Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KoF

5 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A dán Biomega bringatársaság augusztus 20-án mutatta be két, új fejlesztésű kerékpárját, melyek a nagyközönség előtt a szeptemberi Eurobike és Interbike kiállítások alkalmával, illetve a szeptember 23. és 26. között látogatható SHOWHOW design seregszemlén a Tent London…..
KoFFeR Megyek a temetőbe... 2009.09.06 18:30:00
  Édesapám 2000 áprilisában hunyt el, és az Új köztemetőben helyeztük örök nyugalomra. Teenager korom végén jártam amikor elment. Nem volt éppen kiegyensúlyozott apa-fiú kapcsolat köztünk, rengeteg konfliktusunk volt, és nehéz ember volt az öreg. Nagyon haragudtam rá…..
KoFFeR Franz Kafka - A Per 2009.08.26 16:58:00
  Gondolkoztam mit is tudnék mondani neked A perről, amit mások már nem mondtak el előttem ezerszer, és arra a megállapításra jutottam, hogy valószínűleg semmit. Így nem is fogom bő lére ereszteni kis elemzésem, a kiadás leírására fogok szorítkozni és megemlítek néhány…..
Memoir Franz Kafka : A per 2009.06.18 15:19:00
Franz Kafka: A per         Egy kicsit őrült, egy kicsit nevetséges, egy kicsit abszurd (vagy inkább nagyon), egy kicsit idegesítő és egy kicsit szórakoztató. Hogy miről van szó? Hát persze, hogy A perről. Szegény Kafka -bár megírta - nem akarta…..
KoF 2009.08.26 15:50:25
Én tegnap fejeztem be. Már régebben egyszer elkezdtem, de nem jutottam tovább az első meghallgatásnál. Nagyon nem volt szimpatikus a főszereplő viselkedése abban a helyzetben. Ahelyett, hogy megvárná, hogy hátha valamit megtud a dolgokról, egyből kifakad és elmond mindenkit-mindennek. Most is, hogy újraolvastam, ez a kirohanás nagyon-nagyon felhúzott, és komoly erőfeszítésembe került, hogy tovább haladjak.

De aztán rá kellett jönnöm, hogy tényleg a végére kell érni ennek a könyvnek, hogy véleményt tudjon az ember alkotni. Ugyanis, ha akkor máshogy viselkedett volna K. (az első meghallgatásnál), az sem jelentett volna semmit az ügy kimenetelére. Nagyon kifejező amit írtál Memoir az elemzésedben, ez a mű jól mutatja, hogy milyen rosszul érezhette magát ez az ember a saját korában, abban az ellenszenves társadalomban amiben élt, gondolok itt a fasiszta eszmére, a gazdasági válság okozta kiábrándulásra, és az ebből fakadó bűnbakkeresésekre. (Most is valami ilyesmi felé haladunk?)
Sose felejtem el, az irodalomkönyv írta azt hiszem Kafkáról, hogy Csehországban csak egy németet, Németországban csak egy zsidót láttak benne, és mindenhol kiközösítették. Talán pont ez a kirekesztettség-, és fenyegetettségérzet vetül ki ebben a műben.

Összességében nekem is tetszett, a Titorellivel és a pappal folytatott eszmecserék különösen. A pap története nagyon jó. A befejezés is pont odaillik, de az annyira nem tetszett. Jó lett volna ha szegény Kafka végső formába tudta volna önteni az alkotását.

Te melyik fordítást olvastad? Mert én az újat és kíváncsi lennék, hogy a régi milyen. Össze kéne vetni a kettőt. :)
Gabriel García Márquez: Száz év magány  Évek óta hallom, hogy a Száz év magány milyen fantasztikus könyv, és nem szabad kihagyni. Olvastam Márqueztől az Egy előre bejelentett gyilkosság krónikáját, és a Bánatos kurváim emlékezetét. Előző izgalmas volt, és…..
KoF 2009.08.26 15:22:43
@memoir: Szia!
Nem sajnos azt nem olvastam, de rajta leszek :)
Ez a könyv tényleg nagyon jó volt. Amit kiírtál idézetet, nekem is az egyik kedvencem, bár nagyon sok gyönyörű gondolatot lehetne idézni. Tényleg fantasztikus olvasmány, igazi élmény!
KoFFeR Vergilius 2009.08.14 23:59:00
"The gates of hell are open night and day, Smooth the descent, and easy the way." - Virgil (Vergilius)..
A BEJEGYZÉS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZ!   A minap fejeztem be a Szép új világ olvasását. Általában az elvontabb ismerőseim között nagy siker ez a könyv, rengeteg dicséretet hallottam róla, hogy milyen zseniális, egyedülálló negatív utópia, milyen remek történet. Aldous…..
KoFFeR Célok és remények 2009.08.11 14:26:00
  Soha nem írtam naplót, blogot, vagy bármi ilyesmit. Mindig úgy éreztem, hogy érdemesebb inkább megélni a pillanatokat, a dolgokat, mint megörökíteni. Ezért nem is nagyon fényképeztem soha. Mostanában jutattam el abba a korba, hogy úgy érzem, lassan vége az ifjúságomnak és…..
Bret Easton Ellis : A vonzás szabályai Mint már írtam, eredetileg ezt a könyvet akartam elolvasni, amikor A nullánál is kevesebb a kezembe akadt. Örülök, hogy nem adtam fel, és végül megszereztem ezt is, és el is olvastam. Ugyanis sok mindenben különbözik az előbb…..
KoF 2009.08.02 14:52:45
@memoir: Igen sokan mondták már, hogy a Ellis naturalizmusa, és a könyörtelenség mögé kell tekinteni, de sajnos nekem ez nem ment anno. Bár talán most már idősebb fejjel máshogy fognám fel. Mondanám, hogy újraolvasom, de hazugság lenne. Tuti, hogy a Psycho-t többet nem veszem a kezembe. :)
Memoir Most ti ajánlotok könyvet! 2008.06.05 20:28:58
Sziasztok!Úgy döntöttem az egyik írásomhoz fűzött kommentek alapján, hogy nyitok egy topicot, ahol ti fogtok könyveket ajánlani, nekem, egymásnak, és az összes olvasónak, aki ide téved. Mivel topicot igazából itt nem tudok nyitni, ezért ehhez a cikkhez szólhattok hozzá, és ide…..
KoF 2009.08.02 14:43:37
@memoir: Én nagyon szeretem Greene-t, habár tény, hogy vannak olyan művei amik talán nem annyira színvonalasak. Nagyon sok kötetét olvastam, de sajnos a "Szakítás"-t nem.
A legtöbb könyve inkább a könnyedebb krimi kategóriába tartozik, de van egy-két nehezebben emészthető is.

