Regisztráció Blogot indítok
Adatok
plazmakutyaTV

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még nem tartunk az év felénél, de a természet már másodszor állítja rég nem látott méretű erőpróba elé az országot. Az mindenképp elmondható, hogy a civil szféra kiválóan vizsgázott/vizsgázik mind a két esetben, ami egészen elképesztően váratlan pozitív meglepetés…..
plazmakutyaTV 2013.06.11 17:14:41
@R.T. Flakfizer: tényleg, a HAARP :) milyen igazad van, a bankármaffia bosszúja volt ez a bankadó meghosszabbításáért, amit persze a bankok nem tudnak áthárítani a kisemberre, mert egyből bevetik az árkommandót ill. a SPAR árzabálóját :)

...a bankok kondilistáiban bekövetkezett változások pedig a tömegpszichózis témakörbe illenek :)
plazmakutyaTV 2013.06.11 17:21:31
@mizrolist: apropos, Esztergom... a költségvetési törvényekben külön fejezet a város :) gondolom, a függetlenként nyerő Tétényi Éva is valami gaz libsibolsi lehet :)
plazmakutyaTV 2013.06.11 18:01:04
@$$$=$$$: egyszer a sok alsóbbrendű jobbos tényleg szétverhetné a sok alsóbbrendű balost, akkor végre megszabadulnánk mindkét féregfajtától :) persze a börtönökben nincs arra kapacitás, így a nagymagyarkodó szubhumánokat ki is kellene végezni tömeggyilkosságért, de annyi baj legyen, a cél szentesíti az eszközt :)

hamar elülne a zaj, és utána fejlődhetne az ország a sok alsóbbrendű féreg nélkül - még a tetvedék pártok sem találnák meg a tömegbázisukat, mert erőteljesen eltolódna az IQ, stb. szerinti eloszlás jobbra (aztán persze nehezíteni kellene a teszteken, hogy az átlag és a szórás a régi 100, ill. 15 legyen, de valamit valamiért)
igazából a többség jobban járna vele, csak túl sok a nyámnyila alak, akik minden embernek látszó majomivadékot védenek... miközben a 3. világban milliárdok éheznek, és napi több százezer ember hal meg betegség ill. alultápláltság miatt, köztük is elsősorban gyerekek, addig ezek a barikák az aljanépet védik azzal a hamis és buta indokkal, hogy az is ember, hadd éljen, stb.
Vírusszerűen terjed a neten ez a kép, így jutott el hozzám is. Úgy tűnik, az ELMŰ-nek elege lett belőle, hogy gonosz multik egyikeként a lakosság megsarcolójaként van feltüntetve és úgy érezte, itt az igazság pillanata.  Rá kell írni a számlára, hogy a…..
plazmakutyaTV 2013.02.16 11:34:35
@ob.szerver: nem ennyire 1xű... ha céged van, úgy könyvelsz, ahogy akarsz az IFRS / US GAAP, stb. standardokon belül...

royalty-kon, licenszdíjakon, túlszámlázáson meg hasonlókon keresztül annyit pumpálsz ki a cégedből, amennyit a törvény megenged (és az sokat enged)

és akkor még a megbízó-ügynök problémáról nem is beszéltem...

ezzel szemben a kötvénybefektetés sima ügy: ha lejáratig megtartod, pont annyit kapsz, amivel számoltál már az elején, 0 a hozamok szórása (persze nem muszáj megtartani, van egy másodlagos piac is...)

ott nem lehet trükközgetni, stb.

nem véletlen, hogy az RWE meg az E.ON a szakmájában fektet be: a spekulációhoz/befektetésekhez alapesetben nem értenek, de azt tudják, hogyan kell a hálózatot üzemeltetni, lobbizni :) és sumákolni, ha kell... amúgy ezt a külföldről idelátogató, abszolút távoli kultúrában felnőtt manager is hamar megtanulja, nem buta emberek azok... (hehehe, corruption training in Hungary, please sign the registration form :) etc.)
plazmakutyaTV 2013.02.16 11:44:52
@vakapad: még annyit, hogy az óra manipulálásától sokkalta 1xűbb módszer az órát "kiiktatva" vezetni a gázt/áramot/vizet

tudom, hogy jópár budai villatulajdonos is lopja mondjuk a vizet, és jellemzően azok sem az órával manipulálnak

szimplán csak sokkalta könnyebb szakit találni hozzá, mint az óra manipulálásához, ráadásul ha leszerelted (pl. mert fülest kaptál vagy lefizetted az ellenőrt) a pótvezetéked, akkor le se nagyon bukhatsz, míg a manipulálást ált. a plomba vagy a mágnesezhető csík miatt észreveszik... ügyesnek kell lenni ezek hamisításában ahhoz, hogy ne kapjanak el, és amúgy is közokirat-hamisításnak minősül, ami emlékeim szerint 2-3 év börtön (vagy jobb esetben felfüggesztett) a bírótól, stb. függően, szóval nagyobb a kockázat is...)

nem voltam rest utánajárni pár dolognak, így aztán nem is tolvajozok le mindenkit, akit áramlopási ügybe kevernek a korrupt férgek...

ettől még persze a gazdag tolvaj a legundorítóbb fajta, lásd a politikusok, stb.
plazmakutyaTV 2013.02.16 11:53:40
@Surko: "Ellentétben a telekom cégekkel, vagy a bankokkal, akik csendben, kushadva mentek a vágóhídra, és semmit nem próbáltak megmagyarázni abból amit a kormány művel(t) velük."

nagyon jó gondolat!
kár, hogy a bankokkal nem tolt ki eléggé a kurmány ahhoz, hogy beszóljanak...
mondjuk a kondíciók változásán a leghülyébb mélymagyarok is látják majd, hogy igenis áthárították az extraadókat...
a telekom cégek meg be is vallották ezt...

de azért a számlákon, szlakivonatokon érdemes lenne néhány TÉNYT közölni a zombihordával, csak hogy lássák, mennyire dilettáns és/vagy rablóbanda a kurmányuk (btw. mindkettő, de nem feltétlenül kell mindkettőt bizonyítani...)
Lánynak szülni dicsőség, asszonynak szülni kötelesség. Ratkó Anna A gyermek nem magánügy, hanem a közjó egyik eszköze, a gyermekvállalás pedig nemzetstratégiai ügy. Kövér László Tehát amikor a feleségemmel elhatároztuk, hogy gyerekeket szeretnénk, akkor az a…..
plazmakutyaTV 2012.09.29 23:52:44
@Dr. simonmondja.: XD

tömjénzsótti megoldja!

amúgy meg:

www.youtube.com/watch?v=ejPeY8s_UkA

"Itt szép lehetsz, de okos nem, mert kötelező a hit
És ellenség lesz mindenki, aki kételkedik
És erkölcsről papolnak álszent köpönyegforgatók..."
Interjúsorozatunk vendége ezúttal Macskási Zsolt. Az egyik legelismertebb egyetemen, a Northwesternen szerzett közgazdasági Ph.D fokozatot, majd amerikai gazdasági, versenyjogi tanácsadóknál dolgozott. A Bates White-nál töltött évek során versenyjogi, kártérítési és…..
Ma Gyurcsány Ferenc az ügyészség előtt, az Index szerint azt mondta:  „rá kellett jönnünk, hogy évek óta más zajlik, nevezetesen az, hogy a jobboldal, annak a radikális szárnya rátört a hazára”. És akkor lehet sajnálni, szeretni, utálni, szopni, nyalni, ütni,…..
plazmakutyaTV 2011.10.04 01:22:58
@huttinger: persze, majd a hóhérral is vitatkozni fognak :)

viccet félretéve: ha lesz brutális válság a világgazdaságban, ha nem, az országot akkor is megfin..atják, ergo a zemberek majd a bőrükön fogják érezni, mennyire dilettáns banda ez... paradox módon még az a jó qurbánnak, ha mindenki megy a levesbe, mert akkor legalább rá lehet fogni a körülményekre a kurmány rossz teljesítményét (bár ez a szociknak sem jött be a válság előző "felvonása" kapcsán - igaz, hogy nem is nagyon erőltették a dolgot, és inkább bevállalták a buktát azzal a tudattal, hogy a fityisznek kell majd meghoznia a legnépszerűtlenebb intézkedéseket, amiket valaha hoztak)
ha nem kapják magukat össze a szocik (remélem, hogy nem), akkor kialakulhat egy valódi plurális demokrácia nagyjából 2014 vagy 2018 környékén, a fidesz és a maszop bukásával (ill. eltűnésével)
hosszú távon csak nyerhetünk ennek a 2 (vagy 3) hülye pártnak a leamortizálódsával, de addig még sok cumiztatás lesz, aminek egy része a kurmány hülyeségeitől némiképp független is...
plazmakutyaTV 2011.10.04 01:26:27
@Peter T. Sinclare: a kora XX. sz. egy "picit" optimista kifejezés :)
olyan XIX. vagy XVIII. lenne inkább találó... itt még feudális struktúrák vannak minden szempontból, csak nem földbirtokot osztogatnak a hűbérurak...

mondjuk a fejekben rendet tenni sokkalta nehezebb lesz, mint a gazdaságban... ezért is működnek jól a multik itthon is
plazmakutyaTV 2011.10.04 01:31:12
@Táskás Tóni: "kár hogy a tőzsde és az árfolyamok nem követik a zsenijét."

