Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Theg

13 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jimmy Cournoyer, a montréali „Fűkirály” ügyében augusztus 20-án mondott ítéletet a brooklyni szövetségi bíróság. Georges St-Pierre jóbarátja – akinek védelmében a UFC-legenda saját hírnevét sem kímélve levélben szólalt fel – viszonylag olcsón megúszta, tekintve,…..
Jessie Nizewitz tízmillió dollárra pereli a Viacomot, a VH-1 anyacégét, mert a Dating Naked című műsorban a szerkesztők óvatlanok voltak, és kilátszott a pinája. Ami persze azért vicces valahol, mert a Dating Naked arról szól, hogy tökpucér faszik és nők randiznak, aztán meg…..
Theg 2014.08.22 14:22:38
@Ronald: Nizewitz a hölgy vezetékneve. Szerintem nem gój.
Ma ismét nyálat csorgatunk (én már túl vagyok rajta…), azaz jöjjön a szokásos gasztrosorozat egy újabb epizódja, ezúttal pénteken (hogy legyen idő és mód megvenni a hozzávalókat a hétvégére). Célterületünk Saarbrücken és környéke, kalauzunk pedig Theg, aki nem csak írt,…..
Theg 2014.06.06 07:13:49
@Der echte Weinachtsmann: Köszönöm, szívesen kipróbálom.
Theg 2014.06.06 07:31:37
@svájci sapka (ch): Nem jellemző. Legalábbis én még nem találkoztam vele étlapon.
Theg 2014.06.06 16:36:23
@Hari Seldon 2:
Már éppen ideje volt. Idén eddig kétszer indultam dolgozni pulóver nélkül, abból egyszer eláztam.
A mai, szokásos vasárnapi blogajánlóba olyan írásokat válogattam, amelyek valamilyen módon mind a beilleszkedésről szólnak. Akad köztük olyan, aki éppen kerek évfordulóját ünnepelte a határátkelésnek, akad olyan is, aki nemrég kezdett új életet, és akad olyan is, aki már a…..
Theg 2014.05.04 11:44:23
@Sütemény1975:
"Rangja a hercegnek, grofnak van."
Én ezt úgy ismertem, hogy a mátrixnak és a bárcás k...nak. :)
Határátkelő Magyarán szólva 2013.12.13 06:44:00
Kicsit gondban voltam, mit is írjak a mai poszt elé. Eddie írása ugyanis alighanem komoly indulatokat fog kavarni, de hát ez nem újdonság errefelé. Nem feltétlenül értek egyet mindazzal, amit leír, de nem is ez a dolgom, viszont érdekesnek és megvitathatónak tartom. "Ez a poszt…..
Egy sör nem sör Krombacher Weizen 2013.09.29 21:27:08
A Krombacher Pilzenije is tetszett, de a búzasörük még azon is túltett. Igazán finom, fűszeres ízű telt búzasör. Egészen picit az utóízével nem voltam megbarátkozva, még mindig ez erdinger a kedvenc :) Típus: Weißbier / BúzasörAlkohol tartalom: 5.3 %Beszerzés helye: Alldrink,…..
Egy sör nem sör Krombacher Pils 2013.09.29 21:17:43
Szintén egy finom pilzeni Krombach városából. Ha kicsit kevésbé lenne édeskés, még akár kedvenceim közé is tartozhatna. Frissítő, kesernyés, kellemesen élesztős utóízzel. Típus: PilzeniAlkohol tartalom: 4.8 %Beszerzés helye: Alldrink, Saarbrücken Ár: 0.8 EuroPontszám: 8/10…..
Egy sör nem sör Tegernseer Hell 2013.09.29 21:04:56
A Tegernseer Hell egy bajor világos sör. Eléggé belesimul a mezőnybe, bár ez bajor sörök esetén egyáltalán nem szégyen.Kellemes kis világos sör, de semmi extrát nem tudok róla írni. Finom, kellően kesernyés, jobbat ittam már, rosszabbat is, kicsit jellegtelen, de mindenképpen…..
A világ legidősebb sörfőzdéje, hirdeti az üveg.Nagyon finom búzasör. Már-már vetekszik az Erdinger Urweißszal. Fűszeres, citrusos, kellemes ízű. Mindenkinek csak ajánlani tudom.Viszont egy dologra felhívnám a figyelmet! Ez a márka könnyen összekeverhető…..
Egy sör nem sör Leffe Blonde 2013.09.28 13:11:18
Nézd már, a Leffe pezsgőt is gyárt! Ja nem, ez sör. De akkor miért van pezsgősüvegben?!Franciaországban vásároltam ezt a belga rettenetet. Az ale tipusú sörök nálunk nem annyira elterjedtek, pedig minden sörök őse az ale.Az íze nekem picit túl malátás, túl édes, túl…..
