Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brion

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
via GIPHY Nagy nap ez a Homárnak: megérkezett az első állatvédelemmel kapcsolatos levél! Sőt, nem csak hogy állat, de vízi! Barnabás a VitalPet állatkereskedésben bukkant a 2, azaz kettő literes akváriumra, de az máshol is kapható, úgyhogy ez itt most egy kiáltás az összes kereskedőnek.  Olvasónk…..
Lazítsunk egy kicsit a kajakóma és az alkoholmérgezés közti rövid időszakban és nézzük meg, mi van akkor, ha ellopják a kukát a ház elől. Béla törvénytisztelő állampolgár: szelektíven gyűjti a szemetet és a tájékoztató szerinti időpontban helyezi ki az edényeket a közterületre. Jött is a tolvaj, az…..
Brion 2019.12.31 20:13:57
@Balfredo Alfredo:
Pedig gazdaságosabban működnek, mint a kukák. Nálunk például (Pest megye keleti része) ugyanez van. Sárga zsákosból tudtommal bármennyit elvisznek, és ugyanannyit ingyen hagynak helyette 2 heti rendszerességgel, a zöld zsákosból pedig 2x80 liter van ingyen (lehet extra zsákot pénzért venni), ami több, mint egy átlag kukanagyság. Így viszont a zöldet csak havi egyszer gyűjtik be - és ígyis alig van kitéve, pedig falu.
Mondjuk itt sima kukát se adtak, meg kellett vásároljak egyet tőlük, mikor ide költöztem, így aztán ha széttörik is ígyjártam van...
Csongrád megyében egy kisvárosban pedig egyetlen kvázi szelektív kukát adnak, abba kell bedobálni a zöldet meg mindenfajta csomagolásit is.
Ahány ház annyi szokás :)
Brion 2020.01.02 11:53:30
@Balfredo Alfredo:
lebomlóban viszik a zöldet itt nálunk szerencsére. Komposztálni nem tudok, túl sok lenne, és csak fű ilyesmi, nem lenne meg a komposztáláshoz szükséges mindenféle összetevő arány. Ami apró mulcs azt szétterítem mindig, és lebomlik, de 2 hatalmas fa (fűz+hárs) után az őszi levelekkel nem tudok személy szerint ekkora mennyiségben mit csinálni.
A kukaholding meg repedezik ahogy olvasom, remélem meg is szűnik hamarosan :)
Mondhatnánk, hogy nem nagy ügy, de közben mégis. Egy kis családi cégnél még talán elmegy, de egy akkora cégtől, mint a UPC mást vár az ember. Például, hogy ne legyen hónapokig bugos a honlapja, vagy ha már nem sikerül több hét alatt sem megszerelni, legalább ne hárítsa az emiatt fellépő költségeket…..
Brion 2019.10.30 16:11:31
@ahha:
nekem is díjnetem van, neke olyan jött róla, hogy 18-áig látni fogom, és emiatt 28-ra módosul a számla.

Ehhez képest 21-én este jött az email, hogy megvan a számla: Fizetési határidő : 2019.10.24

Kemény 3 nap... jól kitolták :)
Mondjuk nekem mind1, két kattintással befizettem, meg nincs is benne mozgó tétel, így láttam, hogy azonos az összeg, de azért a 3 nap az nem túl sok.
Vajon válogathat a buszvezető, hogy kit visz el és kit nem? És ha tudják, hogy tele lesz a busz, miért nincs erről információ? Mi is tele vagyunk kérdéssel, a válaszokat még várjuk a Volántól. Egy kis Volán buszos storyt hoztam. Előzetesben annyit rólam, hogy évek óta ingázok minden nap Kecskemét…..
A szolgáltató lehet bizalmatlan, kérhet előleget az új ügyféltől, de mi van az ügyfél bizalmával? Olvasónknál a Vodafon épp eljátszotta azt. Tőlük még várjuk a választ, hogy mi ilyenkor a helyzet és hol van a 60 000 Ft. Május elején szerettem volna egy telefont és egy 2 éves előfizetést vásárolni…..
Brion 2019.08.06 09:19:00
@Zsolteee: persze, media hasonlóknál lehet olcsóbb, meg hát szolgáltatótól is függ mennyiért adja. Én apple store-on szoktam venni, ott eddig mindig olcsóbb volt. De persze mindenki maga dönti el, hogy szimpi neki :)
Sajnos nekem a legtöbb ismerősömnek negatív tapasztalata volt az ilyen biztosításokkal, szinte sose fizettek, szerencséd volt - már amennyire ez a szitu lehet szerencsés.
via GIPHY Olvasónk sztorija után hálás szívvel emlékszem vissza arra a saját élményemre, amikor nagyon vártam valami apró csomagot, a postás pedig felcsengetett és azt mondta: "csókolom, megint jött valami szar". Na hát a következő sztoriba nem hangzik el sajnos hasonló sem, pedig olvasónk boldog…..
