Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cserépszavazás (törölt)

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár valamilyen rejtélyes okból még mindig nem került nyilvánosságra közvélemény-kutatás azzal kapcsolatban, hogy vajon a magyarok mennyire elégedettek Orbán Viktor államfő-jelöltjével, a választókat feltételezésem szerint megoszthatta a döntés: elkötelezett kormánypártiak…..
Cserépszavazás (törölt) 2010.06.27 13:19:26
@panelburzsuj: a kereszténység nem ideológia?
Cserépszavazás (törölt) 2010.06.27 21:30:41
@panelburzsuj: ugyan már mindenki elhagyta ezt a hajó, és már a másikban evez, de válaszolok. Nem, a kereszténység ideológia. A keresztény ideológia alkotja a keresztény egyház alapját. A kiindulópont az ideológia-mentesség volt.
Cserépszavazás (törölt) 2010.06.27 21:35:01
A siker mindent igazol, a kudarc mindent megcáfol. Ha vitatható is a végletekig lecsupaszított igazság – hiszen a szavazatmaximalizáláson túli célok is létezhetnek -, alapvetően jól ragadja meg a politikai stratégiák értékelésének lényegét. Így aztán azzal kapcsolatban,…..
Cserépszavazás (törölt) 2010.06.27 21:27:00
@Diocles: ez bennem is felmerült már, mármint a nők szerepe a szavazásban. Más országokról is olvasni, hogy a női szavazók meghatározók, az ő voksukban pedig a személyes szimpátia, az érzelmi azonosulás van inkább, nem a hosszas elemzés. Budapesten több a nő. Annál is érdekesebb ez a betett interjú-részlet, mert sok-sok idős hölgy lakik a fővárosban, akiket megnyerni nem könnyű egy Tarlós Istvánnak. Nincs semmi bája, hacsak nem a bumfordisága.
(Ilyen szempontból Kuncze nyerő, mert fellépése és _humora_ van, ami ritka jó tulajdonság. Ezenkívül a konfliktusokat is jól kezeli.)

A másik apróság - ezért előre is elnézést kérek a többségi vidékiektől -, hogy eljönnek Budapestre, itt laknak, és köpködik Budapestet, kisebbségi érzéseik vannak, és ezeket kompenzálják. Ezt lehet érezni sok politikuson is. Ezért is vagyunk bűnös város, mert érezzük ezt a mély ellenszenvet, és sokan nem akarnak behódolni a vidéki "uraskodó" mentalitásnak.
Vastagbőr Choli bácsi 2010.06.26 09:01:00
Choli Daróczi József (71) elismert roma költő-műfordító, az Országos Roma Közérdekű Muzeális Gyűjtemény és Kiállítási Galéria igazgatója. Choli bácsi hitvallásával maximálisan egyet tudunk érteni, legyen a roma értelmiség a példakép és a követendő út minden roma…..
Cserépszavazás (törölt) 2010.06.26 12:30:21
@tesz-vesz: azt azért értitek nem, hogy igazgatóként semmit se csinál. csak kapja a pénzt.
mert kellenek a cigányok az szdsznek. remélem hamarosan kirúgják és feloszlatják a "múzeumot"

Na, ezt se gondoltam volna, de egyszer mindennek eljön az ideje... Hallottad már ezt az embert, Choli Daróczi Józsefet beszélni, előadni? Tudod, mekkora tudás, műveltség van a birtokában?
Voltál-e már abban a múzeumban? Olvastál-e tőle verset?

Tőlem távol áll a mentalitása, élete, habitusa, származása. De. Nagyon sokat tett és tesz, és annyiban - több mindenben - mindenképpen példaképe lehet a népének, hogy meg lehet csinálni, ők is képesek rá.

Persze, van benne vastagbőr is - ez tagadhatatlan.

