Regisztráció Blogot indítok
Adatok
comes

0 bejegyzést írt és 149 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Levélcunamival próbálják befolyásolni az EU kerékpáros fejlesztésekkel kapcsolatos álláspontját. A Kerékpárosklub az egyik magyar képviselő, Bánki Erik bombázására bíztatja az elkötelezett bringásokat. Hétfőn szavaz az unió illetékes bizottsága a közlekedési…..
Könyvtárunk hosszú utat járt be, míg jelenlegi otthonába, a Budavári Palota "F" épületébe megérkezett. Az alapítás óta eltelt kétszáztíz év költözései számos tapasztalattal szolgálnak, ezért mai és holnapi posztunkban bemutatjuk a könyvtár elhelyezési történetét.1.…..
 Napjaink multikulturalizmusa, liberális társadalom felfogása új kérdések elé állítja az európai társadalmakat. A kérdések önmagukban nem problémák, azonban kezelésük (avagy figyelmen kívül hagyásuk) lehet problematikus. Az oly sokat górcső alá vett bevándorlás…..
1934. szeptember 20-án született Rómában. Filmes pályafutását mindenki ismeri, Oscar- és Golden Globe-díjat is kapott érte, ezért ezt most nem részleteznénk. Sofia Villani Scicolone néven jött világra, édesanyja Romilda Villani volt, apja Riccardo Scicolone. Még a pocakban volt…..
Több hónapos nyomozati munka, 60 ezer oldalnyi vizsgálati anyag, 50 tanú kihallgatása és egyelőre 0 gyanúsított – ez a Gorilla-ügy mérlege, melyről tegnap számolt be a belügyminiszter a parlamentben. (Ezzel a parlamenti beszámolósdival kapcsolatban azért merülhetnek fel kétségek, hova jutna a…..
comes 2012.09.14 09:05:06
@BigPi: Egyetértek veled,- ne haragudj viszont !- de a "kis hazánkról" kifejezést elvetem. Hazánk Magyarország, (Köztársaság, ha úgy kívánod!) ami nem kicsi, hanem olyan (nagy), amilyen most van, a most hatályos nemzetközi jogi normáknak megfelelő. A "kis" jelző inkább negligáló mint sem dicsérő. Hasonló volt a szocialista időben, amikor a sorkatotát "kis katonának" is hívták a köznapi életben, pedig termetére akár nagyobb is lehetett mint a felettese, aki viszont már hivatásos katona volt.
A KRESZ korábban sem engedte meg, hogy kétirányú utcában az ellentétes irányú oldalon parkoljunk. Mégis hosszú ideig nem volt jellemző, hogy büntessenek ezért. Egészen addig, míg néhány hónappal ezelőtt sokak meglepetésére megjelentek a kerékbilincsek az így parkoló autókon…..
Információink szerint 2012-ben megtörik az immár évtizedes hagyomány, és nem lesz biciklis felvonulás a fővárosban az autómentes napon. A Critical Mass honlapja szerint a szervezők megkezdték ugyan a felkészülést a rendszerint több tízezres rendezvény összehozására, de az…..
comes 2012.09.05 12:03:32
@Joe the Wizz: TELJESEN IGAZAD VAN!
comes 2012.09.05 12:05:11
@Nagykevély: TELJESEN IGAZAD VAN!
comes 2012.09.05 12:05:55
@L.K.R.: TELJESEN IGAZAD VAN!
Hárman bennégtek egy autóban ma hajnalban az M3 autópályán. Önhibájukon kívül. (Linket direkt nem csatolok). Napok óta foglalkoztat pár gondolat a közlekedésről és annak moráljáról. Mennyire felhasználó-, vagyis utasbarát az autóipar, az egyes kormányok közlekedési…..
Vajk álnéven, hordavezérként kezdte pályáját I. István, későbbi judeokeresztény magyar király. Uralkodása első szakaszában nem volt neki sem állama, sem királysága. Az egyházállami történészek szerint 997-től úgy 1000 decemberéig. Aztán pápa elvtárs, ZombiJézuska földi helytartója varázsolt neki…..
A Jaguár XK120-ból átalakított Flajole Forerunner első pillantásra levett minket a lábunkról és már számolgatjuk, van-e 200 ezer fontunk (70 millió forintunk) rá. Nincs, de ettől még megmutatjuk. 1953-ben még Jaguar XK120-ként gördült le az angliai Coventryben a…..
500.000 Forint. Azaz félmillió.Nekem sok.A bíróságnak, a közjegyzőnek, a végrehajtónak nem az. Félmilliónyi kintlevőségem van.Tartozik egy magánszemély, egy kisvállalkozás és egy biztosító.A három tartozás olyan egyértelmű, minthogy a Dunában víz folyik és…..
Vasárnaptól keddig Budapesten forog a Kettős ügynök (Covert Affairs) című amerikai sorozat egy magyarországi produkciós cég segítségével. Vasárnap délutántól estig a pesti alsó rakpart XIII. kerületi szakaszát le is zárják. A főszereplő Piper Perabo már pénteken…..
 A szürke ötven árnyalata a Wikipédia szerint harmincegymillió példányban kelt el harminchét országban a tavaly júniusi megjelenés óta. E. L. James bestsellerének magyar kiadását az Ulpius-ház jegyezte, fordítónak Tótisz Andrást kérték fel. Tótisz Andrást, vagy talán egy…..
