Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KANADA

17 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Focus Online cikkéből megtudhatjuk, hogy ismét sikerült valamiben Európa élvonalába kerülnünk, ugyanis a 17 vizsgált európai ország közül nálunk halnak meg a legtöbben a nagy mennyiségű és rendszeres alkoholfogyasztás áldásos hatásának következtében..... A Neue Presse arról számol be, hogy közel…..
Ahogyan a cím is jelzi az elmúlt 24 órában a német sajtóban megjelent cikkek egytől-egyig a magyarországi tüntetésekről számolnak be többnyire tárgyilagosan, de kihangsúlyozva, hogy az embereknek elegük van. Úgy a magyar kormányból általában.  Legalábbis annak a pár ezer embernek, akik országszerte…..
A hónapok óta tartó és inkább csak súlyosbodó menekültválság azt mutatja, hogy szép szavakkal és puha bánásmóddal nem megoldható, sőt inkább gerjesztő hatással van rá. Ezzel szemben a határozott és erélyes fellépés képes gátat szabni ennek, amelyet a magyar határzár is…..
Könnyen megállapítható a jelen magyarországi társadalmi, gazdasági és politikai állapotok alapján, hogy a jobboldal által annyira hangoztatott magyar út mintája, a két világháború közötti Magyarország. Ugyanúgy a politikai elittel szorosan összefonódó és együttműködő…..
2070-re először a történelem folyamán több muzulmán fog élni a Földön, mint keresztény- jósolják amerikai tudósok. Jelenleg az emberiség egyharmada a keresztény kultúrkörhöz tartozik 2,26 milliárd emberrel, ezt követi az iszlám ( 1,57 milliárd fő) és a hinduizmus ( 900…..
Tisztelt Olvasók! Tudom, utálja mindenki a postát. Mint én volt dolgozó én is. Nem szeretitek ha biztosítást meg egyéb dolgokat kínálgatnak nektek hát akkor nem vagytok egyedül. Én is utáltam kínálgatni. De ez a kötelező elvárás, és amennyiben nem teszem és észreveszi…..
KANADA 2015.06.17 07:02:54
@Gáborom: "nem szép dolog oda piszkítani, ahonnan enni adtak" Gondolom a szaros minimálbérről beszélsz! Nem kell védeni az ilyen szarházi cégeket, én ki nem állom, amikor a szart tukmálják rám! Majd én eldöntöm, hogy mit akarok, kérek magamtól biztosítást vagy sorsjegyet! Az ilyen politikával csak azt érik el, hogy egyre kevesebb lesz az ügyfél, én is inkább mindent online intézek, elegem lett postára járásból, meg az efféle zaklatásból!
világnéző Európa ostroma 2015.06.08 09:39:52
  Egyre aktuálisabb téma a bevándorlók tömegeinek özöne Európába, útban egy jobb életet kínáló jövő felé. A menekült áradat megállíthatatlannak tűnik -  ebben az évben minden eddiginél több menekültre számítanak Olaszországban  -  és egyre inkább erősödik, több…..
Soha nem találnád ki, mi menti meg a szlovákiai magyarságot! A Via Nova tudja. Valóságos cicaharc kezd kibontakozni az MKP nemzeti radikális szárnyának maroknyi táborában. A dolog nem érne meg különösebb említést, de mostanában e kis csapatnak különös hátszele van…..
világnéző Visszanéző 2015.04.22 14:09:13
Lassan már fél év telt el és egy új tűzszünet is életbe lépett, amióta az elsőről írtam. De az elhangzottak még mindig érvényesek, sőt ! Egy új Transzdnyeszter születése 2014.09.05. 19:49 KANADA     A Kelet-Ukrajnában életbe lépett tűzszünet korántsem jelenti a…..
Olvastam egy blogbejegyzést arról, milyen zseniális trükkökkel adja el nekünk a hülyeséget a Fidesz. Általában elég a hazafias érzést erősíteni a választókban, elidegeníteni magunkat a külföldi megszállóktól, és máris elhiszik nekünk, hogy Magyarország akár egy dekával…..
KANADA 2015.01.14 18:37:04
@turulpina: Te egy agyhalott szar vagy!
   A határaink közelében levő nyugtalan külpolitikai helyzet miatt érdemes egy kicsit számba venni hazánk védelmi képességeit, hiszen bármennyire is elképzelhetetlennek tűnik, hogy katonai konfliktus részesei legyünk, az esély mindig is meg lesz rá. Segítségül az angol nyelvű…..
