Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arcady

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvéd az alábbi ügyet nem minősíti, mindenkinek jogában áll a jogait érvényesíteni, ezen nem szabad kiakadni. Viszont ennél érdekesebb, hogy miből áll valójában a nagyszülői láthatási jog, és milyen úton lehet érvényesíteni?Tisztelt Ügyvéd Úr!A párom apja…..
Arcady 2011.06.10 13:35:29
Jó akkor közelítsük meg a poszt témája felől:
Sajnos tényleg vannak olyan nagyszülők akikre életveszély rábízni a gyereket. Lehet az csokituszkolás vagy nem megfelelő viselkedés, szülő ellen hangolás. Nagyon örülök hogy te ezt nem tapasztaltad meg, nekem van személyes élményem is. Sajnos azt is látom hogy sok "nagyszülő" magasról tesz a gyerek anyja apja nevelési módszerére olykor még veszélyezteti is a gyereket mert mi baja lehet ha pl az utcán rohangál? Hát sajnálod tőle azt a kis szaladgálást? Mondjuk kiszalad egy autó elé ha nem fogod a kezét. Vagy miért nem engeded fára mászni a 6-8-10 éves kicsit hát nem látod hogy élvezi? aztán ha baj van és leesik kezét lábát töri akkor ki a hibás?
Egyébkét pont az etetés az egyik ilyen sarkalatos pont a szülő már másképp etetné a gyerekét a nagyszülő meg megadna mindent a kiskölyöknek mert az kéri és kényezteteésnek éli meg.
Az nem érv hogy mi is felnőttünk valahogy (néha kész mázli hogy itt dumálhatunk)
Sajnos a posztból nem derül ki hogy mi a konkrét szitu de sok furcsa ember van aki azt hiszi jót tesz közben jobb lenne ha nem is lenne inkább. Van fegyelem mániás nagyszülő is aki egy hangosabb játékért már szájon vágja a kicsit mert ő most nevel.

Szerintem a posztbéli szülő tanácsot kért az itt lévőktől, na azt nem kapott ellenben jól összeugrottak az emberek. Az egyik felének csak pozitív elképzelése van a nagyszülőről mert ezt élte meg, és szemét a szülő. A másik fele akinek csak negatív tapasztalata van az meg "mentené" a gyereket.
Egyébként a posztoló helyzetére a megoldás a gyámhatóság felkeresése és ott ki lehet fejteni hogy mi is a probléma a nagypapával.
Mindettől függetlenül mégis csak az anyja és apja dolga eldönteni hogy akarja ezt a rokont a gyerek közelében vagy sem.

Egyébként te sem a posztra reagáltál hanem azon ironizáltál hogy valaki rendszeresen méri a gyerek vércukorszintjét. Nem tudom ha neked szabad offolni akkor másnak miért nem?
Arcady 2011.06.10 13:39:01
Arcady 2011.06.10 14:05:41
@kakaosbogre: A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve :D
Szenzációs ez a Fidesz, csak így tovább :) Ősszel bezár a Zöld Pardon és a Rió a Petőfi-híd budai hídfőjénél, a helyén egy nagy Országzászlót állítanak, a terület pedig az alkotmány hatályba lépésének emlékhelye lesz. Beszarás-behugyozás.Koronaúsztatás? Ugyan…..
Arcady 2011.05.15 13:10:14
@Geza: Én pont itt lakom bő 300 méterre, tudnék mesélni hogy zárt ablaknál is megmondom mi szól (már ha ismerném ezeket populáris előadókat de én mást hallgatok).

