Regisztráció Blogot indítok
Adatok
divatar

19 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Mese Nagy Böhöm királyról 2011.07.02 07:15:00
A rövidlátó baloldaliak és liberálisok bizonyára farkast kiáltanak a Népszava elleni határozott fellépés láttán. És velük béget majd a panelprolik csürhéje. Az igényesen gondolkodó, felelős polgárok azonban átlátják a magasabb rendű összefüggéseket, vagy ha eddig nem,…..
divatar 2011.07.02 13:19:08
w In memoriam dr. D. S. K. 2011.05.17 06:00:00
Mielőtt a nyugati civilizáció erkölcsi összeomlását készpénznek vennénk, érdemes Dominique Strauss-Kahn esetét egészében vizsgálni. Ugyanis pont az ellenkezőjét bizonyítja. D. S. K. lehet, hogy molesztálta a szobalányt, de még nem biztos. Mivel van rá esély, hogy igen, D. S.…..
4 éve múltkarácsonykor hogy álláskereső vagyok. Én már tele vagyok rossz tapasztalattal, de szerencsére a férjem mindig mellettem áll. 17 éves korom óta dolgoztam négy műszakban és tényleg jól is kerestem. Majd mikor családot alapítottunk a gyes ideje alatt a munkahelyem…..
Az ígéret szép szó, és ugye a szó elszáll... Egy nem is olyan régi írásos emlék 2010 áprilisából: A Fidesz megőrzi a nyugdíjak értékét és megvédi a nyugdíjpénztárakat. Nem magyaráznánk túl, de itt határozottan többes számról van szó, nem az Egy és Oszthatatlan és…..
divatar 2010.11.25 21:38:22
A Magyar Televízió felhívására egy néző értékes, az 1956-os forradalom napjaiban készített fényképeket bocsátott a köztévé rendelkezésére, melyeket ma kora délután be is mutatnak. A fotók Rötzer Henrik fotóművész alkotásai. Rötzer Henrik neve csaknem ismeretlen a magyar…..
divatar 2010.10.23 19:11:13
@SzedlmajerLaszlo: "minden forradalom velejárója a túlkapás, ez természetes" Persze csak az egyik oldalon természetes és megbocsátandó, a másik oldalon meg halálos bűn. Szerintem egyáltalán nem természetes. A történelmi eseményeket én magam objektívan szeretném megismerni és nem valamelyik oldal nézőpontjából. Gyerekkoromban megmutatták az akkor hatalmon lévők szemszögéből, ma meg a jelenleg hatalmon lévőkéből. Az objektivitástól mindkettő messze van. Le kellene hámozni az eseményekről a pátoszt, a legendákat, a rákent mázt, anélkül érthetőbb lenne. Iskolás koromban halálosan untam az április 4-i és a november 7.-i kötelező ünnepségeket. Ma ugyanúgy kiütést kapok az okt.23-i vagy az aug.20-i ünnepségektől, mert nem arról szólnak amiről kellene. Képmutatás, szemforgatás, hamis szólamok, néphülyítés......
w A gömböc vége 2010.10.08 06:30:00
Magyarország most újra egységes, mondja a fékezhetetlen agyvelejű Semjén Zsolt, mellesleg az aradi vértanúk ürügyén; de a kottát nem ő írja, hanem a főnöke. Vele még messzebb ügetett a hintaló, Orbán egyenesen odáig jutott, hogy Budapest most lett a nemzet fővárosa. Eddig nem…..
divatar 2010.10.11 02:27:25
@Waldi!: létezik telepátia! ugyanezt gondoltam, amikor a tulajdonképpen felesleges, de biztos, ami biztos alapon építendő dolomitgátról olvastam
A Duna Televízió programstruktúrájának tervezését valószínűleg outsourcingolták az EzoTv emelt díjas jósnőinek, vagy négy tápoldatban ázó médiumot, meg egy 3D monitor előtt hadonászó Tom Cruise-t rejtegetnek az alagsorban. Ugyanis már a pénteki műsorújságokban is úgy…..
