Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EMLÉKMENTŐ

659 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrégiben behoztak adatmentésre egy MacBook Pro-t. Nem kapcsolt be, és az ügyfél elmondása szerint sikerült leönteniük vörösborral. Ez a szétszedéskor igazolódott is, szépen látszottak a vörös színű beázás nyomok a belső alkatrészeken, és a bukéja is összetéveszthetetlen volt...
Elsőre talán evidensnek tűnik, hogy ezt a plusz biztonsági funkciót beállítsd a készülékeden, elvégre egyre többet hallani, hogy mekkora veszélyben vannak az adataink, mi mégis azt javasoljuk: gondold ezt át.   A titkosítás az Androidos készülékek egy plusz biztonsági funkciója, ami a megfelelő…..
Beteszed a lejátszóba a kazettát, és olyan fura dolgokat látsz, amit el se akarsz hinni: a kép felső része átugrik az alsóra, ezért minden szereplőt megskalpolva látsz a felvétel, amiről bizton tudod, hogy színes volt fekete-fehérben jelenik meg a TV-n, ráadásul a körvonalaknál fekete vízszintes…..
Tipikus hamis kazik a kilencvenes évekből, sok ilyet zúztak össze úthengerrel, emlékszel? Ezekben nem nagyon volt kihajtható belső borító, ahogy az eredetiknél!..
EMLÉKMENTŐ 2022.07.12 20:18:18
@Adani: micsoda élményeid vannak :)
A szomszédban zajló események kapcsán érdemes átgondolni, hogy a saját védelmed érdekében hogyan használod a mobiltelefonod. Egyre több hír szól arról, hogyan zajlik a fronton és a kibertérben párhuzamosan a hadviselés. Ezért is kell beszélni a mobiltelefonokról, a helyes használatukról ilyen…..
A 2022-es év elején bombaként robbant be a 81-es számú archívum a Netflix jóvoltából a köztudatba, ezért sokan keresgélik elő a régi kazettáikat, nézegetik nagyszüleik, szüleik hagyatékát, hátha valami izgalmas dologra bukkannak.  A misztikus thrillerre hajazó horror sorozat nyomasztó atmoszférája…..
2018. május 25-e, vagyis a GDPR nevű európai adatkezelési rendelet bevezetése óta ki sem látszunk az engedély kérő pop up-okból, mindenki rendkívül ügyel a “személyes adataira”, visszakérdezünk a kasszánál, ha piackutatási célból megkérdezik a lakóhelyünk irányítószámát, mégis ott lapul a zsebünkben…..
Szinte természetes, hogy az idő múlásával napjaink eseményei, sztorijai történelemmé nemesülnek.  Ahogy a mai kutatók is kíváncsian keresik a letűnt korok emlékeit, hogy megismerjék az akkor élt emberek szokásait, gondolatait, életkörülményeit, épp úgy fognak a jövő emberei, vagy éppen idegen…..
Valószínűleg mindenki felejtett már el életében jelszót. Jobb esetben ez egy emlékeztető emaillel újra cserélhető, de mi van a telefonoddal?   Ha kitartóan próbálkozol kitalálni: letilt.   X db téves próbálkozás után a legtöbb mobil kérdés nélkül hosszabb-rövidebb időre tiltja a próbálkozást,…..
Nagyon sokszor kap az ember céges eszközöket a munkájához: mobiltelefont, számítógépet. A legtöbb vállalat megengedi ugyan, hogy privát célokra is használd ezeket az eszközöket, de van olyan is, ahol ez tiltott.  Mégis számos olyan információ lehet a céges eszközeiden, amelyek személyes adatnak…..
Az otthoni létnek is számos veszélye van. A veszélyhelyzet ideje alatt is találkoztunk néhány nagyon meglepő, vicces sztorival, hogyan is jártak pórul például a céges mobilok a home office során. A klasszikus mosdóba ejtős, veszekedés közben földhöz vágós baleseteken túl az otthoni munka számos új…..
A telefonod már régen kinőtte az eredeti funkcióját, és nem csak egy kapcsolattartási eszköz, hanem a legintimebb tárgyaid egyike. Tudsz vele fizetni, tele van a személyes adataiddal, a legmélyebb gondolataiddal, az összes jelszavaddal, gyakorlatilag a teljes digitális profilod benne van. Ha…..
