Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xylu

0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiába látott napvilágot a borzalmas adat – félmillió magyar dolgozik külföldön – kevesen fogták föl, milyen elképesztő zuhanás kezdetét jelenti ez a szám. A Véleményvezér, a Kard, pár éles eszű szerző foglalkozott ugyan a témával, ám közíróink többnyire a politikai…..
Most, hogy Orbán megkezdte a 2014-es választási kampányt, a média állampárton kívüli része egyértelműen azt várja Bajnaitól, hogy feleljen meg a felfokozott ellenzéki várakozásoknak, és ő is valami ütős kampánynyitó beszédet tartson október 23-án, a Milla tüntetésén.…..
xylu 2012.10.18 04:21:50
@Mr. Waszabi:relatíve kevesen vannak a FIDESZ szavazók,de nagyon nem lineáris a választórendszer,aki nyer ,nagyon nyer!ha csak sima lista lenne,nem lenne semmi probléma ,simán kikapnának.
a gazdaságot meg sosem fogják nyugodtan fejlődni hagyni,létük értelme a gazdaság megszállása,hiszen ez egy MAFFIAÁLLAM,az meg SOHA nem fog erőszak nélkül lemondani a hatalmáról!
Ennél sokkal nagyobb baj,hogy működtetni sem tudják,meg nem is akarják,ez egy élősködő rendszer,és ezért még rövidtávon is fenntarthatatlan.Olyan, mintha RÁKOS lenne az ország,csak nem akar róla tudomást venni,és így a terápiát se lhet elkezdeni.
xylu 2012.10.18 09:36:45
@Mr. Waszabi: nem, a rákosi rendszer(és a kádári) alapvetően különbözik az orbánitól:ott a tulajdonjog az államé maradt, a kiváltságosok csak nem örökölhető előnyöket élvezetek.
az orbáni pedig az ország TELJES tulajdonjogának a megszerzésére irányul =államosítgatások,cégek megszerzése maffia módszerekkel:tönkretevés,a haverom monopol helyzetbe hozása,ellenállhatatlan ajánlat NAV és ügyészi fenyegetéssel,egyes iparágak ellehetetlenítése törvénnyel(pl.szerencsejáték,amin az adófizetők kb.70 milliárdot buknak évente,de 3 kaszinó rohadt sokat nyer) vagy a magánnyugdíj,vagy a szemétszállítás,vagy a dohánykereskedelem,stb,stb.Ez még folytatódni fog,majd a te bizniszedbe is megérkeznek.
És ez az állam nem ÉRTED dolgozik,hanem a te ROVÁSODRA.
Talán a mai posztot páran túl rövidnek, vagy (miként a szerző, Mach Ag is írja) „száraznak" érzitek majd, ám mégis fontosnak tartom, hogy megjelenjen a blogon. Elsősorban azért, mert megmutatja, hogy közel a hatvanhoz sem szabad feladni, 57 évesen is meg lehet…..
xylu 2012.09.24 05:24:33
@hagyma: mert nem itt élsz,nem döngölnek be naponta a földbe.És nyilván célzottan tájékozódsz,prekoncepciód van,arra gyűjtögeted a bizonyítékokat.Itthon nem diktatúra épül különben,hanem maffiaállam:lényeg a gazdaság megszerzése a mi rovásunkra.Mindenki bizniszét és megélhetését tönkreteszik,ha a haveri kör érdeke úgy kívánja,Majd közlik velünk,hogy nincs pénz se iskolára,se orvosra,se közlekedésre,az infláció meg rohadt magas(szándékosan)és nincs munka,főleg az építőiparban.
Tegnapelőtt a Vincenten megjelent egy írás, ami látszólag TGM Sólyom László aszófői beszédével kapcsolatban leírt, számomra szimpatikus szavakra reagált. A rövid szösszenet, ha nem értettem félre, elég ijesztő képet tárt fel a szerző gondolkodásáról a politikáról és az…..
xylu 2012.08.10 15:08:43
@kovi1970: teljesen igazad van,de ezen nem tud változtatni:aki erőszakban nevelkedett, csak az erőben hisz.
Sajnos, ezért nem tud bizonyos elmaradott réteg sem felemelkedni a társadalmi ranglétrán,mert a sajátjai,ha meggazdagszanak,nemsegítik az alul lévőket,hanem aljasul kihasználják őket,és a csak a saját zsebüket tömik.
