Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vöv

1 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Látszólag érthetetlen, miért hunyászkodik meg Orbán Viktor az Európai Néppárt akaratára, és töri meg látványosan állítólag törhetetlen gerincét – miközben mások tárt karokkal és feltételek nélkül fogadnák. Csak a szélsőjobbon nem elég hatékony Putyin számára a Fidesz, mint trójai faló...
Vöv 2019.04.10 17:41:48
@rallus: Értem, szóval nyalni kell az orosz cárnak,vagy jujj lesz...
Vöv 2019.04.10 17:58:23
@Helga Beauty Salon: Mondja ezt, aki szerint egy amerikai tag dollármilliárdokért akarna milliárd migránst betelepíteni, hogy megtörje az ősi magyar vért , mert gonosz, és vagy mert zsidó vagy mert a vizünket akarja...
Ja, és persze megvette az EU-t, a néppártot, a... hát kb mindenkit.
Egyébként az egyetlen ország ez a koszfészek, amit évente látogat az újszovjetúnió imádott főtitkárja..
Vöv 2019.04.11 00:51:39
@Furulyás Ferencné Tóth Aranka: Kb amiért Kádárnak is megvolt a 90%-a.
teljes letámadás, százmilliárdos közpénzből finanszírozott fideszpropaganda, lenyelt TV-k, újságok, kizárólagos óriásplakátok, csont fideszes ÁSZ, míg a választási bizottság abban sem talált kivetni valót, hogy kopasz fidesztrollok akadályozták a népszavazási javaslat leadását, vagy hogy 1000 bejelentett ember szavazott 1 lakásból... adjuk hozzá hogy akik itt születtek, de máshol élnek, néha száz km-t utazhattak volna, hogy szavazzanak, míg a román vagy ukrán parasztok levélben feladott narancshéjai is szavazatot jelentenek.
Ja, és még így sem érte el az állampárt az 50 %-ot, de kit érdekel, ha ők írják a választási törvényt?

Súgok: Észak-koreában sem nyert a Kim Dzsong család ellen senki évtizedek óta.
Július végén újabb kötettel bővült a Star Wars világa - megérkezett a Thrawn: Alliances, melynek címszereplője minden rajongó (de legalábbis a Birodalmat visszasírók) kedvenc kék admirálisa. Thrawn karaktere egyaránt megjárta a Legendákat (azokat a történeteket, amelyeket a Disney a közelmúltban…..
Vöv 2019.04.03 05:26:08
@victor vacendak: Nem értek egyet.
A PC valami szitokszó lett, pedig normálisan használva teljesen jó. A Star Wars világában meg különösen ott a helye, hisz a szereplők fele nem is ember, az első főgonosz pedig kimondottan rasszista (Sőt, Thraw-n al szemben is állandóan él az a hang, ő ki is használja rendesen)

Hogy színesbőrű a rohamosztagos.. ki nem sz.rja le? Az utolsó Jedik-nél sem az volt a baj, hogy a főszereplők között sok a nő, hanem hogy totál inkompetensek (a lila hajú csajnál alkalmatlanabb vezetőt nem nagyon láttam).
Bár inkompetens ott az egész banda. "itt van Snoke nagyúr hajója... akinek 18!!!! órájába telik kilőni egy nyomorult cirkálót"..... "akkor most egy szál járőrhajóval leborotváltam a teljes csatahajót... a másik két csillagromboló meg csak áll és nézi"...

Thrawn talán a legzseniálisabban kitalált karakter az SW világában.. főgonosznak indult de annyira OP lett, hogy a trilógia végén csak csúsztatással lehetett legyőzni (soha nem mászott volna bele abba, ami végül legyőzte), aztán kiderült, hogy nem is gonosz, hanem kimondottan jó célja van ezzel az egésszel,

Megfilmesíteni lehetetlen lett volna, ráadásul nem nézték meg volna olyan sokan a filmet, aminek eleve tudjuk a végét...
Papíron maradnak, a gyakorlatban elmennek. ..
Vöv 2018.06.26 12:46:56
@Orbán Viktor 2010.......2030:

Örülj, turul, az ország legelismertebb egyeteme elmegy.. de sebaj lesz helyette stadion!
Megy utána kb. az összes képzett magyar, míg a csürhe, a senki, a jelentéktelen alja, kétszótagos jelszavakat hörögve fröcsög bárkire, akiről elmesélik neki, hogy az az oka a nyomoruknak...

