Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tomhagen

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
művész-ember Öregem, ez gáz! 2012.11.08 16:19:02
Bolyki György írása Gyermekkorom azzal telt, hogy szüleim mindent belém akartak tömni, amit tudnom kell/érdemes a világról. Szegények voltunk, de nagyon szerettek, így fontos volt nekik testi-lelki fejlődésem, nagy odafigyeléssel egyengették utamat. Sokat fociztam, bicajoztam, de…..
tomhagen 2012.11.09 08:51:07
@Késes Szent Alia:

Attól, hogy támadható az írás, attól még igaz. A poszt írója egy oldalról közelít meg egy sokkal kiterjedtebb problémát. Amit te reagáltál az is igaz, de ezek csak értelmezésbeli eltérések. Ugyanis amit irracionálisként aposztrofálsz, az a poszt tartalmának tekintetében gyakorlatilag maga a "lélek". Az egészséges lélekhez pedig valóban szükség van - többek között - a minőségi zene szeretetére. Persze ennek nem kell mindenáron komolyzenének lennie.
Érdemben a poszthoz: A zenei ízlés s korral változik. Nem feltétlenül azért vannak 50 felettiek a koncertteremben, mert a komolyzene szeretete kihalóban van. De ezt meg is fordíthatjuk: akik ma megtöltik a koncerttermeket, nem biztos, hogy 20 évesen is komolyzenét hallgattak.
Jó írás.
tomhagen 2012.11.10 08:49:15
@Késes Szent Alia:

Én sajnos végtelenül racionális ember vagyok, tehát teljes mértékben értem amit írsz, de nem tudunk eleget a világról ahhoz, hogy mindenre elfogadható magyarázatot adjunk. A többire marad a hit, vagy jobb esetben a tapasztalásból eredő előítélet.
Sokaktól hallani azt a véleményt, hogy a nemzetközi boltláncok hazai kirendeltségei csak árnyékai Európa szerencsésebb részein található testvéreiknek. Míg külföldön jobb minőségű, szélesebb kínálat jellemzi a fast fashion boltokat, itthon jószerivel abból válogathatunk,…..
A hvg.hu-n jelent meg az alábi írás, amiben nagyjából annyiról van szó, hogy vagy egy mezőőr fizetett meg pár ismerőst, hogy tolvajt játszanak a Tv2 kamerái előtt, vagy a Tv2 fizette le őket, a lényeg, hogy a mezőőrt kirúgták, a Tv2 meg kibaszott kellemetlenül érezheti most…..
Azon felül, hogy a Zugügyvéd is rosszízű ügyeskedésnek tartja a rokkantkártyával való visszaélést, semmiképp nem igényel olyan mérvű rendőri intézkedést, mint amit az alábbi levélben leírtak.Tisztelt Zugügyvéd!Kérdésem csupán annyi lenne, hogy milyen hosszú időtartamig,…..
tomhagen 2011.07.29 19:43:41
@Trebitsch: Bűncselekményt követett el. Arra ez az eljárási rend vonatkozik.
Amúgy milyen jegyzőkönyvet írt alá? A gyanúsítás az előállítás alatt történt meg. Ahhoz, hogy bíróság elé állítással le tudják zavarni, szükség van az előállítására. Aztán ott a "rabosítás" is. Távollétében elég nehéz róla fényképet készíteni. Vagy majd beküld egy BVK automatásat?
Egy dologgal van problémátok: nem veszitek tudomásul, hogy ez egy bűncselekmény, nem pedig egy "hibáztam" kategória.
tomhagen 2011.07.29 20:12:02
tomhagen 2011.07.29 21:01:56
@szgy: Irónia lett volna.
Michael Knight Száznyolcvan 2011.05.20 22:40:00
Nem elég, hogy nyakig el van adósodva a devizahiteles, vegyen fel még hosszú távú hitelt az árfolyamkülönbségre is... Ez aztán a logikus!Előre is elnézést szeretnék kérni a Nemzeti Együttműködés Rendszerétől, de már megint a gondolatbűn csapdájába estem. Valamiért azt…..
tomhagen 2011.05.21 09:16:15
@Cyr: Egyből lelőtted a poént. Elsőre elmondtad a lényeget, ennyi, nincs mit ragozni. De a nép esze ezt úgysem fogja át, úgyhogy megint nyert a fidesz-propaganda.
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
tomhagen 2011.05.12 15:37:30
@nyílegyenes labirintus:

