Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Berill Shero

929 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit hoztam nektek mára? Egy különleges regényt: „Tízparancsolat. A legősibb szabályrendszer. De mi van, ha unatkozó fiatalok átértelmezik, és like-vadászatra kezdik használni? Marát tizennyolc évesen érte anyja váratlan halála. Kamaszként képtelen feldolgozni a traumát. Csak idő kérdése, hogy…..
Ezzel a képpel kívánok mindenkinek feltöltődős ünnepet, sonkával, locsolkodással, nevetéssel tarkítva! :) fotó: 2857440 képe a Pixabay -en..
Brill Séró Kamion vs. bicikli 2024.03.27 19:00:00
Ha megkérdezném, szerintetek van-e esélye a bringásnak túlélni a kamionnal való ütközést, tuti azt mondanátok, hogy semmi esélye nincs. Vagy ha mégis túléli, akkor egy vegetáló, emberi roncs marad belőle. 2024.02.07-én majdnem végzetes tragédia történt. De ne szaladjunk ennyire előre. Jöjjenek a…..
Karsai Dániel Nem egy név: fogalom Nincs, aki ne ismerné a történetét. Sokunk szemében hős. Pedig sosem akart az lenni. Jóképű, sármos, sportos, intelligens. Megakadt rajta a nők szeme. Két évvel ezelőttig. Most is megakad rajta az emberek szeme, de már egészen másért. forrás: internet Én a…..
Brill Séró Gyerekszáj 2024.01.03 19:00:00
Vonattal utaztunk egyik nap külföldre. Az indulás nem volt zökkenőmentes, laza hetvenöt perc késést produkált a vonat a főállomásról indulva.  Amikor mi felszálltunk, már sokan ültek rajta, többek közt egy anyuka bőröndökkel és három gyerekkel. Két nagyobbacska fiú és lány, illetve egy öt év forma…..
 "Felhőtlen ​nyaralásnak indult… A nap hét ágra süt, az Adriai-tenger türkizkék vize szinte szikrázik a melegben, amikor a hattagú család hajóra száll, hogy méltóképpen ünnepeljék meg a családfő hatvanadik születésnapját. Váratlanul azonban vihar kerekedik, így kénytelenek kikötni egy lakatlan…..
Brill Séró Zsoltinak 2023.11.19 19:00:00
Sok minden történik a nagyvilágban, a saját világomban, meglepődnél, ha látnád. Remélem odafentről nyomon követed az eseményeket.  Ma újra szülinapod van, bár már öt éve nem köszöntjük egymást, de esemény és apropó nélkül is gyakran eszembe jutsz.  Az idei évben újabb családtaggal bővültünk,…..
Ma három magyar szerző könyvét hoztam nektek. Anne Raven tollából az Illegális szerelmet, Lili Ann Danielstől a Szerelem kötőféken-t és Csákvári Éva Boszorkánylepke című könyvét. Mindhárom kortárs szerzőt ismerem személyesen, épp ezért vártam izgatottan a regényüket. Mire az ajánlóm megjelenik,…..
Péterfy Gergely regénye nem volt könnyű olvasmány. Őszintén mondom, kíváncsian vártam, hogy hova futnak a cselekmény szálai a 406. oldal végére. Különböző érzések és gondolatok hullámzottak bennem, amíg benne éltem ebben a történetben.  Klasszikus hanyatlástörténet A cím és a tartalom nincs…..
Renner Erika - kitartás. Mérő Vera - empátia. Balogh Attila - emberség. Gál András – alaposság. Bene Krisztián – képmutatás. Igazságszolgáltatás - hiányosságok. Címszavakban így lehetne leírni az olvasási élményemet. Miután befejeztem Mérő Vera Lúg című könyvét, még sokáig ültem felette. A könyv…..
"Sose mondtad nekem, hogy: szeretlek, de én kettőnk helyett is szeretek." (204. oldal) A francia írónő regénye nyáron jelent meg magyarul. A vasárnap koldusai figyelemreméltó szépirodalmi regény, méltán nyert díjakat. De mit tud ez a regény, amitől nem tudjuk letenni? Főszereplője a 21 éves…..
Brill Séró Jo Nesbo - A birodalom 2023.09.13 19:00:00
„Kintről hosszú, szép, szomorú hang hallatszott be. Egy aranylile. A hegy magányos madara, vézna és komoly. Követi az embert, amikor kint jár, vigyáz rá, de mindig tisztes távolból. Mintha félne, hogy lesz egy barátja, de azért szüksége van valakire, aki meghallgatja, amikor a magányról dalol.” Jo…..
Gyerekkorból velünk maradó történetekről azt mondják, hogy minden mese az életünkről és egy picit rólunk is szól. A mesében minden mi vagyunk. De nem csak a hercegnővel vagy a gonosz boszorkánnyal azonosulhatunk. Hogy mire jó a mese? Talán egy picit kibillent a saját komfortzónánkból, hiszen a…..