Itt olvastam kedvenc leendő Köztársasági Elnökünkről, hogy balkézről - értsd házasságon kívül - van gyereke. Eddig csak annyit tudtam, hogy ő is "kurvázott", na jó, szebben: hajtotta a nőket orrvérzésig.
Esetleg az ő fizetését és költekezési szokásait - szintén állami juttatásokból - nem akarnád elemezni? Csupán a pártatlanság kedvéért.
Na, jól van, kezdődik ... Az új médiatörvénnyel és sajtótörvénnyel nem sokat szaroztak, megírták, beterjesztették, és még aznap meg is vitatták. "Kezdjük azzal, ahogyan benyújtották a csomagot a kormánypárti képviselők: pénteken délután 16.42 perckor.…..
Cserépszavazás (törölt) 2010.06.25 00:11:30
index.hu/kultur/media/2010/06/23/az_europai_ujsagirok_szovetsege_tiltakozik_a_magyar_mediaalkotmany_ellen/
A brüsszeli szervezet szerint a törvénytervezet nem felel meg az európai normáknak, és a kommunista időket idézi. A szervezet a magyar kormányt a tervezet visszavonására szólította fel.
Ki az a Rónai Sándor? Nem, senki? Hát nincs köztetek egy Romsics-Ablonczy-Ungváry, aki kapásból rávágná? Hát izé, kicsit kínos, de államfőnk volt: Építőmunkásként kapcsolódott be a szakszervezeti mozgalomba és az SZDP tagja lett. A Tanácsköztársaság idején a miskolci…..
Cserépszavazás (törölt) 2010.06.24 12:48:42
@szamarhegy: +1, így igaz, ahogy írtad.

Amit "eleve lehetetlen 2010.06.24. 10:58:33 írt: „. Schmitt Pali élete eddig is a svédasztalok körül forgott, most pedig nagyjából azok környékén ki is fog merül majd elnöki tevékenysége. „ kiegészíteném azzal, hogy a svédasztal körül kergetett leányzókkal, mint a nagy magyar családmodellt bemutató, követendő példával: Ha annyi botütést kapna a deresen, ahány szeretője volt – egy KE elvileg példamutató – akkor a Kútvölgyiben töltené hátralévő napjait.
Igazából csak a képmutatás –Isten(nála?) , haza, család miatt írtam le, egyébként semmi közöm bájgúnárságához. Mondhatni nem túl sportszerű a b. nejéhez.
Domokos Lászlót már ismerjük valamennyire, ő kötött tavaly májusban Békés megye és Észak-Szumátra között testvértartományi megállapodást, aminek a hasznára, értelmére a mai napig nem derült fény. Az ÁSZ-elnöknek jelölt közgazdász végzettségű politikus jelenleg…..
Cserépszavazás (törölt) 2010.06.17 16:22:22
@iqlight: Nem is értem miért nyomatja a szaros index is ezeket a fosblogokat. Nem is értem ...

