni egy adott munkakörbe, és még idejében önálló döntést tudjanak hozni. Lehetne ezt ált. isk. 8.ban és gimiben is.
Mostanában hanyagoltam az izgalmasabb kommentek publikálását, ma mégis egy hozzászólás következik Saffranektől, aki belefáradt a hazai áldatlan állapotokba és külföldön próbálna szerencsét.8 éve vagyok a szakmámban, értek hozzá - DTP operátor vagyok (kiadványszerkesztő).…..
LeoMinor 2009.09.27 13:52:04
@redriot77: 4 napos munkahét! :DD persze... ha a fizetést tekintjük, lehet, hogy 4 napos, amúgy meg 6... persze senki nem mer ellenkezni a főnökkel, én még csak-csak találnék valami mást, de akik ott vannak x éve, Mari nénik, Pista bácsik, őket hová vennék fel? Sehová, mert nincs diplomájuk, ECDL vizsgájuk, nem fiatalok.. persze a főnök úgy szereti őket, mert régóta ott vannak!! És mert jól le lehet húzni szerencsétleneket!
Ja, egyébként válságban van ez a "kedves üzletember" ezért a megszorítások, de most készül egy forgalmas drága utcában 4 emeletes üzletházat nyitni....
Meddig fajulnak még itthon a dolgok...? :S
A Viasat3 műsorán augusztus 20-án indult el egy újabb Gordon Ramsay-műsor, ezúttal a Hell's Kitchen (A pokol konyhája) című reality, amiben szépreményű szakácsok vetekednek azért, hogy Las Vegas egyik éttermének ők lehessenek a főszakácsai. Ehhez semmi mást nem kell tenniük,…..
Tényleg titokzatos, hogy mi értelme van annak, amit K.V. lefotózott nekünk: Sok hozzáfűznivalóm nincs a képekhez: fénymásolt Napoleon címkék celluxszal rögzítve, az egri Tescoban. Talán az eredeti leázott? Vagy gyűjti valaki? K.V.   ..