:)

még nem ismerték ki a nagymestert, de aztán úgy játszanak majd a hangszereiken, ahogy a karmester úr dirigál nekik :)
a globális pénzszivattyú is ide fogja szivattyúzni a pénzt nekünk, magyaroknak, no meg persze a pártunknak is, mert hát nehogy már fukarkodjunk, amikor ők győzelemre vezetik népünket a karvalytőke ellen :)
Nívó Politikusnak lenni jó? 2011.09.21 23:19:00
Olvasgatom a netes hozzászólásokat, és 80%-ából süt az Orbán-gyűlölet. Lám, milyen nagyot fordult a kocka egy év alatt. No persze a miniszterelnök mindent megtett azért, hogy ez így legyen, értve ezalatt, hogy nem éppen népjóléti intézkedésekkel, inkább népnyúzó és…..
plazmakutyaTV 2011.09.23 11:52:34
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: inkább csak vak, mint vak és hülye...

vitya és sleppje nem fogják elkerülni a börtönt, mert ad1 sok törvénytelenséget követtek el ad2 még a másik komcsi párttól is többet romboltak, pedig azok sem voltak kispályások a pusztításban

mató-csicska úgy hülye, ahogy van, egy szolgalelkű kis 0, mint amilyen lézerjancsi meg a többi félkegyelmű... az ámokfutás után jön majd a tőke futása (kifelé), aztán megnézhetjük magunkat... de persze háborúban állunk a karvalytőkével :)
plazmakutyaTV 2011.09.23 12:00:10
@Camappa: nem vagyunk annyira birkanép, csak ügyesen alkalmazzák a marketinget a tetvek, hiszen jó PR-szakembereket foglalkoztatnak a mi pénzünkből, akik megtalálják a hülyítésnek bedőlő primitív réteget, amire az oktatás is rátesz jópár lapáttal meg a média stb.

birkább a magyar, mint mondjuk a svájci, de lassanként annyira nyilvánvalóvá válik, hogy le kell cserélni a mostani "elitet", hogy csak az agyhalottak nem látják be, abból meg "csak" 1-2 mio. van, az ő szavazatuk meg eloszlik kb. 3-felé :)

szvsz esélyük nincs ezeknek az alsóbbrendű politikusoknak hosszú távon, ezért is lopnak, amennyit csak tudnak, és menekítik ki offshore cégekbe, stb.
persze a hülyébbje még ingatlanokat is veszeget, mert azt hiszi, hogy sérthetetlenek :)
aztán majd jön nekik is a cumi, börtön, fanta, haverok, börtönrock, buli, stb. :)
plazmakutyaTV 2011.09.23 12:14:12
@ColT: ne legyen autóparkja senkinek a közszférában, hanem legyen egy igen korlátozott mennyiségű taxicsekk, amit megkapnak, és azt használhatják el, no és persze el kell vele számolniuk...
egyből elkezdenének takarékoskodni a csekkekkel, azaz többen is utaznának egy taxicsekkel, stb. (persze a fejkvótába ezt előre bele kell kalkulálni :) úgyhogy kb. 1 csekk jutna havonta egy "vip"-nek, de felőlem akár többet is kaphat, ha jól dolgozik...)
Ülök az ügyfelemmel a befektetői tárgyaláson, az ügyfelem éppen előadja a reménybeli befektető szakembereinek a magasröptű terveit, részletesen, kissé szájbarágósan bemutatja a piacot, és dicséri, dicséri, dicséri saját magát, a saját ötletét.Kicsit kényelmetlenül…..
Vagy vezessük be helyette a kínait, hisz a keleti szél még mindig fújdogál. Mindegy mit, csak ne angolt tanuljon az a büdös kölök. Mert az túl könnyű.  Én ahhoz a korosztályhoz tartozom, amelynek még kötelező volt oroszul tanulnia. A gimiben a mi évfolyamunk volt az utolsó…..
plazmakutyaTV 2011.08.18 20:15:41
műbalhé ez is, már csak az a kérdés, hogy miről akarják elterelni a figyelmet... netán arról, hogy a MNYP-ből befolyt részvényeket 2 kézzel szórják, és (feltehetőleg) állampapírokat vesznek belőle (nem lepődnék meg, ha off-shore cégen keresztül tennék, ami persze haszonnal ad majd túl rajta vagy az államnak vagy valamelyik piaci szereplőnek) ill. valószínűleg veszik a HUF-t is, és adják az EUR-t (szintén a MNYP-i lenyúlásból, hiszen a nem állampapírok nagy része külföldi részvény)...
vagy csak szimplán arról akarják elterelni a figyelmet, hogy a szubhumánok "eltőzsdézték a zemberek pénzét", amikor a se..nyalók kedvéért megvették a Szurguttól a MOL-pakettet... sok eshetőség akad, mert ugyebár a nemzeti együttműködés kurmányának elég sok takargatnivalója van, és a hívek ki vannak éhezve a sikerpropagandára, de nem nagyon van már mit sikerként tálalni... az egyetlen, amit lehetne, vagyis hogy dutyiba teszik a fél mszp-t, azt meg sajna nem lépik meg, mert akkor a fél fidesz lenne a cellatársuk a szociknak :) szükségük van a trematodáknak a cestodákra és vica versa, ez az igazság. ha egyik fél nem lenne, nem lenne kire mutogatva megmagyarázni a híveknek a sikertelenséget, balfék lépéseket, stb. bár az is igaz, hogy az igazi, originál, agymosott zombie-k, akik elvakult fideszesek ill. hithű maszoposok, már eléggé önjáróak ahhoz, hogy bármit be lehessen velük etetni, nem kell nekik az ellenségkép sem, ezt is alátámasztja az, hogy a 2 bites "agyuk" folyton csak arra gondol, hogy aki nem fideszes, az libsi/komcsi, és ált. vica versa is igaz...

van viszont egy hír, amiről meg nagyon nem kellene elterelni(ük) a figyelmet:

www.origo.hu/itthon/20110816-gyanusitottkent-hallgattak-ki-kocsis-istvant-a-bkv-vezetojet.html

(bár lehet, hogy ez meg a párton belüli ellentétekre utal, és ezért ez sem lesz benne a királyi TV-ben...)
plazmakutyaTV 2011.08.26 13:06:55
@loláb: "másfél napon belül mindenki arról beszélt, hogy Orbán meg akarja adóztatni azokat,..."

lehet, hogy jobbos zombie-találkozókon arról beszéltek, meg lehet, hogy sok idiótát ismersz (én meg keveset ezek szerint...), akik ilyenekről beszéltek, de az én környezetemben lényegében mindenki arról beszélt a téma kapcsán, hogy:
1. milyen sok idióta lebzsel még mindig jobbos körökben (hiszen a boross-nyilatkozat nem volt igazán kirívó), akiktől nem határolódik el a "felelős" vezetés
2. milyen nívó van politikusi körökben, hogy egy ilyen szubhumán (boross) akár csak egy másodpercig is miniszterelnök lehetett
3. milyen beteges gondolkodásmódra vall az egész koncepció (lásd még előző pont)

btw. a mol-tranzakciót már a fidesz "hatalomra kerülésekor" pedzegették, aztán csak meglépték bő egy évre rá...
persze előtte még lejáratták a kommunikációs gépezetüket az "eltőzsdézték a zemberek pénzét" szöveggel, hogy kilógjon a lóláb, amikor a mol-os haverokat megmentik a szurgut pertől (amit nyilván megnyert volna a szurgut), mert a fidesznek szüksége van az elkötelezett zombie-seregre, mint ahogy az mszp-nek is... nekem meg van egy olyan javaslatom, hogy a két zombie-sereg kapjon kaszát meg kapát, essenek egymásnak, a többi, gondolkodásra képes ember meg majd elföldeli őket, amikor végeztek :)
deal? :)
vállalom a film rendezését, hogy még többet profitáljunk belőle (biztos kasszasiker lenne a mozikban) :)
már látom is magam előtt, amint mesterházy a seregei élén az orbáni seregre tör, és semjénzsóti megfutamodik :) de a cigó segédcsapatok elkapják :)
a hullajó c. filmet lehetne ötvözni az egri csillagokkal :)
persze a filmzene nagyon változatos lenne, mert az igen-igen-ezős slágertől a felszállott a páva c. dalig mindent bele lehet szőni :)
Nívó Zöldségek a faluról 2011.08.23 08:09:00
Bogáncs írta, hogy csináljunk már egy vitahetet a falvakról, mert érdekes téma. Éééén? - kérdeztem vissza. Több éve külföldön élek, haza csak látogatóba megyek, milyen alapon osszam itt az észt a magyar falvakról? De aztán előjöttek az emlékek, mivel falun nevelkedtem,…..
plazmakutyaTV 2011.08.23 13:46:45
@gyongyi70: olyannyira 1etértek, hogy én is ezt írtam: "úgyhogy igazából nem nagyon "szólhatunk" be senkinek, aki megpróbálta, és arra a következtetésre jutott, hogy nem éri meg. mindenki maga eldönti, hogy neki van-e hozzá ingerenciája, és ha felmerülnek problémák, azokat érdemes-e megoldani avagy sem..."

