Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pszicho pete

2453 bejegyzést írt és 454 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1880-as évek az indiai kasztrendszer csúcsán álló brahmin hivatalnok és családja. A brahmin kasztot jellemzően törvényhozók, tudósok, papok és prédikátorok alkotják. Egykori törvény szerint brahmint megölni a legnagyobb bűnnek számított. Mára az indiai lakosság kb. 4%-át teszik ki..
 Testünket sok-sok idegrost hálózza be, melyek információkat szállítanak. Ezek felelősek az izmok működésének irányításáért, a belső szervek, mirigyek nem tudatos működéséért és az idegrostok viszik a híreket az agy felé: ezért érezzük a bőrön az érintést, a fájdalmat, stb. Alagút szindróma esetén…..
Üdvözlégy a nassolók, a csemegézők, a kincsvadászok paradicsomában. Giccs, vagy valóban értékes, művészeti alkotás? Régiség, vagy valami ócskaság az, ami a kezünkbe akad a bolhapiacokon? Hol turkálnak a bécsiek?  A bolhapiacok mindenütt a világon különös vonzerővel bírnak. Bécsben sincs ez másképp.…..
Le szeretnél lépni az országból? Ezt mégis hogy képzelted? Olyan nincs ám hogy csak úgy nekiindulsz! Tessék először mindenféle nehézkes, bonyolult és bürokratikus szarságot elintézni hozzá, lehetőleg személyesen. Ilyenkor gondolom azt, az emberi szabadság mennyire illuzórikus a…..
Elit Klub A csodás nyugat 2013.10.10 10:00:00
Amerikára sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy nem szép hely. A legendás nyugati partvidék a maga természeti és emberi szépségeivel igazán megmozgatta Tim Navis fotós képzeletét, aki ennek hatására fotómasinát ragadott, hogy megörökítse mindezeket a lélekemelő csodákat.…..
Elit Klub Hasadt személyiségek 2013.10.08 18:00:00
Toby Dixon retusálás nélkül készült fotói. A titok az ügyes megvilágítás és a kiváló make-up. Forrás..
Elit Klub Töklámpás 2013.10.08 10:00:00
A tök a világ egyik legelterjedtebb ehető növénye. Az egyik első volt azok közül, amelyeket az emberiség elkezdett termeszteni, és amely immár évezredek óta rendelkezésünkre áll, nem csak élelmezésre, de díszítésre és hasznos felszerelési tárgyként is. Ezt jelzi a belőle…..
Lélektrip Előjáték 2013.10.07 21:52:00
Lelépek. Mármint az országból. Ilyen egyszerűen. Vagy mégsem? Mielőtt belekezdek a bullshitbe, néhány tudnivaló, hogy tiszta legyen a kép. Adatok: Jelenleg munkanélküli, amúgy informatikus és közgazdász diplomával rendelkező férfi. Korom: 35 év. Voltam kreatív…..
Elit Klub Tűz és gravitáció 2013.10.07 13:00:00
Diggie Vitt amerikai fotográfus szürreális, néhol kissé sötét, álomszerű képei. Forrás..
Elit Klub Jer velem! - 2. felvonás 2013.10.03 10:00:00
Murad Osmann nevével már találkozhatott a kedves Olvasó itt az Elit Klubon, ő volt az, aki hagyta, hogy kedvese a fél világon keresztülrángassa. Nos, Osmann nem unta meg kedvese hátának látványát, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy hagyta keresztülrángatni magát a világ…..
Az 1900-as évek elején már nagyban folyt a versengés a színes fotográfia feltalálásán. Végül elsőként a Lumière fivérek jöttek ki az autokróm elnevezésű színes képalkotási eljárással, 1904-ben, melyet 1907 környékén kezdtek el szélesebb körben használni. Ezzel…..
Elit Klub Banán-tetoválás 2013.10.01 17:00:00
End Cape egy japán tetováló mester (művész)neve. Az ő agyából pattant ki az is, hogy banánokat fog "tetoválni", ami annyiból áll, hogy a banánt megszúrja egy tűvel, és hagyja, hogy a "seb" mentén megbarnuljon. És mint látható, a módszer fantasztikusan jól működik. ..
