Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rst

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Miután a közismerten eredményes, nagysikerű Facebook-forradalmak nyomán immár demokratikus paradicsommá változott az arab világ, Magyarország magát elnyomottnak érző szubkultúrái is forrongani kezdtek – virtuálisan. Tavaly nyáron még csak a tűzijátékot…..
rst 2011.10.01 14:48:34
@ColT: "idióta libsi"? Úgy tűnik te nem tartozol egyik halmazhoz sem, mi több, az ellenkező oldalon állsz? Tán csak nem egy fajtiszta, igazhitű, mély nemzeti gyökeret tisztelhetünk személyedben?
linux Átállunk ingyenes Linuxra 2011.08.04 21:48:00
Húsz nap múlva, augusztus 25-én lesz húszéves a Linux, és ezt az alkalmat kihasználva a következő húsz bejegyzésben bemutatom, hogy miként lehet átállni a nyílt és ingyenes operációs rendszerre. Az egyik legnépszerűbb disztribúció, az Ubuntu Linux lesz a példa, mert sok magyar…..
rst 2011.08.05 21:16:18
@Zabalint: Egyetértek. Vannak szubjektív szempontok (nem tetszik, tetszik, jobban tetszik stb.) és objektív korlátok (nemműködő hardver, munka vagy munkahelyi kényszer stb.).

Az Ubuntu és a Windows felhasználóbarátságát nem tudom összehasonlítani. Az Ubuntu gnome-járól van fogalmam, de a munkahelyemen még nem vezették be a 7-es windowst.

Látod mennyire szubjektív minden? gothmog és sokan mások kedvelik a Gnome3-at, én meg emiatt dobom az évek során megszokott gnome-ot. Használható, de számomra kevés ez a lebutított felület és szegényes a beállíthatósága. Egy év múlva talán jobb lesz.
rst 2011.08.05 21:20:03
@Zabalint: Double Commander
rst 2011.08.05 21:39:14
@Zabalint: A linux egyik kedvenc vonása, hogy rugalmas. Ha nem tetszik így, beállítod úgy. A Gnome2 alul-felül sávos kinézetét és a menürendszerét nem kedveltem, ezért átalakítottam. Aggattam rá pár screenletet meg ezt-azt és pont olyan lett amilyet akartam. Az én gépem - mondogattam éveken keresztül.

A Gnome3 olyan amilyen, de átalakíthatatlan. Nem tiltakozom, ha valaki azt mondja rá, hogy szép, vagy hogy felhasználóbarát. Én idegennek érzem. Ami régebben egy kattintásra volt, most kettőre van, ami kettőre volt, az háromra lett. Semmi sincs kéznél, sok minden nem látható állandóan. Mintha másvalaki gépe előtt ülnék.

Miért szoknám meg a kellemetlent, ha lecserélhetem? Nem lesz ilyen szép, de számomra használhatóbb lesz.
Varánusz Lali-T 2011.01.02 14:40:00
Legyen bármilyen elcsépelt a frázis, aki szelet vet, vihart arat. Fokozottan igaz ez az NMHH-ra, ami személyi összetétele, vezetője, aktuális jogi környezete miatt a legkisebb szélvetésre is minimum tornádóra számíthat. A Tilos rádióval szembeni fellépés utáni…..
rst 2011.01.02 20:16:30
rst 2011.01.02 20:57:03
@néma bárány: nekem sincs személyes bajom sza.máriával, csak azzal amit a Hatalom képviseletében művelnek. szerinted sza.mária vette meg saját zsbpénzéből a .net, .org, .eu domaineket az NHMM dicsőségére?

itt már rég nem MiamiPress mariról van szó, vagy a homokarcú lányról. itt elvi kérdésekről van szó. az internet (még) nem orbánia. vagy kezd az lenni?
lásd whois.domaintools.com/szalaiannamaria.net
rst 2011.01.02 21:06:33
@rst: kiegészítés: a sza.mária com, net, org, biz, info a NMHH-nál van. az us még szabad, meg az országos domainek. a magán nyugdíjpénzekből felvásárolhatnának minden hírhedt személyiség minden domainját.

az internet szabad. megtehetik ezt is. mások meg megtehetnek más dolgokat. oszt' jónapot. legfeljebb holnap értem jön egy fekete autó :)
 In God We Trust (egy méretes demokrácia nemzeti mottója)  Az Indexen olvastam először Orbán legújabb alkotmányügyi fejtegetéseiről. A portál Fidesz-ügyi szakírója által írt cikk műfaját illetően kétségeim vannak: véleményes hírt sikerült írnia, a konkrét…..
rst 2009.11.26 00:21:13
@robinzone:
A migráció érdekes dolog, de mit bizonyít?
Anno őseink is elindultunk az ázsiai pusztából az európaiba. Itt letelepedtek, oszt jónapot.

