Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brannagh

181 bejegyzést írt és 347 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kedves olvasóm érdeklődött még júliusban a legyezőhorgolás után, és most képeket is kaptam a megvalósított eredményről. A fehérrel horgolt legyezőt egy menyasszony kapta ajándékba. A készítő anna1949. Ezúton is köszönöm szépen a visszajelzést! ..
A pártyű olyan sikeres volt... ebből kiindulva készült az orrtyű. Meg abból, hogy ha egy kicsit is lehűl a levegő a szobában, akkor az orrom fázik először. Biztos, mert olyan szeles hely. Zsibbad és érzéketlenné válik, még jó, hogy nem lesz libabőrös. Épp ezért készült az…..
Siket vagy süket? Van-e a jelnyelveknek nyelvtana, és hasonlít-e a környékbeli beszélt nyelvekére? Ki lehet-e találni tippeléssel, mit jelentenek a jelek - egyáltalán mindig ugyanazt jelentik-e? Minderről, sőt még többről is szó esik cikkünkben, Obamával és indiánokkal! Sokan…..
Brannagh 2014.10.08 12:41:22
@fraki: Ez nagyon korrekt, részletes leírás, és tényleg érthető, ugyanakkor szerintem csak az általában vett irodalmi nyelvre passzol csak. Abban a közösségben, ahol én nőttem fel, a süket szót a "nem hall" értelemben használtuk mindig is, felnőtt koromban hallottam először a siket szót, és kb. annyira adaptálódott a nyelvi készletembe, mint a Bushaltestelle. Számomra elfogadhatatlan, hogy PC alapon el akarnak tiltani egy olyan szó használatától, ami számomra semmilyen pejoratív értelemmel nem bírt soha.
A roma szó ugyanez, csak fordítva. Mert abból indul ki az alapfeltevés, hogy a magyarországi cigányság homogén. Ezzel szemben több különböző származású csoport van, eltérő nyelvekkel. A romungrókat pl. nem zavarja, ha romának hívják őket, a többségi behatás miatt a cigányt már bántónak tartják. A baranyai beás cigányok viszont, akik közül sokan anyanyelvként beszélik a beást, cigányként gondolnak magukra, bármiféle pejoratív tartalom nélkül. Mi joga lenne ezt elvenni tőlük egy rajtuk kívül álló csoportnak?
Olyan egyértelműnek tűnik, hogy ha álláskeresésben vagyunk, és megcsörren a telefon, állásinterjúra hívnak, örülünk, időpontot egyeztetünk, majd megköszönjük a lehetőséget, és letesszük a telefont. Valójában sok hibát követnek el ilyenkor az álláskeresők, aminek mindig…..
Brannagh 2014.09.30 11:59:56
@jobangel: Vidéki vagyok, de azért tűrhetően elbotorkálok Bp-en, főleg a pesti oldalon. Az aluljárókkal viszont gyűlöljük egymást, egy alkalommal negyed órát bolyongtam a Nagyvárad térnél: vajon hol kell feljönni a föld alól, a végére majdnem elsírtam magam. Szerencsére ez már interjú után volt, de a buszt lekéstem :D
Van pár szakma, amely nevében és olvasmányélményeink alapján még benne van a köztudatban, de az elmúlt évtizedekben teljesen és maradéktalanul kihaltak, eltűntek. Ezekből adok most egy csokorra valót. Villamoskalauz Akárcsak a vasúton, hajdanában a BKV villamosain és autóbuszain is kalauzok…..
A Google néhány évvel ezelőtti bejelentéséig a vezető nélküli autók a sci-fi kategóriájába tartoztak. Aztán pillanatok alatt megváltozott minden, és az autógyártók és technológiai cégek egymást túllicitálva próbálnak vezető szerepre törni ezen a területen. Az…..
Két fiatal hegedűművésznek sikerült kimaxolnia az egyik legidegesítőbb (és szerencsére lecsengő) ingatlanközvetítői "eposzi jelzőt": a "kis ékszerdobozt". Egy olyan, mindössze 12 négyzetméteres szobából alakítottak ki lakást, ahol eredetileg áram sem…..
Van egy nagyon furcsa ellentétet szülő pozíció a munkáltatók és az álláskeresők között, mégpedig a sales, mint szakterület kapcsán. Ezért most egy kicsit a „sales” álláskeresők dilemmáiba szeretnék bepillantást engedni. Ők azok, akik mindenféle szinteken (pl. házalós…..
Mangóhoz könnyű hozzájutni, gyakorlatilag akármelyik közepes élelmiszerüzletben kapható már, így könnyű tenni egy kísérletet a felnevelésével. Én a legjobb eredményeket úgy értem el, hogy egy tálcán nedves papírtörölközők között előcsíráztattam, és csak akkor…..
Forrás itt.Képeké dettó. Ültetés Ültessük az ananászt jó vízelvezetésű földbe, mint a bromélia- vagy kaktuszföld. Keverhető bele harmadrésznyi perlit. Ideális egy 20 cm-es cserép, vízelvezető nyílással az alján. Először a vízelvezető nyílást fedjük le egy…..
Mostanában nagyon divatos lett az ananászgyökereztetést bemutató képek, videók megosztása a közösségi oldalakon, de én nem igazán értek egyet ennek a hatékonyságával. Ezek a képsorozatok azt javasolják, hogy a megtisztított ananászüstököt állítsuk vízbe, amíg gyökereket…..
Idén február elsején érkeztek meg a jackfruit magjaim egyenesen Indonéziából. Az eladó csodás volt: nedves ruhába, majd légmentes fóliába csomagolta a magokat, amik mind egy szálig ki is csíráztak, mire megérkeztek. A tíz magból ugyan mind felnőddögélt, de csak három mondható…..