A világ nyugati része (tudod, ahonnan a pénzt lopod, de ekézed ezerrel ) szánakozva vagy undorodva figyel, ahogyan az ország NAGYOBBIK fele is, de kit érdekel? Szőrőstalpú románok, ukránok jönnek szavazni némi földre vetett mócsingért (ennyit a nagy székely büszkeségről), és olyan fantasztikus országok fogadnak már csak, mint Erdogan vagy Putyin magánudvara. Nemzetszín zászló alatt töröli a seggét a faluvégi cigány mindenbe, ami magyar, de neked ez jó, hisz megsimogat néha.

Persze értem én. a világ felgyorsult, előkerültek a tehetségek, az egyéniségek, a bátrak, neked, szerencsétlen senkinek maradt a személyid "születési hely" rovata, mint egyéniség. Irtsunk hát ki minden mást! Vagy ha az nem megy, mert egy szerencsétlen, porbafingó jelentéktelen, és harmadik világbélivé süllyesztett országocska lettünk, mondjuk azt, hogy így történt!
Keress valakit, aki képzelt ellenség és győzd le! Magyar guggolóst járjon a nyelved Putyin hátsójában, úgy a nemzethy!

Tudod a helyzet az, hogy győzelmi mámorban ti lettetek Európa migránsai. De legalább eloszlott egy tévhit. 56-ban, vagy a nácik idején, a kommunizmusban, azt hittem, elnyomtak minket a hatalmak. Tévedtem. Ennek a köpnivaló népnek, aminket Te gondolod magad, a seggnyalás, a nyomor, az önhitt hazugság a természetes létformája.
Vöv 2018.06.26 12:47:47
@Fergio: Az mindegy... ezek eleve nem élnek, csak léteznek. Addig meg verhetik a mellüket, hogy "magyar/proletár/" vagyok.. pedig csak senkik.
Ha “biciklistaként” reagálnék Stump András cikkére, bizonyára a fenti címet adnám neki. Csakhogy ennek nincsen sok köze a modern közlekedéspolitikához, amivel foglalkozom, és hozzám sem - már sokszor leírtam: nem vagyok “biciklista”.  Tehát az alábbi cikk új…..
Vöv 2014.06.17 18:55:53
Érdekes olvasni a kommenteket, látszólag három fajta ember van. 1: hülye biciklis, aki megmagyarázza, miért tehet meg bármit. 2: paraszt autós, aki szerint ő a felsőbbrendű faj. 3: ember, aki felfogja, hogy mindannyian közlekedünk.

Sajna a szabályok és a körülmények sok esetben alkalmatlanok arra, amire dedikálták őket, értve a rallypályára emlékeztető, vagy az autók közt kanyargó bicikliútra, de sorolhatnám. Nincs olyan, hogy "ők". A seggfej a BMW-vel áll a bicikliúton, mert neki telefonálnia kell, majd ki akar szállni megverni a 14 éves-t, akinek ez nem tetszik, egy paraszt, nem "az autós". A vékonykereket tekerő idióta, aki pedig szlalomversenyt rendez a kocsisoron, szintén egy hülye, nem "a biciklis".

Szinte csak biciklivel közlekedek, bizony igénybe veszem a járdát is (semi-dirt gép van alattam, nem egy rakéta), semmi bajom, ha kettőt vissza kell váltani vagy le kell fékezni, mert nem férünk el. Nem fékezek rá, nem ordibálok, legfeljebb szólok "bocsánat". A bicikliutakon termő turistacsoportokat mondjuk én sem szeretem..
Autók közt pedig igyekszem szélen lenni, és úgy közlekedni, ahogy elvárnám.
Két balesetem volt, egyszer rámnyitották az ajtót (ordenáré zakó lett belőle, ha valaki mögöttem gurul, végem), másodjára pedig kihajtottak elém a főútra, beleálltam a betonba. Hozzá teszem, mire magamhoz tértem a paraszt elhúzott..