Az angolok, hollandok, spanyolok, portugálok stb. is hajóztak erre-arra, úgymond migráltak. Ez mit bizonyít pl. Anglia és Új-Zéland, vagy Hollandia és Dél-Afrika, netán Portugália és Brazília viszonylatában?

Korábban is túráztak az emberek, keresztbe-kasul a földkerekségen :)
rst 2009.11.26 00:56:51
@aesculus: "nem mellesleg azt is rögzíti, hogy ez ideiglenes alkotmány"

és 2010-2014 között jön el a megfelelő történelmi pillanat és Orbán lesz a megfelelő ember aki konszenzust teremtve új alkotmányos alapokra helyezi az országot. Na neee...

Orbán forradalmár. Ilyenre is szükség van egy-egy történelmi pillanatban, aztán mehet. Orbán 20 éve harcol. Célja mindig a győzelem volt, kerül amibe kerül.

Mindig meg tudott magyarázni mindent és annak az ellenkezőjét is. Ha nem, akkor jöhettek a jogászok. Cimborált az ördöggel, kivégezte a szövetségeseit, megtett bármit az öncélú győzelmei érdekében. Közben lenullázott jópár alapelvet, olyat amiért különleges évnek számított '89. Egy hétvégén megfordította a liberális vitorlást és keresztény-konzervatív csatahajót csinált belőle. A legénység egy részét átdobta a korláton, a másikat pórázon vezeti. Jó politikus, de a szememben hiteltelen, megbízhatatlan ember. Demokratának semmikép nem nevezném. Egy kis napóleum.

Egy ország nem állhat háborúban önmagával évtizedeken keresztül. Van itt valaki aki azt hiszi, hogy Orbán kifgy az ellenségekből? Nem hiszem, hogy pont az ő regnálása alatt kellene alkotmányt változtatni. Ahhoz túl sok csatát vívott, túl sok sebet ejtett. Ő a rombolásra született. És a mesemondásra.
rst 2009.11.26 01:14:27
@aesculus:
2/3 nem konszenzus, csak minősített többség. Szerinted az alkotmány beoltása a kereszténységgel kapna 2/3-ot egy népszavazáson? Orbán harmadik kormányzati évében még 50%-ot sem kapna.

Az, hogy Orbán és a sokEGYház, valamint a vallásos honfitársaink egy része ezt szeretné még nem nevezhető konszenzusnak.

A többiről röviden:
- aki már ült a parlamentben nálam nem menő, tehát nem favorizálom Orbán egyik ellenségét sem
- Orbán mindent törvényesen csinál, de etikailag, emberileg, hogy is mondjam..., minimum aggályos ;)
„Bezzeg, ha fa lenne, Kósa úr láncfűrész-kommandója sec-pec kikapná onnan.”Levelet kaptam lájf. Köszönöm küldőjének, hogy megosztotta velem, velünk. Két Debrecenben készült fotó volt benne, és a kísérő szöveg. Nem tettem hozzá semmit, el sem vettem belőle, íme…..
rst 2009.09.26 13:21:31
Ezt nem írom Lajos számlájára, de szívből kívánom, hogy terelje erre kedves Családját egy szép kis kerékpár túrára és járja be a környéket. Aztán húzza ki magát és jelentse ki, hogy az ő királyságában rendben, szervezetten, átgondoltan mennek a dolgok.

Érthetetlen, hogyan lehet így tervezni? Lesz egy felfestett jel a normál és egy a csuklós buszok számára, hogy egyik ajtó se essen az oszlopok elé?? Van még egy megálló (a vasútvonal előtt) amelyik szigetként emelkedik az út szintje fölé (10-20cm szintkülönbség). Azt feltételezné az ember, hogy majd az utca aszfaltjára húznak egy réteget és akkor egy szintbe lesz a kettő. Erősen kétlem, de ha mégis, akkorára lesüllyed a "megálló sziget".

