Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dreamland12

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az megvan, hogy ha szikrázóan süt a nap, és lehet menni majálisozni, piknikezni, vagy csak betolni egy ingyensört meg egy hotdogot valamelyik párt katonai sátrában, akkor mindig irgalmatlan mennyiségű jó műsort ad a varázsdoboz? Bezzeg ha -20 fokban, álmatlanul kuporogsz otthon a…..
Az esti talkshow-kínálat legjobbika jelenleg Craig Ferguson CBS-en látható Late Late Showja, és nem azért, mert újra feltalálta a vajaskenyeret, hiszen a műfajra jellemző menetrend itt is érvényes (kivteles alkalmaktól eltekintve), azaz monológ, valami rendszeres baromkodásos…..
Laura Linney és Oliver Platt szerepel a Showtime augusztusban debütáló új sorozatában, amiben a főszereplő megtudja, hogy rákos, és nekilát olyan dolgokat csinálni, amit korábban nem nagyon - és közben rájön, hogy mennyire fasza dolog élni. A trailer engem kilóra megvett, az ilyen…..
Az HBO marketingesei nagyon jó arcok, amikor meglátták, hogy milyen nagy az érdeklődés a The Pacific - A hős alakulat díszbemutató iránt, úgy döntöttek, hogy újabb húsz jól válaszoló olvasónkat lepik meg egy-egy kétszemélyes belépővel. Az új nyertesek névsora itt olvasható,…..
Édes jó Istenem, Joss, ha minden epizód ilyen lett volna, mint a péntek esti Belonging, akkor a Dollhouse nézettsége már az elején stabilan hozta volna a 3.2-őt 18-49-ben, és most éppen a harmadik évados berendelésre lehetne fogadásokat kötni, nem pedig azon idegeskedni, hogy a záró…..
comment:com A nap képe 2009.09.24 12:30:00
Elvis él! ..
dreamland12 2009.09.25 06:41:19
Az amerikai sorozatdömpingben igazán üdítő színfolt egy-egy spanyol vagy brit széria feltűnése, bár ha a német sorozatokat hatóságilag tiltanák be, azzal bizony kiegyeznénk, mert iszonyú szar mind. A britek viszont nagyon értenek ehhez a műfajhoz, nem is bonyolítják túl és…..
Múltkor, amikor a Big Bang Theory magyar szinkronjáról írtam, a posthoz hozzászólt a sorozat magyar fordítója is. Ezt követően kerestem meg Faludi Katalint és emailben beszélgettünk a sorozatról, geekségről, fordítási nehézségekről, egyebekről... (Spoiler alert: aki nem látta…..
dreamland12 2009.08.04 19:10:53
Kedves Faludi Katalin.
Biztosan olvasod a kommenteket hiszen eleve egy válaszodból született az interjú.
Ha Pár kérdésre tudnál/lennél kedves válaszolni:
1.
A szinkron hanghoz te tudsz ajánlásokat adni?1. Figyelembe veszik ezt, mert nem úgy tűnik:( ?
Itt most gondolok kappan hang elkerülésére - hogy a szinkron színész képes legyen "technoblablát" gyorsan elmondani.
2.
A fordítást, ha ahogy leírtad x megnézett rész után kezded-kezdted csak el akkor nem félsz attól hogy egy állandóan visszaköszönő mondat jelige kerül véglegesen elfordításra ?
Utólag gondolom már nem szólhatsz bele. (Gondolok itt pl SG-1 "indeed" szóhasználatára hogy csak 1et említsek)