bár abban a posztolóval értek 1et, hogy vannak, akik lustaságból nem tesznek semmi(ilyesmi)t, azért a többségnek nem feltétlenül van rá ideje / lehetősége, pl. a felemlegetett pince nem mindenhol áll rendelkezésre, ill. ha van, dohos, stb. no meg aki másképp lett nevelve, nem biztos, hogy jó időtöltésnek gondolja (én annak gondolom, de én mindenféle fizikai munkát szeretek, mert hiába járok konditerembe, az azért mégiscsak más, stb.)

az viszont biztos, hogy ahol voltak tsz-ek ill. annak elég jó renoméja volt, ott szívesebben dolgozgatnak a kertben az emberek is, tehát épp hogy nem a tsz-ek megszűnésére fogják szvsz, hanem épp a megszűnését pótolják lényegében (aki hozzászokott, sőt szereti a földet, és nem utáltatták meg vele, nem rossz az egészsége, stb. - szóval rengeteg faktor van), de a lényeg, hogy a tsz paradox módon még javította is a mg-i kultúrát, hiszen azok csak eleinte voltak erőltetett komcsi baromságok, a gengszterváltás környékén már egész jól működtek a hiányosságok ellenére is - talán épp azért, mert a magyarok életében régóta központi szerepet játszik a föld ill. úgy en bloc a kézzel fogható dolgok (ami azért részben rossz is, mert szvsz túlzásba viszik sokan a fiziokrata hozzáállást, és már a termények piaca sem az, mint a XX. sz. elején volt)

tömören: én nem kárhoztatom azokat, akik nem termesztenek semmit, viszont jó dolognak tartom, hogy vannak (nem is kevesen), akik viszont igen
eléggé "bűnbakkeresős" hozzáállásom van viszont a protekcionizmus tekintetében: igenis ki kellene állnia a magyar termelők érdekeiért a kurmányoknak, pl. mert a vacak kínai méz ár-érték arányban semmiképp nem versenyképes a valóban minőségi magyar termékekkel, és a méztermelők is "pancsolnak" gagyibb mézet "ócóé" (pl. amikor higítják), tehát minden kategóriát megtalál a hazai fogyasztó a piacon, csak szét kell nézni... btw. még a áruházláncok polcain is inkább magyar méz van, talán épp azért, mert egyre jobban odafigyelnek erre is a fogyasztók.

sajnos sok termékről azonban nem mondható el, hogy sokkal jobb lenne a magyar, sőt...
plazmakutyaTV 2011.08.24 09:57:27
@magyar-magyar szótár: nagyfaterom vágásra vitt nyulat évekig, bár elképzelhető, hogy valahonnan volt / "szerzett" szaktudást is hozzájuk, de tény, hogy abból indult ki spontán az egész, hogy legyen az "onokának" :) húsvéti nyúl, aztán rájöttek, hogy könnyű tartani, és egész finomak pörköltnek :)
majd ebből lett az, hogy már eladta valami exportőrnek a szaporulatot

biztos, hogy nem kvantumfizika :)
bár lehet, hogy utána kell járni pár dolognak ill. még egy fontos dolog lehet: higiénikusan kell tartani őket olyan ketrecekben, aminek az alja drótháló, így kipotyogtatnak rajta egy régi, rossz tálcára, amit elég gyakran üríteni kell
viszont nem nagyon kell költeni rájuk egyéb tekintetben: ha van vetemény, a kaja megoldott, ill. annyi helyen lehet füvet kaszálni, hogy még válogatni is lehet...

nem nyulas téma: aki nem fúrt kútból locsol a kertjében ill. nem esővízből, az nagyon ellensége a pénztárcájának, mert még a csatornadíjat is kifizeti, miközben nem használja valójában (feltéve, hogy van vízóra, de kertes házakban szokott lenni), és a csat. a legdrágább
plazmakutyaTV 2011.08.24 10:06:12
@zitoka: én meg az előtted szólóval értek egyet:
"Alaposan meg kell fontolni, mit ültessen az ember, ki kell tapasztalni mi érzi jól magát, és csak azzal szabad foglalkozni."

szóval nem fekete meg fehér a posztoló megítélése sem, mert nem állította, hogy mindenhol minden megterem, csak azt, hogy ált. meg lehet találni azt, ami megterem, és nagyjából rentábilis (nem pedig horribilis)

amúgy agronómus (ismerős, stb.) fel tudja mérni a talaj kémiáját (savasság, tápanyagok, stb.) vagy meg kell kérdezni a szomszédot, hogy nála mi terem meg jól, stb.
nem annyira bonyolult ez, hogy ne lehessen relatíve olcsón kideríteni, hogy mire van esély, aztán bele lehet vágni
de az biztos, hogy ami (szinte) magától nő, az a legjobb ill. emlékeim szerint a hagyma még egy nagyon ellenálló növény... miközben pl. a fokhagymát importáljuk jellemzően...
Kötöttségek nélkül Déjà vu 2011.07.20 12:01:00
Amikor a tegnapi gyöngyöspatai hírt olvastam a Balázs József vs. Juhász Oszkár beszélgetésről, rögtön beugrott egy emlék. Ugyanis nem először lett hír abból, hogy fideszes képviselő zsarolni próbálta a vetélytársát. Íme egy tudósítás a 2006-os választási…..
plazmakutyaTV 2011.07.20 18:34:55
@TaTa86.: nem baj, most majd talán bepótolják ezt a régi "hibát" :(

btw.: ", mert pártja szerint Bagó már eleget bűnhődött"

bűnhődöööööööött???? az, aki kivont karddal védi a hazát a komenisták ellen? az? az ne bűnhődjön, hanem emeljünk neki szobrot, de izibe'! mert biza a napnál is világosabb: az emdéef összefogott a nemzetére rárontó komcsikkal, úgyhogy mindkettő ellenség. sokan azt hiszik, hogy az emdéef jelöltje 2010-ben bokros volt, pedig tévednek. maga az ördögi gyurcsány növesztett bokros-bajszot, és úgy indult el a választásokon, hogy a 2 komcsi párt egymást erősítse. volt, aki elhitte, hogy mesterházynak átengedi az elsőbbséget? hahhhahahahaha, milyen naívak egyesek! hát az ilyenek annyira rettenetesen gonoszak, hogy ilyen trükkök (trükkök százai!) kitelnek tőlük. de az ördögi tervet megakasztották a magyarok istenének angyalai, akik visszaadták nekünk a nemzeti együttműködés fő-koordinátorait: az ausztriából ismét hazatérő szent viktort és a sárkányölő szent györgyöt. azóta az államadósság réme teljesen összecsinálta magát, és itthagyott az országnak egy nagy kupac sz..rt. gyurcsány pedig szégyenében és bosszúszomjtól fűtve angela merkelnek álcázza magát, hogy lejárassa a nemzeti ügyek kormányát.
Nívó És most akkó' mi lesz? 2011.07.13 08:39:00
Kedden sikerült pánikolni egy kicsit: az EU ismét "válságos állapotba" került, a frank erősödött ezerrel, és a "nagy nemzetközi piac" is megtalálta az új (régi) slágerét: Olaszország. Sokan országcsődöket, az euro megszűnését és az EU felbomlását…..
plazmakutyaTV 2011.07.14 13:42:30
természetesen nem lehet tudni, hogy mi lesz a végkifejlet, de sok jót nem ígérnek az eddigiek.
ha gyakorlatias választ akarsz: hosszú távon short, rövid távú longokkal fűszerezve :)
QE3-mal sem fogják megúszni, már ha lesz egyáltalán, és a FED be is akar segíteni. igazából mindegy is, hogy lesz-e görög (olasz, stb.) államcsőd, mert az elkerülésének a költségei (megszorítások, stb.) olyan magasak, hogy kis leegyszerűsítéssel most a másnaposság fázisában vannak az országok, és épp azon filóznak, hogy maradjanak-e inkább állandóan részegek? :) szóval a gazdaságnak ígyis-úgyis "reszeltek", és arra kellene törekedni, hogy a munkahelyi leépítések minél kevesebb áldozattal járjanak...
magyarán: tanulni, tanulni, tanulni :) (átképzések nélkül szociológiai szempontból katasztrofális, ökológiai szempontból meg hellyel-közzel idilli helyzet jöhet, bár átképzések esetén is ki lehet jól jönni ökológiai szempontból ebből a válságból)
nem csak arról van szó, hogy úgy általában túlköltekeznek a kormányok, hanem arról is, hogy mindenkivel elhitetik, hogy lehet tudás nélkül növekedni. eközben egyre nő a funkcionális analfabéták száma, holott pl. a Flynn-effektus miatt az emberek intelligensebbek (lennének), de ez nem látszik meg rajtuk, mert kiment a divatból a gondolkodás, és nagyon "trendi" menni a birkanyáj után. ez felerősíti a gazdaságokban amúgy is meglevő ciklikusságot, amin többnyire a középréteg nagyokat bukik, a szegények pláne, szóval vagy megtanulunk az árral szemben úszni (szinte kizárt dolog, hogy ez sokaknak menne), vagy elsorvadnak az izmok, és a sodródó áradat jól oda-odadobja a sziklákhoz az embereket