    A Kelet-Ukrajnában életbe lépett tűzszünet korántsem jelenti a béke eljövetelét és arról is lehet vitázni, hogy kinek is jobb ez. De ha a felek jelenlegi célját vesszük figyelembe, akkor egyértelműen az orosz szakadároknak és Oroszországnak kedvezőbb az alábbi…..
Egy kedves baráti házaspár hosszú hétvégére kölcsönadta nekünk balatoni nyaralóját, melyet ezúton is köszönünk. A csomagolás izgalmában botor módon elfelejtettük elpakolni a fogkeféket, így a helyi büszke magyar Coop áruházlánc kisboltjában próbáltuk meg pótolni…..
világnéző Keleti zárás? 2014.08.07 08:21:01
   Egyelőre nem látszik a Nyugat és az Oroszország közötti ellentétek megoldása, ami nagyon érzékenyen érintheti egyes országok gazdaságát, köztük Magyarországét. Ez igen rossz hír, hiszen a jelenlegi magyar politika egyik gazdasági célkitűzése a keletre való export…..
    Minden ötödik Ausztriában élő ember rendelkezik migrációs háttérrel, áll egy integrációról szóló anyagban, amelyet Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter ismertetett. Ez a szám a 8,5 milliós lakosság 19,4 százalékát jelenti. 2013-ban 1,2 millió ember tartozott az…..
Az utóbbi napok fejleményei alapján nagyon úgy néz ki, hogy az EU komolyabb szankciók bevezetésére szánta el magát az Orosz Föderációval szemben. A helyzet nagyon kényes, egy gazdasági háborúval Magyarország sokat vesztene és Európa is, ha az oroszok nem hagyják magukat. A…..
világnéző Ukrajna válsága 2014.07.21 08:15:00
Ukrajna már megalakulásától kezdve folyamatosan válságban van gyakorlatilag minden téren. 1991-ben elnyert függetlensége után egészen 1999-ig zuhant a gdp-je, ami természetesen nem szolgálta az elégedettséget. Gyakorlatilag ez időtájt bontakozott ki az a demográfiai lejtő is,…..
A balti államokban 1990-ben közel 8 millió ember élt, ma csak 6,3 millió, tehát 24 év  alatt 1,7 millió fővel csökkent a lakosságszám. Ez nagyon durva csökkenés annak fényében, hogy milyen kicsi bázisról indultak. Ez idő alatt Magyarország népessége fél millióval csökkent,…..
Az Eurostat legfrissebb adatai szerint az Európai Unióban 507,4 millió ember él, ami 1,7 milliós növekedés a 2013 január 1-jei népességszámhoz képest. Mindezt árnyalja, hogy a természetes szaporodás ebből csupán 80 ezer fő és közel 1 millió fő "nyereség" származik az adatok…..
Az Ukrajnában és Irakban kialakult válság némiképp háttérbe szorította a szíriai polgárháborút a világsajtóban, azonban továbbra is súlyos harcok folynak az országban immár több, mint 3 éve. Asszad elnök ugyan megnyerte a júniusi választást, ahol a harcokba belefáradt…..
világnéző Putyin pácban 2014.07.05 20:57:26
A legújabb hírek szerint az orosz szakadárok egyre jobban szorulnak vissza Ukrajnában, sorra vesztik el az általuk uralt településeket. Kétségkívül a nap híre Szlovjanszk feladása, amely város igen fontos fellegváruk volt. Mindez Putyinnak is igen nagy gondot jelent, hiszen ő a…..
Az IMF júniusban megjelent országjelentése nem bánt kesztyűs kézzel a magyar kormánnyal. A 98 oldalas dokumentum számos pontján megtalálhatóak az aggodalomra utaló jelek: továbbra is számos rendszerkockázat van a gazdaságban, a konvergencia nagyon lassú, a kormányzati programoknak…..
A híres detroiti autógyárak bezárása és a jelzáloghitelek bebukása miatt 2009 óta százezrek hagyták el az egykor 1,85 milliós iparvárost.  A természet szép lassan visszafoglal mindent. Durvadurva ..
Múlt héten több helyen is foglalkoztak azzal, hogy Svájcban népszavazás lesz a 4000 svájci frankos minimálbérről, ami kb. 1 millió Forintnak felelne meg. A népszavazáson végül elutasították a svájciak a kezdeményezést.Ezt a hírt hallva több gondolatom is támadt és nem…..