Regisztráció Blogot indítok
Adatok
[megmondoember]

0 bejegyzést írt és 913 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több szempontból nagyobb a tétje az Európai Parlament mandátumaiért zajló kontinentális versengésnek, mint az őszi magyar önkormányzati választásnak. Egyelőre úgy tűnik, hogy a magyar ellenzék ezt még nem érzékeli igazán, pedig amennyiben kedvezőtlenül alakulnának számára a tavaszi választások,…..
[megmondoember] 2019.04.10 15:13:46
@MAXVAL bircaman közíró: Ehhez képest már tavaly áprilisban is a többség az ellenzékre, nem a fideszre szavazott. Persze, tudjuk, téged azért fizetnek, hogy ennek ellenére add a hülyét, és hazudd le a csillagokat is az égről.
  "Sose higgy egy fotónak!" Azért ez persze nem teljesen igaz, pláne nem minden műfajra, de a most következő összeállításra mindenképpen! Ki ne szeretné a szép, elegáns, sportos autókat? Most nyilván férfitársaim bólogatnak leginkább, de azért a hölgyeket sem hagyja hidegen egy-egy kacérabb verda…..
A két leghíresebb magyar szépségkirálynő a Balaton mellől származott. Nem csak ez volt bennük közös hanem, hogy túl ártatlanok voltak a szépségipar furmányos iparágához...
[megmondoember] 2018.12.16 04:25:56
@kifordított nagyanyó: Ahhoz, hogy a sportoló tehetségéből érem legyen, a sportolónak rengeteget kell dolgoznia. Ha nem teszi, még amatőrök között sem fog tudni eredményeket elérni.

Ezzel szemben ahhoz, hogy egy szépnek született ember szépnek nézzen ki, semmit nem kell tennie. Aki pedig nem született annak, bármit tehet, nem lesz szebb tőle.

Sikerült meglátni, megérteni a különbséget a két dolog között? Vagy még mindig nem?
[megmondoember] 2018.12.16 13:25:44
@Che21: Egy eredmény elérésébe ölt idő és energia nem veled született tulajdonság (hiába van meg a hajlamod arra, hog hajlandó legyél erre). Az eredmények elérése ezeken keresztül rengeteg áldozatot és lemondást igényel - és ez az amit tisztelünk abban, aki kész erre.

Ezzel szemben az arcod formája, arányai, a szemed színe, alakja, a hajad dússága, stb. veled született tulajdonságok. Ezek elérésébe az úgymond szép emberek semmi energiát nem fektettek, emiatt semmiről nem kellett lemondaniuk (sőt!). Ennél fogva pusztán az, hogy úgymond szépek, értelmes emberek elismerését semmilyen szinten nem vívja ki.

