Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ellesell

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy szál bőrönddel indultam útnak, semmim sem volt, most pedig jó állásom van, megteremtettem magamnak az egzisztenciát és boldogan élek. Itt, a Határátkelőn is jelent már meg pár ilyen írás, ugyanakkor spanyol országfelelősünk, Roxi mai posztjában arra figyelmeztet, hogy ezek…..
ellesell 2012.11.05 22:22:31
Nekem is mindenki azt mondta, hogy kulfoldon ne a magyarkokkal ismerkedj, ettol fuggetlenul van itt nagyon jo baratunk, aki magyar. Bar nem ugy ismerkedtunk meg, hogy barmelyikunk szivesseget kert volna amasiktol. Persze van olyan itteni magyar, akit megismertunk, es nem kedvelunk, de szerencsere nem azert, mert szivesseget ker allandoan, egyszeruen nem vagyunk egy hullamhosszon.
Viszont az otthoni lakasnal mi is megtapasztaltuk, hogy nem egyszeru az emberekkel. Unokatestveremnek "adtuk ki" a lakast csak rezsiert es azzal a feltetellel, hogy ha otthon vagyunk mi is ott lakunk es kulon kikotottuk, hogy mivel nincs alberleti dij, ezert akkor is ok fizetik a teljes rezsit, ha esetleg 2 hetig mi is ott vagyunk. Belementek, ezzel nem is volt gond, orultek, mert nem tudtak volna maskeppen elkoltozni a szuloktol. Mi is orultunk, hiszen rokon, nem lesz ures a lakas, stb. Persze attol meg, hogy rokon kotottunk rendes szerzodest, mert alapelv, hogy uzlet es baratsag nem keverendo, de meg igy sem volt felhotlen a viszony. Ugyanis kiderult, hiaba csaladtag nem ismerjuk egymast elegge: a lakast nem takaritottak rendesen, ha kiegtek villanykortek nem csereltek, elromlott zuhanyrozsat sem csereltek ki, raadasul egy szamlat sem tudtak idoben kifizetni, tobb honapos csuszasok voltak. Mikor megelegeltuk ezt, szoltunk nekik, hogy 3 honap mulva mar szeretnenk minimalis alberleti dijat kerni (30e Ft), mert kell valami biztositek nekunk is, illetve akkor ezt az osszeget a lakasra forditanank, cserelnenk az elhasznalodott dolgokat, stb, de termeszetesen van 3 honapjuk eldonteni, hogy belefer-e nekik, vagy sem. (A szulokhoz barmikor vissza tudtak menni, igy szerencsere nem az utcara kellett menniuk.) Harom honap mulva mondtak, hogy nekik nem fer bele az alberleti dij. Azota, majdnem egy eve egy baratnom lakik ott, akivel egyetem alatt tobb evig laktam egyutt, vele nincs semmi gond, a lakas tiszta, a csekkek idoben befizetve, ha valami elromlik szol es megbeszeljuk, hogy kire tartozik az adott javitasi/csere koltseg. Ismet bebizonyosodott, hogy a regi mondasok helytalloak a mai napig :)
Mi vegul szerencsesen "megusztuk" a dolgot, de sajnos mindig figyelni kell, aminek nem orulok, mert mar annyira bizalmatlanok egymassal az emberek igy is.