Egyébként nem kéne az itt lakókra fogni,főleg nem a nyugdíjasokra akik már panaszkodni sem mernek ha valaki új kezdeményezést indít. sok betört ablak és telehányt ajtó valamint mostanában éjjelenet az Ébresztő Ébresztő jó hagos ordítása, ha azt mondom félelem keltő úgysem hiszitek el. Pedig amikor egy 20-30 fős csürhe ordítja hogy "úgysem alszotok nyugdíjasok", amikor kimegyek az erkélyre és észre vesznek és felordítanak hogy "pinád van kurva?"....Érdekes ősszel tavasszal és télen ilyen egyáltalán nincs, mily meglep. Ezer és egy bejelentés panasz után sem érdekelt senkit, se a rendőrséget, se az önkorit. soha nem törődtek a panaszainkkal. Az hogy az itt élőket (is) szidja a poszt egészen undorító. Ha egy picit is tájékozottabb lenne a poszt író a helyi viszonyokkal tudná hogy amióta zp áll mi csak szívunk. Most sem az itt élők miatt történik ez hanem mert valaki az önkori feje felett is emlékhelyet akar. Most. Itt. ennyi.
Arcady 2011.05.15 20:18:24
@szorokin: Van egy aprócska különbség az autók (ami éjjel alig van) és a folyamatos tutctuctuctuctuc között. Egyébként nincs az 12 sáv legközelebb amikor bulizni mész számold újra.

Mindenki ezzel a hülyeséggel jön csakhogy az autók zaját az ablak kizárja a tuctucot nem. ez csak egy ócska kifogás amit az itt élőknek mondtok, miközben ti nem itt éltek tehát felmérni sem igazán tudjátok hogy milyen itt éjszaka.

Kár belétek a szó, számotokra az itt élő 6000ember nem számít, csak a buli a pia.........
Arcady 2011.05.15 20:21:56
@szorokin: Különben megpróbálhatnál érdemben is reagálni arra amit írtam kár ezt a butaságot hangoztatni. ate otthonod mellett nincs út? vagy olyan szerencsés vagy hogy sétáló utcában laksz?
Tudod a mai ablakok elég jól elbánnak az utca normális (!) zajával, de a mélynyomók (így hívják ami tuctucot hangosítja?) hangjával max valami csoda bírna el.
 A kerületi Fidesz érdemi hasznosítási elképzelések helyett arra jutott, hogy a fiatalok körében kedvelt szórakozóhely, a Zöld Pardon helyére egy saját magát dicsőítő emlékművet állit. Ezzel bebizonyította, hogy nem tekinti partnernek a fiatalokat.Az LMP helyi frakciója…..
Arcady 2011.05.15 13:45:33
A XI. Kerületi önkormányzat egy faszt országzászlót akar emelni az év végén bezáró szórakozóhely helyére. Bár szerintem a ZP nem a minőségi szórakozás színtere volt, főleg a vége felé, az öndicsőítésnek és a koncepciótlanságnak is van határa. Az önkormányzat,…..
Arcady 2011.05.15 14:40:37
@y0: Még az is jobb lenne, a Vidámpark éjjelre bezár ugyanis :D nekem pl tetszene...de nem fér el, valószínűleg más helyre gondolt Tarlós úr amikor ezen elmélkedett.
Arcady 2011.05.15 14:51:54
@csib: Hányszor kell még elmondani hogy nagyon is élnek itt emberek?!? egy egész lakótelep van alig 500 méterre ZP.től! űAz első lakóház a kolesz mellett van tehát bő 300méterre Zptől!
Arcady 2011.05.15 14:54:59
@Gerzsonka: Még azt is szeretném elmondani Neked, hogy annak idején amikor kezdődött ez egész zp ügy még felszívódtak télre.Az első években ez egy elég kicsi körbekerítetlen kiülős tabán-szerű hely volt, nem voltak mindennaposak a koncertek és pláne nem ilyen hangosak. Kutya se gondolta hogy ez lesz belőle, hidd el ha tudom hogy ez lesz belőle a kerületbe sem jövök. Aztán évről lvre több bódé, több kerítés kevesebb fa kevesebb zöld. Egyáltalán mitől Zöld? A növényzet 2/3át kiírtották a maradék is pusztulóban.
Egyetemistaként rengeteget buliztam a Zöld Pardonban, meghatározó hely volt húszas éveim alatt. Ott ismerkedtem meg fiatalságom egyik nagy szerelmével, ott szerettem bele a Kaukázusba és még sok-sok sztorim van, ami ott esett meg velem. Harmincon túl már ritkábban járok a Zöld…..
A MÁV 353 millió forintot követel a MAL Zrt.-től a vörösiszap miatti kárainak fedezésére.  A bíróság most ideiglenes intézkedésként megítélt 100 millió forint kártérítést a MÁV-nak.Vörösiszap - százmilliós bírságot szabtak ki a Mal Zrt.-re A MÁV Zrt. 353…..
  Április 21-én nyit a Zöld Pardon, április 22-én a Cafe del Rio. Vagy csak nyitnának. A tervezett nyitás előtti utolsó pillanatban, holnap dönt ugyanis az Újbudai Önkormányzat arról, hogy meghosszabbítja-e a két szórakozóhely közterület-használati engedélyét. A ZP…..
Arcady 2011.04.21 09:31:16
@tevevanegypupu: ugye nem gondolod hogy ebben a fene nagy szabadságban bárkit bármiben korlátozni lehet ? :D (kivéve minket a pihenésben :D

