Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sbna

32 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A korrupciós világranglistán a 47. helytől a 67.-re zuhantunk vissza az Orbán-kormány alatt. „Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája. Ezen azt értem, hogy olyan célokat tűzött ki a kormány, mint a hazai vállalkozói réteg kialakítása, az erős Magyarország…..
29 évvel az 1989-es fordulat után, megannyi garnitúra szereplésével és leszereplésével, 2018-ra valószínűleg a legkevésbé a politikával foglalkozó, leginkább illúziókat tápláló honfitársaink többségének is leesett, hogy abban a rendszerben, amit ma demokráciaként értelmezünk, miért csak rossz vagy…..
(Létrehozva : 2010/04/01 ; frissítve : 2011/07/19) update 04/14 : MSZP-FIDESZ 64:64 !!!!!! Ki gondolta volna, hogy közel a blog fennállásának 1 éves évfordulóján alig egy év kormányzása elég ahhoz a fideszeseknek, hogy beérjék a Nagy Ellenfelet! Hajrá, még meglehet a…..
sbna 2010.07.06 09:54:01
@vércseharcsa: Kösz, frissítettem
sbna 2011.03.21 19:22:23
@nasa_hun: Ha állami pénzből tették és kiderül, ki(k)hez köthető a cég, légy nyugodt, feltesszük ez utóbbiak kapcsán. (Főleg, ha még linket is dob valaki majd róla.)
sbna 2011.05.11 11:31:08
@Barragon: Kedves Barragon! Köszönöm az elismerést, de némileg túlzol. Nem beszélhetünk korántsem óriási erőfeszítésről, csak egy jó éves, hetenként pár napos sajtófigyelő rutinról :-) Még 2009-ben kerestem hasonló listákat a neten, de - komoly meglepetésemre - nem találtam használható anyagokat, kivéve egy nyúlfarknyi MSZP által összeállított FIDESZ-es lajstromot. No ez adta az ötletet a bloghoz. Ha tetszik az oldal esetleg lajkold a Facebookon és mentsd le a tartalmát, ne vesszen el, ha bedaráltatná esetleg az új Médiahatóság...
Február 28-án nyújtotta néhány fideszes képviselő a dohányzás szigorításáról szóló törvényjavaslatot, melynek értelmében A: zárt légtérben nem jelölhető ki dohányzóhely - közforgalmú intézményekben (lehet kocsma és hivatal is) - vonaton - munkahelyen (lehet kocsma…..
Az alábbi képeken látszik, a Fidesz és csekélyebb számban a Jobbik is kezdi így a részletes vita végére elfogadni az LMP és az MSZP érveit, és nem vesznek részt az alkotmányozásban! Kézzel is meg lehet számolni az alábbi képen, hányan alkotmányoznak, mi 70 körül számoltuk a…..
(Létrehozva : 2010.04.05 ; Frissítve : 2011.06.22.) új nevek : Botka László, Nagy Imre, Vadai Ágnes, Szitka Péter Andráska Gergely, volt pécsi szocialista politikus : befolyással való üzérkedés -  1 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetés. Egymillió-kétszázezer…..
sbna 2010.07.29 23:48:03
@hagymácska: Linket, linkeket pliz!
sbna 2010.07.29 23:50:34
@fifi156: Igyekszem minden pártból - részrehajlás nélkül - összegyűjteni a jómadarakat, de sikerülni csak akkor fog, ha ti is segítetek és megdobtok néha 1-1 linkkel. Kösz ;)
sbna 2011.02.17 09:34:48
@exlex: Köszönöm a hasznos hozzászólást, pótoltam.
Alábbi összeállításunk korábbi listáink összesítéséből született az önkormányzati választások alkalmából, az első rész Budapestet veszi górcső alá. Tekintsük át jómadaraink aktuális és régebbi önkormányzati vonatkozású listáit kerületek szerint : kerek 20 főről…..
Összeállításunk korábbi listáink összesítéséből született az önkormányzati választások alkalmából, a budapesti front áttekintése után a második rész a vidéket veszi górcső alá. Tekintsük át jómadaraink aktuális és régebbi önkormányzati vonatkozású listáit…..
Botka László (MSZP) - országgyűlési képviselő (1.085.292 Ft) - Szeged polgármestere (670.800 Ft) Mindösszesen: kb. 1.756.092 Ft  Dr. Garai István (MSZP) - országgyűlési képviselő (864.987 Ft) - Bács-Kiskun megyei közgyűlés tagja (80.322 Ft) - Kiskunfélegyháza…..