Egyébként ezen a részen több utcában folynak csatornázással kapcsolatos út- és földmunkálatok. Hihetetlen, hogy ennyire estlegesen túrnak itt, túrnak ott. Tervezésnek nyoma sincs, olyan mint egy szőnyegbombázás. Hihetetlenül lassan halad minden. Telnek a napok, hetek, hónapok és rendezésnek nyoma sincs. Szerintem ajrópa adott pénzt csatornázásra, de az aszfaltozáshoz nincs meg a pénz.

Rég nem esett az eső, ezért eddig csak homokban kellett közlekedni az út szélén (gyerekek, Ibizán nincs annyi homok mint a Létai út partjain :)). eddig csak röhejesnek tartottam az általam "egyjárdás"-nak nevezett városrészt (az utcák egyik oldalán van a járda, a másikon van az árok...), de összel-télen siralmas lesz. Van pár száz nyugdíjas és gyerek a környéken, akinek talán problémát jelenthet a térdig érő sár.

Külön megemlíteném a tájékoztatás TELJES hiányát. Első kézből tudom, hogy a környék utcáiban lakók azt sem tudták mikor kezdődnek a munkálatok, mi történik a házuk előtt, meddig tart az egész, mi lesz a végeredmény stb.? Ez a teljes csend évek óta tart. Egy levélben tudatták, hogy be lehet fizetni a csatornázási díjat. Azóta néma csend és narancsszag. Azt is a szomszédok mondogatták - egyik a másiknak - mikor kell otthon maradni a beállás miatt.

Aki a magyarok elméjéről, szorgalmáról regél, az nézzen már körül bárhol (akár Hajdúborzasztó fővárosában) és mutasson már fel valamit amit NORMÁLISAN megterveznek és kiviteleznek (a magyarok). Magyarországon globális az agyatlanság, minden szinten. Én sem vagyok normális, hogy még vannak (minimális) elvárásaim és egyáltalán szóvá teszem ezeket.

Bezzeg a választások közeledtével lesznek postaládákba bedobott pártpropaganda anyagok, meg személyes megkeresés és összeírás ahogyan eddig is volt.Ha találkozik valaki Lajossal, adja át ezeket a sorokat és üdvözletemet. Lajos, értem, hogy - akár anno a Muppets show végén bemondták - "szakértő:... ööö, az nem volt...", de már kommunikálni sem tudtok?

Tévedés ne essék, nincs olyan út- és/vagy csatornaépítés + érintettek tájékoztatása a földkerekségen, amely láttán én a jelenlegi magyar parlamenti pártok bármelyik képviselőjére szavaznék.
Ismét szemérmesen hallgatott az önkormányzati média. Azt már megszoktuk, hogy kínos ügyekben úgy tesz a közpénzem működő városi média, mintha nem történt volna semmi. Legyünk őszinték: ezért kapják a fizetésüket. Az azonban már érthetetlen, miért nem szóltak róla,…..
rst 2009.09.24 18:01:53
Nem baj, hogy egy motorbuzi polgármester bringára ül, mi több azt is jó néven venném, ha egy szivárvány-színű zászló alatt vonulna egy másik megmozduláson. Szinte kötelessége kiállni a jó ügyek mellett. Szerintem mindkettő jó ügy, attól függetlenül, hogy ő annyira bringás, mint amennyire meleg.

Azokat viszont, akik úgy buzdítanak tömeges biciklizésre, hogy közeben ennek nincsenek meg az alapfeltételei, előre megfontolt és ismételten elkövetett biciklipumpával végrehajtott verésben kellene részesíteni. Minden járdán bringázó olyan gondolatokat ébreszt bennem, ami egyébként távol áll tőlem: helyszíni pofánvágás.

Egyébként én is szeretnék kerékpározni és amikor az otthon-munkahely viszonylatban biciklizésre alkalmas út volt, évekig, télen-nyáron tekertem. Le a bringásokkal a járdákról!!!

Az egysávos forgalmas városi utcákon egy bicikliző zöldember ötször annyi káros anyag kibocsátást idéz elő, mint ha maga is egy kis autóban ülne: mögötte mindenki fékez, majd gázt ad, ahelyett, hogy egyenletesen autózna.