szvsz amúgy "előre kell menekülni", és beruházni a biotech meg egyéb tech szektorokba, de nem csak szimplán munkahelyek "teremtése" céljából, hanem egyféle átnevelési célzattal... mindenki vip, celeb meg k..va akar lenni, és csak kevesen értik meg, hogy az eredményekhez kemény munka kell, mert közel 7 milliárdan vagyunk, és ha egy ország drága, akkor elvégzik a melót egy olcsóbb helyen. mivel a távol-keleti bérszínvonallal nem lehet versenyre kelni, nincs más hátra, mint előre...
de persze ehhez az oktatást drasztikusan át kellene alakítani, az meg nem tetszik a heréknek (politikusok, jogászok egy része, stb.), mert akkor nem lesz irányítható birkanyájuk
úgyhogy ez a korrupt tákolmány meg is érdemli, hogy összeomlik, a baj csak az, hogy sok az elszenvedője, és nem azokra borul rá, akik létrehozták ill. üzemeltetik...
a vicc az, hogy óriási anyagi erők összpontosulnak a tákolmány fenntartásában, mégsem megy nekik
hiába no, a természet törvényei erősebbek, mint amiket egy idióta civilizáció kitalál "magának" :)
újra kell alakítani a társadalmakat, ha nem akarunk időről időre egy nagyobb sza..kupacot a nyakunkba
előbb v. utóbb úgyis kikényszerítik a változásokat a körülmények. minél tovább dugjuk a fejünket a homokba, annál jobban fogja csípni a szemeket a homok :)
a mostani válság nem a problémák forrása, csupán tüneti jelenség: ez van, ha túl kevesen használják gondolkodásra a fejüket, és mennek a nyáj után.
Épp az egyik Harry Potter film megtekintése után írom a  bejegyzést, de már most kétségeim vannak: vajon a filmben vagy az új nyugdíjtervekben van-e több varázslat.Különösen most, hogy éppen a valódi egyéni számlákat sem adják oda, amelynek ígérete egy fontos…..
plazmakutyaTV 2011.07.12 15:24:06
@Mészáros Laci: "ugyanakkor teljesen triviális, hogy 100% tőkefedezeti rendszerrel meg jól ellennénk"

...például görög államkötvényekben :-)

-ez sarkítás, mert én elejétől fogva hangsúlyoztam a jó alapkezelés szükségességét. maradjunk annyiban: egy gazdaság sokkalta erősebb jól működő pénzügyi rendszerrel, mint anélkül.
plazmakutyaTV 2011.07.12 15:56:16
@Mészáros Laci: nem attól válik azzá, én a kontraszelekcióról beszéltem: aki eleve anyagias természetű, az (is) vállal majd gyereket, ergo "továbbörökíti" adott mémeket (nem géneket, mert az anyagiasság "génjei" mindenkiben ott vannak)
btw. ha már TV: most őszintén, egy olyan családban, ahol a gyerekvállalás azon múlott, hogy van-e támogatás vagy nincs, ott a szülő nem a TV-re bízza majd a gyerek "felnevelését" elég nagy eséllyel? szóval hiába fogod a TV-re, ami amúgy is csak a beteg társadalmunkat tükrözi vissza (no nem mintha nem lehetne normális tartalmat fogni rajta, de tényleg nem az jellemző, hogy kerülik a kereskedelmi latrina-csatornákat...)
hiába ragadunk ki egyetlen faktort a rengeteg közül, ami (diplomatikisan fogalmazva) igencsak furcsává teszi a társadalmakat, de a helyzet sok "apró" tényező miatt nem rőzsás: az emberek szeretnek a legkisebb ellenállás irányába menni (mint az elektronok, hehe), nem kis részük képmutató, irigy, kapzsi, stb.
ez nem csak a TV meg egyéb káros hatások miatt van így, és egy drámapedagógiai "trükk" nem lesz elég. alázat kell, de kőkeményen, amit pl. úgy lehet "megszerezni", hogy szembesítjük az egyént pl. a természettudományok bonyolultságával: ott majd mindenki magtanulja, hogy tudása, intelligenciája, stb. egyhén szólva is limitált, és kemény munkával tud csak eredményt elérni. persze a hatékonyság kedvéért mindenki egyet-egyet választana magának mint fő tárgyat, és legalább a fő paradigmáival meg kellene ismertetni. de kell persze pszichológia, önismeret, stb. is, mert a humán tárgyaknak ez lenne a lényege. OK, ez ettől lényegesen bonyolultabb, most nincs is időm nagyon belemenni, de hogy fokozatosan át kell alakítani mindent, de végeredményben gyökeresen (tahát drasztikusan), az biztos (btw. nem az átprogramozás lenne drasztikus, hanem az oktatási rendszer átszabása)
ami nagyon nehéz, mert 1xre kell önbizalmat adni a gyerekeknek, de le is törni a szarvukat, nehogy akkora egójuk legyen, mint egyeseknek a politikában, stb.
1xre kell nekik mértéktartást "tanítani" és azt is, hogy ha keményeb megdolgoznak érte, akkor szinte bármit elérhetnek (nem a celebidiótákra gondolok)
ha csak keveset változtatunk, akkor (mivel a média, a család, stb. úgyis csökkenti a hatékonyságot) nem lesz eredménye, mert "visszahúzzák" a gyerekeinket a többiek. a már felnőtt generáció jó része úgy, ahogy van, el lett ba..va, de nem szükségszerű, hogy a gyerekeinkkel is ez történjen. mivel azonban a szülők egy része zombie, nem ismeri fel, mennyit árt a gyerekének azzal, hogy abban a szellemben neveli, ahogy őt is nevelték. új idők járnak, tehát vagy alkalmazkodunk, vagy elbukunk, és olyan oktatási rendszerre van szükség, amihez képset a Waldorf-módszer pitiáner kezdő. szóval olyanra, ami "zseniket" (értsd: jó szakembereket, akik megállják a helyüket adott területen) "képez ki" úgy, hogy felméri a diák képességeit, lehetőségeit, stb. (tudom, hogy ez pénzbe kerül, de a tesztek nagy része automatizálható), és úgy ajánl nekik pályát, tanulási tervet, stb.
enélkül ESÉLYÜK NINCS a többségnek a jó állások megcsípéséhez már csak azért is, mert sokan tévesen mérik fel erősségeiket, gyengeségeiket, stb. ha az ország a nemzetközi munkamegosztásba nem kisegítő munkásként akar bekapcsolódni, akkor a szegényebb rétegeknek is olyan oktatást kell biztosítani, mint a jómódúaknak, btw. sok szülő elkényezteti a gyerekét, túl sokat megad neki, aztán pedig csodálkoznak, hogy nem életrevaló, amikor felnő...
szóval a jómódú szülők is komoly hibákat vétnek igen gyakran.
el kell tehát dönteni: jövőt akarunk a gyerekeinknek, vagy MOL-pakkra meg egyéb idiotizmusokra költjük az adófizetők pénzét... (nem tudtam mindent kifejteni, de talán 1x :) a cikket köszönöm, bár sztem a klasszikus csapdába ez is beleesik: nincsenek követendő példaképek, egy gyereknek meg azok kellenek, mert nem elég "kiművelt" a kis buksija az elvont gondolatokhoz. sztem okosak a gyerekek, nem is szabad őket lenézni, de még enm elég "bölcsek")
plazmakutyaTV 2011.07.12 17:00:56
@Mészáros Laci: a görög téma mellékszál, de az alapkezelés nem. utóbbi akkor jó, ha a CAPM-et ismeri az alapkezelő, és annak logikája mentén mozog (engem ugyan meglepett, hogy egy olyan egyszerű dolog, mint a CAPM, hogyan érhetett Nobel-díjat, de tény, hogy nagyon hasznos)
tehát: pontosan annyi kockázatos(abb) befektetést vállal fel, ami még worst case scenario esetén sem fenyegeti a jó teljesítményt. a legtöbb alap nem ilyen, mert szimplán indexkövetőek, tehát semmivel nem tudnak többet annál, mintha gipsz jakab betenné a DJIA-t alkotó részvényekbe a pénzét (más kérdés, hogy jakabunk nem tudna elég részvényt sem venni mondjuk 5e Ft-ból)
a total return fund-ok azonban jól tudnak hozni még egy válságban is, no persze ennek kiválasztásához szakértelem kell, aminek nincs meg idehaza a kulturális háttere sajnos.
btw. nem jó ill. rossz befektetés kategóriában gondolkodik a legtöbb alapkezelő, hanem várható érték (várható hozam) és implicit volatilitás kategóriákban - pont, mint egy statisztikus az eloszlásfüggvény kapcsán. nyilván nem véletlen az egyezőség, hiszen épp az a cél, amit a CAPM is megfogalmaz: minél nagyobb hozam minél kisebb kockázat mellett. (extrém magas hozam viszont csak magas kockázattal érhető el, a kockázatot pedig menedzselni lehet és kell is)
Michael Knight Haditörvényszék 2011.06.14 19:22:00
Mi lenne, ha nem az ügyészség szájaíze szerint, hanem valamiféle állampolgár-központú megközelítésben forradalmasítaná inkább a büntetőeljárásokat Balsai István?Szeretném leszögezni mindjárt az elején, hogy nem a kormányzati szándékkal van a baj! Azonban megint…..
plazmakutyaTV 2011.06.21 20:32:02
"Én meg azt mondom, hogy az lenne az igazi, ha nem ügyészközpontúak lennének a bírósági eljárások, hanem mondjuk állampolgár-központúak."