Ugyanezért van a szabályokhoz való furcsa viszonyulása is:az erős alakítja a szabályokat,az írott törvény nem számít.az egyenes utat soha meg sem próbálja, eszébe sem jutnak más viselkedési minták,mint pl. együttműködés, egyeztetés,kompromisszum,egyezség betartása.Így nevelkedett.
Kedvenc filmem is erről szól:Kusturica:Cigányok ideje
Már megint egy nagy "hülyeség" jutott az eszembe. Folyamatosn jár az agyam, hogy lehetne értékes dolgokat összehozni itt az ÁAT-n. Mai ötletsziporka (az ÁAT Csere-Bere Bolhapiaca után szabadon): Nyitott lenne-e bárki arra, hogy meglévő nyaralóját megjelentesse egy…..
A múlt hét csütörtöki VMSZ-hepaj és az előzetes regisztráció bejelentése finoman szólva is felzaklattak. Mégis mi ez?! A miniszterelnök büntetlenül azt állíthatja rólam, barátaimról és minden magyar emberről, hogy csak erőből értünk? És még meg is szabná, mennyivel a…..
Lehet új kocsid 25 éves fejjel, kápére. Elmesélem hogyan. Kamasz gyerekként nyaranta vállaltam diákmunkát. (Ne hamarkodj kishaver, várd meg míg befejezem a mondókámat. Na.) Hordtam ki telefonkönyvet, terjesztettem szórólapot, kisegítő felszolgáló voltam, kölykökre vigyáztam.…..
  Ezt a levest nem lehet kis mennyiségben elkészíteni, és a közhiedelemmel ellentétben diétásnak sem tekinthető – legalábbis a hagyományos változat, ami fehér babot és csicseriborsót is tartalmaz (én olyan recepttel is találkoztam már, amibe tarkabab is került ezek mellett). Ilyenkor tavasszal…..
ProgBlog Népakarat 2012.05.16 22:44:00
„…lisztet, sajtot, sárgaszínű mézet vegyitett bepramnoszi borba; de ádáz mérgét is bekeverte,hogy honi földjüket ők attól leigázva feledjék.És miután odaadta, kiitták, nyomban utánavesszővel megcsapta s az ólba terelte be őket.”Homérosz: Odüsszeia, X. ének…..
Noam Chomsky 1991-ben megjelent Deterring Democracy című könyvében egy mondatban foglalta össze a szovjet testvéri megszállás alól frissen felszabadult európai országokkal kapcsolatos  jövőképét: banánköztársaságokat vízionált a volt szocialista államok romjain. Mindenki…..
Ír úr számol Az elszámoltatási kormánybiztosnak köszönhetően a kormányzati retorika ellenére az elmúlt évtizedekhez hasonlóan ismét békaperspektívából ülhetett tárgyalóasztalhoz a magyar fél a külföldi befektetőkkel. Már csak azt kéne tudni, hogy ezt a kárt ki fogja…..
xylu 2012.02.10 12:37:09
@Bónca: ez persze mind igaz,csak csodálkozunk,mert eddig nem éppen piacbarát volt a kormány kommunikációja.
Meg sejtünk még mögötte egy kis szarkavarást, mint általában.
Végre egy őszinte képviselő, aki vagyonbevallásában nem hagyja üresen az ajándékozási rovatot. (A 386 országgyűlési képviselőből jó ha tíz követője van.) A bonyhádi fideszes Potápi Árpád bevallja, hogy kapott 5 üveg bort 10 ezer forint értékben, 3 üveg pálinkát 2 ezer…..
Autóval érkezni Hollandiába Németország felől olyan, mint lassított felvételen végignézni egy filmet. Míg Németországban nincs sebességkorlátozás az autópályán addig Hollandiába érve lelassul az élet. 120 a maximálisan megengedett sebesség és ezt a jóval szűkebb pályán…..
xylu 2012.01.30 05:47:12
@Melee: hát ez a lényeg: az évszázadok óta létező független polgárság,akik a politikusokkal szemben mindig ellensúlyt jelentettek,és a stabil demokratikus és gazdasági alapok,amik NEM VÁLTOZNAK 4 évente!
Amúgy Hollandia alkotmányos királyság, ez is egyfajta kiszámíthatóságot ad:nem a politikusok függvénye az államfő.