@hackbard.celine: Nézd remélem megérted hogy nem a fiatalságnak akarunk rosszat, nem bezáratni szeretnék hanem amit Te is írtál, azt szeretnénk ha kontrollálnák ezt a helyzetet. Ez valóban az önkori feladata de értsd meg hiéba jelentünk be százszor ezerszer nem foglalkoznak velünk. Eddig ugye Molnár bácsi aktív közreműködése miatt volt érinthetetlen a környék most meg...inkább nem mondok semmit érted a lényeget.
Úgy látom a végére sikerült egy oldalra keverednünk. Szóval maradjon csak zp fizessen jó sokat a kerületnek ;) de cserébe biztonságot, köztereseket, rendőrt szeretnénk, elég ha láthatóak nem kell csinálni nagyon sokat, néha részólni erre arra...na ezt nem kapunk :D
Igazad van amikor azt mondod kérjük számon az önkorin, de ez már megtörtént, én elmentem a közteresekhez is. Eredmény =0. Innentől csak a nyilvánosságban bízhatunk, de ahányszor szóba kerül téma sokan kiforgatják, hogy mi fiatal ellenesek vagyunk, pedig nem.

Nah én most megyek melózni, este benézek :)
Szép napot mindenkinek :)
Arcady 2011.04.21 21:07:13
@daito: de a kapuban is vizel ma már volt egy és még világos volt !
Tisztelt blog! A gyermekem a múlt héten az iskolájával kötelező fogászati szűrésen volt. Egy évben azt hiszem, kétszer mennek az osztályával. Mivel korábban elég sok rosszat mesélt róla a fiam, ezért kb. fél éve saját fogorvoshoz visszük. Az orvossal abban maradtunk, hogy…..
Egyszer egy gyógyszergyár vezérigazgatója azt nyilatkozta, a magyar adórendszerrel nem az a baj, hogy ilyen vagy olyan, hanem hogy évente változik és lehetetlen előre tervezniük, miközben egy orvosság kifejlesztése akár egy évtizedig is eltarthat. Nos hasonló a helyzet a…..
Arcady 2010.09.16 18:35:03
Kedves Urbanista!
Tavaly már írtam egy levelet Zöld Pardon áldásos (?) hatásairól. Ehhez képest van némi változás. Kicseréltem az ablakokat (alig pár százezer)így a zene kevéssé zavaró, meg talán halkabb is... :)
Ami nem változott: esténként ugye több száz fiatal veszi célba a helyet. Meg visszafelé is jönnek, elég részegen. Odafele nem érdekes, gyorsan tovább haladnak. Na de visszafele :( ordítanak mint a fába szorult. Gyakran (értsd minden este) megállnak itt az ablakok alatt a kapualjakban (Irinyi József utca)inni, "beszélgetni", ami hangos vihorászásba b+elésbe végül süvöltésbe torkollik. Ha kimegyek és rájuk szólok hogy ne az ablakom alá hányjanak és húzzanak tovább vagy tovább mennek vagy fenyegetőznek. (A saját szokásos szövegem: "öcsém haladj tovább", erre miket tudnak ordítani...Na most van itt egy zöld növény sáv fákkal bokrokkal azt meg WC-nek használják, pedig ZP-ben van WC)
Ha ezek egyszeri esetek lennének nem érdekelne, de sajnos ez rendszeres, mindennapos, főleg hajnali 1 és 4 között. Nem csak az üvöltés (egy egy nagyobb buli alkalmával gyakorlatilag folyamatosan üvölt valaki a közelben), de a szemetelés és rongálások hihetetlen méreteket öltöttek. Egyetlen példa idén többször kellett az egész utca összes bejárati ajtaját üvegezni...ugye az erős gyerekek.