Ha gondolod válaszolj erre ha nem megértjük:
3.
Általánosságban nem gondolod hogy Igenis lehetne feliratosan közölni sorozatokat itthon (hiszen a munkád attól még ugyanúgy megmaradna)
4.
Illetve ha külföldön direkt marketing kampánnyal a geek-nerd és hasonló Érdeklődésű embereket célozzák meg amelyhez elengedhetetlen a korrekt kifejezések használata. Amely az itthoni geek-nerd réteg hozzáállását figyelembe véve erősen angolszász alapokon nyugszik vagyis igenis nem kell lefordítani játékokat filmeket szakkifejezéseket hiszen a célközönség ezt kívülről tudja !!!
5.
Hogy csak pár példát említsek és egyben meg is kérdezzem hogy sikerült ezeket a kifejezéseket lefordítanod / hogy fognak szerepelni szinkronosan:
*Halo - a kultikus konzol multi játék.
*Startrek - Még mindig Űrszekerek?:)
*Battlestar Galactica - Ugye nem az itthoni cím lett átültetve?
*facebook = iwiw?


Előre is köszönöm válaszodat!
És a pontokba szedésért elnézést de nem állhattam meg. További sok sikert a munkádhoz!
(Esetlegesen ha nem publikusan válaszolnál
dreamland12@gmail.com)
dreamland12 2009.08.10 19:55:59
Annyira közhelyes, hogy "nagy az Isten állatkertje", de erre nem tudunk jobbat kitalálni: egy csávó fogta magát, és egyhuzamban véginézte a Jóbarátok című sorozatot. Steve Misiura azért vállalkozott az embert próbáló feladatra, mert így akarta felhívni magára a…..
A Kispad.hu-n találtuk ezt az állati jó videót az ausztrál Chaser's War on Everything című műsor egyik epizódjából, abból, amiben texasi átlagpolgárokat kérdeznek arról, hogy mennyire lehet illetve szabad komolyan venni a Bibliában írottakat - mert ha igen, akkor az apját…..
Emberére talált Gordon Ramsay, a káromkodós skót szakács: Hell's Kitchen című műsorának legújabb évadában egy egykori tengerészgyalogos akadt ki azon, hogy Ramsay teljesen hülyének nézi, és válogatott káromkodásokat zúdít a fejére. A srác bepipult, megmutatta, hogy a…..
A Top Gear legutóbbi adásának vendége Brian Johnson, az AC/DC frontembere volt, akit Jeremy Clarkson persze úgy konferált fel, mint egy tökéletesen ismeretlen csávót, aki pedig több lemezt adott el, mint a Beatles. Az egyszerű családból származó énekes sztárallűröktől mentes,…..
A SpoilerTV-n leltük ezt a nagy csokor promót, van benne minden, mint a falusi búcsúban, komplett CBS-promótól kezdve új Glee-traileren át két új klipig a Sons of Anarchyból, de nem maradt le az NCIS Los Angeles és a Three Rivers vadiúj előzetese és a Lie to Me őszi promója sem. Jó…..
dreamland12 2009.07.21 17:05:28
A sci-fi fanokra rájár mostanában a rúd, ha tévénézésről van szó: az utolsó mentsváruk az elmúlt hónapokban a Terminator: The Sarah Connor Chronicles és a Dollhouse volt, erre a két sorozat anyacsatornája, a rettegett Fox még ebbe is belerondított. Nem elég, hogy…..
dreamland12 2009.05.30 22:35:41
"@Ysu: Egy ember agyának letörlése és újraprogramozása szerintem benne van a sci-fi kategóriában. "

Igen mondtam hogy az "elv"ben bele illik de a megvalósításával van nekem problémám mármint komolyan

Toffer?

Na még1-szer Toffer?

Semmi science nincs benne csak 1 csomó fikció! Hát semmit nem indokolnak meg Babylon 5 bsg kicsi stargate hez képest inkább startrekk es magyarázatokat kapunk ( pff most a trekik meg fognak ölni, bocsi!!! )

Történetesen minden könyve megvan William Gibsonnak a polcomon :D
És a gépezet és spook countryn kívül olvastam is őket.
Neuromancer -t többször is:D.