divatar 2010.10.06 14:32:16
@mese-mese-meskete: egyetértünk
"Magas NaOH-tartalma miatt lúgos kémhatású, veszélyes hulladék. Ha a természetbe kerül, akkor a lúgnak önmagában nincs hosszú távú környezeti hatása, mivel a víz felhígítja, viszont addig maró hatása kipusztítja a növényzet egy részét.[8]
Az iszap nehézfém-tartalma (ólom, higany, arzén, kadmium, tallium) nem túl jelentős, az iszap nem mérgező. Éppen ellenkezőleg: bányászati-nehézipari hulladékokkal szennyezett talajok vizsgálata igazolta, hogy a vörösiszap hozzáadása jelentősen csökkenti a nehézfémek fölvehetőségét: a vörösziszap ez anyagok jelenleg ismert egyik leghatékonyabb stabilizáló szere.[9]
A felszíni, illetve felszín alatti vizekbe jutva a vörösiszapból kioldódó nátrium-hidroxid jelentősen károsíthatja azok élővilágát; nagyobb mennyiségben tömeges halpusztulást okozhat.
Radioaktív hatása mérsékelt (a normál talajénak10–20-szorosa); gyakorlatilag veszélytelen."

A valós veszélyekről kellene tájékoztatni az embereket és arról, hogyan lehet megelőzni a sérüléseket. De nem kellene hülyeségekkel riogatni őket, pánikot kelteni. Valami hátsó szándékot sejtek abban, ahogy a lakosságot heccelik. Na és meg kellene kérdezni a felsőzsolcaiakat és az edelényieket, hogy mi lett az ígéretekből, milyen segítséget kaptak június óta. Tartok tőle, hogy itt sem lesz ez másképp.
A ciánszennyezés után is (aminek jelentőségét nem akarom kisebbíteni és én is felháborítónkak tartom) több évtizedig tartó apokaliptikus karasztrófát vizionáltak, élet nélküli vízzel és kopár folyóparttal, de a természet nagyon rövid idő alatt rácáfolt erre. Reméljük most is így történik. Persze az emberek életét már senki nem adhatja vissza és a keletkezett anyagi károk is családok életét teheti tönkre, de ez így történik egy "sima" árvíznél is, ha 2 méteres hullámok zúdulnak egy településre váratlanul.
...persze nézőpont kérdése, a lényeg, hogy a bré melyik végén állunk. Ha haszonélvezők vagyunk, akkor ez az ország egyik legjobb állása, ha (adó)fizetői, akkor bizony -finoman szólva- a picsába küldjük az illetőt.Az állás nem itthoni, hanem Brüsszelben található, a cehhet…..
Kettős Mérce Lebukott az LMP! 2010.07.26 07:59:00
  Ha nem vigyáztok: A világ jövendő urai!    Tegnap Schiffer András, egy MTI-nek adott interjúban - ahogyan a máskor alulinformált, de most különösen jól teljesítő Mandiner is megírta - bevallotta, hogy az LMP összefeküdni készül az MSZP-vel! Az LMP…..
Michael Knight Zavar az erőben 2010.07.02 11:13:00
Ámokfutás, vagy másként mondva baki baki hátán. Nagyjából így jellemezhető a kormányzati kommunikáció elmúlt egy hónapja. Pedig erősen élt bennem az az emlék és illúzió, hogy a Fidesz legalább ebben jó. Hát a jelek szerint ebben biztosan nem.Gyanakodtam én már a legelső…..
w Caligula a lovát ugratja 2010.06.25 05:30:00
Az keveseket érdekel, hogy az Alkotmánybíróságba vagy az Állami Számvevőszék élére pártlelkű droidok kerülnek. Hogy mire jók ezek a szervek, eleve nem sokan értik, ezek csak távoli Audi-kulcsok. A köztársasági elnök, az már látványosabb szerep, annak ellenére, hogy arról…..