Mit nem lehet ezen megérteni?
Az elmúlt évtizedekben kormányzati szerepet vállaló, a mostani rezsimhez hasonlóan gátlástalan és hataloméhes megmondóemberekké avanzsált politikusok véleményei 2018 Magyarországának közbeszédében igenis bírnak olyan jelentőséggel, hogy több százezer bizonytalan szavazót taszítsanak apátiába…..
[megmondoember] 2018.11.19 11:04:54
@werinter: Így van. Kb. ugyanazt írtuk le.
[megmondoember] 2018.11.19 13:42:22
@bandiras2: " a haladó, modern, progresszív liberálbolsevista/femináci véleményterrort,"
Ha tudnád mit jelent a liberalizmus, rájönnél, hogy egy mondatba írni a véleményterrorral önellentmondás.
[megmondoember] 2018.11.19 13:47:38
@maxval balcán bircaman: "Ezért vannak demokratikus és szabad választások. "
Csak nem Magyarországon. Egy olyan választás, amit megelőzően az ellenzéket minden kommunikációs csatornától (újságok, rádiók, köztévé, plakátok, stb.) elzárják, anyagilag ellehetetlenítik (lásd ÁSZ vizsgálat), de ahol az adófizetők pénzéből kampányolnak kormánykommunikációban az uralkodó párt álláspontja mellett, ahol effektív meggátolják az ellenzék választási szövetségbe tömörülését, ahol fizetett szavazókat utaztatnak más kerületekből, településekről, sőt, a környező országokból, és ahol a választási csalásokat nem vizsgálják ki, illetve ahol a szavazatok kevesebb mint felével 2/3-os, minden és bármilyen törvényt módosítani képes többséget kap egy párt.... nos, ott a választást sok mindennek lehet nevezni, de szabadnak és demokratikusnak egészen biztosan nem.
Egy jó filmet is nehéz összehozni, hát még hármat, mégis rendszeresen meg szokták kísérteni a sorsot a trilógiává bővítéssel. Fel se fogják a legtöbben, hogy mit vállalnak magukra. Ha történetileg nem is szorosan egybefüggő filmekről van szó, a trilógiává válással egy lezárt egységbe rendeződés…..
Magyarország kormánya kezd a legpitiánerebb diktatúrák szintjére süllyedni. A külvilág felé csupa széppel, jóval villog, itthon viszont mindenkit igyekszik megnyomorítani, aki nem hiszi el a hazugságait. A kormány feje nem tűri a kritikát, nem viseli el, ha valaki ellentmond neki, akármelyik oldalon…..
[megmondoember] 2018.07.21 20:20:54
@maxval balcán bircaman: Szolgalelkű hülyegyerek vagy, ez vitán felül áll. Csak azt remélem, hogy jól megfizetnek érte. Mert ingyen vagy kevés pénzért azért ez még a magadfélétől is durva lenne.
A meséből jól ismert Kis Gömbőcnek megvan az a tulajdonsága, hogy mindig be kell valamit kapnia. Szájszervét eleinte Simicskának nevezték, aztán amikor az már nem működött, új szájszerve egy megbízhatóan minden önálló gondolatra alkalmatlannak tűnő ember lett. Aki a kis…..
[megmondoember] 2018.07.07 01:45:11
@sinus67: Te most tényleg megkérdeztél egy többjúzeres fake propagandatroll accountot arról, hogy mi a véleménye az őt fizető gazdája viselt dolgairól?
Befellegzik az európai tervnek, ha a migránsvita miatt akár már hétfőn felbomlik a német koalíció, a populisták nagy győzelmet aratnának; A szélsőséges olasz kabinet nem Budapesten vagy Bécsben, hanem Párizsban és Berlinben próbál kiutat találni a több százezer menedékkérő okozta gondokra. Kurz…..
[megmondoember] 2018.06.17 19:34:41
@Ménár Atya: "Hát....már megint ez a ronda orosz propaganda mi?"
vs.
"A német rendőrség közlése szerint nem terrorista volt a berlini támadó - informál az Euronews. Az 53 éves osztrák férfi egy késsel hadonászott a berlini dómban, miközben nagyjából százan voltak odabent. A rendőrök csak úgy tudták megfékezni, hogy rálőttek: a lábát találták el"
Elmebetegek minden népcsoportban vannak. Ahogy idióták is. Lásd magad! Ez még nem ok az egész népcsoport megbélyegzésére. Ahogy minden magyar sem hülye, csak azért, mert te az vagy.

"Majd egy év múlva térjünk vissza a témára"
Ezt halljuk már évezredek óta a hozzád hasonló nacionalista rettegőktől. Hogy itt a vég, és jövőre eljön. Aztán valahogy sosem jön el, hanem az a fránya Nyugat, ami évről évre több bevándorlót fogad be, egyre jobban él. Valami zavar lehet az erőben.... Nem?

"Egyszerűen lehet amúgy növelni a biztonságot, nem kell beengedni őket közénk"
A biztonságot úgy lehet növelni, hogy az ilyen idiótákat, mint te is vagy, fel kell világosítani, hogy nettó hülyeségeknek dőlnek be, illetve teljesen hamis információkat hisznek el és terjesztenek. És hogy ezzel maguk váltják valóra a saját félelmeiket.

"Ez nem vallás, hanem politikai irányzat vallási köntösbe bújtatva."
Mondod ezt a keresztény demokráciának csúfolt antidemokratikus kleptokrácia országában?

"Vagy te is ilyen muszlim kecskeinzultáló vagy, hogy ennyire hiányoznak neked?"
Nekem egyedül az értelem és az intelligencia jelei hiányoznak a megnyilvánulásaidból.

"A magyarok nemmel szavaztak"
Nem a magyarok szavaztak nemmel, hanem a magyarok egy része.

