Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Herczeg Zsófi

516 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Ruben Brandt, a gyűjtő után új mozifilmen dolgozik Milorad Krstić: a MouMoush – Műanyagkirály egy testvérpár története, akik a gonosz MouMoush ellen harcolnak a világ megmentéséért. Az alkotók a filmtervet a Cartoon Media fórumán is bemutatják, ennek alkalmából a Cartoon Brew oldalán jelent meg az…..
Egyperces pilot érkezett a Szélanya gyermekei című egész estés animációs filmtervhez, mely jelenleg fejlesztés alatt van. A Szélanya gyermekei egy ősi magyar legendára épít, mely szerint a szél egy világ végi barlangból fúj, amit egy asszony őriz, ő Szélanya, aki, ha meghal, hatalmas vihar támad.…..
Idén ismét van magyar jelölt az egyik legrangosabb animációs eseményen, az Annie Awards-on, méghozzá kettő is! Az 1972-ben létrehozott, de a filmekért csak 1992-től díjakat osztó Annie Awards nyerteseit a Nemzetközi Animációs Filmszövetség Los Angeles-i tagjai szavazzák meg minden évben. A…..
Nagyon erős volt animációs szempontból 2023: márciusban két egész estés magyar animációt (Kojot négy lelke, Műanyag égbolt) is bemutattak, májusban Arany Pálmát nyert Buda Flóra animációja, Annecy-ban nemcsak kiemelkedően sok magyar animáció volt, de menő díjakat is elhoztak (a Boddah az Amok…..
Nyilvánosak a Nemzeti Filmintézet december 11-ei mozifilmes döntései. A forgatókönyv-fejlesztési támogatások között találjuk Bucsi Réka egész estés filmtervét, a The Great Silence-t (magyarul A nagy csöndet) is, melynek a Filmszakmai Döntőbizottság 5 millió forintot szavazott meg.  A Filmvilágban…..
Az Amerikai Filmakadémia 10 kategóriájának shortlistjét jelentette be, köztük az animációs rövidfilm kategóriát is. Buda Flóra Anna 27 című francia-magyar koprodukcióban készült filmje ott van a 15 esélyes között. A 96. Oscar-gála 10 kategóriájának szűkített listáját hozta nyilvánosságra ma az…..
Január 18. és 28. között rendezik meg Amerika egyik legfontosabb filmfesztiválját, a Sundance fesztivált, melynek nyilvánosságra hozták a rövidfilmes versenyprogramját: az animációs kisfilmek blokkba 10 alkotást válogattak, köztük Buda Flóra Anna 27 című rövidfilmjét is. Rekordmennyiségű, több mint…..
Nyilvánosak a Filmjus Alapítvány 2023 döntései: kilenc magyar animációs projekt forgatókönyv-fejlesztését támogatja összesen 2,4 millió forint értékben. A Filmjus Alapítvány évente hirdet pályázatot műfaji megkötöttség nélkül forgatókönyvírásra, forgatókönyv-fejlesztésre, illetve…..
November 7. és 15. között rendezik meg a PÖFF Shorts rövidfilmes és animációs fesztivál, az idei győzteseit pedig november 11-én hirdették ki: a legjobb animációs rövidfilm Hegyi Olivér A szív kertje című alkotása lett, ezzel kvalifikálta magát a 2025-ös Oscarra. A PÖFF Shorts animációs…..
Öt magyar projektet válogattak be a 11. CEE Animációs Fórumra, melyet november 8. és 9. között rendeznek meg a csehországi Plzeňben. Az idei eseményen egy új platformot vezetnek be a szervezők: a Market célja, hogy az animációs projektek bármely fázisukban láthatóvá váljanak, és megkönnyítse a…..
Épp Buda Flóra Anna Kristály-díján örömködtünk, miközben jött a hír, hogy Gauder Áron Kojot négy lelke című filmje a zsűri díját nyerte Annecy-ban! A Kojot négy lelke az egész estés versenyprogramban szerepelt, egyedüliként az Annecy-ban vetített magyar mozifilmek közül. A díjban az a különösen…..
Június 11. és 17. között rendezték meg az Annecy-i Nemzetközi Animációs Fesztivált, melynek hivatalos díjátadója ma este volt. Ismét óriási dolog történt: Buda Flóra Anna 27 című animációja elnyerte a rövidfilmes Kristály-díjat. Ez önmagában is hatalmas dolog lenne, de úgy még inkább, ha…..