vegyük már észre, hogy közösen közlekedünk! Hallottam/olvastam, hogy "Budapest alkalmatlan a kerékpáros közlekedésre, ne legyenek biciklisek"... aha. Én is mondhatnám,hogy ne legyen egy személyt szállító autó, vagy bármi más baromságot. Fura, hogy rendszerint azok a barmok az utakon, akiknek rohadtul nem létszükség a verda, másik oldalról meg a vasárnapi kocabringás akar tekézni a gyalogosokkal. Vegyük észre, ezt nem felülről fogják megoldani olyanok, akik szerint nem is ember, akit nem sofőr és limuzin visz.
Közlekednünk kell, a bringásból egyre több lesz (bezony), az utak meg nem tágulnak. Valószínű engedni kell mindenkinek.

még valami: röhejesnek tartom, hogy valaki a piros lámpánál való áthajtást magyarázza, és azt is, hogy szabályokat emleget (láttam!), olyan autós, aki vagy hatvanöttel megy...
A magyar társadalomban az elmaradt polgárosulás beteges vonzódást tartósított az állam és a nemzet iránt. Annak ellenére, hogy a politikai osztály tíz, valójában azonban már legalább száz éve bizonyíthatóan zsákutcából zsákutcába kergeti az országot, a társadalom mindig…..
Vöv 2014.05.26 19:51:39
@program készítő:
Nem kívánok rosszat az országnak, de sajna egyet kell értenem Lexával. "oda, ahova való", ez nem rosszindulat, ez ténymegállapítás. A mai Magyarország alkalmatlan az európai létre. Az itt élő emberek -dacára,hogy minden mondatukban szabadságharcot emlegetnek- egyszerűen gyávák. Bármennyire is rossz érzés, de be kell ismernem, nem Orbán és társai akik rossz irányba vezetik az országot, hanem az ország, aki rossz irányba megy, ők csak felismerték ezt és politikai tőkét kovácsoltak belőle.

Az az ország, ahol a múlt -még hamisítás árán is- fontosabb, mint a jövő, alkalmatlan egy XXi századi európai létre. A jelenlegi társadalmi berendezkedésből és a kommentek nagy részéből azt szűröm le, hogy az itt élő emberek nem hisznek benne, hogy egyénileg is lehetnek terveik, álmaik. Vagy csak gyávák ahhoz, hogy megvalósítsák. A múlt adott, nem kell hozzá megmozdulni, és máris érezhetjük magunkat valakinek. kétmillió ember követi egy beteg ember hagymázas álmát, aki mindent elvesz tőlük, és két dolgot ad cserébe: alanyi jogon érezheted magad valakinek, és mindig van kit hibáztatni.

A XXI. század -sőt igazából a XIX. - is az egyénről szól. A magyar társadalmi berendezkedés azonban éppen az egyént igyekszik elnyomni. Aki nem áll be a masszába, haljon meg, ez lappang az emberekben. Márpedig ez a lelkület még az 1914-es időkben is elmaradott lenne.

Magyarország jelenlegi társadalmi struktúrája nem hogy alkalmatlan, de kifejezetten káros egy egységes európai társadalomra. Éppen ezért, lassan ideje lenne, hogy ezt Európa is felismerje, és válaszút elé állítsa a tagállamait: Akartok egy nagy európai közösségben élni, vagy sem. Ha igen, ne küldjetek olyanokat az EU pénzén az EU tanácsba, akik bomlasztani akarják az Úniót, - építő kritika természetesen kell, sőt- . Ha pedig a nemzet a fontosabb, akkor váljunk el barátsággal. Így legalább megmaradna egy 10-15 tagállamból álló, relatíve jól működő közösség, ami magával húzná a kisebb térségeket.