Sajnos, mi éppen a feudális dzsentrivilág felé haladunk,közpénzből létrehozott haveri uralkodóréteggel,demagógiára vevő álválasztókkal
Matolcsy sértődött válasza Járai mondataira van olyan szürreális, mint a FIDESZ múltkori reakciója az amerikai nagykövet interjújára. Úgy látszik a kormányzati teher egyre jobban összeroppantja őket, vagy nem tudom, mi lehet velük. Az ember csak olvassa a kormany.hu-n a nemzet…..
ProgBlog Füvet s vizet 2012.01.16 21:37:00
orbán viktor ma ismét tervet jelentett be (Jajjj!!!): ezúttal a magyar mezőgazdaságot fogja megmenteni, a Darányi Ignác tervvel. (A terv névadójáról később még lesz szó…)És csak úgy mellesleg azt is tudatta ma velünk a Vezér, hogy ha nem vettük volna észre a vaksi…..
Barroso levele után most Hillary Clinton levele is megjelent, teljes terjedelmében. Nagy a levélforgalom Orbánnál mostanában ... "Kounalakis nagykövet és mások a Külügyminisztériumban azóta is aggodalmukat fejezték ki, mindig a barátság szellemében, és bízva abban, hogy…..
Szokatlan bejegyzés következik. Nem fűzünk az alaphírhez sok kommentárt, önmagában is  mindent megmagyaráz a mai Magyarországból. A 2006-ban zárt körben kibocsátott svájci frank alapú kötvény kapcsán keletkező árfolyamveszteség megosztását kéri az Erste Banktól a…..
A pénteki nagy parlamenti ralliban a Fidesz-frakció elfogadta az egyik  olyan sarkalatos törvényt (az egykulcsos szja bebetonozását tartalmazó gazdasági stabilitásról szóló törvényt), amelynek visszavonása az IMF-fel és az EU-val folyó tárgyalások megkezdésének feltétele…..
xylu 2011.12.25 15:16:51
@Semper Fidelis: akkor rossz helyre ikszeltél!
Egy tábornok nem fog megváltozni békeidőben, és szép türelmesen dolgozni, működtetni,gondolkodni, szakmai döntéseket hozni.
Orbánnál békétlenebb embert én nem ismerek,pedig volt egy hasonló főnököm!
Ez a kapkodó ámokfutás szerinted miért van?
xylu 2011.12.26 17:48:49
@Talán egyszer majd ...: igen, a beteg nem veszi be a szert...akkor pedig nincs esély!
Kell ahhoz egy bizonyos érettségi szint,hogy a beteg szembenézzen a problémájával,ez nekünk menni fog?
Nincs több találgatás, nincs több bizonytalanság: a Fidesz Láng Zsolt helyett Marx Károlyt ülteti a frakció megüresedett helyére. Legalábbis erre utal Láng legfrissebb törvényjavaslata a nemzeti mobil fizetési rendszerről, mert Zsotya azért annyira nem lángelme, hogy…..
xylu 2011.12.07 16:00:05
@elmeherceg: Totál igazad van!A hatalom NEM A DOLGOZÓ NÉPÉ,hanem az élcsoporté.
Mindig is az volt a bajuk,hogy kimaradtak a privatizációból,muszáj nekik lopni!-ezt mondják fidesznyik ismerőseink.
Mielőtt bukna a FIDESZ ZRT,ténylegesen magántulajdonba fognak kerülni a cégek, lehet,még előbb is.Pl. a MOL.
Nekünk az tisztább helyzet lenne,mint ez az állami maszatos,talán a magántulajdon szentsége,mint minden jogállam alapja is visszakerülne az alkotmányba.
Olyat is hallottam,hogy nagyobb cégek tulajdonosainak az állam tesz egy ELLENÁLLHATATLAN ajánlatot:ha nem a válasz,jön az APEH,majd utána egy újabb,most már olcsóbb ELLENÁLLHATATLAN AJÁNLAT.Oszt jó napot!
A magyar élelmiszeripar további pozícióvesztés elé néz, részben a "hard diszkontok" további térnyerése miatt, hiszen ott igen alacsony a magyar termékek aránya.A magyar élelmiszeripar az EU-csatlakozás nagy vesztese - fogalmazott előadásában Raskó György,…..