Június 1. és 7. között rendezik meg a 11. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált, melyen számos kiváló animációs filmet vetítenek, június 5-e pedig animációs nap lesz: Dot & Line vetítés és két szakmai beszélgetés várja az animáció rajongóit. Június 5-én, hétfőn 16:45-től a Magyar…..
A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál idén is a legjobb hazai és nemzetközi rövidfilmeket mutatja be. A magyar versenyprogramban 7 animációt láthatunk, többek közt az Arany Pálma-díjas 27 című alkotást. A legtöbbet közülük a Friss Húson láthatja először a hazai közönség. Közvetlenül a…..
Szombat este tartották a 76. Cannes-i Filmfesztivál díjátadóját, ahol óriási dolog történt: Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című filmje nyerte a rövidfilmes Arany Pálmát. Utoljára 1981-ben nyerte magyar animáció ezt a díjat. A cannes-i fesztivál rövidfilmes…..
Mint ahogy korábban írtuk, négy magyar mozifilm szerepel az idei Annecy-i Nemzetközi Animációs Fesztiválon. Gauder Áron új filmje, a Kojot négy lelke a fő versenyprogramba kapott meghívást, a Contrechamp versenybe pedig három magyar mozifilmet válogattak: a Kecskemétfilm gyártásában…..
Lovrity Anna Katalin Rozi és Zafír címmel fejleszt kisgyerekeknek szánt sorozatot, melynek pilot epizódja, A rózsaszín fű már el is készült, április 29-én mutatja be az M2 15:50-kor. A suli előtt álló korosztálynak szánt Rozi és Zafír című sorozat a barátságról szól, melyből kiderül, hogy amit…..
Bejelentették a 76. Cannes-i Filmfesztivál rövidfilmes versenyprogramját: az idei fesztiválon egyedüli magyar alkotásként versenyez Buda Flóra Anna új animációs kisfilmje, a francia-magyar koprodukcióban készült 27. A cannes-i fesztivál rövidfilmes versenyprogramjába 4288 filmet neveztek, melyek…..
Elkészült a Puskás Öcsi és barátai animációs sorozat első, 13 részes évada, melyet a Magyar Televízión mutatnak be.  A sorozat a gyermek Puskás Öcsi életrajza, a vele kapcsolatos történetek és városi legendák alapján készült, valamint felhasználták hozzá Kemény Kristóf író és Mayer Tamás…..
Újabb kategóriákat jelentettek be az idei Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál szervezői: a diplomafilmek között versenyez Mira Zénó MOME Anim mesterszakos diplomafilmje, a Fox Tossing. Június 11. és 17. között rendezik meg Európa legjelentősebb animációs eseményét, az Annecy-i Nemzetközi…..
Június 11. és 17. között rendezik meg Európa legjelentősebb animációs eseményét, az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivált, melynek néhány versenyprogramja ma lett nyilvános. A rövidfilmek között mutatkozik be Buda Flóra Anna 27 című szerzői kisfilmje. Az idei Annecy-i Nemzetközi Animációs…..
Idén ismét van magyar jelölt az egyik legrangosabb animációs eseményen, az Annie Awards-on! Az 1972-ben létrehozott, de a filmekért csak 1992-től díjakat osztó Annie Awards nyerteseit a Nemzetközi Animációs Filmszövetség Los Angeles-i tagjai szavazzák meg minden évben. A Nemzetközi Animációs…..
A hagyományokhoz híven év végén ismét áttekintjük az elmúlt esztendő magyar animációval kapcsolatos eseményeit. 2019-ben témakörönként vettük végig mi minden történt az évben, 2020-ban és 2021-ben pedig hónapok szerint haladtunk, ezt követjük idén is. Január Dargay Attila tervei alapján készül a…..
Megvannak a 2022-es Filmjus Alapítvány döntései: kilenc magyar animációs projekt forgatókönyv-fejlesztését támogatja összesen 1,6 millió forint értékben. A Filmjus Alapítvány évente hirdet pályázatot műfaji megkötöttség nélkül forgatókönyvírásra, forgatókönyv-fejlesztésre, illetve…..
A Magyar Művészeti Akadémia kiadásában jelenik meg Varga Zoltán új könyve, a Macska-egér játékok, mely Ternovszky Béla, a Macskafogó rendezőjének animációs filmjeit mutatja be gazdag képanyaggal. Ternovszky Béla Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, érdemes művész mintegy fél évszázadon átívelő…..