Nem is az az érdekes, hogy ki nyeri, hanem, hogy hogyan!
Most olyan Jézus-komplexusom van, hogy olyan jó lenne felnyitni a szemeket, de túl jó vagyok hozzá, és olyan jó látni, hogy igazából senki nem akar a dolgok mögé nézni és így marad varázsa a találgatásoknak, meg a verziók felállításának.
Szóval nem fogom elmondani, mert elrontanám a játékot azt meg nem akarom, mert egy rendes srác vagyok. (meg az is közrejátszik, hogy priviben megfenyegettek a Viasattól, hogy megkeresnek és rámgyújtják a házat, ha elkúrom a nézettséget) :))
tomhagen 2011.05.12 15:46:43
@nyílegyenes labirintus:
Eszem ágába se semmi. Én is minden este nézem - hogy másnap tudjam olvasni a hogyvoltot! Persze a nézettségnek lehet, hogy jót tenne, mert mindenki ráállna, hogy tényleg úgy lesz-e és akkor sokkal többen néznék, és akkor...... :) Na jó vicceltem. Kussolok.
tomhagen 2011.05.12 15:48:56
@Jozeph Pelikahn: Bazmeg, most minek kellett elmondani? De komolyan! Nem lehetsz ilyen....
A véletlen - és egyéb ügyek - úgy hozta, hogy tegnap Strasbourgban akadt dolgom. Furcsa volt nézni, ahogy a helyieknek az AFP hírügynökség beszámolójában megtalálható "cigány" és "evakuálás" kifejezésekre ökölbe szorul a záróizmuk. Hiába, feltétlen…..
A BRFK két volt vezető beosztású főtisztjét hivatali visszaélés bűntette miatt tegnap próbára bocsátotta a Fővárosi Bíróság. A rendőrtisztek elsimították ismert személyiségek, politikusok közlekedési szabálysértési ügyeit. A döntés nem jogerős - ezért is kérdezzük…..
tomhagen 2011.04.19 21:05:43
@csocsocsókolom: Ez nem a társkereső oldal.
tomhagen 2011.04.19 21:08:08
@Fánkevő Fáncsi: Az a baj nem ismerjük a részleteket. Ja, zsigerből azt mondja az ember, hogy ez nem ítélet, de lehet, hogy nem is ők voltak a bűnösök, hanem valami nagyobb kutya. Ők csak hallgatólagosan elvitték a balhét. Ezért nem nagyon lehet ezen rugózni, hogy akkor most megfelelő-e az ítélet.
tomhagen 2011.04.19 21:31:08
@Con Storm: Ja, hogy ennyire nyugaton. Hát ott a 2006-os valami is máshogy végződött volna. Cserélhetik itt évente is a közalkalmazottakat, ha a jogszabályi háttér, és a politika belekényszeríti őket a hazugságba.
Na megyek mer kezdődik az édenhotel. :)
Tegnap jót derültünk azon a listán, melyet a győri időközi választások eredményének tálalása adott - azt vizsgáltuk, milyen címmel hozták a magyar online lapok a Fidesz helyi vereségét. A tanulságos lista alapján kiderült: a Hírstarton látható címeknél a 168 Óra…..
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
A hétvégén egymásba érnek a kormányellenes megmozdulások. Én ma úgy gondoltam, a Hősök terén vidám mozdulj-t játszó rendvédelmiseket lesz érdemes megnézni közelről. A térre kiérve nem csalódtam, illetve mégis, de pozitívan. A vártnál is több ember, és ennél is több…..
tomhagen 2011.04.16 22:50:28
@Dracon: Igen, igaz, pont fentebb írtam, hogy az csak egy általam példaként említett dolog volt, hogy dupla fizetés, de egyáltalán senki nem ígért ilyet.
Akkor asszem megtaláltuk a megoldást, felesleges a további demonstráció: kétfajta bértábla kell és kész. Miért nem minket kérdeztek már az elején? :))
tomhagen 2011.04.16 23:11:26
@Dracon: Amúgy szerintem már bánják, hogy belenyúltak a darázsfészekbe. Csak akkora arcuk van, hogy mindig basznak egyeztetni a szakértőkkel. Lehet igazad van és úgy fognak kihátrálni, hogy : megpróbáltuk, de ezek a csicskák nem hagyták, úgyhogy most ugrott a reálhozam, megkezdődnek a kilakoltatások, nem lesz 1 millió új munkahely és mind ez MIATTUK VAN! ;)