Megoldás: rendőrt, járőrt sokkal sokkal többet, és kőkemény pénzbírságot, rendszeresen minden dühöngő őrültnek.

Nem a helyekkel van a baj hanem az emberekkel.

Bocs, ha hosszú lett :) sokat tudnék mesélni...
Arcady 2010.09.20 18:47:13
@anyadmajma: Persze, megszavazták az önkormányzatban, gondolom.
és azt Te tudod hogy nem igen tartják be? :) úgy egyébként két kocsmát tudok csak az utcába ami nem zp és rio és mégis nyitva van 10 után is
ez van
Volt már nagy felháborodás amiatt, hogy büntették az autósokat a csomag szavatosságának lejárta miatt, meg hogy újat kell venni akkor is, ha csak egyvalamit használtunk fel belőle, de minden más bontatlan maradt. Aztán eltörölték ezt a hülyeséget. Pontosabban - amint az Renegade…..
Arcady 2010.07.23 22:58:35
@darth feeder:
2003as jogsi, elsőre, csont és kenőpénz nélkül
sok autó de nem összetörve, csak gyakran cseréljük
1 saját hibás, csak nekem lett károm, kicsit megcsókoltam hátulról, de sokat tanultam belőle, pl követési távot tartani
Isten tudja hány kilométer de bejártam az országot, kb minden egy és két számjegyű utat
Budapesti napi min. átlag 50km
Vidék napi min átlag 150km
Jöhet a buksi simi XD

Bocs de ezt ki kellett írnom...várom a simit
Arcady 2010.07.23 23:01:37
@Arcady:
Tudom ez se sok, de nem túl " régóta " vezetek, 7 év az kutyafüle...majd, 10 év múlva jobb lesz az átlag...
Biztos itt is volna az autóval érkezők részéről rengeteg nyafogás és kifogás, de tény, hogy amint azt d.z. is leírta, parkol a sok egyetemista és egyéb arra dolgozó kerékpárútra, "zöld" területekre, egymás elé, alá, fölé, nyakába, szájába. Közteres, rendőr,…..
Arcady 2010.03.18 20:45:09
@Drdnght: Azért itt van a kollégium ami nem semmi forgalmat generál hétköznap. Csak hétköznap. Hogy a nyári bulizó kortársakat ne is említsem, na az húzós. Ők szoktak oda a zöldre:)

Info park passz, én az Irinyin lakom a Kármán Tódor a szomszédság, na az se semmi. Ide is tanárok állnak hasonló stílusban? ;)Az a legviccesebb amikor a saját parkolójuk kijáratát állják el
Arcady 2010.03.18 21:03:19
@Drdnght: Az is aranyos lehetett. itt csak szembe jön az emberrel a lehajtón (Petőfi híd), pedig hát ugye ott fel is lehet jönni az Irinyi felé:)