Korábban magról próbálkoztam a pepinóval, de nem sikerült, alighanem nem figyeltem oda rájuk eléggé. Nemrég rendeltem inkább felnőtt változatot, és egy jókora, levelesedő hajtáshoz jutottam így. Remélhetőleg sikerül épségben áttelelnie és jövőre már saját gyümölcsöket…..
Avokádóhoz Magyarországon is szinte bármelyik nagyobb üzletben hozzá lehet jutni, úgyhogy akárki megpróbálkozhat a gondozásával. Alábbiakban az útmutató hozzá, forrása itt. De azért meg kell jegyeznem, hogy szerintem nem a legjobb módszer ez a fogpisztkálós-pohár-vizes…..
Sokan sok energiát fektetnek abba, hogy kitalálják esküvőjük helyszínét. Ilyenkor kastélyok, tengerpartok és hasonló romantikus dolgok jutnak az ember eszébe. Ennek a párnak nem, ők fogták magukat, majd kert és növénybarátként úgy döntöttek, a Berlini Botanikus Kertben…..
Brannagh 2013.07.18 14:50:54
Kapanyél Citrusgenerál 2013.03.06 10:00:00
Kuka vagy küzdelem az életért – mondogatja ilyentájt magában sok növénybarát. Bizony a téli pihenő sok áldozatot szed, számos melegkedvelő növény számára válik bizonytalanná a jövő. Ha saját növényemről kellene olyan képtelen helyzetben dönteni, mint amilyenről az…..
A cikk első részében végigkövettük azt a folyamatot, amelynek során Lajosból – egy teljesen átlagos, hétköznapi, jóravaló emberből – antiszemita lett. Itt az ideje, hogy választ adjunk, mi is ment végbe Lajosban e folyamat során. Az egyszavas válasz egy pszichológiai…..
Mindnyájunk életében vannak ominózus események. Lehet az érettségi, diploma, külföldre utazás, eljegyzés, esküvő, kisebb-nagyobb utazások, élmények, valami speckó nyeremény, ilyenekre gondolok. Ezeken az élményeken persze szeretünk osztozni, egyedül töltve a karácsony is gáz…..
Brannagh 2012.08.10 17:18:09
@Gsnake: Egyetértek. Egyébként lehet a dolgokat épp a másik irányból is nézni: valószínűleg a pucsító plázacicákat legalább ugyanannyira idegesítheti, ha teológiáról, történelemről vagy hasonló témákról összetett mondatokban beszélgetek egy barátommal az üzenőfalon, mint engem az ő fotóik, vagy cuki állatos megosztásaik. A dolog vica versa működik: egyszerűen el kell fogadni, ha valakivel nem vagyunk egymás célcsoportjai. A csodagombot én is sokat használom, nyilván engem is letiltottak már jópáran :)
             Az úgy volt, hogy a kedvencem anyukája hajnalonta bevásárolja a reggelinek való péksütiket, kenyereket. Nekünk hol zsömlét, hol kiflit, hol túrós buktát, meg persze vekni kenyeret is. De a nagymama már csak a…..
Brannagh 2011.05.04 09:24:27
@tisztatészta: Nagyon örülök neki :) na majd ha legközelebb kalácsot csinálok, akkor a kedvesem kedvence fog következni, a kakaós kalács. Emiatt teljes szívéből rajongja leendő anyósát :)
Brannagh 2012.07.17 20:42:53
@Pálinkás Bea: Nekünk 9 fokozatos a Karancs tűzhelyünk, kenyér- és egyéb kelt tésztaféléket 7-8-as fokozat környékén szoktam sütni. Mostanában már elkényelmesedve gyakran úgy csinálom, hogy a tepsiben nagyjából újrakelt tésztát a sütő bekapcsolása után azonnal betolom a sütőbe. Még így is nagyon sokat dagad az előmelegedés során. :) Remélem, tudtam segíteni!
Nehezen tudja elviselni az államgépezet akár egyetlen gyermek elvesztését is, aki kimarad az egyre súlyosbodó közoktatási nyomorból. Külföldön élő állampolgárt gyámüggyel fenyegette a 14. kerületi önkormányzat, ha nem mondja meg, hova jár a gyermeke óvodába. Mert az…..
Brannagh 2012.07.06 10:02:02
@ColT: Volt már pár ilyen eset, hogy az egyik szülő válás után meglepetésszerűen meglépett a gyerekkel külföldre. Az EU-n belül pedig, mivel a határátlépések nincsenek regisztrálva, prímán el lehet tűnni így. Még ha ez nem is gyakori eset a tök átlagos kiköltözésekhez képest, szerintem akkor is jó, ha a Gyámhivatal figyel. Egyébként most jutott eszembe, hogy a Gyámhivatal eleve csak úgy kerülhet képbe, hogy az óvoda/iskola értesíti a jegyzőt és/vagy a Gyámhivatalt, hogy nem jár be a gyerek. Ergo akkor a szülő még az óvodának/iskolának sem szólt, hogy kedden még bement a gyerek, de szerdán meg nem fog. A Gyámhivatal megpróbálja kideríteni, hogy a szülő hippisen tartja-e a gyereket, a srácnak fejlődött-e krónikus iskolaundora, vagy esetleg rosszabb: lelépés, ellopás. Az iskolát azért kevertem bele az ovi mellé, mert a távolabbi ismeretségemben van olyan család, akik pont így léptek le.
Brannagh praktikái Új pólóminta 2012.06.02 00:29:30
Tesóm haverja kérte ezt a pólót (plusz ezen kívül még egyet a barátnője számára is, de az hosszú kálvária, és csak akkor lesz belőle bejegyzés, ha végül tényleg létrejön a minta...). Fiú pólót készíteni szerencsére jóval könnyebb: a fazon viszonylag egyszerű,…..