Először a "Titkos megbízatás"-t olvastam tőle, és bevallom az nekem sem tetszett túlságosan. Aztán egy pár évvel később ajánlották nekem az "Utazások nagynénémmel"-t, hát az szerintem zseniális. Nagyon élveztem, igazi kis könnyed nyári olvasmány, bár benne van ez a Greene-re oly jellemző krimis beütés.

Már kicsit komolyabb könyvei amik nekem szintén nagyon tetszettek, a "Gyógyulás" és a "A kezdet és a vég". A legjobban azt szeretem benne, hogy nagyon változatos stílusban ír és rengeteg helyszínen játszódnak a könyvei, ahol természetesen ő is megfordult hosszabb-rövidebb ideig, úgyhogy némileg hitelest leírást tud adni ezekről a helyekről. A "Havannai emberünk" is nagyon tetszett, de majdnem végeérhetetlenül lehetne sorolni.

De el tudom képzelni, hogy a "Szakítás" nem annyira jó, szerintem a "Titkos megbízatás" és a "Brightoni szikla" is elég gyengusok.

Az "Érzékelés kapui"-t mindenképpen el fogom olvasni, szívesen leírom majd egy hsz-ben, hogy milyennek találtam. Bár én magam nem élek ilyesféle tudatmódosító szerekkel, de ennek ellenére érdekesnek találom az ilyen könyveket. A "Félelem és rettegés..." is nagyon tetszett anno.
Memoir J. D. Salinger: Zabhegyező 2009.01.02 14:43:00
J. D. Salinger: Zabhegyező Végre eljutottam odáig, hogy elolvassam ezt a könyvet, amiről már annyit hallottam, ami olyan sokszor említődött meg könyvekben, filmekben, és hétköznapi beszélgetésekben.Ez a könyv klasszikusnak számít, tehát ha valaki szeret olvasni, annak…..
KoF 2009.08.01 10:48:56
Sziasztok!

Én sem tudok egyetérteni a kritikáddal. Az "Emo" kultúrához hasonlítani ezt a művet, szerintem nem éppen szerencsés, még akkor sem, ha a két korszakot helyezed párhuzamba. A mai korban annyi deviáns szubkultúra létezik, hogy összeszámolni sem lehet és ezek közül a legfeltűnőbb az emo. Szinte már szitokszó. Hasonlóak voltak az ötvenes években is, de ennek ellenére Holden-t én nem sorolnám egyik berkeibe sem. Szerintem ő egy teljesen kívülálló valaki. A gondolatai ma is abszolút átérezhetőek. Egyetértek azzal a hozzászólással, hogy ülj fel a metróra és nézd meg, hogy kikkel utazol. A legtöbb ember el van szállva magától, képmutató és megjátssza magát, vagy annyira fásult, hogy
sz@rik mindenre. Vagy menj fel a netre és szinte minden második oldalon aberráltakat látsz. Nekem abszolút szimpatikus volt, hogy el akar szökni ebből a társadalomból, és egy erdő szélén egy kunyhóban akar élni. Mert ez a társadalom egyáltalán nem emberközpontú sőt. Minden a pénz körül forog, akörül, hogy hogy tudsz minél többet leakasztani. Holden nem felnőttként gondolkodik, hiszen még gyerek. És így ezt a megoldást találja a legjobbnak, nem megoldani akarja ezeket a társadalmi problémákat, nem világ-megváltani akar, hanem elszökni, elmenekülni ezek elől a számára élhetetlen és unszimpatikus dolgok elől.

"A fiú nem jön rendbe." - Na hát ezzel a kijelentéseddel meg aztán pláne nem értek egyet. A fiú szerintem nagyon is rendben van, a körülötte lévő társadalom a beteg. De a végén azért kezd felnőttesebb lenni. Nem utál senkit, hiányoznak neki azok akikkel találkozott, és ez az első lépés afelé, hogy ne elmenekülni, hanem megoldani akarjon. Hiszen akkor akarod megoldani a problémákat, ha szereted a körülötted lévőket. Szerintem olvasd el újra az utolsó másfél oldalt.

"...D.B. megkérdezte, mit gondolok erről az egészről, amit most neked is elmondtam. Nem tudtam, mi a frászt feleljek. Ha tudni akarod az igazat, nem tudom, mit gondolok róla. Sajnálom, hogy annyi embernek elmeséltem. Csak azt tudom, hogy mindenki hiányzik nekem akiről meséltem. Még például Stradlater és Ackley is. Azt hiszem, még az az átkozott Maurice is..."

Aztán elképzelhető az is persze, hogy én értelmezem félre az egészet, és neked van igazad. De remélem nem.