Mondjuk nagy kár a környékért. Itt régen minden zöld volt, meg park...
A Zugügyvédben korábban sok börtöntémájú levelet  küldtek be, mostanában   valahogy ezek elmaradnak. Pedig nem árt napirenden tartani a problémát a börtönviszonyokról, mert bár sok emberben nem tudatosul, akár egy közlekedési baleset miatt is rács mögé…..
Arcady 2010.02.09 09:49:15
vastagbor.blog.hu/2010/02/08/pihenjen_ki_a_hetkoznapokat_szombathelyen#comments

Ajánlom a mindkét oldal figyelmébe.Volt egy két érdekes megjegyzés is a fröcsögés mellett.
Arcady 2010.02.10 19:25:57
@zassz: Szerintem semmi köze Drégelyvárinak az ügyvéd szakmához, legalábbis az érzéketlen, vádló típusú hozzáállásából ez jön le. Meg abból hogy a második kommentjében lehazugozott. Pedig én csak mesélni akartam az állapotokról nem vitába bocsátkozni, aminek se füle se farka.

Örülök, hogy azért van akivel értelmesen is lehet beszélni erről a témáról.
Na, vajon hol készültek ezek a fotók?       Helyben kialakított bolt, ahol lehet vásárolni, 10 ezer kötetes könyvtár, kilenc (!) sportpálya és a tornaterem. Színházterem, tornaterem és a szakkörök tartására alkalmas melléképületek (fazekas kör,…..
Arcady 2010.02.08 15:04:12
@Seduxen: Én közmunkára küldeném az ilyet, lehetőleg pink egyenruhában szemetet szedni:) Olcsóbb hatékonyabb emberibb hasznosabb...mint fizetni hogy lyukban rohad.

Erőszakos elkövetőknek, gyilkosoknak még mindig fenntartom a kőbányát de ezt már fentebb írtam.
Arcady 2010.02.08 18:45:44
@loláb: Itt az igazság egy része:) egyébként te nem bv-s vagy? ők szoktak ilyeneket mondani...
Arcady 2010.02.08 18:48:22
@zero: Igazad van abban hogy nem kell bekerülni és akkor nem lesz baj.
Viszont ha már ott van ugye...
Menyasszonyiruhás drum and bass tánc! Ott tartunk, hogy felnőtt egy generáció akiknek már teljesen normális dolognak számít az esküvőn X-elgetni.   ..
Az elmúlt hét lúzere Farkas Péter lett, mert a rendőrségnek egy év után sikerült elfognia. Gratulálunk!   Pedig Farkas Péter valaha ünnepelt sztár volt; biztos mindenkinek megvan a kép, mikor az 1992-es barcelonai olimpián beleharap az aranyérembe a dobogón, és megállapítja,…..
Mindenről? Mindig? Miért? Áram 2009.11.02 19:47:00
A mostani áram áremelést eléggé beszoptam. Először is szerencsétlen módon az E.ON felségterületén lakok, ráadásul közöm nincs a távfűtéshez. Ezért is ragadtam klaviatúrát, mert nagyon felháborít, egyébként mindig, amikor meghallom azt a szót, hogy távhőkompenzáció. A…..
Tavasszal Újbuda önkormányzatán és szocialista polgármesterén röhögtek az alkohol iránt vágyakozó fiatalok és idősebbek. Nyáron fordult a trend, júliusban már a terézvárosi képviselők és vörös vezérük, Verók polgármester úr kavart újabb mámoros indulatokat. De miért…..
Az elmúlt hetekben nagy figyelmet kapott a bevezetendő terézvárosi dajdajholokauszt, amely témáról (uborkaszezon lévén) rengetegen rengeteg bőrt nyúztak le.Az Indexen, illetve annak aloldalain publikált firkálmányok sok hozzászólást kaptak, szokás szerint és érthetően minden…..
Sziasztok! A Nagy Nyári Szabadság minket is utolért, lekapcsoljuk az internetet, rendet rakunk a munkahelyi asztalon és lelépünk... két hosszú hétre. A következő két hétben a blog csökkentett üzemmódban fog működni, mivel elveszünk a Balaton-Sziget-Ozora háromszögben.…..