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
divatar 2010.06.11 16:34:58
Ezt az írást csak egy férfi írhatta meg így. Általában tetszenek az írásaid Árpád, de most olyasmibe ártottad bele magad, amiről halvány lila fogalmad sincs. Egy átlagos szülésnél a kórházban sem foglalkozik a vajúdó kismamával a kutya se. Az ügyeletes nővér néha megkérdezi: "hogy van?" A súlyos tízezrekért megfogadott orvos, csak az utolsó fázisban méltóztatik megérkezni. A szülésnél a leghosszabb és legrosszabb időszak az ún. tágulási szakasz, ilyenkor a kismama magára hagyatva kínlódik egyedül egy fertőtlenítő szagú, sivár helyiségben, egy vizsgáló asztalra kiterítve. Amikor hosszú órák után a szülésznő úgy látja elérkezett az idő, telefonál a fogadott orvosnak: Doktor úr jöjjön, mindjárt szülünk. Doktor jön, vizsgál, hümmög, vág, varr és kész.
Én anno egy huncut vasat sem adtam senkinek előre, az ügyeletes orvosnál szültem. Fentieket azért tudom, mert mellettem ott fetrengett még két fiatalasszony, akiknek viszont fogadott orvosuk volt, de semmivel sem kaptak nagyobb figyelmet, mint én.
Hidd el, az otthonszülés most, kivételesen nem a pénzről szól elsősorban. A szülés ideje alatt a kismama egy sajátos érzelmi állapotban van. Szüksége van a megnyugtató (akár otthoni) környezetre, hogy számára kedves emberek legyenek körülötte, sokat jelent egy nedves borogatás a homlokon, egy kézszorítás, egy mosoly, néhány biztató szó. Az apás szülések ezen talán segítenek valamit, de nem minden apa vállalja és szerencsétlen jobban be van ijedve, mint a kismama.
Szóval szülés, abortusz témakörben szerintem a férfiak jobb ha csendben maradnak. Pláne törvényeket ne alkotgassanak saját szájuk íze szerint. Ezekhez a dolgokhoz kétségkívül mi, nők értünk jobban.
w Dolgozz, hélóta! 2010.05.07 06:27:00
Megbűnhődte már e nép a múúltat s jövehendőőőt! Most szopjanak egy kicsit a görögök. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy csendben és fürgén elpakoljuk a nagyszobából a buli maradványait, mielőtt a szülők hazaérnek.    A görögök ugyanis tényleg orbitális…..
w Virágozzék száz virág 2010.04.14 07:00:00
Leonardo da Vinci egyszer kiszámolta, hogy hegy méretű kutya nem létezhet, mert a kutya vázszerkezete egy kritikus tömeg felett nem bírná el a testet, ha viszont azt is átszerkesztjük, akkor az már nem kutya. Végignézek ezen a győztes párton, és azt érzem, amit gigantikus…..
divatar 2010.04.14 15:04:56
@Ol_Sanchez: Ha a magyar diktatúrára van kondicionálva, akkor miért nem volt jó neki a Kádár rendszer szerinted? Volt munkahelye, fizetése, vasárnapi húsleves, meg rántott hús. Majális, nyaralás a SZOT üdülőben, Trabant, a menőbbeknek Dacia. Akkor mi is hiányzott neki vajon? Csak nem az, amit röviden úgy hívunk: szabadság?
divatar 2010.04.14 15:04:56
@Cselo: "az ország lakosságának brutális többsége" - ja, mind a 3,5 millió (ha összeadom a Fidesz és a Jobbik szavazatait). És a többi 6,5 millióval mi van?
Éveken kellett elnézést kérnünk az elhunyt festőművészek és karmesterek rajongóitól, amiért valamikor az ezredfordulón Klassz lett a Kultúra rovat gyanúsan magas kultúrával foglalkozó szekciójának a neve. Merthogy a művészek halálhírét mindig itt közöltük, és a netes…..