"Csumi Aranyapáim! Már régen jelentkeztem, van annak már két éve is. Mindig annyi minden történik, hogy csak kapkodom a fejem. Apámról meg a síbalesetemről írtam utoljára. A munkás hétköznapokon volt a fókusz. Marcsival jól vagyunk. Azóta is. Szerelmes továbbra se vagyok, de jó együtt. A gyereke…..
"Csumi Aranyapáim! Képzeljétek, mik történnek körülöttem! Gyurma eddig tök frankón elvolt a saját kis háziorvosi praxisában, de egy ideje már foglalkoztatják mindenféle ezo-mizo-spirituális dolgok, amikkel - lévén, hogy én full racionális vagyok - nem tudok azonosulni. Na most…..
Minden a levelekkel kezdődött, a rég feledésbe merült családi levelekkel. A papírra vetett  üzenetek által bepillantást nyert a szerző a férje családjának múltjába. A levelek aztán megelevenedtek és így született meg ez a könyv. Pap Éva És újra felkel a nap című könyvéről írtam. Az 1930-as évek…..
Kevesen vannak ma Magyarországon, akik ne ismernék Renner Erika történetét. Akik mégse, azoknak egy rövid összefoglaló: 2013. március 12-én  Renner Erika lakásán megjelent dr. Bene Krisztián, a nő korábbi párja.  Erikát elkábította, majd magatehetetlen állapotát kihasználva lúgot öntött a…..
Berill Shero 2023.07.27 11:56:19
@Radnóti László György: Azért nem baj, ugye, ha nem értek egyet a kommentjével?
Ha azt mondom Csukás István vagy Lázár Ervin, sokunknak csodálatos meséik ugranak be először. De hogy jön a képbe Szabó Magda? Bízom benne, sokan rávágjátok, hogy a Tündér Lala miatt. Akinek semmit nem mond a cím, olvassa el ajánlómat. Bámelyik író munkásságáról kisregényt lehetne írni, épp ezért…..
Réti László Megölni Telekit című könyve a történelmi krimi kategóriában az író első műve. Mai könyvajánlómban tehát egy igazi csemegét hoztam nektek. Nem árulok zsákbamacskát, ha Réti Lászlót a hazai krimiirodalom top szerzőjének nevezem. Elfogult vagyok. Minden írása zseniális. Nincs ez másképp a…..
Brill Séró Balaton bringával 2023.06.21 19:00:00
Könyvajánló következik. Mi jut eszembe legelőször a nyárról? A Balaton! A csodás vízpartról mindenkinek vannak emlékei. Első szerelmekről, könnyű záporokról, a lángos ízéről, családi legendák tucatjáról mesélne a tó, ha tudna. Újabban viszont nem csak a vizek szerelmesei veszik birtokba a partot, de…..
Egyre több emberhez jut el a hír, már létezik irodalomterápia! ← (A linkre kattintva megtalálod Panka oldalát.) Ez egy roppant izgalmas utazás önmagunk felé, de hogyan lesz valakiből ma irodalomterapeuta? Egyáltalán, mit csinál egy irodalomterapeuta? Milyen módszereket használ? Rudolf…..
Brill Séró Hat briliáns krimi 2023.06.07 19:00:00
A mai könyvajánlóm rendkívüli lesz, mert nem két-három könyvet hoztam, hanem mindjárt hatot.  Stieg Larsson Millenium sorozatának minden egyes darabja remekmű. Aki látta a Tetovált lány című filmet és tetszett neki, az mindenképp olvassa el könyvben is. Egészen más élményt ad. Jöjjön tehát hat…..
Brill Séró Gyerekszáj 2023.06.04 19:00:00
Az egyik nap vonattal utaztam. Az indulás előtt már egy negyedórával is alig akadt hely. A velem szemben lévő négyes ülésen egy család foglalt helyet, négy év környéki ikerlánykáikkal. A leányzók, mint két tojás, de csak külsőre. Belsőre nem hasonlítottak, az egyik maga volt a megtestesült Buddha,…..
Ha azt mondom nők és krimiírók, akkor valószínűleg sokunknak  Agatha Christie jut eszébe. Pedig ez a műfaj ettől sokkal színesebb, és nők is akadnak jócskán, akiktől remek történeteket olvashatunk. Agatha Christie és P.D. James íme a két óriás, avagy írónők a krimik világában. Műfajok határain A…..
2023 májusában négy alkalommal mutatják be Kiss Stefán Mónika rendezésében készült Memento mori - A váci legenda című játékfilmet, melyet volt szerencsém megtekinteni. Mielőtt a filmre rátérnék egy kis kitekintő a váci múmiákról. 1994-ben a Fehérek templomának helyreállítási munkái során egy…..