"nem kell bevándorló muszlim ebben a formában, és ilyen tömegben.ellenőrizetlenül."
Milyen formában és milyen tömegben? Letelepedési kötvényesen, tízezrével? És kinek nem kell és miért? Mert Magyarországnak nagyon is kell sok bevándorló, ha nem 90 évesen akarsz majd nyugdíjba menni.

"Európában most szavaznak lassan erről, és úgy néz ki, hogy ott sem kellenek, mindenhol fordulat van lassan."
Az orosz/fideszes álpropaganda szerint egyértelműen. A valóságban meg legjobb esetben is finomhangolnak a rendszeren. Ami ugyanakkor nem új dolog, mert így működik a világ, és azon belül a bevándorláspolitikai is, már évezredek óta mindenhol.

"Még néhány terrortámadás, és mennek a baloldali liberálfasiszták a levesbe ott is."
Egyrészt hülye vagy. A baloldali liberálfasiszta ugyanis többszörösen önellentmondó fogalom. Ez olyan, mint a száraz víz, ólomból. Vagy az eszes fideszes bértroll. Ilyen nincs a világban és soha nem is lesz.

"Amúgy meg a jelenkori terrorizmus,kivétel nélkül a muszlim radikálisokhoz köthető, ez tény."
Szerinted. Mert fingod sincs a világ történéseiről és a jelenkorról. És mert úgy definiálod a terrorizmust, hogy "muszlám radikális által elkövetett...".

"Na ezt fogja európa lassan kiiktatni."
Dehogy fogja. Nem lehet az elmebetegséget kiiktatni. Mint ahogy a butaságot sem. Ha lehetne, te már nem léteznél. Valószínűleg apád, anyád sem létezett volna.

"Szerencsére, nálunk minimális a veszély, hála a jelenlegi kormány józan ítélőképességének,és intézkedéseinek."
Szerencsére nálunk minimális az esély, annak ellenére is, hogy a jelenlegi elmebeteg tolvajkormány mindent elkövet az indulatok és az ellentétek felszítása végett.

"Ha ma fletó lenne hatalmon, már mi is muszlimok lennénk"
Az anyád meg, ha villamos lett volna, sárgára lett volna festve...
[megmondoember] 2018.06.17 21:20:19
@Ménár Atya: "Tényleg azt gondolod, hogy itthon ücsörgök és a fidesz fizeti az időmet?"
Ha ingyen írod le ezt a sok baromságot, akkor még annál is hülyébb vagy, mint gondoltam.

Ennyike.
[megmondoember] 2018.06.17 21:26:57
@kunzoo: "A muszlim bevándorlás nem oldja meg a nyugdíjkérdést. "
1. Az csak a nacionalisták fixa ideája, hogy minden bevándorló muszlim. Valójában meg nyilván sem a Magyarországról Londonba költözi munkavállaló, sem a Szíriából elmenekült keresztény nem az. Szóval ez éppen olyan hülye és alaptalan általánosítás, mint hogy minden bevándorló terrorista.
2. A muszlim munkavállalótól is éppen annyi nyugdíjjárulékot vonnak le, mint a keresztény ősmagyartól. Innentől kezdve éppen annyira jól oldja meg a problémát, mint amennyire a magyar őslakos kölke oldaná meg. Aki viszont nem oldja meg, mert egyrészt nem születik meg, másrészt mert ha mégis megszületik, kivándorol ez a sok idióta közül egy élhetőbb országba.
Szerző: Horváth Zoltán A média hatalmi ág. Közhelyes, de tényleg igaz. Ha pedig igaz, akkor el kell fogadni, hogy nemcsak a média viszonyul a politikához, hanem a politika is viszonyul a médiához. Egy demokratikus közegben egyértelmű, hogy a sajtó ellenőrzi, kontrollálja, befolyásolja a politikát,…..
[megmondoember] 2018.06.12 22:23:31
@J.W. Booth: "Egészséges lelkű embernek nem fog hiányozni.
Egy kicsit sem. "
Ott a pont.
Fekete halálként végigsöprő eurodance, Németország kulturális újrafegyverkezése, girl power, lógó gatyák és dalszövegnek hazudott gyermekmondókák - a magyar dalok után ezúttal a 90-es évek emblematikus külföldi slágerei dübörögnek a Page Not Found történelmi stúdióblogon, és már kedvet is kaptunk,…..
[megmondoember] 2017.12.31 23:58:10
A propaganda elmeroggyant, háborús pszichózisával már ott tart, hogy az állítólagos, permanens háborúk "győztes csatáiról" sem beszél. Pedig ha akkora volt a veszély, ahogy ezt mondták, akkor a siker is hatalmas. Most látszik igazán, mennyit is ér a "nemzeti konzultáció"...
Az anorexia az egyik legnagyobb károkat okozó testképzavar. Az elszenvedői - a testépítőkkel ellentétben - vállalhatatlanul kövérnek és túlságosan nagydarabnak látják magukat és képesek mindent megtenni azért, hogy a lehető legtöbb zsírt és izmot veszítsék el. Azért, hogy ezt elérjék nem tesznek…..
[megmondoember] 2017.10.23 11:02:15
@Akármiértis: Egy profi sportolónál az izmos test nem célja, hanem következménye a sportolásnak; illetve ha tudatosan épített a fizikum, akkor is legfeljebb szükséges eszköze a cél elérésének. Egy testépítőnél viszont a kigyúrt test maga a cél, és a "sportolás" a célhoz vezető eszköz. Ez a két dolog nyilvánvalóan pont a fordítottja egymásnak.