Ismét egy saarländisch sörrel jelentkezem ma. Igazából már kb egy hete ittam, csak nem volt időm blogolni, így az élmények már nem annyira frissek. Ez a márka nem összekeverendő a dán Carlsberggel. Ezt Homburgban főzik.El kell ismerjem, hogy szűretlen búzasörből ittam már…..
Egy sör nem sör Erdinger Urweisse 2013.09.19 20:59:13
És itt a várva-várt nagy kedvenc alsóerjesztésű búzasör. Az Erdinger Urweisse.Nagyon finom, üdítő, citrusos íze van, picike élesztős utóízzel. Ebbe nem kell citrom-/narancskarika.Küllemre is nagyon megnyerő, aranybarna színű, kemény, tartós, fehér habbal a tetején.Otthon…..
Egy sör nem sör Faxe 10% 2013.09.17 21:17:36
Egyszer régebben vettem egy ilyet.Ha röviden kellene jellemeznem ezt a dán borzalmat, azt mondanám, hogy szar. Ha kicsit bővebben, akkor úgy, hogy nagyon szar.Édes és fémes íz keveréke, majd jön az utóíz, ami tömény alkoholra emlékeztet. Sörre nyomokban sem hasonlít.…..
Egy sör nem sör Kloster Landbier 2013.09.17 20:56:43
Ez is egy eddig nem ismertetett kategória, a landbier. Definíció szerint ez a mindennapos fogyasztásra szánt gyenge lager.Ahogy az angol mondaná, "It's like have sex in a canoe. Fucking close to water."Ez az a sör, amit akkor kell inni, amikor nem szeretnénk intenzív ízhatást átélni,…..
Hölgyeim és Uraim, ez itt Németország legsötéttebb barnasöre, a "Fekete sör". Nem csak színében erős, de az íze is nagyon határozott, igazi barna sör.Egy Bad Köstritz nevű türingiai kisvárosban főzik ezt a nedüt már 1543 óta. Érződik is rajta, hogy kiforrott…..
Ez egy érdekes kategória. "Sötét fehérsör", ami se nem igazán barnasörös, se nem igazán búzasörös jellegű, valahol a kettő között.Az íze nem túl markáns, finoman fűszeres. Érződnek rajta a barnasör kávés-karamelles jellegzetességei és a búzasör gyümölcsössége is, de…..
Gut, Besser, Paulaner? Nem elírás. Németországban valóban a Paulaner szlogenje a "Gut, besser...".És tényleg nem rosszak eme müncheni sörfőzde termékei. A Weißbier (fehérsör) a német búzasört jelenti.Búzasörből is van egy nagy kedvencem (nem lövöm le a poént, hogy melyik),…..
Egy sör nem sör Bruch Zwickel 2013.09.14 22:11:34
A saarbrückeni Bruch sörfőzde szűretlen világos söre, egyik személyes kedvencem. Beszerzése sajnos csak a Saar-vidéken lehetséges.Íze nagyon könnyed, nem tolakodó, kellemes élesztős utóízzel.Típus: Zwickel / Kellerbier (szűretlen lager)Alkohol tartalom: 4.8 %Beszerzés helye:…..
Egyiptomban megint (még mindig) feszült a helyzet, sok városban vannak harcok, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy gyorsan megoldódik a helyzet. Ám Bálint szöveggel is ellátott kairói képriportja nem csak ezért érdekes, hanem azért is, mert a város egy olyan oldalát is megmutatja,…..
Theg 2013.06.30 13:05:56
@Amarante:
Az araboknak sokat köszönhetünk a tudományok terén. Nagyon fejlett volt a matematikai tudásuk, ők fejlesztették ki a mai számábrázolást (Pedig milyen jó lenne római számokkal számolgatni), az algoritmus szó pedig egy arab matematikus, bizonyos al-Khwarizmi nevéből ered, aki lineáris és négyzetes egyenletek megoldásáról írt könyvet a 9. században.
Másrészt Európa sem itt tartana, ha nem lett volna uralmon ez az inkvizíciós-felnégyelős szeretetvallás.
A comment:com, mint oly sokszor a múltban, most is segítségére siet a tévéknek, ha kell nekik az ingyenkontent, ha nem, hiszen az a dolgunk, hogy igyekezzünk jobbá tenni a magyar tévézést, már amennyire ez szerény eszközeinkkel elképzelhető. Eddig nem jártunk túl sok sikerrel, bár…..
„Hazadobom az autót, biciklire ülök, aztán ihatunk valamit” – hangzik a biciklisek körében jól ismert mondat. A KRESZ kerékpározás esetében is tiltja az alkoholfogyasztást, veszélyes is, a rendőrség próbál fellépni ellene, a betartatás viszont lehetetlennek…..