1935-ben, a Berliner Funkausstellung hangtechnikai világkiállításon mutatta be az AEG az első szalagos magnót, BASF mágnesszalaggal. A készüléket Eduard Schüller német mérnök fejlesztette ki. Ekkor még a szalag is nagyon gyermekcipőben járt. 1932-ben fejlesztette ki még a papíralapú mágneses…..
Pénztárca, mobil, lakáskulcs… minden más pótolható!- biztosan Neked is ismerős a reggeli mantra indulás előttről, hogy minden fontos meg van-e. Időnként, amikor ez tudatosul bennem megkérdezem magamtól: Hogy a csudába tudott néhány évtized alatt láthatatlan láncra verni bennünket az a kütyü? Úgy,…..
Ahogy egyre jobban fejlődik a technológia, egyre több dologban kapunk egyszerű „zsebmegoldásokat”. Ilyen a képek szerkesztése is, ahol nagyon egyszerű filterekkel néhány kattintással teljesen át lehet alakítani egy képet. (most nem a kiskutya füles és boszi kalapos filterekről beszélünk, hanem a…..
Nincs is annál meghatóbb közös élmény, mint amikor a család apraja-nagyja összegyűlik a nappaliban a házassági évfordulóra és egy bögre forró csoki mellett bedobják a lejátszóba anyuék nászutas videóit, amit épp most digitalizáltatott Apa az Emlékmentőnél ajándékba. ..
Hogy lehet-e otthon digitalizálni a régi VHS kazettákat? Hát még szép! Attól függően, hogy mennyire vagy műszaki beállítottságú sokféle módon lehet kivitelezni. (Bár nem akarom lelőni a poént, de a legtöbb esetben nem javasoljuk, hogy időt, energiát és pénzt áldozz erre…jobban jársz, ha inkább…..
Eladósorba került két db Akai 4000DS orsós magnónk!Szakember által átvizsgálva, beállítva, 25.000 Ft/db áron. Az előlapi plexijük megvan, remekül szólnak. ..
EMLÉKMENTŐ 2019.09.26 14:51:07
@0965: Sajnos már nincsenek.
Úton útfélen, folyamatosan nyomkodjuk a telefont, ezért nem mindegy mennyire ismered jól a készüléked, és kihasználod-e minden rejtett szuperképességét. Mert van neki, nem is egy! Összeszedtünk 3 érdekes trükköt, ami megkönnyítheti az életed az androidos telefonoddal. Fontos: nem biztos, hogy…..
  Mit veszíthetsz, ha elhagyod, vagy ellopják az okostelefonod?   Nagyjából a fél életed. Fotók, videók, személyes adatok, e-mail és minden egyéb jelszót, hozzáférést. Azért ez nem kellemes, ha azt veszem, hogy átlagosan legalább 8-10 webes szolgáltatásod van, legalább 1-2 óra végig menni…..
Az információnak, amióta világ a világ ezerféle formája létezik. Van a hang, amit hallunk, a fény és a tér, amit a szemünk lát, az illatok, szagok, amelyeket az orrunk-, az ízek, amiket a nyelvünk- és a különböző textúrák, hőmérsékletek, kémiai reakciók, amelyeket a bőrünk érez. Évszázadok óta…..
Ma már egyre több vállalkozás ismeri fel a fontosságát az iratok archiválásának.  Egyrészt törvényi kötelesség is, másrészt üzleti érdek, hogy megfelelő rendszerben, áttekinthetően legyenek rendszerezve az egyes dokumentumtípusok.  Külön-külön kimenő és bejövő számlák, banki bizonylatok,…..
Egy cég életében az egyik legnagyobb parafaktor, amikor megjelennek a revizorok, hogy szeretnének kicsit belenézni a céges iratokba.  Természetes, hogy pánikot keltenek, hiszen egy apró kis részletkérdés is sok százezres mulasztási bírságba fájhat.  A revizor célja, hogy megállapítsa az esetleges…..
Tegnap este bombaként robbant a hír a Reuters jóvoltából: a Google megvonja az Android rendszert a kínai telefonmogul készülékeitől.   Az eddig töretlenül felfelé ívelő sikersorozatot ez a lépés egészen biztosan derékba fogja törni, és hamar elveszíti a kemény munkával elért 2. helyezését az…..
Múlt héten készítettünk a Facebook oldalunkon egy mini felmérést arról, hogy a felhasználók leválasztják-e szabályosan a pendrive-ot, vagy csak kihúzzák a csatlakozóból amikor végig ér a csík... A szavazók 2/3-a szabályosan választja le, a maradék egy harmadba pedig valószínűleg az ügyfeleink…..