A másik, hogy az az, hogy az illető mutogatja magát az Instagramon, egyértelművé teszi, hogy amúgy elismeréshiányban szenved, a mindennapokban és az élet más területén nem tud megfelelő elismerésre szert tenni. Ezért mutogatja a testét. Ez teszi kórossá az egészet és egyértelművé azt, hogy az illetőnek valójában kegyetlen szar élete van még mindig, annak ellenére is, hogy úgymond sportos teste van.

Tehát a csaj alapproblémái (önértékelés, üres élet, stb.) nem kerültek megoldásra, csak most más úton próbálja meg kompenzálni, csillapítani a belső frusztrációját.
  Mielőtt belecsapnánk a cikk közepébe, szeretném leszögezni, hogy én sem vagyok szent, és nem is kívánom az álszentet játszani. Sok sok évig használtam régebben innen onnan, nem teljesen legális forrásokból letöltött hangmintákat, plugineket és szoftvereket. Azonban, ahogy lett valamiféle…..
[megmondoember] 2017.09.14 12:27:45
@egykommentelo: Te mit szólnál ha a főnököd vagy megrendelőd nem fizetné ki a munkád, sőt, azt mondaná, hogy még hasznot is hajtott neked, hiszen azzal, hogy dolgozhattál neki, lehetőséget kaptál a tapasztalatszerzésre; és egyébként is elmeséli majd másoknak milyen jól dolgoztál, meg egyszer egy szép napon, amikor nagyon jól megy majd neki, talán ki is fog fizetni téged a munkádért? Ugye fel lennél háborodva és rendkívül hülyének tartanád az érvelését?

Na, ugyanilyen felháborító és hülye a te érvelésed is, amikor meg akarod magyarázni, hogy azzal, hogy ellopod valakinek a szoftverét, nem csak hogy kárt nem okozol, de még hasznot is hajtasz neki.
[megmondoember] 2017.09.14 13:42:52
@egykommentelo:
" a szoftver természeténél fogva másolható."
A béred meg természeténél fogva visszatartható. Akkor ezek szerint ugyanolyan joga van a főnöködnek is azt visszatartani, mint neked lemásolni valakinek a szoftverét. Igaz?

"Az eltöltött idő nem visszaszerezhető, megszerzett vagyon elvesztése nem visszafordítható, ahogy halottból sem lesz már élő."
Igen. És az illegálisan letöltött szoftverrel sem hajtasz hasznot a készítőjének, sőt, kárt okozol neki vele, törvényt sértesz, és úgy általában is tróger módon jársz el.

