Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PubiX

18 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tudásalapú vetélkedőkre itthon mindig is hajlamosak voltunk úgy tekinteni, mint valamiféle kinyilatkoztatásra, a könnyen, tömegek számára elérhető Tudás alfájára és ómegájára, a kvízmesterekre meg a Tudás Őrzőire. Ilyen volt Egri János és az Elmebajnokság, azaz az angol Mastermind hazai verziója,…..
Nem elég, hogy az Echo TV Sajtóklub című műsora országjárást tart, de még a csatorna is közvetítette a választás alatt a jeles eseményt, a szekszárdi ülést amelynek kulcsállításai a következők voltak: Huth Gergely megoldotta azt a problémát, hogy a magas részvétel egyesek szerint az ellenzéknek…..
PubiX 2018.04.08 19:36:43
@Zacskóstej: Szerintem egy kicsit egyszerűbb - és bizonyos szempontból bonyolultabb - a dolog.
Ez nem a homokba dugó strucc működése, hanem személyiségzavar a javából. A szó klasszikus értelmében nem betegségek, hanem - a definíció szerint - "a személyiség adaptív működését akadályozza tartós, rugalmatlan és átfogó módon. A jelenséget titokképzés övezi, az érintettek ritkán fordulnak segítségért, pedig ma már léteznek hatékony pszichoterápiás beavatkozások." Az idült alkoholistáknál kialakuló karakteropátia is hasonló tünetekkel jár: betegségtudata egyáltalán nincs, az ivási szokásaira vonatkozó összes kérdésre kész válaszai vannak, mindent meg tud magyarázni, ő tudja a tutit; ha megpróbálod elmagyarázni neki, miért gáz az, amit csinál és ahogy gondolkodik, ő meggyőz arról, hogy te nem látod jól a dolgokat, és minden úgy jó, ahogy.
Van olyan is, hogy ideológiai karakteropátia. Mi, magyarok, ebben verhetetlenek vagyunk...
Napok óta dúl az olykor méltatlanságba sodródó vita arról, hogy ki látható az 1956-os központi kampány óriásplakátján. Beszéljen egy – illetve két – kép, aztán döntsön ki-ki a saját belátása szerint. Az annak idején a Life magazinban megjelent fotó képaláírásában megjelölt hajdani "pesti srác"…..
PubiX 2016.11.05 15:48:40
@Drizari: A füleket figyeld!
PubiX 2016.11.06 15:47:02
@enpera: Kikre gondolsz?
Kéretik békén hagyni a Szabadság téri "megszállási emlékművet"! Elég a félremagyarázásból, nincsen azzal a világon semmi baj. Az üzenete világos, csak épp' szem kell hozzá, hogy lássuk: nem sas az, hanem turul. Hívjuk segítségül az állatrendszertan tudományát, hogy végre…..
PubiX 2014.07.28 21:10:54
@Kelly és a szexi dög: De, volt bajuk, bezonyám, azokkal is. Ha éltél volna abban az időben, akkor te is tudnád, mennyire volt! Csak hát te agyatlanul mindenkit komcsilibsiballervörösnek tartasz, aki aki egy héttel korábban született nálad... Nagyon primitív vagy! :)))
Ha nem hiszed el hogy az életed ajándék,
Nézd meg jobban hogy élnek anyádék... :)))
Vöröshajú lányok Lucy 2014.01.06 07:04:00
..
PubiX 2014.01.06 19:45:15
@suu86:
Na látod, erre nem gondoltam! :)
Selfie 2.0
Kíváncsian várjuk, mikor "oltják le a villanyt" Bencsik András Facebook-oldalán. A rendületlenül, és rendszereken átívelően kormánypárti újságíró ugyanis közösséget épít mostan, ami nem lenne baj, ha mindezt nem oly módon tenné, hogy közben magasról tojik a…..
PubiX 2013.02.09 15:46:05
@Vinnie Jones: Édesem, azokat a hirdetéseket az Index helyezi el a blogban, automatikusan! Pont úgy, mint a világ összes blogkikötőjében! Te nagyonokos... Mondom, hogy életedben nem láttál még blogot, csak a főnököd kiadta az utasítást, hogy okoskodj egy jót és fenyegesd meg a bloggert. Ehhhhh... De sötét vagy apukám...
PubiX 2013.02.09 16:00:11
@kritikusolvaso: Na még egy hozzáértő! :)))
Igen. De pénzt se így se úgy nem kapsz a hirdetések után. De a hirdetésmentes blogoddal az életbe nem jutsz ki a címlapra. Ennyi a különbség.
PubiX 2013.02.09 16:29:44
@kritikusolvaso: Tisztelt professzor út, javaslom, kanyarodjunk vissza az alapkérdéshez. Nagyonokos Vinnie Jones barátunk a napizé bloggert gyakorlatilag megfenyegette: "Remélem veled, és a házad táján minden rendben van. Megmutattnád itt nekünk, hogy mennyit adózól az odaladon lévő reklámok után? És a bértblogolás utáni jövedelmedről is ha írnál néhány sorban. Köszi!"
Másfélbites agyaddal talán emlékszal, hogy erre írtam, hogy "Baromi sokat tudhatsz a blogvilágról ha azt hiszed, hogy a blogolásért meg a reklámokért egy fillért is kap a blogger!" Mert nem kap, hacsak nem tényleg maga szerez reklámot a blogjára!