Biciklit mindenkinek, de addig ne üljön fel rá senki, míg nem kap megfelelő utat. Megengedem, itt is felmerül a tojás-tyúk kérdés. Melyik okozza a másik létét?

Debrecen különösen nem alkalmas a bringázásra. Szerintem Lajosnak itt kellene nyomulni, többet tehetne mint a magamutogatással.

Összefoglalva: aki járdán bringázik az egy önző állat, aki autóúton, az csak felelőtlen majom. Magára ismert valaki? ;)
Nem hiszek a szervezett vallásokban, csak hülyítik az embereket, akik nem képesek önállóan talpra állni – hallani gyakran a nem hívők, esetleg „maguk módján vallásosak” érveit. Esetleg hozzáteszik, hogy akinek igazi hite van, azoknak nem kell közvetítő Istenhez.…..
rst 2009.09.03 21:27:19
@Cypriánus:

Kedves Cypriánus,

annyira komolyan gondoltam ezeket a kérdéseket, hogy a magam "hite" szerint meg is válaszolom őket, fenntartava a tévedés jogát.

rst szerint a világ:
1.) Isten csak az emberi képzelet műve. Semmi értelme azon töprengeni hogyan teremtette az Ember a maga képére. Isten vonatkozásában néhány abszurd emberi vonás:
- előbb csak férfi volt, de lett nő is (ez utóbbi kinek mintájára? minek, hiszen vannak önmegtermékenyítő növények, hermafrodita állatok stb.)
- a férfi nemi életet él a nővel - kevés dolog áll Istentől távolabb. vagy mégis?? zavaros ez is.
- állítólag Isten nem gondolkozik, ő tud. mindent. miért kell az Embernek gondolkoznia? ebből gyökerezik a későbbi Emberiség összes baja. itt kezdtek különbözni és ez alapján küzdeni egymás (és Isten ellen) az emberek.
- ha Isten ilyen tarka állatkertet akart, akkor miért küzdenek az egyházak az uniformizálásért. hacsak nem önzésből. így foghatják be a sok barmot saját földi igájukba.

2.) A történelem során egy zsidó emberrel történt egy sor valami. Ezt az emberek egy csoportja piedesztálra emelte, legenda lett, majd vallás. Közben a részletek át lettek festve. Sokszor abszurd módon. Pl. a zsidó Jézus lett a keresztény egyházak szupersztárja, vagy sokkal később Isten választott népe nemzeti és nemzetközi közutálat és tömeggyilkosságok tárgya lett. Ha lenne Isten és lett volna fia, ez bizonyára másképp történik. Az is abszurd, hogy Isten eljátszat egy tömeges színdarabot Jézus főszereplésével, hogy bebizonyítson, ööö... mit is? Annyi mindent bebizonyíthatott volna akkor és azóta is, de nem. Isten szereti a véres játékokat. Ha százévente megjelenne egyszer és mondana egy beszédet, kismilliárdszor hatásosabb lenne. De nem, Isten rejtőzködik...

3.) A politika mindig bement a templomba. Az állítólagos Jézus is bevitte. Én manipulációnak nevezem azt is, amit mások meggyőzésnek, vagy tanításnak. Az egzakt tudományokat lehet tanítani, mert ott be lehet bizonyítani az állításokat. Amit meg nem, azt elméletnek neveznek. A "humán" tárgyak esetében addig terjed a tanítás, amíg egyesek feltételezéseit ismertetik. Mikor egyik trend elhatalmasodik, akkor a dolgok átcsapnak manipulációba.

4.) Mivel az isteneket az emberek teremtették maguknak (félelmükben vagy manipulációs célból). Ne téveszt meg az sem, hogy egyes istenekre ráragasztották az "egyedi darab, az egyetlen eredeti" címkét. Ettől kezdve létezik a Magyarok Istene, mert egyesek hisznek benne. Létezik szlovák isten is, mint ahogy holland vagy ír is. A bantuk istene is létezik, de ha nem, akkor csak arra vár, hogy feltalálják és kikiáltsák.