Brion 2019.08.05 20:02:49
Nálunk H-P 8-12, 12.30 - 15.00 a posta nyitvatartása :) Oldd meg :) Mondjuk szavam sincs, mindent kihoznak (a szomszéd városban pl a kínai kiscsomagocskákat eleve nem viszik ki, csak értesítőt, mondván annyi van, nem fér fel a biciklire). Nálunk mivel van külterület is, így kocsival jár a sima leveles postás, így mindent kihoz, és tényleg mindent elkövet, hogy valaki át tudja venni a környéken.
De nekem az valahol furcsa, hogy egész pici ebay-es csomagokat nem szállítanak valahol ki, mert hogy túl sok van, nem bírja el a kézbesítő (WTF).. pedig ezek általában akkorák, hogy simán beférnének a ládába.. de hát értesítőzni egyszerűbb.
Kisfalu egyik előnye, tudja a postás, hogy kinek adja, ha nem vagyok otthon, mert tudják, hogy jobb, mintha utána munkaidőben akarok rohangálni. Igaz nálunk ez GLS-el is működik, ha nem vagyok, rám csörög, mondja letette a szokásos szomszédnál. Mindenki happy :)
Nem értem, miért jó az a kézbesítőnek, hogy ugyanazzal a levéllel pár nap múlva ismét szív, ahelyett, hogy tényleg megpróbálna túladni rajta első alkalommal. De persze meg nem lepődök, kb 10 éve is ez volt BP-en amikor még ott laktam.
Mondjuk az nálunk is játszik, hogy X ember banki kivonatait bedobálják, aki igaz itt lakott, de a postás is jól tudja, hogy 10+ éve Norvégiában él a családjával. A bankkal is beszéltem, ők is tehetetlenek, hisz nem az enyém a számla vagy akármi, nem tudják megszüntetni a címet.. Így aztán ezeket reménytelenül kapni fogom az idők végezetéig :)
Olvasónk szerződésmódosítása nem sikerült valami jól, pedig úgy érzi, mindent időben megtett annak érdekében, hogy végül ne kelljen olyan szolgáltatásért fizetnie, amit nem is használt. De hiába a személyes befáradás egy nappal a szerződés lejárata előtt, ez édeskevés volt ehhez.  Kétéves…..
Brion 2019.07.17 19:40:07
@Xezs7: jah, énis így vagyok velük.. hosszasan hümmögtem, hogy mit mondok le (végül csak az HBO-t mondtam totális kihasználatlanság miatt), és az eredmény az lett, hogy kb felét fizetem, mint az azonos szolgáltatást kapó szomszédság.
Most lett nálunk optika (ex-monornet), így legtöbben átkötöttük, 10 ezer alatti árakat nem is nagyon hallottam, az enyém pedig 5900 - legnagyobb TV, 150M net, telefon.
Tudom, pesti árhoz képest ez is rengeteg, de ahhoz képest, hogy 2 éve még 12 ezret fizettem ADSL-TV-telefon kombóért, egészen alakul már. És itt nincs más szolgáltató, szóval vagy ez vagy a semmi. Így néha bemegyek hogy lemondjam, mire csökkentenek :D
Brion 2019.07.18 16:52:11
@ekat: és te is 29-es körzetben kisfaluban? mert hogy itt a papíros hirdetett árak bőven 10 fölött voltak. Budapest és egyéb városok árfekvése teljesen más persze. De itt tavasszal 6 alatti ára senkinek nem volt, 10 alatti se igazán vagy az nem kért mindent, és 8-9.
Azért kaptam énis ennyit mert fél éve játszottam el a megszüntetést, és akkor lecsökkentették a 11 ezrem 5ezer körülre, így most ez volt az induló árfekvés.
Aki fizette eddig az ADSL-ért is a 10+-t annak nem is adták ezt se kevesebbért. Elég mocsokság mondjuk szerintem.
Magyarország az okosba dolgozó szakik Mekkája. Legyen szó gázosról, villanyosról, légkondisról, festőről, burkolóról, nagygépszerelőről, a négy fal közt munkálkodás sokukból egyszerűen azonnal kiöli a számlaadási kötelezettség tudását, mindezt persze a megrendelők…..
Brion 2017.11.03 09:45:10
@Tron65: Ha a 1424-es telefonszámra rákeresel, rögtön kidobja az infókat a google.
Attila 3 in 1 levele a panaszon túl egy nyálcsorgatós történetet és egy nyílt levelet is tartalmaz a bedöglött iPhone 6 kapcsán. (Igen, ez az a készülék, amit novemberben kezdtek árulni itthon, ami gyakrolatilag egy várólistára való felkerülést, nem új telót jelentett még…..