Szerintem épp az imént járultál hozzá, hogy még tovább fennmaradjon.
Én is épp ezért írok most, mert nekem meg tetszik. Nemcsak ez, hanem néhány régebbi is.
Ráadásul egy-egy szellemes kommentet olvasva elmúlik az a keserű íz, amit a posztot kiváltó esemény okoz.
Lehet, hogy legfrissebb sztorink egy BKV-pénztárosokból álló, bérlethamisító maffia leleplezéséhez vezet majd? Nem valószínű, hiszen Alexandra elképesztő történetéből nem derülhet ki, hogy ki volt a csaló. Ami biztos, hogy olvasónkat feltartóztatták a Moszkva téri…..
Takács "Vasútgyilkos" Lászlóról pár szó annak, aki esetleg még nem ismeri: - Aba Botond (ig.: 1993-2006) vezérigazgatói főtanácsadója volt a BKV-nál, majd Antal Attiláéktól vállalkozási szerződést kapott, és 2007-ben stratégiai tanácsadóként alkalmazták (az…..
Szavazz a forintért most!Szerettem volna elkerülni a politizálást a kóklerbróker blogon, de egyrészt a politika jelenlegi vezetői szóltak bele durván a gazdaságba, másrészt ilyen kókler politikusokat még nem sokat látott a világ (hacsak nem szándékosan shortolják a forintot és…..
Nem túlzás azt állítani, hogy alig két hónappal a választások után a magyar web2.0 fellázadt a Fidesz ellen. Nem sok gyűlöltebb ember van most az országban (ide értve az egész MSZP vezérkart), mint Kósa vagy Szijjártó. Csak a Vastagbőr blogon már most jóval ötszáz felett van…..
A szcientológia, mint mozgalom és vallás, a következőt állítja magáról:- teljes mértékben ismeri az emberi elme és lélek mechanizmusait (az embert szellemi lénynek (thetán a neve) gondolja, aki egy testben lakik, és van egy elméje).- az életet szabályozó összes törvényt…..
Az egyik szcientológus, bizonyos F. Sz., küldte ezt körbe az ismerőseinek. Kiegészítettem magyarázó szövegekkel, mert sokat elárul a belső mentalitásról:   Szia! Képzeljétek el, nem is tudom mennyi munkaóra volt ebben a ciklusban, de nagyon sok. De nagyon megérte, most már…..
Cserépszavazás (törölt) 2010.05.26 01:35:39
@jokka: @jokka: Szeretnék egy apróságot figyelmedbe ajánlani, talán egy olyan oldaláról a dolgoknak, amelyet akár te, akár a többség nem vesz annyira figyelembe.
Ezt írtad: "Tom Cruise-t is próbáljátok..., meg akit értek. Persze a többezer celebből ez a pár, akiről valamit próbáltok varázsolni." Én Kirstie Alley-ről, egyik kedvenc színésznőmről szeretnék neked beszélni. Miután erősen kedvelem, szeretem a humorát, a játékát, ezért többször, de igazából kétszer nagyon drukkoltam neki, hogy sikerüljön a fogyása. Ugye tudod, mikor kezd egy ember gömbölyödni, és jellemzően a nőknél jelenik meg ez az állapot? Védőbástya. Ha annyira hatásos lenne ez az egész tech., akkor az ép testben ép lélek fordítottja is igaz lenne, ha ép a lelke, akkor nem kellene kiterjesztenie a páncélját. Valahogy nem kerek az egész, hogy a ti lelki segítségetek megvan, neki belül megvan a saját normál küllemű szépsége iránti vágya, amely megfejelődik azzal, hogy ebből is él, mégis kétszer is sikerül bálnává duzzadnia.
Azt, hogy Kirstie sci, nem tudom egy hete se, viszont, hogy lelki gondjai vannak, azt igen.
(Cseppet sem zavar, hogy majd' kétéves ez a bejegyzés, az igazságok örökek :)
Ez a szcientológiához kapcsolódó szervezeteket bemutató sorozat 2. része. Előzmények: WISE - A szcientológia az üzleti életben A szcientológia egyház kiadványait Magyarországon a New Era Magyarország Kht. forgalmazza. Semmi más ne csináljunk, nézzünk meg egy cégkivonatot.…..
Cserépszavazás (törölt) 2010.05.26 00:03:38
@anonim én: Ha L.R.Hubbard olyan okos és fogékony lett volna, akkor nem telt volna nagy erejébe észrevenni az orra előtt heverő dolgot. Ahogy olvasom, a múlt század hatvanas és hetvenes éveiben években még a szeren volt, hogyhogy nem tűntek föl zsenialitásának az alábbi dolgok és nem látott lehetőségeket?

- 1957: az ARPA (Advanced Research Projects Agency) létrehozása az USA Hadügyminisztériumán (Department of Defense) belül
- 1968: a tervezett hálózat bemutatása az ARPA számára
1969: az ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network) létrehozása; a kísérleti csomagkapcsolt hálózat kiépítésével a BBN (Bolt, Beranek and Newman) Technologies-t bízzák meg
• kezdetben négy csomópont:
o UCLA (University of California at Los Angeles)
o SRI (Stanford Research Institute)
o UCSB (University of California at Santa Barbara)
o University of Utah
• 1971: oktatási és kutatási intézmények kapcsolódása
• 15 csomópont (23 számítógép) [UCLA, SRI, UCSB, Univ. of Utah, BBN, MIT, RAND, SDC, Harvard, Lincoln Lab, Stanford, UIU(C), CWRU, CMU, NASA/Ames]
• 1973: az elsõ nemzetközi kapcsolat az ARPANET-hez (Anglia és Norvégia)