Nekünk pedig lenne hova menni...
Geekblog The Raid: Redemption 2012.06.03 19:20:00
A The Raid a vihar előtti csend pillanatainak ábrázolásáért igazán jó. Mint egy szamurájfilmben, ahogy a harcosok kivont karddal, némán, mozdulatlanul állnak egymással szemben egy szélfútta réten. Vagy mint egy westernben, ahogy a párbajhősök izzadva néznek farkasszemet egy poros…..
Vöv 2013.03.03 05:26:55
Nekem is bejött, tényleg 7/10. Hadd kukacoskodjak én is... eleve SMG-vel mennék házba lődözni, (csak úgy mint a kommandósok általában), max biztosításnak adnék pár ember kezébe nagyobb kalibert.
Az elhullott legjobbaktól (már ha nincsenek pont golyózáporban) ha lehet elvenném a tárat. Aztán meg: TÉnyleg csak egy gránát volt a teljes alakulatnál, amivel gázpalackot robbantottak?
Kis csúszással elhiszem hogy a lakók nagy része nem rendelkezik gépágyúval, max egy-két kis revolver, -bár, egy teljes osztagnál CSAK machete van, kicsit erősnek érzem.
Azt viszont nehezen hittem, hogy a lakók és a droglabor /főnöki rezidencia között nincs semmi számottevő testőrség. A fele lement harcolni, rendben, a két főember meg épp egymást verte egy nagyon cool szobában, ez is oké, de az már kicsit égette a biztosítékot, hogy van olyan pillanat, mikor egy droglabort és egy maffiavezért SENKI nem őriz, pláne, ha hirig van a házban.
Az meg külön érdeles volt, hogy a főgonosz csak akkor ment a stukkeréért, mikor a zsaruk beestek az ajtón (ez utóbbiak szerencséjére, mert ha a fószer kivarázsol valami komolyabb ágyút az asztal mögül, nem jutnak beljebb három lépésnél. )
Amúgy ez egy átlagos akciófilmben el is menne (bár nem szeretem, ha egy film a saját szabályait nem tartja be), itt viszont a többi annyira realisztikus volt/akart lenn , hogy ez kissé szúrta a csipámat.