"Az érveim szoftverekre vonatkoznak, nem fizetésre. "
Egyrészt nincsenek érveid. Másrészt de, amiről beszélsz, az is a fizetésre vonatkozik - a szoftver utáni fizetésre. Különbség semmi nincs a között, meg a te munkád kifizetése között, hiszen a szoftver előállítása mögött is munka áll. Ez a két dolog között csak te próbálsz - hasztalan - különbséget tenni, nyilván azért, hogy gyárts magadnak önigazolást a szoftverek lopásának jogosságára, miközben azért azt, hogy téged hasonló módon meglopjanak és a munkád ne fizessék ki, meg elutasíthasd.
[megmondoember] 2017.09.14 14:35:42
@morph on deer: "Nem lopja "el"! Ha ellop valaki valakitől valamit, akkor a tolvajnak lesz a birtokában az a valami, a meglopottnak pedig nem, - ez ebben az esetben nem áll fenn. "
Teljesen mindegy minek hívjuk, nem ez a lényeg, és nem változtat semmin. Egyébként meg létezik pl. az "naplopás" kifejezés is, ami szintén nyilván szintén nem azt jelenti, hogy az illető elveszi mástól a napot - szóval felesleges a "lopás" szó jelentésén okoskodni, attól függetlenül is, hogy egyrészt nyilvánvalóan nem (csak) azt jelenti amit mondasz, másrészt hogy teljesen lényegtelen pontja a történetnek az, hogy minek nevezzük.

"Egyébiránt lényegesen többen veszik azokat a szoftvereket, amelyek elérhetőek illegálisan is, mint amelyek masszív védelem alatt állnak és gyakorlatilag megközelíthetetlenek, ez valóban így van. "
Ha ez így van, akkor erre biztos tudsz mutatni valami hiteles reprezentatív forrást, ahol ez lekutatták. Vagy nem tudsz, csak bekamuztad az egészet?

"Ettől még nem lesz erkölcsileg igazolható megoldás az illegális szoftverhasználat, de érdemes a realitás oldaláról is megnézni a kérdést, ha már egyáltalán... "
A realitás az, hogy senkinek nincs se jogi, se morális értelemben joga más szellemi alkotását az engedélye nélkül felhasználni (kivéve a törvény által nevesített kivételeket - de nyilván az illegális letöltések esetében nem erről van szó). Ezen semmilyen mondvacsinált racionalizálási kísérlet nem fog változtatni.
  Fotó: Pixabay   Tegnap délelőtt, titkos csoportunk egyik új tagjával beszélgettem. Szombat éjjel férjével az egyik klubban buliztak, és nagyon érdekelt, milyen volt a hangulat. Meglepődve olvastam, hogy az egyik láncos “madárfészekben” egy szóló pasival többen is kiabáltak, mert nem tartotta be…..
[megmondoember] 2017.08.31 07:08:52
Még ez év végéig megszűnik a letelepedési kötvény – közölte nagy mellénnyel Lázár János hetekkel ezelőtt. Még Vona Gábort is leszólta, mondván: ezt megígérte Orbán Viktor is, és akinek a miniszterelnök szava kevés, az menthetetlen. Most már látjuk, mennyit ér pontosan az orbáni szó...
Ha minden jól megy, e rovat január elsején lép a tizenhatodik évfolyamába. Valahol az öt- és hatezer bejegyzés között már tisztában vagyok a műfaji jellegével. Amennyiben a legföljebb 2500 karakternyi jegyzetek a papír alapú sajtóban jelennének meg, a hajtás alatt, keretbe zárva látnának napvilágot.…..
Reklámfogás Ződcség 2016.07.28 07:56:00
Nem ismerem a Green Taxi vezetőségét, sem azokat az embereket, akik ezt a hirdetést összehozták nekik (akár belsős, akár külsős partner), de teljesen ingyen adnék egy jó tanácsot a taxivállalat irányításának: keressenek egy másik reklámszakembert. Az indoklásért sem kérek pénzt (milyen nagylelkű…..
[megmondoember] 2016.07.29 19:34:12
Van egy ingyen tanácsom a blognak: cseréljék le a posztolót, mert nyilvánvalóan nem sok gőze van a marketingről, a reklámról és a designról. Ezt onnan tudom, hogy a legkevésbé nyilvánvaló hibákon akad ki, miközben a legnagyobbat észre sem veszi.

Ez pedig az, hogy ennek a reklámnak már eleve a szerkezet és az arányai is rosszak. Ugyanis a nyilvánvalóan csak illusztrációnak szánt kép az, ami leginkább vonzza rajta a szemet, és ami a felület közel két harmadát kiteszi, miközben maga a brand és az elérhetőség - ami egy taxitársaság egyetlen fontos megkülönböztetése a millió között - elsikkadnak.