----------

Egyébként biztos vagyok benne, hogy kedves szüléi – vagy ő maga - rendelkezett némi akasztófa-humorral.
A Lafayette névvel egy ilyen mindenféle függőséget, elnyomást, alárendeltséget létrehozni - ez a fekete humor ékes példája.
Erről nekem is nehéz írnom, mert mind a mai napig nem sikerült 100%-osan lelkileg feldolgozni az egyház ezen oldalát.Pontokba szedem ezt is a könnyebb áttekinthetőség kedvéért:0. Hubbard alaptétele az, hogy a gyerekek is halhatatlan szellemi lények, egy kis testbenés ennek…..
Cserépszavazás (törölt) 2010.05.24 23:07:11
@Plejádok: Ő vitatkozott vele, még a blog indulása környékén. És mindig az elején van a (számomra legalábbis) a lényeg. Kivéve, mikor elkanyarodik valami baromi jó irányba, ami sokkal érdekesebb, mint a kezdés :)
De kár volt talán nevesítenem, azóta elmondhatom, hogy már kiírhattam volna Anon...-tól (2x) Wi-ig a neveket :)
A tanulástecnika érdekel(t) igazából, az hívta fel magára a figyelmem. Transl oldalán megtaláltam.
Cserépszavazás (törölt) 2010.05.24 23:13:24
@Cserépszavazás: izé... nem technika, hanem technológia.
Egyébként hallgatok Reformerre, ő ezt írta: "... vannak használható elemei ..., de összességében a használata több kárt okoz, mint amennyi hasznot hajt."
Cserépszavazás (törölt) 2010.05.25 23:49:06
@Cserépszavazás: Tegnap kijavítottam a term. technicust, mert ti itt folyton technológiáról írtok, de a fülem bántotta és utánanéztem.
MÉK 2. köt. Alapján én gondoltam jól, mert azért ti nem tanulót gyártotok…
Ellenben a technika – Hub-nak (hihi, duplagondol  szótisztázata - valamely gyakorlati eljárásra, kivitelezésre vonatkozó fogalom.
parakovacs Ha már a szar... 2010.05.02 06:02:00
  ...tematika ilyen sikert aratott, meglovagolom a hullámot, bár belegondolva, nem szeretnék a legnagyobb magyar koprofág íróként bevonulni a Petőfiről elnevezett múzeumba, de ha egyszer ezt dobta a gép, akkor kénytelen vagyok. Maszáj Herkules. Szóval a kakáló brácsás…..
Cserépszavazás (törölt) 2010.05.24 22:55:12
@ihi: Eldugult a vénája a sok fik..kritikától. Esetleg a fényes szellők érkezése kifútta a témát a térről.
Megjegyzés: innentől zenésblog lesz, tehát minden bejegyzéshez igyekszek zenét ill. videót mellékelni. A "lázadók szövetsége" megalakult az egyházon belül is, úgy néz ki. Ez a levél landolt ma a postaládámban:   Kedves Szcientológus! Némileg szokatlan…..
A besózott KarthágóNincs ember a Földön, aki ne ismerné Karthágó lerombolásának és sóval behintésének legendáját. A harmadik pun háborúban a római csapatok háromévnyi harc után földig rombolták Karthágót, és a város helyét felsózták. Ebből a legendából azonban…..
Cserépszavazás (törölt) 2010.05.21 00:13:03
@FunkTazmagora: A hettiták regénye c. könyvet
Az ausztrál ABC TV Lateline c. műsora két egymást követő nap is foglalkozott a szcientológiával.  Az első szegmensÁtirat és videó itt.Az első szegmens főszereplője Scarlett Hanna volt, az ausztrál szcientológia egyház vezetőjének lánya. Arról számolt be, hogy…..
Cserépszavazás (törölt) 2010.05.19 23:48:11
@Énbagoly: Persze, könnyű a dolgot utólag az szektára fogni, de amikor a gyerekeket ilyen szörnyű "élmények" érték, akkor egy felnőtt sem állt mellé, ..."

Ha a szülő megy be a szektába, akkor viszi a gyerekét, hogyan tudna egy kívülálló a gyerek mellé állni?
Cserépszavazás (törölt) 2010.05.21 00:05:06
@Énbagoly: értelek, ezt a magam részéről nehezen tudom elképzelni.
A betérést még értem, hiszen sokan keresik a maguk útját.

Majdnem végigolvastam a Jeff Hawkins posztokat - hááát, ha gyököt vonok belőlük, akkor is sok(koló). Szerintem nálunk a munkásszállásokon nem éltek úgy emberek, mint ahogy ő leírja. Az inkább a szibériai állapotokra hasonlít, amit Varlam Salamov írt meg.
Drága Jobbik-szavazók, itt az alkalom, amire vártatok! Ide küldjétek a retket, ne a Subbára! Csak el ne felejtsétek, hogy pártotok hivatalosan nem rasszista, így az „A büdös kurva anyádat te rohadt cigány kurva!!!! Falhoz kellett volna baszni amikor születtél vagy egy nagy…..
Cserépszavazás (törölt) 2010.05.17 17:41:10
@Szekszkazan: Az ország ugyanis azé, aki teleszüli.

Ma - ha minden igaz -, az élveszületések 50%-a magyar, a többi nem.

Valóban kevesek már a szavak.