A drámai szál tényleg nem volt túlbonyolítva, sem kidogozva, valóban gyenge lett

a film ezzel együtt király, a kritika is meglehetősen jól leírja. Grat!
A Trade nekem ott kezdődik, hogy jó korán felkelek. Miközben az ágyamban még  felüléseim csinálom, mint Leon a profi, elmondom a Miatyánkot, azután átgondolom a napi teendőimet. Igyekszem bizakodó, optimista, magabiztos, hangulatba kanalazni magamat. Kávét főzők, reggelit…..
Vöv 2013.02.17 14:46:27
@repecs: Igen.
Félnek a Juventus műsorvezetői a Bors szerint, miután felvetődött, Bochkor ott folytatná a Bumerángot, ezáltal a műsor reggeli műsor vezetőinek sorsa bizonytalanná vált. Mivel Boros Lajos már korábban bejelentette visszavonulását, a hírek szerint őt István Dani váltaná.…..
Vöv 2013.01.23 00:40:37
HIhetetlen ország! Valaki sikeres, és máris mindenki fikázza. Cicám, ez a páros a maga erejéből lett sikeres. Bevállalt balhékat, bevállalt büntetéseket. a Slágerrel együtt olyan sikert csináltak, hogy Balázséknak esélyük nem volt. A Neo aztán szart pénzt fektetni a dologba. Vagy nem tudott. Mindegy. Bocsinak alpári stílusa van, beképzelt is (vita arról lehetne, hogy ennyire van-e mire), viszont az egyetlen reggeli műsor, ahol volt MIN nevetni, voltak témák. Sajna ők sem annyira bevállalósak, mint amerikai társaik, de a többiek meg egyenesen el van lehetetlenítve, ahogy MINDEN témát kerülnek, ami valakinek forró lehet.. marad a celebajnározás, celebfika, és valami tartalom nélküli jófejség.
Az is igaz, hogy ők is öregedtek. A régi műsoraik jobbak voltak.De még mindig az egyetlen, ahol azt éreztem,hogy magukat adják. Talán ezért voltak ennyire sikeresek. HOzzátenném, hogy rajongó nem vagyok, szerettem őket néha hallgatni.
És érdekes.. az ex-Rádió 1-en sehol nem olvastam, hogy megkérdőjelezte volna valaki DJ Gyökér műsorrendjét: "jajjdemenővagyokén" beszólások- tuctuctuctuctuc- "jajjdemenővagyokén"- telefonáló: "jajjdemenővagyte"- tucctucctucctucc, és eltelt újabb 24 óra anélkül hogy zenét vagy mondanivalót sugároztunk volna.
Ja, köszönöm az "annyit kap, amit adnak" kommentet, percekig röhögtem. Az építőipar legalján, a szalag mellet a gyárban lehet, nagy munkanélküliség esetén egyéb fizikai, vagy képzés nélküli irodai munkán lehet, de én mindenhol máshol találkoztam ilyennel, hogy: Bértárgyalás. Ráadásul ennek alapját nem is mindig a valós érték adta meg, hanem a jobb alkupozíció.
Részemről kíváncsian várom a folytatást -amiben még az is benne lehet, hogy tényleg kiégtek-
Ja, és ha kíváncsiak vagytok, mi a különbség Magyarország és Amerika között,hasonlítsátok össze a Balázs show-t egy Howard Stern-el, vagy bármelyik magyar stand-up sztárt pl. George Carlin-al. Na ilyen, amikor valakinek véleménye van!
Egy 42 éves férfit hivatalosan is hátrányos helyzetűnek ítéltek a metálfüggősége miatt Svédországoban, jelenti a Global Post. Roger Tullgren a saját bevallása szerint 2 éves korában - a bátyja Black Sabbath-lemezének köszönhetően - lett függője a metálzenének, és ez olyan…..
Vöv 2013.01.08 15:41:02
@UFP P: MÉg jó, hogy nem vagy radikális... gondolom, a kölyköket meg le lehet lőni, ha a kocsi koszába beleírják, hogy szeretlek Kinga, sőt, a koszos kocsik tlajával fel kell nyalatni a koszt. A biciklitolvajokat hagyjuk, mert azokat nem lehet elkapni, na és általában veszélyesebbek is, mint a szerencsétlen tizenhét éves srácok, és végképp hagyjuk a jelenlegi politikai elitet lopni, csalni, hazudni, hisz ők a rend nevében tevékenykednek...
Vöv 2013.01.08 15:54:41
Félelmetes ez az ország. A fele az embereknek azonnal támad. "mert itt elveszik".. nem azért veszik el, hogy Ő kaphasson, hanem azért, hogy valaki öltönyben lophasson, vagy megmondhassa, milyen jó lesz, ha ötszáz évvel visszamegyünk. Fantáziátlan, besavanyodott emberek töltik ki az irigységüket ilyen támadással valakin, aki -valljuk meg- piszok nagy mázlista, a maga szempontjából.
Mielőtt kapom a savat, dolgozom, nem is keveset, és a f@szom kivan néha vele, de most ez a legjobb ötletem, hogyan közelíthetek az álmaim felé. Másnak nagyobb mákja volt (vagy csak ügyesebb?), gratula!
Forintban maximum két-három milla mehet neki nem is tőlünk.. milliárdok mennek el arra, hogy egy nemlétező hadseregünket fitogtatjuk, hogy néhány sokcsillagos evolúciós csökevény farokpótléknak érezhesse a zöld vasakat, Matolcsy és Hoffman idiotizmusa tíz- és százmilliárdokba kerül, az egyházaknak semmire mennek a soknullás összegek, Gyurcsány hazugsága sem kevésbe volt az országnak, de nem volt ingyen az SZDSZ politikai harakirije sem, na meg a Jobbik folyamatos hőbőlgését sem ingyen biztosítják a szakemberek, Orbán elmebeteg szabadságharca pedig kiszámíthatatlan, mennyibe fáj, csak azért, hátha van még valami jelkép, aminek a nevében kiélheti napóleon-komplexusát (kihagytam valakit?). A cégek nagy része is naponta lop el iszonyatos mennyiségű pénzeket.
Ezek fényében röhejes a sok "szemét, mire lehetne költeni ezt a pénzt".. igen lehetne mondjuk szobrokat állítani a szent "REND" szónak..
Szóval a kommenteket nézve (itt és máshol) az ország ötven százalékára azt kell mondjam, önhatalmúlag, szubjektíven: Szánalmas