állampolgár-központú, mi?!!! azt akarsz, pondró? meg a többi pondró állampolgár? hát tudjátok meg, hogy nem kaptok, mert ilyen vezetést érdemeltek meg, mint a szocik meg a fityisz meg a jobbik meg a ... szóval a többi brand name. nehogy már a nyúl vigye a puskát, wazze. a polgár azért van, hogy legyenek a hűbéruraknak adófizető alattvalói, a hivatal meg azért, hogy legyen hol szívatni a polgárt, ha az túl nagynak érzi magát. még a végén a költségtérítésről fognak szavazgatni... hát francokat. így is közel kerültek párszor ahhoz, hogy kihúzzák a gyufát, de persze azért a parlamentben akkor elcsitultak a viszályok a tortaszeletekről és egyéb pártközi bonyodalmakról, és a pártok egységes frontba tömörültek... amire persze a polgárok soha nem lesznek képesek, mert nekik nem jár kenőpénz meg a többi prémium és cafeteria-elem (ill. van cafeteria nekik is, de azt meg is kell adóztatni)
csak a miheztartás végett írtam, mert még egyesek azt hiszik majd, hogy nem a korrupt bűnözők körül forog a világ, pedig dehogynem úgy forog, még dal is van róla: money makes the world go round...
felháborító, na, hogy egyesek mit nem merészelnek. tisztára, mintha már véget ért volna a feudalizmus. nem azért tanítják azt az iskolákban, hogy véget ért, mert tényleg véget ért, hanem azért, mert jól esik a sok pondrónak a szabadság illúziója. úgyhogy tessék beérni az illúzióval, mert lesz itt olyan önyp-államosítás, meg kalászos címer, hogy még a szocik is tiltakozni fognak ellene (mert nem ők vezetik be, azért)

üdvözlettel: bohócügyi államtitkár s.k.
plazmakutyaTV 2011.06.21 20:39:17
@Michael Knight: "a jelek szerint ma alkotmányos az, amit a Fidesz annak gondol. "

újabb felháborító csúsztatás! alkotmányos az, amiről később úgy gondolja a frakcióvezetés vagy viktor királyunk vagy pali udvari bolondunk, hogy alkotmányos volt!
a csillagászoknál is az a szokás, hogy egy ideérkezett adathalmazról csak utólag döntik el, hogy az minek a fénye ill. ha egyéb elektromágneses sugárzás, akkor azt, hogy az minek a rádiójele. lehet, hogy az ojjektum már rég 300ezer (30ezer?) éve nem is létezik, akkor meg nem mindegy neki? mehet az ombudsmanhoz, hogy utólag döntenek, nem előtte, de akkor is az ombudsman is utólag fog dönteni.
különben sem kapott még magyar igazolványt, szóval csak hallgasson...
különben balsai et. nagy koponya, mert még az információs szupersztrádán is lefoglal egy buszsávot tarlós et.-sal karöltve. azon jön be mindenkinek a bkv.hu - ugye, hogy működik? ez is jelzi, hogy ők aztán tudják, mi kell a népnek, no meg elvis presley-nek (aki a sirius-i őshazában van már, ahonnan a magyarok jöttek)
Michael Knight Forintot Svájcnak! 2011.06.20 11:34:00
Szerintem vezesse be Svájc egyoldalúan a forintot fizetőeszközként! Ez sokak problémáját megoldaná, ráadásul nem csak nálunk, de az alpesi országban is."Szinte biztosra vehető", hogy az euróövezet a következő öt évben - de esetleg már 2013-ig - felbomlik. A…..
plazmakutyaTV 2011.06.21 18:04:23
@Artie: nem akarom a fika OTP-t védeni, de elnézted. A LB ajánlotta a GM részvényeit felhalmozásra. Amire gondolsz, az a Citigroup, ami idehaza is forgalmazta a LB kötvényeit (a kötvényesek is buktak, akárcsak a részvényesek). Ettől még ül, amit írtál, tehát hogy az elemző "szakemberek" annak megfelelő elemzést hoznak ki, amilyet a megrendelők megfizettek :) csak épp az OTP annyira kis hal, hogy nincs benne a pixisben. Ezért is dörgölőznek össze annyit vitya meg sanyi :)
ON: nem volt rossz poén, bár a kósa, szíjjártó, stb. féle nyilatkozatoknak még örülnének is a helvétek... nincs zsarolási potenciálunk, legfeljebb ha a malév ingyen bp-zürich jegyet ad a cigóknak :) azzal el lehetne érni vmi hatást (talán), és még a fityisz népszerűsége is inverzbe kerülne az imf pénzen vett mol árfolyamával (azaz skyrocket-formációt mutatna be egy idő után) :)
A Pénzcentrum.hu olvasójának újabb mávos kalandját kaptuk meg. Ezúttal is hasonló a történet, mint az olvasó korábbi leveléből írt blogunkban. Elmúlt ugyan a tél és a hideg, de a konfliktus nem csillapodott nyugdíjasok és diákok között. Csak a MÁV röhög talán, aki…..
plazmakutyaTV 2011.06.01 14:24:07
@Axum: "hát először szép szóval majd erőszakkal"

milyen felemelő érzés is "nyuggert" verni, mi? :(
legalábbis a vadállatoknak az...
plazmakutyaTV 2011.06.01 14:26:13
@nehézévek: nicht beszáren, trollok mindig is voltak...
gondolom, a 2. vh. alatti gaztetteket sem a mai fiatalok követték el...
plazmakutyaTV 2011.06.01 14:28:04
@nehézévek: ja, és fáradság :)
a fáradTság kicsit más...
gondoljunk csak Farad-Day-re :)
Röpke 800 milliárd Ft elköltéséről döntött ma a kormány. Ez igen. Tudunk élni. 500 milliárd a MOL-nak, 300 milliárd a MÁV-nak, ez a GDP-nek közel 2,9%-a, de mi az nekünk. Ugyan ebből az összegből jelentősen lehetett volna csökkenteni az államadóságot, ennek a pénznek a…..
plazmakutyaTV 2011.05.24 22:51:26
@loláb: félelmetes, mekkora arcod van - főleg ahhoz képest, hogy kb. a Barátok közt-ből szeded a tőzsdei ill. gazdasági ismereteidet :)

pár hülyeség, amit kiszúrtam:

"akkor tud úgy működni, hogy a jelenlegihez képest sokkal eredményesebben (magasabb osztalék-> magasabb részvényárfolyam) lesz a cég."

gondolom, a nyíl az osztalék és az árf. között ok-okozati (vagy legalábbis sztochasztikus, már ha érted, mi az :) ...) összefüggésre utal (a mondanivaló logikája is erre enged következtetni).
ki kell ábrándítsalak, mert az osztalékpolitikának nincs hatása az árfolyamra ilyen szempontból (ún. fűrészfog-függvényt eredményez az osztalék, tehát más szempontból van hatása, de nem növeli azt) amúgy ezt hívják Modigliani-Miller tételnek, és a VV-ben nincs róla szó, mert Alekosz azt sem tudja, eszik-e vagy iszák ászimov...
nem mellesleg: max. pár év, és újabb válság jön, akkor meg nem 28k-t fognak érni a MOL papírok, hanem inkább 9k-t, vagy még annyit sem...
persze ez nincs benne a Barátok közt-ben...