A nemzetközi helyzet egyre fokozódik, így a magyar szcientológusok valamelyik PR-géniusza elérkezett látta az időt arra, hogy ezzel az újsággal próbálja meg felvenni a harcot a rossz hírek áradata ellen. Ezzel a kísérőlevéllel ment ki ez a rendkívül színvonalas magazin az…..
A forgalomlassító taxistüntetésekre válaszként az utasok tegnap délután lassították a taxisokat. Taxislassító tüntetést tartottak az utasok tegnap a fővárosban. A tüntetés során nemlétező címekre hívtak taxikat, illetve a Nemzeti Taxi járműveit több ízben hívták a Dob…..
comes 2012.06.08 21:54:39
@salamander: véleményedet osztom!
A hírek szerint Gyurcsány Ferenc a kilencvenkét éves Lawrence Klein Nobel-díjas közgazdász társszerzője egy nemrég megjelent könyvben. Nyáron egy Sao Paolo-i konferencián elfogadtak egy cikket, ami a könyv hetedik fejezetének látszik.  A cikk hardcore tőzsdei közgazdasági…..
Múlt heti bejegyzésünk szerzője, Gábor eléggé kifakadt, mivel egy taxi vezetője feldühítette, ahogy előzött. Hogy tényleg jogosan-e, azt kettejükön kívül gyakorlatilag senki nem tudhatja, mivel az esetről sem fotó, sem pedig videó nem készült. A taxitársaság mindenesetre…..
comes 2012.05.05 19:50:29
@vmaast: Ebben igazad van! Azonban a taxikosok - a gyakorlatuknál fogva - mégis überolják (nem tartják be) a KRESZ szabályait. Itt arra gondolok, hogy sebességtúllépés, sávváltások, index nem használása, erőszakos vezetés (ez lehet, hogy nem KRESZ ellenes tevékenység!)mégis irretálja az úrvezetőket.
  A Totalcar Égéstér legutóbbi adásában a segédmotoros rendszámozásról volt szó. Hallgasd meg, érdemes, el lehet ütni mp3 lejátszóval egy unalmas órát, amit a dugóban töltenél. A hasonló audiotermékek roppant haszna az is, hogy türelmet, de koncentrációt nem igénylő…..
  A fővárosi közterületek használatáról és rendjéről szóló rendelet módosítását kezdeményezte öt fővárosi kormánypárti képviselő, Bagdy Gábor, Németh Zoltán, Németh Szilárd, Pokorni Zoltán és Tarlós István. A helyszínen kiosztott előterjesztés…..
comes 2012.04.29 15:12:44
@Miazmás: Tulajdonfőnév esetében a faszt nagy F betűvel kell írni! Egybként a trágárkodásod értelmetlan!
A Honvédelmi Minisztérium és az Indafotó közös tavaszi fotópályázatot hirdet, két kategóriában. A hagyományokat tiszteletben tartó megújulás fontos szerepet tölt be a Magyar Honvédségben, ezért a programsorozathoz kapcsolódó fotópályázat is a Katonát és a Hőst keresi.…..
comes 2012.03.27 12:27:27
@Szentpeter: Igen, "HŐS", például az a tűzszerész katona, aki a fel nem robbant akna hatástalanítása során életét veszti!Mások élatét menti meg!
comes 2012.04.10 14:48:14
@Mityu: Úgy vélem (manapság szólva, gondolom)a tűzszerész katonát, aki az életével fizet a robbaneszközök hatástalanításakor talán mégsem kellene "baromnak" nevezni! Kedves Mityu! Bizonnyára nem vállalnád ezt a veszélyes szakmát, bár életünkben minden foglalkozás (szakma) egyformán hasznos, hiszen ezáltal működnek mindenütt a társadalmak. A vízből fuldoklót kimenteni akaró személy is talán "barom", ha nem sikerül a mentés, és ő is az életét veszti? S végül ha a lakásod alatti telken aknát találnak,és jön a szakszolgálat, szíveskedj hallgatni és még gondolatban sem gondolj a "barom"-ra, mert Téged ment, Téged mentesít a veszély alól.
hogyvolt Éden hotel - 2x21 2012.04.10 06:00:00
Na, egy hét böjt után ismét lehet élőben kibeszélni, és menten mennyi mindent. A múlt hétről még tartozunk egy csupasz Naiva pinával, tessék. Jó kis epizód lesz a mai, a szerkesztők tényleg úgy szopatják a lakosokat, mintha kötelező lenne. Végre mán, hogy megint van…..
  A tegnapi Békemenet, ahogy a Belügyminisztérium mondaná, békés, derűs, jó hangulatú esemény volt. Annak ellenére, hogy senki nem tudta: a Dísz térről, a Clark Ádám térről vagy a Széchenyi térről indul-e, és hogy mit keresnek rajta az államilag finanszírozott huszárok.…..
comes 2012.03.17 11:21:49
@puffatag: Kedves Puffatag! Amiről beszélsz, honnan tudod, talán láttad. Talán a gráci kórházban is ott voltál. Hozzászólásaid inkább a trágár gondolatok közé esnek, mint sem igaz, valós, hihető kijelentések, állítások.

Egyik hozzászólásodban azt mondtad, hogy a amerikai elnök választásnál .....-ra szavazol, ezért remélem, hogy ott is maradsz, és nem rontod a továbbiakban Magyarország közvéleményét.