A srácnak mégegyszer grat, a legközelebbi bulin iszom egyet az egészségére.
Esküszöm, én megsajnáltam Rogán Antalt. A Fidesz vezérkara már másodjára húzatja le vele a klotyón az időt és pénzt nem kímélve felépített politikai karrierjét.  Vajon milyen érzés lehet az, amikor a főnök azt mondja pénteken, hogy menj be, hapsikám a tévébe,…..
Inog a világ címmel megjelent az Edda Művek 31. lemeze, amelyet a zenekar december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában mutat be a rajongóknak. "Harapósra sikeredett a lemez, a lírai dalok és a keményebb zenék egyaránt megtalálhatóak rajta. Szövegeimben határozottan állást…..
Vöv 2012.11.15 16:31:13
@nausea: ÁÁÁÁÁ.... ez korhatáros volt ...zdmeg!! Visítva röhögök vagy tíz perce... aztán még 5 mp-et hallgatom, majd újra kirobban a jókedv...
Az eurologus blog beszámolója szerint tanulságos körlevet írt képviselőtársainak az Európai Parlamentben Surján László, az EP alelnöke. Surján azért ragadott klaviatúrát, mert az új máltai biztos EP-s meghallgatásán tapasztalata szerint túl sokat kekeckedtek a képviselők…..
Január legvégén már mutattunk egy beharangozó dalt a Choice Of Weapon címmel májusban megjelenő kilencedik Cult-lemezről, most pedig itt az 1983-ban alakult brit zenekar legújabb videoklipje a közelgő album első kislemezes dalához, a For The Animals című számhoz. A klipben…..
Nyáron három fesztiválkoncertet ad, ősszel pedig új, ezúttal elektronikus hangzású albumot jelentet meg a nemrég Kossuth-díjjal kitüntetett Ákos. A készülő nagylemez első kimásolt felvétele, az Előkelő idegen című dal a mai napon, április 12-én jelenik meg hivatalosan, ami a…..
Vöv 2012.04.15 19:46:26
NEm hiszem, el, hogy ebben a kis országban két komment után rendszeresen érkeznek a "te anyád" jellegű dolgok, a cikk tárgya meg vagy isten, vagy ördög lesz.. (azért a "munkásőrsuli" színvonal engem is meglepett.
Sajnálom Ákost. Szerettem a munkáit, a Bonanzát éppúgy, mint a korai szólóalbumait. Aztán az Ikon után nem tetszett, volt még pár dal, amit néha hallgattam de ennyi.
Viszont tény és való, Ákos világa manapság a politika. Egy jóbarátom Ákos miatt tanult meg gitározni, hogy játszhassa a számait, azután elment egy koncertre, ahol valami 1956 szám alatt olyan videókat mutattak, ahol a 2006os zavargások alatt rendőrök vernek embereket. Miután az egész egy hatásvadász szar volt, a cimbora -nem, nem komcsi- kifordult, és otthagyta a koncertet.
Ákos kora dalai ha valamiből, akkor pogány világból merítkeztek. Szóltak az érzelmekről, keresésről, a megtalálás öröméről, elvesztés fájdalmáról/félelméről, de szóltak az ismeretlenről, és ezer minden másról. Aztán megtalálta az egyházat, majd onnan egyenes út vezetett a politikába. Egy koncertjén voltam két éve, szerencsére nem politizált, de.. átlagos volt. Tőle mást vártam, de szubjektív, és neki is lehetnek rossz napjai.