MOL sajátrv-i: eddig is görgették, átkötötték a sajátrv-t, tehát eladták és visszavették dec. utolsó kereskedési napjai közül valamelyiken, a Magnolia Finance-os trükkökről meg nem is beszélve... vicces, amikor a MOL "kapitalistái" egyszeribe becsületes, hazaszerető, stb.
mintapolgárokká válnak, mert fidesz-kötődésük révén már nem a másik komcsi pártnál (gy.k.: maszopnál) lobbiznak, és a tendert is az idegen(szívű) ÖMV nyerte a MOL előtt, stb. stb.
a lex MOL, a Magnolia és a többi mutyi pedig napnál is világosabban jelzi, hogy a MOL management ugyanolyan (kvázi-) bűnözőkből áll, mint a fidesz- vagy az mszp-kormányok, legfeljebb most épp jobb a PR-juk...
btw. mindegyik párt egy kalap trágya, csak az egyiknek ebben van valami "erőssége" (gy.k.: kevésbé trágya), a másiknak meg másban. ezt elvakult hívek nem így látják, és éltetik a jobbikot/fideszt/maszopot, részben a csordaszellem miatt, részben meg mert "szerelmesek" a pártba ill. annak vezető(i)be...

ja és MNB: soha nem a tőzsdéről veszi a forintot, hanem jellemzően a bankközi piacról, ami alapjaiban más, mint a tőzsde, lásd pl. futures vs. forward piac
az ún. nyíltpiaci műveletek sokkalta jobban tükrözik a valós keresleti-kínálati viszonyokat, mint mondjuk egy zárt ajtók mögött történő megállapodás (itt kifejezetten nem az állampapír-aukciókra gondolok, hiszen ott sok ajánlattévő van)

aműgy a MOL ügy is jelzi, mennyire képmutatóak viktorék, mennyire nincs a pofájukon bőr, no és persze azt is, hogy a hívek feltétlen odaadással ígyis-úgyis benyalnak mindent, megideologizálják, stb. ...érdekes, hogy még a legagyhalottabb párt, a jobbik szimpatizánsai közt sem találni annyi elvakult hívet, mint a fidesz esetében, ráadásul a fidesz-hívek általában értelmesek is aműgy egyéb tekintetben, épp csak "szerelmesek" "kicsit", és ahelyett, hogy szimplán csak a legjobb alternatívának látnák a jelenlegi palettán a kedvencüket, még rá is tesznek pár lapáttal, és még azt is üdvözlik, ami egyértelműen lenyúlás, rossz az országnak, stb.
egyféle kognitív disszonancia ez az ilyeneknél :)
plazmakutyaTV 2011.05.24 23:01:41
@loláb: btw. a magas osztalék épp azt is jel(ezhet)zi, hogy a cég nem tud mibe fektetni :)
(a kérdés persze összetett, és nem lehet ennyivel elintézni, de a magas osztalékhányad (POR) valójában csak egy PORhintés... ha a tulaj így akarja kivenni a profitot (pl. MT esetében), akkor annak sokféle oka lehet, de az biztos, hogy a magas újrabefektetési hányad azt jelenti, hogy a management fantáziát lát a cégben)
Tisztelt Blog!A mi történetünk elég szövevényes és nem is szeretnék a részletekkel untatni senkit, csupán örömömet szeretném megosztani és hasonló bajba jutott embertársaimnak szeretnék szemnyitogató reményt nyújtani! Mi sem tudtuk, de valóban az esetek többségében lenne…..
Reakció Vértes András Figyelőben megjelent nyugdíjrendszerrel kapcsolatos cikkére. Egy érdekes tanulmányt olvashatunk a legfrissebb Figyelőben, Magyarország egyik vezető gazdasági hetilapjában. Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke azt elemzi, hogy a…..
plazmakutyaTV 2011.03.21 00:42:31
"A legutóbbi csütörtöki állampapír aukción például a 10 éves futamidejű állampapírok hozama 7,44%-os volt, miközben a február havi infláció mindössze 4,1%. Ha feltételezzük, hogy ezen a szinten fog tartózkodni az átlagos infláció a következő 10 évben is, ami azért nem annyira optimista várakozás, hiszen mind a jegybank, mind a kormány inflációs célja ennél alacsonyabb, akkor kijelenthetjük, hogy a következő 10 évben az állampapírok 3,34%-os reálkamatot fizetnek."

na, az ilyenekből (is) látszik, hogy gőzöd ill. lövésed sincs a témához, hiszen a duration szó számodra mit sem jelent :)
lehet az ember értelmes, lehetnek jó gondolatai, de ez akkor is egy olyan szakma, amibe kívülállóként mintegy "beleköpve" csupa hülyeség jön ki, és ez is csak azt mutatja, hogy -hasonlóan pl. az általam nagyra becsült fizikához- itt is sok a jpé-vel felfoghatatlan összefüggés. röviden: ehhez tanulni kellene, nem okoskodni.

az elfogultság az idióták irányába (értsd: fityisz) és az, hogy jottányit nem vagy / vagytok hajlandó(ak)szakmailag fejlődni ahhoz, hogy megértsd / megértsétek az összefüggéseket - mindez otrombává teszi ezt a blogot, pedig jobb sorsra lenne érdemes, ha nem a tényeket formálnátok a kiinduló hipotéziseitekhez... a MNYP rendszer drága volt, de ez csak akarat és szabályozás kérdése, és ezt már nagyon sokan elmondták, sokan mégsem hajlandóak tudomásul venni. nem tudom elhinni, hogy (látszólag) értelmes emberek nem fognák fel: a tőkefedezeti rendszer jó, csak normálisan kell szabályozni. ez nem dogma, az előnyeit szerte a világon használják pl. ott, ahol a vállalatok maguk teszik félre a (mutual) pension fund-okba a dolgozóik után ide fizetett "járulékokat", és esetenként induló vállalkozásokat is finanszíroznak belőle (lásd még: kockázatitőke-befektetések kérdésköre). ha egy ilyen rendszert elkerüli a korrupció a megfelelően prudens szabályozás és annak következetes alkalmazása ill. betartatása révén, akkor minden érintett jobban jár, kivéve persze a retardált politikusokat (és a holdudvart), akiknek a kezéből ez a forrás is kicsúszik, amit nem lehet haveroknak szétosztani...

a befektetések hozamáról meg szintén sokan emlékeztették már a szerecsenmosdatókat, hogy a hülye szabályozás írta elő a magas állampapír-tartást akkor, amikor alapvetően jól mentek a tőzsdék, és tette lehetővé az igen magas részvénykitettséget, amikor már a felszínre kerültek a bajok a világgazdaságban: korrupció korrupció hátán a szabályozásban - nyilván valakiknek nagy üzlet volt ez is (még csak nem is lenne nehéz kideríteni, hogy konkrétan kiknek, de ez most mellékszál)

tömören: az állam tudatosan rosszul szabályozott, hogy a zavarosban halászhassanak ezek a férgek (politikusok és a holdudvar), és lehessen bűnbakot kiáltani, ami aztán meg is történt a válság kapcsán (nyilván nem véletlen az időzítés, nyilván nem véletlen az sem, hogy nem 1998 és 2002 között lett "megvédve" a "zemberek" pénze a "nyugdíjtőzsdétől")

na, ennyit az agyhalott fideszről, a nem kevésbé korrupt és csak szemernyivel kevésbé idióta maszopról meg az emberek félrevezetéséről :)
A hírek és az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság szerint péntekig mintegy harmincezer ember nyilatkozott arról, hogy szeretne a magánnyugdíjpénztárában maradni. Nem valami sok. Sőt, kifejezetten kevés, és a várakozások alapján (számolva az "utolsó…..
plazmakutyaTV 2011.02.02 11:51:46
1. "tudom, egyszerűbb rinyálni, mint dolgozni és gondolkodni, de utóbbiak sokkal produktívabbak"

