Regisztráció Blogot indítok
Adatok
perelli

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A koronavírus (SARS-CoV-2) és a COVID-19 európai megjelenése, sőt intenzív terjedése közepette óhatatlanul fókusz kerül az orvostudomány történelmi fejlődésére is. Felmerülhet bennünk a kérdés: mióta tud az emberiség egyáltalán tudatosan szembeszállni a járványokkal? Miért volt annyira védtelen…..
Ádám belefutott a kamunak bizonyult asicsfutocipo.com-ba, amit már 2017-ben sikerült egyszer letiltatni, de a kommentek alapján látszik, hogy pár hónapja újra szedi áldozatait. A kamu webshopos csalásoknak nagy hagyománya van, a végén még örülhetünk, ha csak a termékért fizetett pénzt buktuk és nem…..
Feltűnhetett már Orbán Viktor értékelő beszéde közben is: egyszer sem hangzott el az érvénytelen szó a népszavazással kapcsolatban, amikor a miniszterelnök a szavazás politikai értelemben vett eredményeit és a kormány következő lépéseit (alkotmánymódosítás) ismertette. Reggelre egész pályás…..
perelli 2016.10.03 16:05:58
@11110000: én nem is mondom, hogy tilos, csak hogy nem ad semmilyen felhatalmazást. Persze mindenki azt csinál, amit akar, és amit tud (jobbik nélkül nincs ám alaptörvény-módodítás), de ehhez nem kellett volna népszavazást tartani. Azt mindenki tudta, hogy a nemek vannak többségben.

Nem volt választás, így nem kell fogni senkinek a fejét. Aki nemmel szavazott, egyáltalán nem biztos, hogy támogatja a kormányt, legalábbis nem tudjuk jobban, mint a népszavazás előtt.
perelli 2016.10.03 17:39:30
@júliusz48: látom, nem olvastad, amit az előbb írtam. Népszavazással nem lehet irányt mutatni alaptörvény-módosításra, még ha érvényes, akkor sem. Ahogy pl. adótörvényre vagy nemzetközi szerződésre sem. Mert ezekről nem is szólhat.
Olvasónk legalább is csak erre tudott gondolni, amikor visszakapta a szervizelésre küldött mobilját a régi hibával, új fícsörként egy helyes ívre hajlítva. A sztori alatt tanácsok a hasonló esetek elkerülésére. Kedves Homár! Sajnos történetem gazdagítja a TMX-el és/vagy Postával pórult jártak…..
perelli 2016.09.08 20:16:25
@enrico palazzo: mert sokkal olcsóbb.
A Viasat3 a következő hashtaggal reklámozza a Supergirl című sorozatát: #girlpower Meg olyan képekkel, amiken a főszereplő Melissa Benoist szerepel Supergirl-jelmezben (ha már egyszer képregénysorozatról van szó), és a biztonság kedvéért, meg azért, hátha az emberek elfelejtenék, hogy ő egy nő, a…..
perelli 2016.08.17 10:49:54
@sixx: mármint egy egészséges társadalomban. De ugye ez nem az.
Lassan lemegy a teljes csoportkör a foci-Eb-n, és a közvetítés már több mint egy teljes hete ültet nagy számban olyanokat is a tévé elé, akiknek amúgy eszükbe sem jutna a köztévére kapcsolni. Számukra egy alternatív valóságra nyílik ablak a közvetítések szünetébe beszúrt, egyperces mini-híradóval,…..
perelli 2016.06.20 18:51:52
@dik_: igen az. Nemzeti sport volt a tévé alatt Vass István Zoltánt hallgatni a rádióból. Nálunk is apám mindig átnyomta, mikor megütötte a guta. :D
perelli 2016.06.20 19:58:39
@wkker: fura logikád van. A románok azért erősek, mert előttünk jutottak ki a csoportból, közben az erős selejtezőcsoportokban remekelő Izland meg Ausztria harmatgyenge, pedig ők ikszeltek a portugálokkal is. Szóval valahogy egységes szempontrendszert kellene felállítanod. Amúgy meg a lőtéri kutyát nem érdekli. Mi ott leszünk a legjobb 16 között, és ennyi.
perelli 2016.06.20 20:09:47
@_Neville: teljesen egyértelmű, csak éppen az érvelése első felét erre alapozza, a másodikban meg cáfolja. Önellentmondásba került. És az osztrákok és az izlandiak csak ellenünk szerepelt rosszul, a portugálok ellen nem. Ez is sántít.