A japán Kenji Alucky tetováló művész fantasztikusan szép alkotásai az emberi bőrön. Forrás..
Bruce Wayne Berry (Jr.) bemutatja, milyen látványt nyújt Philadelphia infravörös szűrőn keresztül. The Day Wonderland Stood Still... from Bruce W. Berry Jr on Vimeo...
Elit Klub Papír lények 2013.09.30 10:00:00
Papír lények. Nagyjából így lehetne fordítani az amerikai Charles Clary papírból, akril festék segítségével készített alkotásait. A projekt a telepes állatok - lásd: tengeri szivacsok, korallok - mintája alapján jött létre, innen a neve…..
Elit Klub Szokatlan szakáll 2013.09.26 09:00:00
Hogy mennyi mindent lehet kezdeni a szakállal, azt legjobban a 29 éves San Francisco-i Isaiah Webb remek képei demonstrálják. Fent nevezett úriember már egy ideje törheti a fejét azon, mit készítsen a szakállából, simán csak valami formát hozzon-e ki belőle, vagy tegye is hasznossá…..
Mark Twain adja meg a magyarázatot: „A fénykép a legfontosabb dokumentum és hát így nincs annál rosszabb, mint egy ostoba, bolondos vigyorral a szánkon lekapva, megörökítve megmaradni az utókornak.” Valószínűleg ezért nem mosolyogtak eleink a festményeiken sem, leszámítva…..
New Orleans utcáit rengeteg fura, érdekes, vagy éppen szép, ám mindenképpen dús arcszőrzetű férfi lepte el szeptember elején. A kiváltó ok nem a borotvák égbe szökő ára, illetve a Farkas c. film bemutatása volt, hanem az itt megrendezésre került Nemzeti Szakáll- és…..
Elit Klub Az oroszlánszelidítő 2013.09.24 10:00:00
- Mi történt magával Safranek?- Borotválkoztam uram.- Na de a keze....- Abban volt a borotva. Bár a képen látható úr rendkívül hasonlít a kevésbé szebb napokat megélt Safranekre, mégsem egy balszerencsés beosztott. A fiatalembert Nicolai Frederik Bonnén Rossen-nek hívják, és…..
Elit Klub Elcsípni a pillanatot 2013.09.22 16:00:00
PICTURES from Gioacchino Petronicce on Vimeo...
Elit Klub Looking for a fight 2013.09.21 16:00:00
Looking for a Fight from 2veinte on Vimeo...
Elit Klub Fedett akció 2013.09.20 17:00:00
Bruce Davidson fotográfus látványosan vakarta a fejét, miközben a forgalmas New York-i metróban próbált a térképen kiigazodni, mi merre van. Aztán egyszer csak megtörtént: odalépett hozzá egy férfi, és felszólította, hogy adja át a felszerelését és az értéktárgyait,…..
Elit Klub Extrém önképek 2013.09.20 11:00:00
Fürdőszobában, tükör előtt? Vagy egy buliban a haverokkal? Lejárt lemez, ráadásul unalmas. Ezekhez a képekhez képest viszonyítva mindenképpen, hiszen ezek extrém helyzetekben készültek. Aztán majd ha megint túl sokan készítenek extrém helyzetekben önmagukról képeket, megint…..
Elit Klub Madártávlat 2013.09.19 18:00:00
Szabadon, mint a madár - tartja a mondás. Eleink szerintem nem is tudták, mekkora igazságot mondtak ezzel, csak mi, a modern kor gyermekei kaphatunk némi ízelítőt ennek a velős mondásnak az igazságtartalmából az alábbi elképesztő videó segítségével. ..
Elit Klub Az érem egy oldala 2013.09.19 10:00:00
Fej vagy írás? Ha Andre Levy érméiről van szó, akkor én inkább a fejre szavaznék, a Frankfurtban élő brazil művész egyik projektje keretében ugyanis a aprópénzeken látható alakok képét festi át a popkultúrából (többé vagy kevésbé) ismert figurák képére. Rendkívül…..