5.) Az intézményes vallásra első sorban a vallási intézményeknek van szüksége, aztán következik a sorban a fanatic hívők tábora. Egy intézmény hatékonyabb mint egy puszta csoportosulás. Így a tömeges manipuláció, és ha szükséges a szellemi vagy fizikai terror hatásosabb. Gondoljunk csak a hisztériára. Egyénenként is súlyos, de csoportosan az igazi. Ugyanígy a közös meditáció vagy a focivandalizmus. Társas lények vagyunk.

6.) A Bibliában olvasottak szerint nem. Elképzelem ahogy a pápa megjelenne teljes pompájában, a pápamobillal és a sleppjével Jézus előtt. Mahatma Gandhi, Teréz Anya, vagy a Dalai Láma sokkal jobbal illik Jézushoz. Ott van a nők helyzete is. Jézus emberszámba sem vette őket. Mit tudunk Máriáról? Hogy megsiratta fiát. De a fia, hogyan viszonyult hozzá? Olyan sehogyansem.

7.) Isten az emberek találmánya. Mikor az emberek erősek, Isten erős. Az erős emberek teljesítik Isten akaratát. A holokauszt során ez valahogy másképp volt. Az emberek elvéreztek. Mivel gyengék voltak, istenük is gyenge volt. Isten az emberek lelkében van. Csak annyit lát, hall, akar és tesz amennyit az istenhordozó emberek.

8.) Lásd 7.

9.) Aki hisz benne, annak van, aki nem hisz benne, annak nincs. Globálisan véve nincs, csak a képzelet szüleménye.

10.) Lásd 9. Amelyik párt zászlójára tűzi isten jelképét annak van még egy manipulatív eszköze. Semmi több. Semjén sem jobb mint Giczy volt, nem jobb nálam, vay nálad. Ő is csak egy gyarló ember. Tőlem azért egy kicsit álságosabb, képmutatóbb. Orbánnak jót tett isten. Mióta átvedlett liberális suhancból konzervatív középkorúba, és évente beáll a Körmenetbe, még én is látok egy szent aurát a feje körül.

11.) A vallások kiemelik magukat a politikai megmérettetésekből. Mindenek fölött állnak. Megmérettetés? Ha-ha-ha. Lásd KDNP elsöprő tábora :)

12.) A demokrácia nem jó vagy rossz. Lehet jobban működtetni, vagy rosszul. Egyéb rendszereket még nem sikerült jól működtetni.

13.) Mint már írtam, isten nem gondolkozik, ő tud. A gondolkozás (is) emberi tulajdonság. Programozási hiba, vagy jó tulajdonság? Isten sem tudja, mert ő nem gondolkozik. Hanem tud. De nem tudhatja milyen gondolkozni, mert még sohasem próbálta. És így tovább.

14.) Isten mindent és mindenkit elfogad. Mármint az isten tolmácsai ezt állítják. Aztán elkezdik sorolni mit és kit nem tűr meg. Abszurd. Hiszen a "deviánsokat" is isten teremtette, mégpedig saját mintájára. Namármost isten vagy nagyon messze áll a tökéletességtől, vagy nem ért semmit a szakmájához, a világ- és benne az emberteremtéshez. Ha kételkedni hagyja a kételkedőket, akkor ne kérje számon a vak hitet. Vagy teremtett volna csak vakon hívőket és akkor most nem kellene sopánkodni azon, hogy elkorcsul az emberiség.


15.) Igen van. Csak szándék és hatalom kell hozzá. Aztán sten nevében előőőreeee!

16.) Isten az emberek agyszüleménye. A dolgok a természet törvényei alapján alakulnak és működnek. Nem ismerjük a természet összes törvényét. Egyesek azt hiszik, hogy ez egy teremtő műve. Én nem tartozom közéjük. Visszatérve a természethez, mindent ami a természetben található természetesnek tekintek. Még a műanyagot is. Ebből a szemszögből nézve, azt is természetesnek tartom, hogy egyesek hisznek istenben, egyesek elvonulnak a világtól, egyesek marketingesek vagy hr-esek, vagy ami a legalja, politikusok lesznek. A többi a társadalom fejlettségi szintjétől, ezen belül a toleranciájától függ. Egyes társadalmak tolerálják a homoszexuálisokat és nem tolerálják a homofóbiát. Mi nem vagyunk ilyen társadalom és a kereszténység által nem is leszünk soha. Minden társadalom elítéli a pedofíliát és próbálja kizárni. Megszüntetni nem lehet. Még most sem értem, hogyan vélekednek azok, akik azt hiszik, hogy isten tökéletes + az embert a maga képére formálta. Valamit nagyon elrontott, vagy az egész teremtésmítosz egy fikció.

