Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pincekulcs

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csaknem eltelt az ezer epizód száraz furmint említése nélkül a népszerű Wine Library TV-n (egy furmintnak nézett Dereszla Dry azért becsúszott három éve), annak ellenére, hogy a szórakoztató házigazda, Gary Vaynerchuck mindig is igyekezett kitágítani lelkes közönsége…..
pincekulcs 2011.06.14 19:43:20
@shiraz: dupla adag xanaxot
Perioikosz Az első munkám 2011.02.12 18:48:00
 Hétfő este egy lakótársam nekem szegezte a kérdést: akarsz holnap dolgozni? Hát hogy a viharba ne! Reggel ötkor keltem is, a szomszédos nagy csomópontra, Wood Greenre tartva, gyalogosan. A hajnali sötétségben már lézengett néhány feketemunkás, az egyik mellékutcában veszik…..
pincekulcs 2011.02.16 15:03:38
Az igazi persze az lett volna, ha veszünk egy halom pezsgőt valamikor december közepén, jól megkóstoljuk őket, aztán megmondjuk a tutit. Ez aztán több ok miatt sem jött össze: hiányzott hozzá például az idő meg a pénz, nem is beszélve a tutimegmondás képességéről. Gondoltam,…..
Orsolyák Attiláról nem sokat tudok, de amit mégis, az bőven elég ahhoz, hogy szülessen róla, pontosabban első boráról egy bejegyzés. A termelő informátoraim információi szerint tanult némi borászatot Budafokon, utána csinált ezt is meg azt is, van Hegyalján másfél hektár…..
pincekulcs 2010.09.14 11:29:12
@pupa pupánszky: nem forgalmi tétel, így nálunk sem kapható. De az október 7-i Éjszakai vásárláson kóstolható lesz!
Ez most egy különös bejegyzés lesz. Azt történt, hogy Palack szomszéddal egyszerre jutottunk hozzá a Breitenbach Pince két 2008-as furmintjához. Mármost a kiváló alkeszes kolléga sokkal fürgébb volt, megkóstolta a tételeket ügyesen, meg is írta élményeit a napokban.…..
A Művelt Alkoholista Két jó bor 2010.08.12 06:00:00
Egy komoly hagyományokra támaszkodó, ám a nagyközönség számára kezdő hegyaljai pince két boráról olvashatnak az alábbiakban. A birtok tavaly már szerepelt a 7x7-en, ám azt nem mondhatjuk, hogy nagyon ismertté váltak volna azóta. A borkereskedelemben dolgozó Kiss János nagyapja…..
Foglaljuk össze, mit is tudunk, hogyan áll a mi kis osztályharcunk. Egyrészt vannak a lelketlen verseny- vagy fesztiválborok, amelyeket ravaszul úgy raknak össze a sunyi profitborászok, hogy első szippantásra kiugorjanak a pohárból, rávessék magukat a delikvensre, legyen az kiköpött…..
Ütemesen gyarapszik azoknak az alföldi termelőknek a tábora, akikről írtam már, lassan a legnépszerűbb borvidékek közé kapaszkodik blogomon a területre legnagyobb. Ebben igen kevés szerepe van a véletlennek, határozott szándékom, hogy az alulértékelt kunsági, hajós–bajai,…..