Ezt a kreatívot ezekkel az elemekkel úgy kellett volna megoldani, hogy a kép az egész felületre kiterjed, és előtte olyan csíkokon "úsznak" a cég neve, szlogenje és telefonszáma, mint amilyenen most is van utóbbi. A zöld alapon fehér betűk erre kiválóak lettek volna, de persze a mostaninál nagyobb betűkkel kellett volna szedni mindegyiket.

A "megbízható, innovatív, zöld" szöveggel is nem az a baj, amit a posztoló mond, hanem pont az, hogy a zöld benne redundáns, mert az amúgy is ott van a taxitársaság nevében. Ennek (ti. a "green taxi"-nak) amolyan "konklúzióként" kellene zárnia a felsorolást - ha már valami ilyesmiben gondolkodtak a készítők. Amiben amúgy az elektromosságot, illetve az elektromos autókat kellett volna említeni, mert az így teljesen elsikkad, hogy mitől is zöld a taxitársaság.

Szóval posztolónak is bőven van mit tanulnia. Amibe meg belekötött, azok nagyjából a legkisebb hibái voltak ennek a hirdetésnek, illetve kreatívnak. Kíváncsi lennék az ő munkáira. Látatlanban lefogadom sokkal nagyobb hibákat találnak azokban (is)....
Egy Facebook-csoportban megint szóba került a szoftverlopás témája. A leggyakoribb érvek a beírók részéről: Ha lemásolok egy szoftvert az eredeti nem tűnik el a tulajdonostól Nem okozok vele kárt Te soha nem töltöttél le semmit feketén? Na akkor szépen sorban: Való igaz, hogy a másolat…..
KKBK vona gábor szalámija 2016.04.23 09:03:50
 milyen nehéz manipulálni egy pártot, ha sok embert kell lefizetni, megvesztegetni és zsarolni. és milyen könnyű, ha csak egyet! Van egy nagyszerű stratégiai játék, a Forged Alliance, Hamisított  vagy Kovácsolt Szövetség. ennek az online változata a FA Forever, amikor is emberek, valódi értelem…..
Sokat írtam arról, hogy szexkultúra Magyarországon nem nagyon van, vagy legalábbis elvétve lehet vele találkozni. Nincsenek kialakult rituáléi az ismerkedésnek, és ha az ember lánya szexelni szeretne egy jót csakúgy buliból, akkor többnyire talál hozzá embert, csak baromira nem…..
A TV2-nél végrehajtott méltatlan politikai tisztogatások, valamint Miki Tímea egykori Echo Tv-s főszerkesztővé való kinevezése egyetlen dologról árulkodik: Habony Árpádékat nem a nézettség, nem a szakmaiság érdekli, hanem csak az, hogy legyen hol elkölteni, és legyen honnan visszafolyatni az állami…..
Sokszor találkozom egymásnak ellentmondó véleményekkel arról, hogy ki is dönt arról, hogy melyik nem is dönt arról, hogy lesz-e párkapcsolat köztük vagy sem. A nők is és a férfiak is mondják a magukét, és persze védik a mundér becsületét. De vajon kinek van igaza?..
..
[megmondoember] 2015.11.22 16:41:26
@numlockholmes: Az RSS feedem és a FB sem ért egyet veled. Mindkettőben este jelent meg a poszt, órákkal a prog.hu után.

Prog.Hu shared a link. November 20 at 7:35am ·
www.facebook.com/prog.hu/posts/1219877228028771

NapiGeek blog shared a link. November 20 at 6:26pm ·
www.facebook.com/napigeek/posts/960481594015351

DevHumor.com (humor for developers) November 19, 2014 ·
www.facebook.com/DevHumor/photos/a.366876813336567.88568.366870766670505/859007347456842/?type=3

A kép sarkában jelzett forrásoldal pedig már megszűnt, így azon biztosan nem találhattatok rá.

Na, most akkor adódik a kérdés, hogy tök véletlenül pár órával később találtatok rá, mint ahogy a prog.hu-n megjelent. Vagy....

Igen. Ahogy sejtettem.