Viszont adott nem egy interjút, ahol lélegzetelállító logikátlanságokkal, művelten ugyan, de fröcsögött. A tipikus "én tudom, mert hiszek" hülyeségek kivitték az agyam. Szívvel lélekkel a jelenleg uralkodó párt mellett. És EZ amiért kár. hogy BÁRMILYEN párt mellett, nekik dolgozik.
Ákos sokszorosan megérdemelte a Kossuth-ot. És ezért sajnálom. Mert, soha nem fogja tudni lemosni, hogy ez a kossuth a politikai, és nem a zenei munkásságának jutalma. (egyébként nem is lehet, tényleg politika volt, Demjén még gyurcsányozott is egy sort nagy örömében). Úgy járt, mint sokan politika farvizein. Szerzett nem kevés támogatót X vagy Y oldalnak, ő meg ráment erre az egészre. Oly kevesen fognak emlékezni a Karcolatok-ra, a Test-re, mennyire úttörő is volt az az anyag, de ezt eleget hallottuk, hogy "nem a te szemed lőtték ki", és erre ki-ki saját hitvallása szerint reagál, és máris elindul a "mert nem gyújtottam fel autókat", vagy a "szemét szadista rendőrök" dolog. Ákos volt fent, volt lejjebb, most szinten van, de ez a szint ezt jelenti. Hogy vele kapcsolatban egyre kevesebb komment fog arról szólni, hogy mit alkotott, és egyre több arról, hogy komcsilibsimunkásőr/agymosottfidesshívő a másik kommentelő. Ákos, kár érted.
A Tankcsapda az idei évet nem zenével, hanem azzal indította, hogy majdnem húsz év után gitárost cserélt. Ennek eredményeként Molnár "Cseresznye" Levente helyett most már Sidlovics "Sidi" Gábor, egykori Zanzibár-gitáros zenél a debreceni trióban. A…..
     A film története röviden: Robert Downey Jr. vicces kalapokban szaladgál. Ennél jobban szükségtelen belemerülnünk a dologba.   A Sherlock Holmes 2: Árnyjáték kétségtelenül támadható mű. A földbe döngölhetném, ha utat engednék szakmai…..
Azok, akiknek a Sátán egy mese, vagy mítosz alak, vagy azok, akik éltetik a mítoszát, meséjét? Ugye milyen mulatságos, hogy tudományos szempontból a keresztények tekinthetők sátánhívőknek.  Azt már régen tudjuk, hogy a keresztényeknek hinni kell a Sátánban/Ördögben, hogy Jézusban és Istenükben is…..
Vöv 2012.03.20 21:29:26
Az örökéletűnek: A Sátánt, ha jól emlékszem, bezony a nagy magasságos teremtette, ő volt, aki vigyázott Ádámra és Évára a paradicsomban, legalábbis a Nagy KÖnyvetek szerint. Csak aztán elbukott. Szóval nem az emberek gonoszsága teremtette meg, hanem a nagy-nagy magasságos. ÉS itt érdemes elgondolkodni, nem az van -e , hogy csak rossz fa teremhet rossz gyümölcsöt? Persze megint csak a keresztények tanítása szerint, de úgy látszik, ezek csak Másokra vonatkoznak. Igaz is, a keresztény hit jó néhány háborút, (közöttük azon hírhedt keresztes háborúval, mikor gyerekeket küldtek meghalni), tudósokat máglyára vető inkvizíciót, és boszorkányégetéseket eredményezett... nem kevés szenvedést és népbutítást is, mellesleg.

