Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Draco Shatgan

1 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Új moralisták, farizeusok 2010.03.03 02:46:00
Itt a tavasz, jön a jó idő, sőt a válság is mintha menni készülne, búcsúzik az általános depi. Pech, hogy a naptárral még egy pár hétig szembeszegül a tél, valamint hogy márciussal lejár a kilakoltatási moratórium – a baj nem jár egyedül.   A télire…..
"Szeretném megosztani mindenkivel az UCB bank adósságrendező szemléletét.Kezdjük az elején. 2008 októberében egy munkaeszköz beruházás miatt vettünk fel a Cetelemtől személyi kölcsönt. Az előre lebeszélt munkák a válságra tekintettel elmaradtak, ezért 2009 januárja már…..
A rovatmagazin.hu, egy egy rovásírással foglalkozó honlap készített egy rövid interjút Dúró Dórával, a Jobbik Oktatási és Kulturális Kabinetjének elnökével.  (Dóra tényleg jó csaj, bár árnyalja a képet, hogy hozzáment Novák Elődhöz.)   "Gribek Dániel: A…..
Draco Shatgan 2010.02.03 14:49:26
@eszkep: Ne érts félre, a kritika nem is elsősorban a Jobbiknak szólt, hanem annak, hogy a média mit kap fel. Ha a mostani tendenciák folytatódnak, pár hónapon belül igen fajsúlyos gondjaink lesznek, durvábbak picit mint a rovásírás (a Jobbik programját egyébként olvastam). Tasnádi Péter személyes felbukkanása egy ingatlanrverésen jól jelzi, milyen érdekkörök állnak a tömeges kilakoltatások mödött (bank+maffiaérdek összefonódsa). Ezeket politikai okból valószínűleg tavaszig jegelik, de azután...
Bár soha nem végeztem kérdőíves kutatást a témában, de tapasztalataim alapján úgy gondolom, hogy a lakosság nagy része devizahitelekkel rendelkezik. Ebben szinte biztos vagyok, és meg is mondom miért:Ugyanis a devizahitel Magyarországon az egyetlen módja volt annak, hogy havi 200…..
Draco Shatgan 2010.02.03 12:00:17
@stark: Az egyéni felelősség szép dolog, de csak akkor van értelme erre hivatkozni, ha a lakosság rendelkezne az ehhez szükséges tudással. Ehhez családi, szülői minta pénzügyi téren nincs, szocializmus, médiaagyleépítés, élj a mának szemlélet, iskola nem foglalkozik vele, perspektívátlanság, frusztráció. A pénzügyi tanácsadók gyakori felkészületlensége, nyomulása, (Shanghai "80%éveshozam" Expressz, Baumag, Postabank), szintén nem használt a megtakarítási szemléletnek.
Draco Shatgan 2010.02.03 13:44:59
@stark: Ez egy erős példa de a szelektív ügyféltajékoztatas szép példaja egy rizikós agresszív részvényalap kivételesen jó időszaki hozamteljesítményét lobogtatni a KBP (Kedves Pepalizott Ügyfél) előtt, aki addig a parszazalékos bankbetétek és a szalmazsak vilagban élt. De jellemző a hitelből befektetés, és egyéb népi szerencsejatékok "tanacsadó" altal inspiralt jelensége. A pénzügyi tanacsadó létfontossagú és hianypótló szakma, de némi hm... megtisztulasra lenne szüksége.
"Szeretném röviden megosztani Önnel a történetemet az OTP-vel kapcsolatban.2008. nyarán volt egy kb. 150000-200000 ft közötti rendezetlen A-hitelem. Mivel megszűnt a rendszeres jövedelmem és nem tudtam időben törleszteni azt mondták, hogy változtassuk át adósságrendező…..
Draco Shatgan 2010.02.02 20:27:42
@stark: A helyzet az, hogy kívülállóként problémás ítélkezni. Én tárgyaltam olyan vállalkozóval, aki azért vett fel jelzáloghitelt az ingatlanára, hogy ne szúrjon ki az alvállalkozóival, és - az állambácsi fizetési késedelme ellenére - ki tudja őket fizetni. Önhiba? Felelőtlenség? Szerintem egy olyan országban, ahol 50 évig nem volt pénzügyi kultúra, veszélyes áldozathibáztatásként minden hibát a bajba került adósokra hárítani. Ha érdekel egy pár apróság: www.ascn.blog.hu
  A nyugdíj örök. A nyugdíj örökkön-örökké emelkedik. A nyugdíj természete ilyen. - jutott eszünkbe tanult kollégánk posztjának esszenciája, ahogy igyekeztünk elmélyedni a nyugdíj és a magyar szocialisták közötti kapcsolat misztériumában. A Hírszerző…..
más néven: fogyasztói társadalom      Mai világunkban él egy jól álcázott hazugság, úgy hívják: információs társadalom. Az újságírók, gazdasági, politikai és közéleti szereplők évek óta azt szajkózzák, hogy ez milyen marha jó dolog, hiszen ma…..