Na jó éj, lépek én is.
A Zugügyvédben kellően kitárgyalták a fiatalkorúak szabálysértési örizetbevételének témakörét egy előző posztban. Anyánk, az Index cikke szerint a gépezet beindult. Csak nem úgy, ahogy sokan elképzelték, decens szülők gyerekeivel tesztelték a romagyerekek ellen alkotott…..
tomhagen 2010.09.04 10:29:36
@Iustizmord: 1. Csakhogy akkor az nem előállítás, hanem biztonsági intézkedés. És amint megállapították az adatait akkor átadják a törvényes képviselőnek, vagy a gyivinek. De nem zárják be. 2. Nehezen tudom elképzelni, hogy bármelyik kis szaros idősebbnek hazudja magát ilyen esetben, csak azért, hogy megpróbáljon kiprovokálni egy előállítást. A fordítottja inkább életszerű.

Van ez a folyamat, hogy előállítás - szabs őrizet - elzárás. Eddig fiatalkorúnál ez az előállításnál megszakadt.Gyermekkorúra vonatkozó szabályok nem változtak, ott továbbra sincs előállítás sem.
Ezzel kapcsolatban azért azt nem árt tisztázni, hogy ha a rendőr bevisz valakit akkor azt nem = előállítás. Még egy csomó más dolog is lehet.
tomhagen 2010.09.04 10:58:23
@zotyikaa:
1. Ez egy válasz volt egy előző kommentra.

Tudom, az enyém is ugyanarra. :)
tomhagen 2010.09.04 18:22:29
@Iustizmord: Bocs, de eddig nem értem rá.
Nem akarom, hogy igazam legyen. Amiből idéztél az egy törvény. Ettől még lehetnek alacsonyabb szabályozók (BM rendelet, ORFK Utasítás), amik részletesen kifejtik, hogy mi a "magatehetetlen" fogalma a fenti törvény vonatkozásában, stb. Ugyanúgy, ahogy Btk.-ban is kötik életkorhoz az "akaratnyilvánításra képtelen" állapotot. Nem tudom van-e ilyen alsóbb szabályzó fenti esetben, úgyhogy a törvényi szöveg alapján nincs igazam. Oké. Én inkább arra akartam rámutatni, hogy előállítás nem lehetett. Tudtommal ezen kívül az elfogás, meg a biztonsági intézkedés van, nem tudok olyanról, hogy bekísérés vagy beszállítás. Innentől kezdve akkor nem tudom, hogy miről írnak jelentést akkor amikor egy 14 év alattit bevisznek szabálysértés elkövetése miatt. Majd megpróbálok utánajárni. De ha te esetleg tudod, írd le bátran, azzal is csak okosabbak leszünk.
Nehéz helyzetbe hoztatok, amikor az Another Worldról szóló cikk alatt túlnyomó többséggel megszavaztátok a Defender of the Crownt eheti retrónak. A játékról ugyanis nem sok mindent találtam azon kívül, amit a Wikipedia-szócikkben is fellelni, nincsenek szaftos interjúk a…..
Úgy látszik, végül is nem a királyi tévé, hanem az igaz vízfej, az ORTT ludas abban, hogy húsz év alatti labdarúgóink futballmeccseit az istennek nem sikerül úgy közvetíteni nálunk, mint a Eurosporton. Schulek Csaba, a Magyar televízió sportműsorainak főszerkesztője ugyanis azt…..
  Nem tudom, mikor jön el az ideje, hogy börtönbe csuknak öregautó-tartásért. Nincs már messze.  Vélemények az azonos című írásunkról...