Amúgy én a csoport sorsolásakor is azt mondtam, jobb egy, a selejtezőben jó szerepelő újonccal játszani, mint egy botladozó nagycsapattal.
A Dal második középdöntője (ami egyébként simán lehetne elődöntő is, hiszen a középdöntő általában és a hagyományos sportnyelvben a selejtező/csoportkör utáni fordulót jelöli, az elődöntő meg a döntőbe jutásról döntő kört, az MTVA-nál meg fordítva, de hagyjuk, a kertévés nyelvezetben az élő…..
perelli 2016.02.21 12:04:23
@bitond: hát pont nem. Az atlétikában igen, de pont azért, mert ott nem a döntő előtagjai a közép és az elő, hanem a futamé, és utána jön a döntő. Más a szemantika. Teniszben, labdajátékokban mindenhol a négy között van az elődöntő, míg 8-as, 12-es stb. középdöntőket rendeznek.
perelli 2016.02.21 12:46:02
@bitond: mondjuk szerencsésebb a való világban élni, és főleg ennek tudatában kritizálni. Fociban épp nem nagyon létezik, de kéziben, kosárban viszont most is van középdöntő a világversenyeken.
Az elődöntőnek mindig is megvolt a 4 közötti összecsapás jelentése, főleg egyenes kiesés rendszereknél, 72-ben is.
Múlt héten ért véget a Válótársak első évada, az RTL első olyan heti, fikciós sorozatpróbálkozásáé amire nem mondta senki első blikkre, hogy óbazdmegnemár, és nem akarta a pokolba kívánni az egészet. Az idősávja (BK után) és a költségei (információink szerint 4-500 millió forintról van szó) miatt…..
Ön tudta, hogy a távolsági buszokon van felszállási sorrend az utasoknak? Igen? Ügyes, és akkor valahogy húzza ki a következő posztig, mert ez a többieknek szól. Egyúttal köszönjük olvasónknak, aki a földön ülve utazott 4 órát és levelezett a Volánnal ehhez a…..
perelli 2015.08.11 19:31:01
@hagyma: mehetett volna mikrobusszal 2500-ért, kényelmesen, hivatásos sofőrrel 2 és fél óra alatt. Ez eléggé helyettesítő termék.
perelli 2015.08.12 22:05:24
@agresszív kismalac: nem mintha közöd lenne hozzá, csak mivel az értelmező olvasás nem erősséged, még egyszer leíróm: még csak be sem ülök ilyenekbe, mert a telekocsi nem erről szól. Csak magánszemélyekkel, személykocsival járok. Rugalmasabbak, kényelmesebbek, és nem a pénz a lényeg. Mert én beülök más mellé. Akinek írtam, az viszont nem.
perelli 2015.08.12 22:24:04
@agresszív kismalac: mint láthatod, olyan nagyon nem is ajánlom, csak jobb, mint buszon-vonaton szopni 4-5000-ért legtöbbször 4 órát. Én a Pécsett házig 2,5 órát, 2500-ért, max. 4 utassal, autópályán preferálom.
Jó lehet-e az a TV-játék, amelyet a köz pénzéből, a köznek szántak (feltehetőleg azért, hogy ez az 1849-ről szóló mese az embereket szórakoztassa), ha rossz a filmhang minősége, sokszor a színészi motyogás teszi érthetetlenné a jelenetet, no meg Pozsony is csak Sopron…..
A TV2 tegnap útjára indította a harmadik generációs tehetségkutatók zászlóshajójának hívott Rising Start (amiben a néző applikáción keresztül szavaz, élőben azt hívják így), amiről a 2 óra 45 perces műsorfolyam végére sem tudtam megállapítani, hogy minek került…..
perelli 2014.11.10 19:57:32
Az építészeti szépséget kutató, a megismerését segítő sorozatunk egy kicsit elakadt, de alapos okkal. De hagyom a magyarázkodást a szerzőre, Kara László építészre. Hosszú szünet után jelentkezem az előző építészeti szépséget kutató cikk óta. Most tudtam újra egeret ragadni, ennek több oka is van:…..
Kezdjük ott, amit azért érdemes az elején tisztázni, hogy lassan hatodik éve vagyok az ELTE Társadalomtudományi Karának hallgatója - jelenleg szociológia mesterszakon is - így valamennyire személyesen érintenek a Semjén-Molnár plágiumtengely által felvetett etikai kérdések, a…..
perelli 2012.12.08 17:38:30
@veracity: nem szeretem etetni a trollokat, de ez úgy adja magát:

Nem nem szocialista vicc, hanem kommunista trükk. Mint a 3,60-as kenyér volt. Talán ha nem lenne a dilettáns adóemelések miatt európai rekord stagfláció, nem kellene ilyen idióta intézkedésekkel operálni. Nincs ingyenebéd.
„Jelenleg a párt csak egy rossz és egy rosszabb megoldás, a szinte biztos és a lehetséges politikai megsemmisülés között választhat” – mondja kollégám az LMP jövőjét latolgatva a mai Népszabadságban. Nem vitatkozni akarok, inkább csak átgondolni szeretném, hogy miért…..
Öldöklő piaci versenyről számolt be a mai Közbeszerzési Értesítő. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban keresett közterületi kampányok tervezésére, kivitelezésére és lebonyolítására partnert magának. A…..
perelli 2012.09.03 16:05:22
Egyelőre csak fogyatékosan működik a közszolgálati tévék szakrális átalakulása. Történt, hogy ma a Formula-1 közvetítés megkezdése után rájöttek, hogy baromira nem jó, ha a balra pozicionált új m1 logó belelóg az eredményekbe, ezért röpke 55 perc alatt sikerült átpakolniuk a jobb oldalra - tudósít…..
Azt hittem, mostanában nem lesz annál szomorúbb témám a magyar női kosárlabdával kapcsolatban, mint hogy előfordulhat, utolsó hazai mérkőzését játssza pénteken a Pécs 2010 nevű csapat a bajnokságban, ehhez képest eljutott hozzám egy videó, ami napok óta meglehetősen heves…..
Ha jól számolom, Csikivel szép jubileumot ülünk, mert ez a tizedik beküldése. A tizenegy és a tucat sem várat sokáig magára, hiszen nem kíméli a BBC Sherlock sorozatának első évadát, és mind a három részből beküldött egy rakat találatot. Imhol az első.A BBC-s Sherlock c.…..
  Tegnap a szokásos időben érkeztem a pékhez, de csak kifosztott polcokat találtam a rendes kínálat helyett: Budapest lakossága felkészült az évszázad telére, és egy hétre való kenyeret vásároltak. Olyat nem akartam venni, amit úgysem szeretek, ezért megoldást kellett keresnem a…..
Már hetek óta próbálok összehozni egy rövid bejegyzést arról, hogy a Once Upon A Time, az ABC egyik újonc sorozata mennyire jól keveri a Lost lapokat. Mire is gondolok? Mint azt nagyon jól tudjátok az easteregg(s) elhelyezése már művészetté vált. Nem kevés utalásot találunk…..
Sosem hittem volna, hogy valaha is Bayer Zsolttal egy véleményen leszek valamiben. És most mégis úgy tűnik, hogy szombaton együtt fogunk menetelni. Nem mintha ettől megváltozna a mélyen elítélő véleményem róla, a stílusáról és az egész elrugaszkodott politikai…..
perelli 2012.01.21 10:48:56
@bogancs: Neked is csak azt tudom mondani, nem tudsz számolni? Akkor barátod a gugli, ez komment, nem a twitter, segíts magadon!

Könnyű belátni is, hogy a jóváírás mekkora jövedelemnél okoz veszteséget, míg a kompenzáció nominálisan sem teljesen ellensúlyozza, nem ám reálbérben. És ez már a 2. ilyen év. Ha ezzel nem vagy magadtól tisztában, lehet, nem kellene posztolgatnod arról, hogy az emberek miért gondolnak ezt-azt a kormányról.
perelli 2012.01.21 11:00:18
@bogancs: Na ez az a szint, ahova már nem érdemes lemenni demagógiában...
Megsúgom, a 80% körüli GDP-arányos adósság magas, de korántsem kiemelkedő, simán finanszírozható lenne egy kiszámítható gazdaságpolitika mellett. Matolcsy és Orbán Viktor fantazmagóriája van jelenleg a legvastagabban benne, hogy ennyire drágán vagyunk kénytelenek törleszteni, ezért kellenek leginkább a megszorítások, nem másért.
Senki nem hiszi el egy szavukat sem a piacon. Nézd meg az EU-s eladósodottsági listát! ;)
Ne rám hallgass, hanem Heimre, Mellárra, Kopitsra, Chikánra, Bodra és már Járaira is!
Perelli barátom írt egy gondolatébresztő írást a Felirat Blogon, melytől nekem is bizseregni kezdtek az ujjaim. A téma röviden: az egyik nagy feliratos oldal adminjai kipakoltak egy "kalózfordítást", ún. "előzést" - nem várták meg, míg a sorozat hivatalos…..
Mentál Hiéna Szinkr-OFF 2011.09.08 23:35:46
Betelt a pohár. Újra, de valószínűleg nem utoljára. A hülyeség komoly csatákat nyer az élet minden területén. Ez gondolom, nagyjából mindenkinek feltűnt, aki még szereti használni a józan eszét és megszerzett, objektív tudáshalmazát. Aki nem használja, vagy nem szereti…..
Több magyar önkormányzatnak gondot okozott az Alkotmány Asztalának beszerzése. Egy nagy svéd lakberendezési áruházlánc azonnal meglátta a piaci rést.   Az Alkotmány Asztala rendkívül jutányos áron, 23500 forintért kapható az Ikeában, ráadásul kérésre ki is…..
perelli 2011.09.06 13:03:03