Miután pár hónappal ezelőtt az LMP-t dícsértük meg a blogunkon folyó politikusbűnözők leigazolására törekvő küzdelemhez való konstruktív hozzáállás miatt, most a Jobbiknak vagyunk kénytelenek bevésni egy szép nagy piros pontot. Lássuk miért is. Őszintén örülünk, hogy a…..
„A géptörténelemnek kezdetén Egy igazán haladó szellemiségű lény A lelkén olcsó pénzen túladott És kiizzadt egy magvas gondolatot   Hogy nem kellenek ide nemzetek Világ gépei, egyesüljetek A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei Csak alkatrészei vannak…..
 Nyolc miniszter, két miniszterelnök-helyettes és egy MEH államtitkár a nyiltan felvállalt leggyengébb láncszemmel, Pintér Sándorral. Sehol egy Pokornyi, Szélesről meg már nem is beszélve...így ez a bejegyzés elég soványra sikeredik. Ha a (lehetséges) államtitkári…..
Bajor Zoltán, Bp. VI. ker. alpolgármester - vesztegetés (Egy közvetítő útján – 18 millió forintot kért a kft. képviselőjétől annak fejében, hogy frakciójuk támogassa az ingatlannak a Műárt Press Kft. részére történő értékesítését, és így a…..
Bizonyára sokan hallottatok róla, hogy Steve Jobs a múlt héten nyílt levélben fejtette ki véleményét a Flash-ről. Ebben elmondta, hogy a Flash a zárt rendszer, hiszen az Adobe által kontrollált és csak az Adobe által elérhető (az Apple a weben az open source híve, egyébként nem),…..
Kávézacc Hitelbe fulladva 2010.05.04 15:22:00
Olyan világból származom, ahol hitelt felvenni megsemmisítő szégyen. Nekünk nem volt semmilyen vagyonunk, tulajdonilag még azzal az ócska parasztházzal sem mi rendelkeztünk, amit apám egész életében toldozgatott-foltozgatott, és televízióra is utolsóként tettünk szert az…..
Örülünk, Vincent? Selyemzsinór 2010.05.04 15:23:00
...mostantól fogva a legszemélyesebb magánügyem, hogy veled leszámoljak. üzeni a neves pártpublicista Géberjénbe, valami helyi köpönyegforgatónak, aki belelépett az ő mimóza lelkébe.Hamar kifullladt ezek szerint a választás éjszakáján vállalt szerénység és alázat. A…..
  Nem tetszik az MSZP-nek, hogy Orbán üzletembert is bevett a kormányába Fellegi Tamás személyében. Fellegi Tamásra, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium leendő irányítójára utalva Mesterházy Attila azt mondta, kétségeik vannak az alkalmasságát illetően, mivel itt szerintük…..
2002-ben - sok egyéb más mellett - a 168 Óra szerkesztőségét és főszerkesztőjét is annyira meglepte a szocialisták választási győzelme, hogy Mester Ákos kínjában nem tudott mást sikeríteni főcímként és vezércikke témájául, mint hogy "Sokat fogunk röhögni!",…..
A szokásosnál is rövidebb bejegyzés lesz, éppen csak egy gondolat. Olvasom a magyar sajtóban az új kormányzati szerkezetre adott reakciókat. A Magyar Nemzet publicistája el van ragadtatva ettől a mérhetetlen bölcsességtől, egy szemernyi kétsége sincs, hogy igazán jól kormányozni…..
A választási törvény szerint a pártok 386 millió forintot fordíthatnak kampányuk finanszírozására. A törvény szinte lehetetlen feltételeket teremt (mégis voltak olyanok, akik be tudták tartani - már ha nyilatkozataik őszinték) parlamenti pártjaink mégsem törekedtek ennek…..
MSZPArató Gergely, o.gy. képviselő- Zuschlag-ügy : csalás ("Arató Gergely orra előtt készültek a fiktív pályázati igazolások." http://mno.hu/portal/705166 )Bajnai Gordon, miniszterelnök - 1) Hajdú-Bét ügy : A cég 2003-ra ment teljesen tönkre, ekkor a többségi…..
(frissítve 2010.04.27 17:06) Hány politikus-bűnözőnk került be a Parlamentbe képviselőként 2010-ben? Kik ők? (Potenciális) csapataink 4 évre (ismét) megfogyatkoztak, jelenlegi listáink alapján másfél csapatnyi taggal, azaz 18 fővel :-(  Miután megszaggattuk szakállunkat,…..
sbna 2010.04.27 11:46:33
@szivkuldi: Igen, látom igyekszem pótolni. Azért örülnék, ha néhány linket is kapnék, sőt a legjobb az lenne, ha
"név - ügyek felsorolása - linkek" verziót kapnék, akár kommentként ide bemásolva, de megértem, ha nem akartok helyettem "dolgozni" :-)))
--
Azért lejött pár hasznos észrevétel a fentiekből, amit ezúttal is köszönök. Lehet az "adó-hátralékosokat" is egy külön posztba fogom átcsoportosítani a korábbiakból, még meglátom.
sbna 2010.04.27 17:24:07
@szivkuldi: Frissítettem.