2. "OV ezzel a döntéssel, hogy a manyupnak nevezett globalista pénzszivattyút megrendszabályozta, megmutatta, hogy van élet a világbankon és az imf-en túl is, nagyon jól csinálta, ha következetesen végigviszi az elképzeléseit, mert ez az egyetlen út"

én az 1. és a 2. között komoly ellentmondást látok, pláne, hogy eközben egy olyan cikkre hivatkozol, amit nem Te írtál :)
(vagy igen?) :)
részletesebben is: a cikk tele van csúsztatásokkal, pl. Argentinát illetően, max. annyira állja meg szakmailag a helyét, mint "a szocik eladósították az országot" mítosz (loptak pofátlanul és kb. pont annyira demokrácia-ellenesek ők is, mint a fityisz, de egy leheletnyivel intelligensebbek (talán) a fideszes bagázstól, már ami a gazdaságpolitikát illeti)
MNYP téma: divat hozzáértés nélkül is cikkeket olvasni róla, és azt "visszabüfizni", ami amúgy mindenkinek elidegeníthetetlen joga, de a tény tény marad: a MNYP-kat meg kellett volna reformálni, mégpedig drákói szigorral a költségek, teljesítmények, ügynöki tevékenység, stb. kapcsán, és akkor egy nagyon hatékony, jól működő rendszerré lehetett volna tenni, de ehhez meg jó szándék és IQ kell a politikai dölktéshozók részéről, márpedig nekik egyik sem nagyon van
(nem mellesleg még ilyen béna kacsa módjára is jobban működött a TB-nél, de ahhoz már hozzászoktunk, hogy idehaza mindenből kampányfogást kreálnak, és belekötnek a nem túl fényes hozamokba, amit amúgy főleg a politikusoknak és a lobbiköröknek köszönhetünk /lásd választható portfoliós rendszer bevezetése/, és a nem éppen alacsony költségekbe, amit /surprise, surprise!/ szintén főleg a politikusoknak és a lobbiköröknek köszönhetünk)

tömören: a szellemi, lelki, stb. téren retardált politikusaink igazán megtehették volna "a zemberekért", akiket állítólag képviselnek, hogy a "globalista pénzszivattyút" a szabályozók terén "megrendszabályozta" a kurmány, de nem tette. nu, pácsimú?
Magyarázza már el nekem ezt valaki, mert szerintem a világon semmi értelme: "csak átmeneti fellélegzést jelenthet az államnak a magánnnyugdíj-pénzek "elkobzása". A pénztárak felszámolásával az állampapírpiac vevői oldalának kulcsszereplői tűnnek el, csökken majd a…..
plazmakutyaTV 2010.12.07 14:33:09
@kovacsguszti68: voltaképp mindennel egyetértek a leírtakban...
A blogbejegyzéshez: jogos az észrevétel, de nem az a lényeg, hogy a hazai közvélemény miről vitatkozik, hanem a (javarészt külföldi) szakértők mit hogyan kommentálnak pl. a befektetők felé. Ebben pedig szintén nincs mire büszkének lenni kormányoldalról. A CDS felár, az állampapír-piaci hozamok és a HUF adatsorok önmagukért beszélnek, és az emberek a bőrükön érzik a HUF-gyengülések hatását (jelenleg még nem nagyon érzik, mert nincs igazi öntés a piacokon), még ha egyelőre nem is érzékelik különösebben az árakban jelentkező áttételes hatások miatt. Azonban lehet még 220-230 a CHF és az USD (HUF-ban mérve), és akkor a deviza-hitelesek, autósok, gázszámlát fizetők (sőt mindenki, aki élelmiszert, stb. vásárol) eldobják az agyukat.
plazmakutyaTV 2010.12.07 14:37:49
@kovacsguszti68: nem igaz, hogy nem közöl elemzést :)
itt van mindjárt ez a zseniális találmánya mr. matuska gyuribá szilveszternek :)

index.hu/gazdasag/magyar/2010/12/06/matolcsy_kis_abra/
Ezermilliárdok sorsáról készül dönteni a kormány, de nincs egy politikus, nincs egy médiaelemzés, amely korrekten leírná a helyzetet, hogy mindenki megértse és belássa a szükséges intézkedések indokoltságát. Hihetetlen sok félreértésről és félremagyarázásról hallani a…..
plazmakutyaTV 2010.11.28 11:02:59
@drkovax: a baj ott van az értelmezésedben, hogy ezzel a művelettel a büdzsé JÖVŐBELI kötelezettségei csökkentek (pariban a befizetésekkel), tehát normális könyvelési módszerrel számolva az átirányítás nem csökkenti a hiányt, hiszen a bevételeket és a kötelezettségeket egyaránt csökkenti. tény, hogy a közgazdászok agyhalott zombie-kat magában foglaló részhalmaza NEM engedi ezt így elszámolni (miközben napnál világosabb, hogy így kellene, még ha ki is kell rúgni néhány idióta -pl. számviteles- idomított majmot ill. politikust)
innentől kezdve tök mindegy, hogy minek nevezzük (btw. a MNYP-ba fizetendő összeg a tag tulajdona, ergo nem adó), mert MAGÁNTULAJDON
jobb lenne azzal kezdeni a MAGÁNTULAJDON megadóztatását, hogy akik szinte semmi közterhet nem fizetnek, azokat fülön csípni (persze ahhoz meg ész kellene, ami nincs, és egyik kormánypárton belül sem volt elég hozzá)
nem pedig a legálisan leadózott jövedelmek újbóli megadóztatásával, stb.
Amúgy meg ez is igaz itt:

"A manyup ezt a pénzt kölcsönadta az államnak (államkötvény), aki ezt fordíthatta volna munkahelyteremtésre - ehelyett visszaadta azt az embereknek, akik vettek belőle plazmatévét stb."

-no meg elszórták pl. játékgépekbe (nem csak az orkok), hogy hizlalják a politikusok legjobb barátainak, a maffiózóknak a bankszámláját.

1 szó mint 100: az improduktív réteget és -beruházásokat támogatta az állam mindig is mutyisztánban, hogy a még produktívakról minél több bőrt lehúzva teremtse meg a férgek paradicsomát (politikusok és maffiózó barátaik részére)
idehaza nincs igazi verseny, csak mutyi mutyi hátán (tisztelet a kivételnek)
plazmakutyaTV 2010.11.28 13:36:06
@bogancs: "Azt már nem is merem leírni, hogy az sem feltétlenül elveszett pénz, hiszen az állami nyugdíjat is a fizetésed alapján kapod majd.. "

van egy olyan baljós sejtelmem, hogy nem vagy tisztában a valorizációs eljárás lényegével, és nem csak az ún. TB plafon miatt "zűrös" ez a kijelentés. persze ha tisztában vagy vele, akkor meg szimplán ignoráltad azt :)
(gondolatébresztésképp: a valorizáció algoritmusa TELJESEN a politika "jóindulatától" függ...)
hasznos link:
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700081.tv