17.) Lásd 16. Isten vagy nincs, vagy ügyefogyott.

18.) Isten nem tud semmit, vagy tud, de nem mindenható.

19.) Szórakozik. Rajtunk. Mi más értelme volna a világnak isten szemszögéből? Mire kellett megteremteni ezt a vidámparkot, ha nem a saját szórakozására? :)

19.) Miért állt meg a teremtés a hetedik napon? Mit csinál azóta Isten?

21.) A Biblia is emberek műve: emberek írták emberekről embereknek. A legjobb amit a Bibliáról elmondhatok, hogy az emberi kultúra része, nagy érték. Vallási szempontból manipulációs eszköz. Személy szerint nekem azért nem tetszik, mert olyan zagyva: krónika, regény, tudományos iromány stb. Hol a földön játszódik, hol az égben. Különböző részei különböző stílusban íródtak. Természetes, hiszen sok szerzője van. A vatikáni szerkesztők szúrták el, összeraktak mindent egy könyvbe. No meg kihagytak jó pár részt is. A téves fordításokról és értelmezésekről nem is beszélve.

22.) A kérdésekben benne van a véleményem is. Miért baj a Családi élet? Ha ne baj, akkor a katolikus papok miért nem élhetnek Családban? Ha nem élnek Családban, akkor miért prédikálnak Családról, Szerelemről, Gyereknevelésről stb., ami számukra tiltott és ismeretlen terület?

23.) Szórakozik velünk, vagy balga.

24.) Mert ott történt egy eseménysorozat ami később fel lehetett fűzni egy szálra és vallássá alakítani. Jézusnak és a Biblia íróinak fogalma sem lehetett például az ausztrál bennszülöttekről, vagy az izlandiakról. Nyilvánvaló, hogy Isten nem küldhette volna fiát dél-amerikába, az Amazonas őserdeibe :)

25.) A kereszténység, ahogyan ma ismerjük, ajrópai mű. Ehhez jöt az egyházak által szponzorált és cenzúrázott, egyszóval erőteljesen irányított ajrópai művészet. Hát miről lehetett írni, zenélni, festeni, faragni, ha nem az egyházi témákról. Kb. három ujjamon meg lehet számolni azokat a középkori képzőművészeket, akiknek a művei nem a vallásról vagy a gazdag emberekről szólnak. Isten akarhatta volna ezt? Ha istenen múlik, művészet sincs, legalábbis a Biblia alapján arra következtetek, hogy Istennek vagy Jézusnak semmi affinitása nem volt ilyesmikre.

26:) Buddha reinkarnálódik folyamatosan, nem törődik Istennel. Buddha és Lao-Ce kívül esnek a keresztény hatókörön, velük nem lehet semmit kezdeni, tehát ignorálni kell. Ezek a személyek is az emberek által, az emberek számára jelentenek valamit. Az emberiség kihalásával eltűnnek ők is, akár Jézus emléke és tanításai.

27.) Az embercsoportoknak megvan a fejlődéstörténete és kultúrája. Ha az embercsoportok érintkeznek, akkor a kultúrák interferálódnak, egyik átvesz/átad valamit a másiknak. Még a hatalmas bekebelező kultúrák is átvettek ezt-azt az apró, éppen eltaposott kultúrából. Mivel közép- és kelet-ázsia népe nem igazán érintkezett a közel-kelettel, nincs is köztük sok közös vonás. A végtelenben talákoznak, mint a párhuzamos vonalak. Bezzeg a rómaiak és a görögök behurcolták európába a zsidó hitvilágot, keresztezve ezt mindennel ami szembejött. Tavaszi vagy téli ünnepek voltak errefelé Húsvét és Karácsony nélkül is. Olyan régóta hordozzuk magunkkal ez az importált vallást, hogy már a magunkénak tekinthetjük. Már aki hisz benne.