Igazából nekem fel se merült az összefüggés Gibsonnal vagy a cyberpunk műfajjal de az 5 lettet érdekesnek találom.
Belegondolva és lám tényleg!
Ott volt prostitúció memóriatörléssel és önkéntes alapon :D
ÁÁÁ királyság:D köszi Silenzio :D
A Zap2it.com foglalta össze az idei tévés évad eddigi áldozatait. Kinek mi fog hinyozni leginkább jövőre?ABC: According to Jim, Boston Legal, Dirty Sexy Money, Eli Stone, Homeland Security USA, Life on Mars, Opportunity Knocks, Pushing Daisies.CBS: The Ex-list, Swingtown.CW: 4REAL, 13 - Fear…..
Az F/X nevű kábeles adó levetítette az utóbbi idők legviccesebb B-filmjét a tévében, azt, amiben kígyók vannak, egy repülő, meg Samuel Jackson. A filmben van egy jelenet, amiben Sam a kamerába fordulva ezt bírja mondani. "I have had it with these motherfucking snakes on this…..
dreamland12 2009.04.22 15:01:45
Szenzációs hetet zártak a valóságshow-k a múlt héten, sajnos időhiány miatt nem volt érkezésem mindről külön-külön írni, de egy posztot mindenképpen kell nekik száni, mert az általam követett "nagyok", azaz az American Idol, a The Amazing Race, a brit Apprentice és a…..
Az AXN májusban elkezdi nyomni kedvenc dokisorozatunk negyedik évadát, de előtte és utána felzárkóztató maratont rendez azoknak, akik azt sem tudják, hogy mi az a szarkasztikus humor és miért gyógyíthatatlan betegség a hazudozás. A csatorna május 1-jén reggel 9-től, illetve 2-án…..
A keddi Obama-hakni miatt szerdára kerül át az Idol éneklős műsora, és annak rendje és módja szerint leverte az ellent mint ideges óvodás a kolléga szemüvegét (25.6 millió, 9.1/24). A Fox 18-49-ben és 18-34-ben jobb eredményt ért el az estét tekintve, mint a többiek összesen,…..
Ron D. Moore, a sorozat írta a BSG reinkarációjnak első forgatókönyvét, melynek egy korai változatát osztjuk most meg a jónéppel. A sztori ugyanaz, mint ami végül a tévében is látható volt, de apró eltérések azért vannak - BSG-fanoknak kötelező olvasmány. Két részben…..
Idén is kiosztják a Saturn Awards-ot, azaz a science-fiction, horror és fantasy filmek, tévésorozatok díját, amin TUTI nem a Mad Men és a Gettómillimos fog tarolni. A 2008-as nyertesekről itt írtunk, az idei filmes nevezések itt találhatók, az ugrás után pedig a tévés kategóriák,…..
Közeleg az upfronts, forognak a pilotok (egy külön cikkben majd megemlékezünk az összes casting-hírről, mert rengeteg van), egyre jobban szorul a hurok a nem jól teljesítő sorozatok nyaka körül - ideje megnézni, hogy kinek van esélye a túlélésre, és kitől kell könnyes búcsút…..
Véget ért a Kés/alatt ötödik évada, aminek első felét - ha jól emlékszem - másfél évvel ezelőtt kezdte el vetíteni az F/X, aztán a sztrájk miatt faszán megszakította, és második felét áttolta 2009-re, hogy majd 2010-ben befejezhesse az egyre jobban kifulladó kalandot - már…..
comment:com Surda taxizni kezd 2009.03.02 16:30:00
Ismeretterjesztéssel kezdünk, héttől kezdődik a Dunán a Hősök és legendák nyomában című angol sorozat 4. része, amiben ma Arthur királyról és a kerekasztal lovagjairól lesz szó. Fél nyolctól egy új sorozatba kezdhetünk bele a Viasat3-on: Pimaszok, avagy kamaszba nem üt a…..
dreamland12 2009.03.02 19:47:52