- Mádly nem lett képviselő (www.valasztas.hu/hu/parval2010/354/354_0_index.html) de itt a teljes listára feltettem : politikusbunozok.blog.hu/2010/04/20/fidesz_24 Mindazonáltal kutya legyek, ha ki tudom gobozni ennek az emberkének a zűrzavaros ügyeit.
sbna 2010.04.28 22:52:52
@kepecs andrásné: Ha jól értem ez a hozzászólás egy (két) jól sikerült paródiát takar. :-))
Annyi itt a feladat és oly kevés a hozzáértő, kiváló ember, akik pótolhatatlan munkát végeznek, bárhova, és bármennyi helyre is kerüljenek egyidőben. Napi 48 órában, egyszerre 2-3 helyen, fáradhatatlanul csak értünk dolgoznak arcuk verítékével. Becsüljük meg őket,…..
sbna 2010.04.02 19:42:10
@Tűzfal: Köszi, nagyon örülök az ilyen kiegészítéseknek! Ezt a listát egyébként készen találtam a neten, magam csak annyit tettem hozzá, hogy megnéztem a parlament.hu-n ki az aki jelenleg is képviselő. (Egyébként furcsa, hogy a FIDESZ-ről kész listák keringenek, az MSZP-t meg teljesen magamnak kell összerakni, igaz, anyag az bőven van hozzá, csak eléggé szétszórtan...)
sbna 2010.04.26 00:48:55
@Véleményterrorista: Hát igen, mint az MSZP 1994-ben : ahogy mondani szokták, a kisszéket is elindíthatták volna (akkor MSZP most meg FIDESZ színekben), nyert volna. "Legszebb öröm a káröröm, legszebb szavazat a protestszavazat."
Faith Balázs, - csalás (Annak ellenére nyert pénzt roma származású egyetemisták számára kiírt pályázaton, hogy valójában nem roma. Az LMP országos választmánya megindította a Faith Balázs elleni fegyelmi eljárást, aki ezt nem várta meg, hanem 2010. április 11-én 24…..
sbna 2010.04.06 10:54:38
sbna 2010.04.26 00:37:41
@Lastres: Köszi a megjegyzéséket! És a fontos kiegészitéseket!
- Máté Mihály esetében jeleztük, hogy gyanúról van szó. A teljes hír : "Választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával nyomozás indult a dombóvári LMP-s jelölt kopogtatócédulái miatt. A megyei területi választási bizottság elnökét április elején levélben értesítették, hogy Máté Mihály több mint 2 millió forintért vett ajánlószelvényeket az Országos Cigány Önkormányzat helyi szervezetének vezetőjétől. A levélíró nemcsak a saját nevét és címét adta meg, hanem az eladóét is." (Megj. "Nem zörög a haraszt.") Várjuk az ügy kimenetelét, ha bármi fejlemény van, szivesen vesszük az erről szóló infót, az érintett véleményét, vagy linket.

- Földi Áron ("Elutasította ugyanakkor a választási bizottság a Budapesten induló Szabó Tímea, és a kiskőrösi jelölt, Földi Áron nyilvántartásba vételét. Utóbbi esetben a helyi választási bizottság jobbikos delegálja azt közölte: egy általa ismert, a Jobbikkal szimpatizáló választó céduláját is az LMP szelvényei közt találta. Ezután a leadott 780-ból mintegy 150-et érvénytelennek nyilvánítottak, mert azokat - a Jobbik megfogalmazása szerint - "futószalagon gyártották". Az LMP fellebbezi a döntés ellen." www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100313-kopogtatocedula-gyujtes-elvileg-nem-javithatja-ki-az-mdf-a-szelvenyeket.html )
"Földi Áron fellebbezését elfogadták, végül 749 céduláját találták hiánytalanul megfelelőnek" szazhetvenhat.blog.hu/2010/03/16/foldi_aron_fellebbezesenek_helyt_adtak_leadta_az_1db_hianyzo_cedulat_is
A megjegyzésnek helyt adunk, 31 érvénytelen cédula a hibahatáron belül van, Földi urat levettük a listáról.
sbna 2010.04.26 00:44:45
@sbna: El kell ismerni, eddig az LMP áll a legkorrektebbül hozzá a politikusbűnözők kiszűrésének témájához. Reméljük ez így is marad! Csak így tovább, és külön köszönet az interaktivitásért!