itt lehet bogarászni a 2013.01.01. ELŐTTI (12. §) és UTÁNI (20. §) kifizetési táblákat. amúgy szórakoztató is lenne ez az álnaiv hozzáállás, ha nem ordítana róla a kormánypropaganda :)
utóbbiban sok sikertelenséget, a munkában meg sok sikert kívánok! :)
plazmakutyaTV 2010.11.28 13:57:19
@figyelmeztetés:
teljesen korrekt.
bár persze a szocik tolták el jórészt a gazdaságot, a fityisz is folyton ott asszisztált hozzá, és tartotta a markát, amikor csurrant-cseppent a lóvé. a koncepciótlan, buta és ötletszerű gazdaságpolitika nagymestere pedig a fityisz, a szocik "csak" a gátlástalan haveri lenyúlásoké, bár a helyezésük ebben is ingatag: jönnek a trónkövetelő fityiszék :)
Múltkor átpörgettük a Fidesz első, tetszetős törvényjavaslatait, most következzen egy sokkal kevésbé szimpatikus. A Matolcsy György és Fónagy János által beterjesztett indítvány az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvényhez benyújtott módosítás. Tulajdonképpen…..
plazmakutyaTV 2010.05.25 22:55:51
@csernaja obca: biztos, hogy baj - a tulajnak és az alkalmazottainak is, sőt nem csak nekik. de nem is a terjeszkedésre gondoltam, csak szimplán a vállalatirányításra. kis létszámú cég irtó hatékonyan tudna működni a vízfejű multikhoz képest, ahol a külföldi tulaj már túlontúl elrugaszkodott a (helyi) realitásoktól, és minden hülye adatot bekér, csak mert "az a szokás", stb. nem sorolnám az anomáliákat, a lényeg úgyis az, hogy az a relatíve kevés cég, amely normálisan és igazán hatékonyan működik idehaza (akár itthon is maradva), sikeres működés esetén komoly potenciált jelentene (tfh. ragadós a példájuk) mind GDP, mind adóbevételek, stb. tekintetében - tehát végső soron mindenki szív, hogy kontraszelektív hatások érvényesülnek a gazdaságban. Multihoz meg nem csak a fizu miatt érdemes bekerülni a tehetségeseknek, hanem mert egyenes út vezet a külföldi munkavégzéshez, ami a hazai viszonyokat (nem csak fizu!) elnézve igazi jutalom tud lenni - az itteni CFO is ilyen, szerintem pikkpakk rendet fog tenni, amilyen okos, tehetséges, nem fog sokat teketóriázni... odakint nem nagyon lehetett ennyi mozgástere, ez lehet a hazai pálya előnye is akár. itthon néha olyan, mintha megállt volna az idő a nyugathoz képest - épp ezért még kísérletezgetni is lehet, bár nem muszáj, nem kell újra feltalálni a spanyolviaszt. a kkv-k épp azért cumiznak folyamatosan, mert "adóoptimalizációra" és egyéb kiskapukra vannak berendezkedve (nem mindig saját hibájukból), folyton okoskodnak, trükköznek, fel akarják találni a spanyolviaszt. ráadásul k..ra okosnak gondolják magukat, mintha az APEH-nál tiszta tökfejek dolgoznának (van olyan is, de több az értelmes-élelmes)
Amúgy ÁFA-t tényleg nem nagy kunszt csalni, de a lebukás esélye és veszélye (VAR) is nagy ám! szóval sikeresen csalni vele az már elég nagy dolog... (leggyakoribb eset az, ha nem ad szlát :) ezzel sztem el is mondtam, hogy mennyire szofisztikáltak a hazai kkv-k adócsalás terén is)
persze divatos a láncszlázás/fiktív szlázás is meg az export... no ezek sem épp haladó tananyag elemét képeznék :)
a jó meló találásához meg kitartást!
az kell leginkább, jobban mondva: képes pótolni a szerencsét (lásd: Bayes-tétel)
a feedback és az önképzés pedig a kapcsolatokat tudja pótolni, plusz segít az egyensúly (szerénység vs. önhittség) megtartásában
...ne add fel, és előbb-utóbb meglesz az álomfizud.
plazmakutyaTV 2010.05.25 23:03:44
@laspalmas: Ferkó is jót akart, aztán mi lett belőle :(
mondjuk őt kurrupt farkasfalka vette körül :)
de vitya nem nagyon akar jót, ahhoz túl kisstílű - pedig tuti szobrot emelne neki a hálás utókor, ha meglépné az igazi reformokat (megfelelően kommunikálva persze, végső soron izaura szemműtétére sem azért gyűjtöttek a zemberek, mert minden tarsolyban kvantumfizikusi képesítés lapul)
különben meg az lesz a magyarsággal is, mint a zsidókkal: szétszóródunk mindenfelé a világban :)
ha ehhez hozzávesszük a kiválasztott nép mivoltába vetett irredenta "gyauri" hitet, még egy párhuzam
na és még egy: vannak elképesztő tehteségek a magyarok közt is, de ők már többnyire elhagyták a szülőföldjüket - ezzel talán ki is merült a hasonlóság :)
plazmakutyaTV 2010.05.25 23:07:48
@arlequin: ha a magyarok nem tanulják meg, mi is az összefogás, kooperáció - akkor ez minden parlamenti ciklusra igaz lesz (repeat... until ciklusra :) ahol 2 végkifejlet lehet: államcsőd és rálépünk az "európai útra")
A Homár komolyan meglepődne, ha jövőre a teljes magyar lakosság jelentős hányada nem állna át megélhetésszerű fantomszámlázásra, illetve csoportos pénzbehajtásra. Ezen kívül ugyanis nem sok értelmes biznisz marad. A Vateránál már rá is keményítettek a filléresítésre,…..
plazmakutyaTV 2009.12.29 19:51:32
Hello!

Az alábbiakat kopizzátok be, ahová csak tudjátok, kérlek. E-mail, blog, saját weboldal - minden mehet, ami nem sérti a potenciális címzetteket, üzemeltető érdekeit, etikát, stb. Bízom az intelligenciátokban! Valahányszor beleolvastam, mindig találtam itt valami "frankót" - akárhogy is nézem, kifejezetten SOK értelmes ember van ebben az országban (...még). Persze, hogy vannak suttyók, na és? Mindenhol vannak, de ez az ország egyelőre kifejezetten a kulturált és intelligens emberek "lakhelye" általában. (Ha csak mondjuk 40%-ról beszélünk, az 4 MILLIÓ EMBER! Nagy részük használja a netet, így eljut majd hozzá ez az üzenet.)

Legyen a KULTÚRA (művészetek és tudományok, stb.) egy KÖZÖS CÉL!
Kinek van elege a sok rinyálásból arról, hogy "jaaaaajjjj, de sok a bunkó!" ? Netán abból, hogy hiába van sok értelmes ember ebben az országban, mégsem jutunk ötről a hatra a közügyekben? Abból a bevett és "bekajált" kényszerképzet-rizsából, hogy a mai individualista társadalomban nincs összefogás?
Azért van csak ritkán összefogás, mert NINCS KÖZÖS CÉL.
De a KULTÚRA egy közös cél (lehet) - ennek ápolása és megóvása minden kultúrnemzet érdeke, azon belül is minden állampolgáré. Nem lesz egyetlen "csapásra" jobb hely a világ (ill. benne Magyarország), de lassanként, fokozatosan az lesz, ha bevezetjük azt a napot, ami kifejezetten a kultúráé. (Olyasmi, mint a Költészet Napja vagy a Múzeumok Éjszakája, de itt a TUDOMÁNYOK is szerephez jutnak - hiszen az egyik legsikeresebb, legfontosabb ágai az emberi kultúrának a különféle tudományok.) Tekintve, hogy az oktatás (mind a felsőoktatás, mind a közoktatás) válságban van, nem képes már azon a színvonalon képezni az embereket, mint ami szükséges (pl. a versenyképesség fokozásához, a kiegyensúlyozottabb lakossághoz, csökkenő bűnözéshez), egyik következő lépés az oktatás reformja - de ne hagyjuk ki az első lépést a kulturális nappal, mert "minden utazás az első lépéssel kezdődik". Először "egy frekvenciára", közös platformra kell hozni az embereket, ill. megmutatni nekik, hogy együtt és közösen meg tudnak mozgatni dolgokat, no és persze azt, hogy van olyan cél, aminek fontosságát lényegében senki nem vitatja, van benne konszenzus. Az oktatásban pl. rengeteg megoldási javaslat létezik, és amíg ezek képviselői egymással vitatkoznak, "csendben" nem történik semmi. A status quo-ban érdekeltek ismerik jól a divida et impera elvét, de a panem et circenses tézist is, alkalmazni is tudják. A kritikus tömeg úgy gyűlhet össze, hogy van egy olyan cél, amivel mindenki egyetért, ráadásul nem is bonyolult, így még egy "műveletlen" is azonosulni tud vele. A kultúra olyan színes és gazdag, olyan nagy benne a "választék", hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt benne (filmművészet, zene, irodalom, képzőművészetek, környezet megóvása, egészséges életmód, tudományok, stb.). Az embereket pedig az "mozgatná meg", ami miatt pl. koncertekre járnak: az összetartozás élménye, de lenne tanácsadás, segítség is a főbb problémákra - azok minél átfogóbb, de még érthető nyilvános megvitatásával. Minél hamarabb, annál jobb. Konkrét javaslatot is teszek: 2010. feb. 07., vasárnap. Ettől persze el lehet térni közkívánatra - attól javaslat.
Mire jó "instant módon" egy ilyen nap? Elsősorban: eltereli a figyelemt a fogyasztói társadalom "hülyeségeiről", berögzött szokásairól, talán végre átérezhetjük, milyen embernek lenni. Tudatosodik ill. fokozódik bennünk a büszkeség az iránt, hogy ahhoz a fajhoz (ill. néphez) tartozunk, ami megalkotta a ...-t. (Relativitáselmélet, VII. szimfónia 2. tétele, egy szobor vagy egy fa hegedű, stb. - minden behelyettesíthető, kinek mi tetszik.) Ezáltal az optimizmust "támogatjuk" meg, ami rá(nk)fér. (Ennél többet már csak a "vájtfülűek" kedvéért árulok el, lényegesen terjedelmesebben. Ezt is berakom majd.)