A Homárra kerülésre váró panaszleveleket nézve hosszú lesz a karácsonyi szériában rosszul teljesítő webshopok listája, de hasznos. A tanulságokat mindenki vonja le maga. Rögtön itt a konkrétan 11 féle terméket árusító Szuperstore.com, ami már azt sem tudja eldönteni, hogy…..
Naiv ügyfélnek valamiért dollárban számlázták ki az Apple Online Store-jában vásárolt kütyüjét, ami miatt 5%-kal többet fizethetett: A magyar Apple Online Store és a Unicredit Bank egymásra mutogat. A végeredmény az, hogy az ügyfél 5%-al többet fizet, mint ami a hivatalos…..
Édesanyám könyörgött, hogy beszéljek az orvossal, vegyék le a gépet, de az orvos fel se vette a telefont, majd félre tette. Délben meghalt megfulladt... Tisztelt Praxis!Jó napot!Én panasszal élnék a deszki szanatóriummal szemben. Édesanyámat kezelték ott és a nagyon nem voltam…..
Brion 2013.09.28 19:40:30
Deszkről énis csak rosszat tudok mondani, több családtaggal is. Legutóbb pár éve hasonló betegséggel 3 nap alatt amit műveltek...
A történet kezdetén mi nem is tudtuk, hogy ez halálos betegség, évek óta gyógyszer szedett, egyszercsak ilyen fellángolás+embólia. Kórház belgyógyászat, majd intenzív. Pár hét után - többszöri ilyen túlnyomásos légzőkészülék használat után - felgyógyult annyira, hogy sétáltatták maszkkal a folyosón 98-99% Sat-ja volt, így mennie kellett. Irány Deszk jó lesz ott neki, eddig is velük konzultáltak gyógyszerezésileg. Kedden átszállították, szerdán látogattam (más családtag minden kap legalább 3-4órát de volt hogy többet is ott volt) kék volt. Az orvos szerint ez normális. Az asztmapipa szerű adagolóból állítólag nem jött vagy nem hatott a gyógyszer úgy, ahogy az intenzíven, de ezt se hitték el. Pénteken mikor bementem már pelenkában volt (ilyen az intenzíven se fordult elő egy pillanatra se), és határozottan kék volt. Az orvos szerint ekkor is minden oké. Kora délután egy telefon, az utolsó pár szó élve, hogy rossz lett a vérkép, viszik vissza az intenzívre. Fél óra múlva újraélesztés, és este már az intenzíven meghalt.
Azóta utánaolvastam én is, hogy mivel jár ez a betegség. De olyan jó lett volna tudni, hogy elrendezhesse a dolgait (a kórházban is egyre azt mondta nem írt végrendeletet), meg tudtuk volna mi vár ránk.
A végletekig türelmes, mindent tűrő ember volt, maximálisan alkalmazkodott minden kéréshez, az életben is ilyen volt. Az intenzíveseknek örök hála, iszonyú nehéz szakma, és egy-egy doboz csokit is alig fogadtak el, pedig nekik tényleg szívből adtuk volna... De Deszk... egy szörnyű lelketlen futószalag.
Nem csodát vártunk volna, csak egy kis megértést, vagy legalább hogy ne azt mondja hogy oké, hanem hogy köszönjünk el, stb...
Sorry, hogy kicsit hosszú lett, de a deszki szanatórium hallatára évek óta ideges leszek...
Most nagyon jó fogorvosunk van – igaz városban – SZTK alapon.Tanulság: minden szakmának meg vannak a selejtes elemei.  Megosztanék én is egy „élményt”. Második gyermekemet vártam, már a kilencedik hónapban voltam. Csütörtökön éreztem, hogy érzékeny az egyik fogam,…..
Brion 2012.08.28 13:28:40
@tecsóba sose többé:
Legalább felvettek :) Hozzám mikor betörtek, 1 óra volt, mire felvett a 105-ös szám. Egyrészt éjjel volt, és rém rossz volt a feltört lakásban, ki tudja hol a betörővel, másrészt elgondolkodtató, hogy mi lett volna, ha épp egy folyamatban levő ügyet jelentettem volna be, akár rablást, akár bármi személy elleni erőszakosabb cselekedetet. 1 óra múltán már oly mindegy lett volna minden...
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre.   Iszonyatosan fájt a fogam. Nem aludtam egész éjszaka, a fogorvosom szabadságon…..
Tisztelt Praxis blog!   A minap, ebben az iszonyú kánikulában kénytelen voltam mentőt hívni egy ismeretlen férfihoz, ennek kapcsán szeretnék néhány sort küldeni önöknek. Éppen kutyát sétáltattam a közelben található parkban, amikor arra lettem figyelmes, hogy a földön egy…..
Kedves Munkahelyi Terror Blog! A "Tanárként már nem is próbálkozom" bejegyzéshez küldenék egy "gyöngyszemet", melybe munkakeresésem során sikerült belefutnom. Pár száz forintos regisztrációs díjról már hallottam, de 5.000 Ft-osról még…..