A Sátán kultuszát a dualista tanokból vették át -nem akarlak elkeseríteni, de maga a keresztény egyház egy sok vallásból , leginkább a Napisten-kultuszokból összeollózott tanokra épül- és elsősorban a minden rendes diktatórikus rendszerben kötelező ellenségképet hivatott megtestesíteni. A "sátánizmus" nem volt más, mint egy propagandafogás az egyház részéről, mikor komolyan kezdtek kiürülni a templomok, hogy íme, ha nem akarjátok, hogy a gyerekeitek éjfélkor megbecstelenítsenek csecsemőket egy nagy, sötét rengetegben, gyertek, imádjatok, és ne felejtsétek el, van az a kis perselyes dolog a mise végén.. és persze a gyermekeitek se maradjanak otthon, hisz őket igazán meg kell tanítani, a megbecstelenítési ügyben pedig meglehetősen nagy referenciákkal rendelkezünk..

észreveheted, hogy szándékosan az egyházról, és nem a hitről beszéltem. Ha Neked a hit ad valami pluszt, rendben. De a vallási kérdések rendszerint a hit vereségével végződnek, és ilyenkor jön a Hinni kell, nem érteni című dolog, ezt pedig sokan nem tekintjük a vita végének. Tudom, hogy a ti uratok jézus krisztus, mert az apa, aki a szeretet, elküldte meghalni, szenvedni a földre, hogy megváltson az eredendő bűntől, amihez 143435 generációs hídon át van csak közöd, és igazából semmit nem tehettél ellene, de ez így elég kényelmes: mindenki bűnös. Csakúgy, mint a rossz azért van, mert az embereknek az úr szabad akaratot adott, azért, hogy eldönthessék, hisznek-e benne, vagy meghalnak.. ennyi erővel a sarki rabló sem megfenyeget, csak szabad akaratot ad, hogy átadom a pénztárcám, avagy a helyszínen agyonlövendek vala.
És mégsem a hiteddel van a bajom, hanem a rám gyakorolt hatásával. Hogy a bibliára hivatkoznak döntéshozó emberek a politikában (érdekes, ez az oldal, ami általában háborút indít), hogy a papok még a mai napig a törvény felett állnak, hogy egyházakra és díszes templomi aranyszobrokra megy el az a pénz, amit az egészség- az oktatás- a szocializáció nevében kér/vesz el tőlem az mindenkori kormány, és hogy a hit emberei húsz ezüstért voltaképp bárkit piedesztálra emelnek a szószékről - tudniillik a kereszténység még hitlernek is támogatója volt-.
Persze, tudom, ki a francot érdekel. Meg különben is: ki vagyok én, hogy ilyen nagyképű állításokat tegyek. Teljesen igaz és teljesen rendben van mindegyik felvetés. Még mielőtt valaki is azt gondolná, hogy ezzel a bloggal meg akartam valamit változtatni, szólok, hogy nem.…..
Vöv 2012.03.20 20:05:17
Sajnálatos módon teljesen egyetértek. Mikor pár hete/hónapja munkából hazafelé láttam a sok megutaztatott nyugdíjast, rájöttem. Noha az a kb 100.000 ember aligha nevezhető többségnek, de azt sem lehet mondani, hogy nincs utcára vihető bázis. (ha kell, akkor lengyelből, de van..). Gyurcsányt keresztre feszítették (nem mintha védeném, nagy f@sz volt) a "hazug" szó miatt, ami egy beszéd környezetéből kiemelt mondata volt, a házelnök kövér (nem kap nagybetűt) simán kinyögi, hogy nem baj, ha smittpali plagizált, a lényeg, hogy régen hűdejóvolt, és mindez -és figyeld, itt már indok sem kell- a másik oldal bűne.
és ez a lényeg. Szép új sötét középkor a maga boszorkányégetéseivel. Adunk rá köpenyt, orrot, és boszorkány lesz. Hisz őt is békává változtatta.. csak már visszaváltozott.
hogy miért van ez? Szerintem azért mert a magyarok nem mások, mint bármelyik falusi csürhe sokszáz évvel korábbról. Nem kell neki más, csak más ellenségkép. És ha eléggé belelendült, még csak indok se kell, csak mutassanak rá valakire. Ahogy egy nagyon régi mesekönyvben olvastam a város helytartója eszi a borjúcombot, míg a város hajdinakását vacsorázik,majd a panaszkodó embereknek elmeséli,hogy a denevérek miatt van minden.. a csürhe elmegy denevért vadászni, ő meg megy haza borjúvacsira.
ide születtem, itt élek, sőt, legalább negyedágon TÉNYLEG magyar származású vagyok, (ez ritkább, mint gondolnánk) de azt hiszem, nem vagyok, és nem leszek magyar. legyek UFÓ , marslakó, bármi, de ezekhez, ide ne tartozzak. (tudom, akkor csak zsidó lehetek, de még az sem vagyok... :D). ennek az országnak egy dolog kellene: Kivágni az Unióból (ez NEM EURÓPAI ORSZÁG!!!), megszakítani vele a kapcsolatot, aztán bőszen magyarkodhat mindenki, aki akar. Rúgják ki az IMF-et, a Tescót, az Uniót, nem baj ha éhínség lesz, majd kapával-kaszával mennnek és foglalják vissza a nagy magyarhont, és meglepődnek, mikor egy kisebb század katonával sem bírnak el. Harcoljanak amíg el nem fogynak, aztán az egészet osszák fel normális, épeszű országok között, és legyen vége ennek a bohózatnak. A nyelvért kár, a világ egyik (ha nem a) legkifejezőbb nyelvének tartom de ilyen áron..
ide születtem, itt akartam élni. Soha nem lobogtattam zászlót, de szurkoltam sportolónak, közösségnek, embereknek. Aztán jöttek ezek a nagy "magyarok", piros-fehér-zöldre festettek mindent, (sajna a szar így is büdös maradt), lépten-nyomon hangoztatták a magyar nagyságot, és hogy, hogy nem elérték, hogy szégyelljek, és undorodjam. Gratulálok!!!
Adultainment Machete - filmkritika 2010.10.20 01:53:00
 Robert Rodriguez és Quentin Tarantino le sem tagadhatná, hogy ismerik egymást, sőt barátok. Hollywood két fenegyereke ugyanis nagyon komoly hatással van a másik műveire, amely nemrég a két részes Grindhouse moziban csúcsosodott ki.Ez úgy látszik annyira megtetszett Rodrigueznek,…..