Varánusz Az új kor első hajnala 2010.04.12 08:00:00
Jóóóóó reggeeelt Magyarország!Eljött, ha nehezen is ez az Április 12-e. Tegnap kiszavazhattuk magunkat, ma reggel pedig szövögethetjük választások utánra tartogatott álmainkat, fonhatjuk a kolbászkerítést és a szóvirágot csokorba. Biankó csekk kitöltve, vághatunk neki az új…..
divatar 2010.04.15 23:17:29
@Pipas: Bár azok lennének. Ritka békés népség vót az valamikor...
Nagyjából 90% a valószínűsége annak, hogy a Fidesz megszerzi a kétharmados többséget a Parlamentben. Korlátlan hatalma még egyetlen magyar pártnak sem volt 1989 óta, nem csoda, hogy a legjellemzőbb hozzáállás a hírhez pártállástól függetlenül a kíváncsi várakozás.Sokan…..
divatar 2010.04.15 22:04:45
@triumphator: ja, csak akkor nem úgy kell fogalmazni, hogy " a magyarok" , hanem úgy hogy a választók vagy a választáson megjelentek. Nekem is kinyílik a bicska a zsebembe, amikor a 8 milla választópolgárból 30 valahány százalék " a magyarok". Aki nem rájuk szavazott vagy otthon maradt az mi? Bantu?
Sajnos nem tudtunk elrepülni Rómába. 3 hétig próbáltam eladni a repjegyet, de olyan magas az átírási költség, hogy nem kellett senkinek. Buktam az árát, de ez fapadosnál benne van a pakliban. Már foglalásnál tudja az ember, hogy ezzel aztán vagy elutazik, vagy egy vagyonba kerül…..
Három hónapba telt mire sikerült befejezni a londoni kiruccanásról szóló beszámolót. Ez is a bipolárisok egyik átka. Mindenbe lelkesen belefognak, de semmit nem fejeznek be. Jött az ősz, a november, a korai sötétség és a hangulatom meredeken zuhant lefelé, lefelé, lefelé.....…..
A 2010-es választás számos tekintetben különleges lehet. Az előző bejegyzésben már említettem, hogy 1990 után minden bizonnyal most dől el a legtöbb egyéni mandátum már az első fordulóban. Miközben a 176 választókerületből 1990-ben 5, 1994-ben 2, 1998-ban pedig csak 1 helyen…..
divatar 2009.12.30 21:04:39
@hoplita: "Ha megnézed az észak-magyarországi állapotokat, akkor egy elfeledett, magára hagyott, leírt világot, egy a cigánybűnözéstől rendkívűli mértékben sújtott országrészt látsz, ahol bizony megbicsaklanak a fidesz polgári érvei is is....mondjad azoknak, hogy majd integráljuk a cigókat, akiknek a szájukból már a falatot is kilopták, a kátrányos helyzetűek."

É-magyarországon élek születésem óta, BAZ megye több pontján laktam már és mindig jókat derülök azon, hogy mennyire téves elképzelése van az embereknek erről az országrészről. El kellene jönni látogatóba, sok gyönyörű hely van a megyében és az EU csatlakozás óta hihetetlenül sokat fejlődött. Nem kell ám minden hülyeséget látatlanban elhinni sem a sajtónak, sem pl Moldova elvtárs/úrnak. Amennyi baromságot összehozott a Miskolcról szóló könyvében, számomra megkérdőjelezte az összes régebbi írásának hitelességét is. Tény hogy több roma él itt mint az országos átlag, az is tény, hogy van egy fogékony réteg a Jobbik náci propagandájára, de aki éppen nem egy többségében romák lakta apró faluban él és az orránál kicsit tovább is ellát, az a pozitívumokat is észrev eszi.
Szeptember 7.10.00 Reggeli után felkerekedtünk és elindultunk a London Zoo-ba. Fiam állatkert-mániás, bárhol jár, ha van állatkert oda feltétlenül elmegy. A londoni a Regent's Parkban van, illetve a park észak-keleti csücskében. A park felől azonban nincs bejárata - én azt hittem…..