Talán említettem, vakon nem tudok hinni, ha elgondolkodom rajta, nem áll össze a kép. Alkalmatlan vagyok ezeknek a tanoknak a befogadására.
rst 2009.09.03 21:46:26
@mcs:

"nézd meg, mi marad a vallásokból, ha kiveszed belőlük istent? "

Az Ember és az Emberiség. Kellenek törvények és szabályok és régen ezt is a vallás képviselte, mint sokminden mást. A vallásokban engem csak az istenek zavarnak össze. A többi rendben van.
rst 2009.09.03 21:49:37
@rst:

"A vallásokban engem csak az istenek zavarnak össze."
és azok az emberek akik isten szócsöveinek kiáltják ki magukat
Van-e mondandója a városnak arról, hogy a romák elleni sorozatgyilkosságok elkövetésével helyieket gyanúsít a rendőrség? Meddig lehet hallgatni?(Mielőtt bárki bármiféle baromságot beleolvasna az alább következő sorokba, leszögezem, hogy szerintem nincs épelméjű ember, akik…..
rst 2009.08.25 19:44:36
@old_field
"Kíváncsi volnék mit blogolna, ha esetleg fidesz kormány alatt lőnének rá gumilövedékkel vagy lovasrendőrök vágtáznának felé, mint ezt sokan érezhették gyurcsányi elvtárs idején !?"

Ez nem fordulhat elő, mert a kisNapóleum 1 szavazatos győzelme esetén sem rohannék ki egy híd, vagy egy tér közepére üvöltözni, zászlót lobogtatni, gyújtogatni, netán csak sípolni vagy kereplőzni. Erre nekem se időm, se kedvem, se hajlamom nincs. Nem mellesleg ehhez kellene valaki aki mellett kiálljak, de ilyen politikus sincs. Valahogy nem tudok elvakultan transzba esni egy szónok hallatán.

"Orbántól félti a demokráciát, no comment..."
Hát ne is legyen. Emlékszel még milyen buzdítást fejezett be ez a kedves demokratikus fickó azzal, hogy "oszt' jónapot"? Nekem valami olyasmi dereng, hogy küldte a fanjait hétvégén is kampányolni házról-házra. Ez törvénytelen? No problem, arra vannak a jogászok. "Oszt' jónapot".

Ez a derék szőlősgazda aki előtte sohasem dolgozott mikor adta a fejét munkára? Mikor megalakította a kordonbontó-tagozatot és fittyet hányva a törvényre, rontott-bontott. Miért is? Mert úgy döntött, hogy ez így van jól. Vastagon visszaélt mentelmi jogával. Nem kételkedem bátorságában, de mint már említettem, nem mindegy milyen célokra használja rettenetes karizmá(já)t.

Mára már kétségtelen, hogy a rendőrségi beavatkozás szakszerűtlen volt. Nem vitatom, hogy vétlen embereket is lőttek meg, de ne állítsuk úgy be az egészet, mintha egy szép akácillatú nyári estén, a csendes utcán békésen sétálgató jobboldali szavazónak látszó embereket lőtt volna a diktatúra rendőrsége, hadd fogyatkozzon a számuk.

"Ezek az emberek osztják az észt demokráciáról, szabadságról, tényleg szánalmas..."
Nem osztom az észt, csak véleményt írok. A magamét, senki másét. Itt lehet vitatkozni, ez nem fidesz kongresszus. Nem vitatom mások jogát az eltérő véleményhez és nem személyeskedek. Észrevetted? ;)

Nem félek Orbántól. A populisták elleni legjobb ellenszer hatalomra juttatni őket. Az elmúlt húsz évben hol jobban, hol rosszabbul éltem. Visszatekintve semmi összefüggést nem találok az életszínvonalam és a politikai kurzus változása között.

A közérzetem akkor sem volt jobb mikor Medggyesi pénzt osztogatott, sem mikor Orbán igazságot osztogatott, sem mikor Antall demokráciát osztogatott, sem mikor Gyurcsány..., khmmm, ő nem osztogatott semmit. Tudod úgy tekintek a politikára, mint egy focimeccsre: nem igazán szurkolok egyik csapatnak sem, csak szép passzokat, sok gólhelyzetet és néhány gólt szeretnék látni, mindezt a fair-play jegyében. Sohasem ülnék be egyik béközépbe sem. Az életben annyi szép dolog van az anyázáson és verekedésen kívül...

