Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tomi9999

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mondják, hogy ez Mária országa, de lassan nem tudom, hogy a Szűzé-e, avagy Wittneré. Utóbbi pl. azzal indokolt egy parlamenti döntést, hogy hány Isten van szerinte. Néhány napja került napvilágra a jegyzőkönyv arról, miként utasította el a Lectorium…..
tomi9999 2013.01.06 13:13:45
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Az EGYHÁZ, mint adminisztratív intézmény leghamarabb 4. és 5. század közepétől létezik. A Biblia ószövetségi része már jóval Jézus születése előtt létezett, pl. Mózes vagy Ézsaiás könyvei. Ezeket a mai zsidóság is olvassa és a Talmud része.

Az újszövetség pedig már az 1. és 2. században papírra lett vetve azok által a keresztények által, akiket a római birodalom kivégeztetett.

Az igazi kereszténység ezekhez a tanításokhoz próbál visszatérni. Azon lehet vitázni, hogy szerinted ez igaz-e vagy sem, és szíved joga eldönteni, hogy hiszel benne vagy nem.

De a mai katolikus egyház olyan teológia tévedésekben van:
- bálványimádás (egy pápa azt mondta nem baj, ha képekhez imádkozol, a Biblia határozottan tilt mindenfajta bálványimádást, képek, szobrok tiszteletét)
- Mária kultusz (a Bibliában az van, hogy Istent tiszteld, ne embereket, de egy pápa azt mondta, hogy tisztelni kell Máriát)
- kötelező cölibátus
- misézés (nem összekeverendő az Istentisztelettel)
- stb.

Ezeknek persze megvan a magyarázata, mert ahogy a római birodalom kivégezte a keresztényeket, a pogányokat valahogy mégis be kellett vonni az Ön által EGYHÁZ-nak nevezett dologba, hogy iránythassák őket, így engedményeket tettek, olyan pogány kultuszokat tettek a "kereszténység" részévé, amelyek homlokegyenest ellentétesek a kereszténység alapjával, ami a Biblia.

Így fordulhat elő, hogy egy katolikus elé hiába teszik le a Bibliát, nem fogadja el annak iránymutatásait, ha egy Pápa valamikor azt mondta, hogy az hülyeség.
GYORSHÍR Magyarországon, a jelenlegi adatok szerint a világ egyedüli államaként, még nem kellett járványhelyzetet kihirdetni a több mint nyolc éve világszerte dúló kolerajárvány miatt. El kell ugyanakkor ismerni, hogy a kolerás és koleragyanús megbetegedések száma észrevehető…..
tomi9999 2010.12.10 12:47:39
Tegnapi hírek:1. Egy pécsi munkanélküli szándékosan ellátatlanul hagyta beteg nagymamáját, csak hogy az asszony halála után néhány hónapig felvehesse annak nyugdíját.2. A budapesti kormány szándékosan ellátatlanul hagyja a következő generációkat, csak hogy néhány hónap…..
tomi9999 2010.11.27 21:40:47
@Húsleves: Tételezzük fel, hogy ROSSZ a manyup rendszer. Neked mi a .... közöd van hozzá, hogy én tag akarok maradni, mert szerintem NEM AZ? Erről szól a dolog. Téged elhitettek azzal, hogy jaj de rossz a mocskos karvajtőket és az állam az ad megoldást, engem meg nem. Tudunk egymás mellett élni, de még egyszer NEKED MI KÖZÖD AHHOZ, HOGY ÉN TAG AKAROK MARADNI? Erről szól a dolog. Arról, hogy lényegében kényszerítenek, hogy lépj át, mert ha nem, akkor lesz majd dá-dá, meg te nem vagy a társadalom tagja (úgy, hogy járulékot fizetsz). Szóval ne dumálj mellé, és szállj ki a zsebemből!!!!!!!!!
tomi9999 2010.11.27 22:11:23
@Húsleves:

1. Nem lenne szükség a kötelezővé tételre, ha nem ütött volna OV kormánya egy bazi nagy lyukat azzal a költségvetésen, hogy 16%-os egykulcsos adót vezetett be (amit egyébként amikor az SZDSZ javasolta, akkor nem támogatta, mert hogy a gazdagoknak kedvez), aminek egyébként semmilyen gazdaság élénkítő hatása nincs, mint ahogy azt egy korábbi kommentemben leírtam. Ha valódi önkéntesség lenne, engem sem érdekelne, aki át akar lépni lépjen át. Az állam meg szerezzen pénzt, MEGSZORÍTÁSBÓL, ami mind a 10 millió magyar embert érinti (hiszen közösség vagyunk, társadalom, meg nemzeti együttműködés), ne olyan helyről, ami jogilag egyszerű lopás és csak 3 millió embert érint, megint azokat, akik a hátukon hordják a többit. Na de nem lesz örökké a kormányom a fidesz. És utána lehet, hogy MI is akik kimaradunk a nemzeti együttműködésből számon fogunk kérni ezt azt.
2. Azt írod összeáll a kép, ezek szerint mégis elhitted, hogy rossz és magadtól átmennél. Tedd, engem nem érdekel, én nem megyek. Ezt a részt nem kell tovább beszélni, más a meggyőződésünk és kész.
3. Én önként is beléptem volna, és kb. 1 millió ember önként lépett be, köztük Matolcsy úr is, aki ezek szerint olyan hülye hogy belépett, aztán mégis ő a nemzetgazdasági miniszter. És Matolcsy úrnak volt lehetősége kilépni mégse tette. A hülye :). Ilyen nemzetgazdasági minisztered van, ez nem zavar? Mellesleg akik önként léptek be, azoknak is kötelező most visszalépni.
tomi9999 2010.11.27 22:11:56
@greycup: TELJESEN EGYETÉRTEK!!!!!
Drága olvasók!Véreim! Magyarok!Megkérdezném tőletek, hogy ez a mondat:vége lehet a nyugdíjpénztáraknak kinek hogyan smakkol.1. Teljesen természetes.2. Jó az úgy is.3. Van benne valami furcsa.4. Hát, nem az igazi.5. Tök szar.6. Egyértelműen hibás, csak elírás lehet.És…..
tomi9999 2010.10.14 17:29:34
4
4
A jogos felháborodást okozó vörös iszap katasztrófa számtalan jogi kérdést vet fel, amit a szakemberek is jó részt megválaszolatlanul hagytak. A vezérigazgató rapid letartóztatásának kommunikációja is inkább hirtelen bűnbakkeresési kényszerre utal, mint az ügy valós…..
Vér ugyan nincs a pucádban, de monitor mögött hamisan érvelni azt tudsz. Az, hogy a te ténykedésednek, illetve az érintett rendőri vezetők, miniszter(ek) tetteinek lesz-e jogi értelemben következménye, még a jövő zenéje, de hogy morális értelmben egy zsák szar vagy, az már…..
tomi9999 2010.09.25 15:52:16
@Balt: Egyetértek, hogy aki nem egy el szavazni, az a szavazók kezébe helyezi a döntést. És ezután, hogy OV azt mondja neki 2/3-a van, még ez is jogos. De te azt mondtad, hogy akkor az MSZP-nek 1/3-a van a jobbikkal együtt. Whitedog meg azt mondta, hogy szerinte országosan van 1/3 támogatottsága az MSZP-nek, ez nem ugyanaz.

A parlamenti arány, csak technikai szám, ami még csak nem is a szavazatok arányából jön, mivel nálunk van egyéni és listás szavazat. A fidesz úgy nyert 2/3-ot, hogy a SZAVAZÓK kb. 50%-a támogatta őket, csak éppen úgy jött ki a lépés, hogy mindenhol nyert az egyéni jelölt. Mivel az ország EGÉSZ területén megvolt az 50%-os támogatottsága, így minden egyénit elvitt, így jött ki a 2/3-os parlamenti támogatottság, de ez akkor is csak 50% ha a szavazatokat nézzük. Erre akartam kilyukadni.

Tehát Whitedog-nak igaza van, hogy kb. ORSZÁGOSAN 1/3-a tuti van az MSZP-nek (30%), kb. 50% van továbbra is a Fidesznek (Csak sajnos mindenen régióban ő vezet, és az nyer, aki több szavazatot kap).

Például ha a Fidesz jelölt csak 1 szavazattal kapott volna többet minden egyéni választókerületben, akkor most ugyan az arányosság elve miatt nem lenne 2/3-a, de akkor is sokkal több képviselője lenne, mint az MSZP-nek, pedig csak 1-1 szavazattal lenne több. Tehát óvatosan az arányokkal.
tomi9999 2010.09.25 15:59:22
@Balt: Na még erre válaszolok. Most azzal a logikával érvelsz a 20% ellen, amivel én a Fidesz 50%-a ellen (amit leráztál mondván aki nem szavazott az a szavazók kezébe helyezte a döntést).

Nézzük meg a te logikáddal (ami korábban az enyém is volt) azt az 50%-ot. Tehát akik elmentek szavazni azok 50%-a a Fideszre szavazott (így jött ki a 2/3). A választási részvétel arány 46,66% volt belföldön (forrás www.valasztas.hu - most néztem meg). Tehát a szavazóképesek pusztán 23-24%-a támogatta X-el a Fideszt, ez a lakosság kb. 18%-a :), hát erre nem verném a nyálam :)
 Amíg az MSZP-vel nem áll szóba, addig az ő szekerüket tolja. Orbán Viktor a Jobbik frakciónál tett látogatás után azt mondta, mélyen elgondolkodna, ha az MSZP meghívná. Miután a Jobbikhoz már elment, az üzenet világos: még a Jobbikkal is inkább, mint az MSZP-vel. A…..