Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alkemist

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Kedves szerkesztők!Pár képet szeretnék beküldeni a cicánkról "Egy doboz macska" címmel. Ha aranyosnak találjátok, ki tudnátok rakni?A macskánknak Agi a tisztességes neve, de így szinte sosem hívjuk. Legfőképpen a cicára hallgat. Köszönettel:Farkasné Pataki…..
Bajader az Ingatlan.comon találta meg egy éve vásárolt lakásuk hirdetését. Elképzelhető, hogy az ingatlanosok kedvenc, dizájnos lakásaikkal csalogatjáka naiv ügyfeleket? Engedd meg, hogy te legyél a szelep, akárcsak Feuerstein kormányzó fején a Szaffiban. Árulják a fejem felett…..
alkemist 2010.04.29 21:50:05
@Mylady: Na igen, ugyanez nálunk is megtörtént. Van másik, hasonló, rondább, lelakottabb, de cserébe drágább :)
Lehet, hogy én vagyok túl optimista, de ha rajtam akar keresni, mert én fizetek annyival többet a lakásért, hogy megkapja a jutalékát, akkor olyan lakást mutasson, ami nekem kell.
Én vidékiként Pestre jártam egyetemre, a listák szerint legelső gazdasági egyetemen végeztem kitűnő eredménnyel (ok, semmit nem jelent, sőt néha hátrány is lehet)..ennek ellenére nincs melóm, holott az egyetem utolsó másfél évét, igaz,h félmunkában, de végigdolgoztam…..
alkemist 2009.10.20 20:12:42
Helló
Eddig még csak csendes szemlélője voltam a blognak, de a mai levél arra késztetett, hogy hozzászóljak a témához.
Valószínűleg ugyanazon az egyetemen (nevesítsük: Corvinus) végeztem, mint a levél küldője, szintén kitűnő eredménnyel. Ha gyakorlattal, Corvinusos diplomával (na meg persze erősebb szakiránnyal) nem tud munkahelyet találni magának, akkor véleményem szerint nem feltétlenül a munkaadókkal van a probléma... Talán az alábbi problémák lehetnek (csak párat sorolok, ami hirtelen eszembe jutott):
- nem túl elismert szakon végzett
- nem a tanulmányaihoz passzoló munkát keres
- nem tudja magát "eladni" az állásinterjún (tőlem még nem kérdezték meg soha, hogy mikor akarok családot alapítani, talán, mert kell hozzá egy határozott kiállás)
- az állásinterjún a megnyilvánulásaiból a felvételiztető kiszűrni, hogy 1-2 éven belül középvezető akar lenni, miközben szakmai tapasztalata alig van
- túl magasra teszi a bérigényeit, és a munkával kapcsolatos elvárásait
- válogat a munkák között, mert nem is nagyon akar dolgozni
- a képességeit, tudását felülértékeli

Én az egyetem utolsó évében kezdtem el dolgozni, félmunkaidőben, aztán egyik munkahely hozta a másikat. Nem volt protekcióm, mégis most nagyon jó helyen vagyok, jó fizetéssel, bár sok-sok munkával, 3 évvel a diplomaszerzés után. Nem vagyok középvezető, de nem csak ilyen módon lehet előrelépni. Az "aljáról" kell kezdeni... Igenis rengeteg adatrögzítést végeztem, aztán jöttek a komolyabb munkák, de miután bizonyítottam, minden korábbi munkahelyemen nagyon bánták, hogy eljöttem.

A túlképzettségre hivatkozva egyszerű a megoldás, nem kell beírni az önéletrajzba a diplomát.
Egyébként meg állásinterjún nagyon fontos, hogy el tudja adni magát valaki, mert meg kell érteni, hogy túlkínálatos a munkaerőpiac, a munkaadó van nyerő pozícióban, meg kell győzni, hogy te vagy az ő embere. Nem azt mondom, hogy hazudni kell, de nem kell mindent elmondani, ha valamilyen kellemetlen téma felé halad a beszélgetés, valahogy más felé kell terelni a szót, vagy a legjobban kijönni a kényes szituációkból.

Még valami... Lehet, hogy nekem ez volt a siker titka... Mindig az a csoport-/osztályvezető interjúztatott, aki embert keresett, ami jó, mert velük lehet szakmai dolgokról beszélgetni. Egyszer interjúztam HR-essel, fél óra múlva annyira lefárasztott, hogy ha felvettek volna, se mentem volna ahhoz a céghez. Jött a tipikus HR-es kérdésekkel, de a betöltendő munkáról semmit nem tudott se kérdezni, se válaszolni.

Kicsit hosszú lett, de úgy éreztem, ezt fontos megírnom.
üdv
alkemist 2009.10.20 21:41:05
@Strici: "...vagy a legjobban kijönni a kényes szituációkból" Szituációtól, kérdéstől, kérdőtől függ...
Pl. az a HR-es, aki kiakasztott, fél óra alatt 10-szer kérdezett rá, miért akarom otthagyni az akkori munkahelyem. Sok indokot felhoztam, de mindig visszatért az eredeti kérdésre: "mi változott az elmúlt fél évben, ami miatt akkor meg se fordult a fejemben a váltás, de most igen?" A végén feladtam, gondoltam ez vagy értetlen, vagy össze akar zavarni.
Elmeséltem a szitut baráti körben, mire valaki megjegyezte, azt kellett volna válaszolnom, hogy "nem az a kérdés mi változott, hanem hogy mi nem változott... A fizetésem" :) Kár, hogy nekem ez nem jutott eszembe az interjún, mert a végén lehet, hogy odavágtam volna a HR-esnek. :D
"Szeretném bemutatni Sörbo kutyát, akit 2 hónaposan hoztunk el egy menhelyről. A képeken 3 hónapos, azóta közel 30 kilós kamasszá cseperedett, viszont cuki ismertetőjele, a foltos nyelve azóta is ilyen. A képek egy balatoni pihenés alkalmával születtek, a meleg miatt a…..