Orbán majd jön, győz, dumál és... dumál. Nem tud ő olyat tenni, amit ékesszólásával meg ne tudna magyarázni, ergo nem tud rosszat tenni. Tény, hogy nem tud olyan sok jót sem tenni, amitől megkedvelném, de ezt tekintsük az én finnyásságomnak. Az újszülöttek ettől még kedvelhetik, ahogyan nekem szimpatikus volt Horn, miközben mások nem tudták feledni korai (pufajkás) éveit. Nem lehetünk egyformák :)
A szomszédos országok elitje nem fogja abbahagyni a magyar kisebbség vegzálását, csak egy erőt mutató, nemzetközileg beágyazott és jól működő biztonsági szervekkel ellátott Magyar Köztársaság nevű állam határozott fellépése esetén. Ilyen jellemzőkkel leírható ország…..
rst 2009.08.05 09:29:38
@alfredo:

Máthé Áron cikkében szerepel:
"Szlovákia esetében pedig – hát igen, ki kell mondani: akár a határkérdést is fel lehet vetni kedvező körülmények között. Soha egyetlen határ sem volt kőbe vésve, soha egyetlen határ sem tartott örökké."

A Magyar Köztársaság mostanában nem szólított fel senkit dezintegrációra, de a cikk felvetése alapján ez nem ördögtől való gondolat. Továbbvittem az elmélkedést és elrugaszkodtam a nemzeti megfontolásoktól (ámbár két hivatalosan magyar állam több mint egy, akár EU, akár NATO, akár ENSZ :)).

Ha magunkra is érvényesnek tartjuk az önrendelkezés jogát, legalább annyi bátorságunk lehetne, hogy egyenes kérdésekre egyenes válaszokat adjunk. Szerinted előre borítékolható a Bp és környező települések válasza az általam felvetett kérdésre? Blaszfémia? Tabu? Érzelmi (nemzeti) alapon igen, racionális gazdasági alapon talán nem. Tudjuk, az érzelmi (benne a nemzeti) gondolkodás nem feltétlenül racionális.

Végső soron a kérdés: érzelmi vagy racionális döntések mentén szervezzük az életünket? :D
rst 2009.08.05 10:54:08
@alfredo:
Most gondolkozz el azon, hogy a politikusok gondolkodása mikor, hol és mennyire esett egybe a nemzet tagjainak (az egyes embereknek) a gondolkodásával? A politika döntései kinek az érdekeit képviselték? Lózungok voltak, vannak, lesznek. Nyomokban felfedezhető a jó szándék is, de az eredmény siralmas. Globálisan siralmas.

Ügye önrendelkezésről a mi régiónkban az elmúlt évszázadokban nem beszélhetünk (beszélhetünk, de semmi értelme). Ha az elmúlt húsz évet vesszük, akkor sem. Sodrásban vagyunk. Befolyásolhatjuk az út vonalát, olykor a sebességet is, de az irányt nem. Még a belpolitikát is többszörös áttételen keresztül befolyásoljuk. Vannak szavazások de menyi köze van ezeknek az emberek valós törekvéseihez, szándékaihoz? Még a népszavazások eredménye is gellert kap a Parlament és Alkotmánybíróság közötti teniszmeccsben. Oszt' jónapot.

Ami a dezintegrációt illeti, már megbocsáss de egy terület feladása (átadása) ide tartozik. Ezt békés úton véghezvinni nehezen elképzelhető, ámbár nem tudjuk mit hoznak a következő évtizedek, évszázadok. Feltételezem, hogy határmódosítást nem a szomszédaink fognak kezdeményezni, tehát a Magyar Állam fogja megtenni, vagy marad minden ahogyan van. Remélem én már nem élek, mikor ezt megteszi (ha megteszi). Az eredménye?... :)

Jól érzékelted, a "nem feltétlenül" azt jelenti "olykor igen, olykor nem".

Megjegyzés: máig rejtély számomra hogyan vált ketté Csehszlovákia olyan gyorsan és békésen? Igaz magyar vonatkozásban semmi jelentősége nincs.
rst 2009.08.05 11:14:39
@alfredo:
Azt hiszem holtpontra jutottunk. Kiszállok.

Legyen szép a napod.