Erre a hozzád - érdekes módon! - megtévesztésig hasonló szellemi színvonalú válasz: "Na akkor mesélj ki miért szennyezi reklámokkal a blogját, ha nem pénzért... igazán kiváncsivá tettél..."

Hát professzor uram, én bizony ezen a blogon nem látok adsense-es meg etarget-es hirdetést, egy darabot se! Egy lehetőségről beszélsz, amit nagyon kevesen tudnak kihasználni! Ahhoz, hogy egy maszek hirdetés mérhető pénzt hozzon annyi oldalletöltést kell produkálni, amit csak azok tudnak elérni, akik már főállásban az Indexnek írják a blogjukat.
Haggyuk már abba ezt a faszkalapkodást a magukat hülyére kereső bloggerekkel!
Inkább Bencsik sumákságáról beszélj, mert itt az a téma!
Csányi Sándor MLSZ-elnök a ma másodszor megrendezett Magyar Labdarúgás Fórumának megnyitó beszédében, az iskolai futball-oktatás kapcsán többek között ezt mondta: "Olyan gyerekekre valójában nincs is szükségünk, akik nem szeretik a futballt, mert abban a gyerekben nincs tűz,…..
PubiX 2013.01.16 19:37:03
@zaza pipi: Ha szereti a focit, akkor igen.
A jelek szerint Pártunk és Kormányunk, jó szokása szerint, sportolóink megannyi vérrel, verítékkel és lemondással megszerzett dicsőségét is bezsebeli magának. Azonban nem baj, ha tudjuk, hogy fiaink és leányaink Londonban nem a Kedves Vezető és sújtásos-kacagányos…..
PubiX 2012.08.13 22:43:39
@Dr. a kula: De, nálunk összejön, keves Kula Bácsi! Nálunk ugyanis meghatározott körök bizonyos résztvevői a sport célú beruházásaikat támogatásként számolhatják el.
Tehát: ha én jó segget nyalok, akkor az ismert, egyrésztvevős, egyfordulós pályázatok nyomán van esélyem arra, hogy a haverodnak fölépített sportcsarnokot a kormány belezabrálja az aktuális programjába, és így a végén akár a teljes beruházási költséget leírhassam a cégem adójából.
Szép ez, ugye?
A baj itt csak a programban rélsztvevő cégek és beruházások kiválasztása körül mutatkozik, nem beszélve arról, hogy ha mondjuk utólag esetleg valaki végignézte, hogy ezek közül melyikre volt tényleg szükség, akkor az egy rohadék ballib komcsi provokátor lett utána...
Attól meg annyira ne ájuljatok el, hogy az állam plusz támogatást adott a sportnak. Lófaszt! Egy újabb, az adóból leírható részt különített el. Ezt tehát éppúgy én, meg a szomszédom, meg a fiam, meg az anyám fogja megfizetni, mint a többit. Mindösszesen annyi történt, hogy innentől megint egy kicsit ellenőrizhetetlenebbé vált az állampolgárok pénzének a felhasználása.

Kedves Kula bácsi, talán itt az ideje visszatérni a földre! :)))
PubiX 2012.08.14 01:02:43
@dr. nomac: Wolffi filozófia hatására a metafizika felé fordul. A lét és megismerés, a lét és gondolkodás azonossága és különbözõsége foglalkoztatta. Ennek során elemezgette a racionalisták és az empiristák elméleteit, illetve azokat a nehézségeket, melyeket hosszas vitáik ellenére sem tudtak megoldani. Végül Hume ébresztette fel Kantot a "dogmatikus szendergésébõl", ugyanis a humei szkepszis hatására látta be, hogy míg a racionalisták csak az észbõl származó ismereteket fogadják el igaznak, s ennek hatására kialakított merész észkonstrukcióik dogmatizmushoz vezettek.
PubiX 2012.08.14 04:00:27
@Dr. a kula: Értem.
És a cikk többi részét is elolvastad?
Mert ha 12-nél több az IQ-d, akkor rájössz, hogy ugyanazt ugatjuk...
Jól indult Áder János – vélhetően az elődjéénél hosszabbra tervezett – elnöki ciklusa. A Nemzet Első Polgára, a humorérzékéről és laza, barátságos stílusáról messze földön ismert államférfi a Székely himnusz eléneklése közben elmerenghetett pár percet a Parlament…..
PubiX 2012.05.02 21:05:48
Miheztartás végett egy mai cikk a MaNcs-ból:

Csak az ízlés

Kálmán C. György/Magyar narancs

Elég szomorú, de bele kell törődnünk, hogy nem székel valamelyik szép európai városban az Európai Parlamentnek egy különbizottsága, amelyhez a tagországok kormányai, pártjai, civil szervezetei vagy akár magánszemélyei fordulhatnának ízlés ügyben és a magas bizottság – alapos megfontolás és a felek meghallgatása után – kötelező érvényű határozatokat hozna. Nincs ilyen bizottság, ne is legyen – ne hizlaljuk fölöslegesen az EU-adminisztrációt, ízlésbeli konfliktusaikat oldják meg a tagállamok saját hatáskörben, belpolitikailag, megegyezéssel.

Mégis rátör az emberre a bizottsághoz-fordulhatnék, amikor hazája bizonyos fontos eseményeiről értesül. Nemrég például arról, hogy Wass Albert megkapó szépségű tájleírásain kell a nebulókat a magyar irodalom szépségeire nevelni, már az általános iskolában, mert az ember esztétikai nevelése korán kezdődik (és amúgy is: emlegessék meg a büdös kölkök). Több mint egy hónapja írtam arról, igen szelíden és megértőleg, hogy talán nem kellene beleerőltetni Wass grófot vagy Tormay nemzeti nagyasszonyt a Nemzeti Alaptantervbe, mert kevés irodalmi erényét tudnám felsorolni a nevezetteknek (számos, az Alaptantervben ugyancsak nem szereplő íróval szemben) – de hát hogyan is hihettem, hogy nem teszik meg. Nem is hittem.

Most meg, Áder János elnökké választása alkalmából, idézem, „Áder beszéde után a képviselők elénekelték a Szózatot és Székely Himnuszt.” A magyar országgyűlésben.

A kiváló zenetörténész, a jó emlékezetű Dobszay László már régesrég megírta, hogy a székely himnusz zenéjében silány, szövegében zavaros; hogy egyértelműen fogalmazzak: a „székely himnusznak” nevezett műdal silány, vacak, gyenge darab. Funkcióját tekintve a fél- (vagy tán egészen) részeg búsongó danászások elengedhetetlen darabja, valahogy a Százforintnak és a Zakácosút között – csakhogy míg ez utóbbi kettőnek akár érdekes interpretációja is elképzelhető, a Maroknyi székely… kezdetű nóta menthetetlenül ócska.

És – bár aligha lehet – toljuk félre a politikát; feledkezzünk meg Wass (legalábbis) jobboldaliságáról, irredentizmusáról, fajelméleti futamairól; és ne törődjünk a „Székely himnusz” Nagy-Magyarország-nosztalgikus, revizionista áthallásairól (mit áthallásairól?! hú, de finom vagyok!). Ne törődjünk vele, mit üzen ez a székelyhimnusz-éneklés az Európai Uniónak, szomszédainknak, a magyar társadalomnak. Csak egyszerűen gondoljunk arra: az embernek legyen kultúrája, értékítélete, ílése. Tudja, mi elfogadható (esztétikailag, ízlésbelileg), és mi nem. Ami gyenge, értéktelen, ízléstelen, amiből hiányzik az eredetiség, a művészi érték, ami giccs – az ne legyen sem az Alaptantervben, ne hangozzék el a parlamentben.

Mivel nincs bizottság, amihez ez ügyben fordulhatnánk, egymás között kellene ezt megbeszélni. Ha lenne, akivel lehet.
Ha esetleg volt még egynéhány honpolgár a zordon Kárpátok öblében, aki elhitte, hogy ez a hatalom csupa normális emberekből áll, az most végképp megbizonyosodhatik arról, hogy ezt az országot a Lipót bezárása után elszabadult elmeháborodottak vezetik. Könyörgöm, ha egy…..
PubiX 2012.01.21 17:31:29
@ekszvájzed: 32 LÁJK!!! :DDDDDDD
Vadállatok és kutyák százait gyilkolta le eddig egy ész nélkül megépített öntözőcsatorna az Alföldön. Fábiánsebestyén mellett részben EU-pénzből valósult meg a Donáti öntözőfürt rekonstrukciója. A vízelvezető csatorna alját műanyag fóliával bélelték ki, ami…..
Alaposan kiverte a biztosítékot magyar természetfotósok körében az RTL Klub 2011. december 10-i Fókusz műsorának riportja, amely Szentpéteri József állítólagos nemzetközi sikerei és világhíre előtt borult le – nem kicsit, nagyon... Lássuk, kicsoda is valójában ez a…..
PubiX 2011.12.15 21:24:48
Azért erről nem baj, ha tudunk! Szentpéterinek nem csekély kormánypárti hátszele is fújdogál:

www.pecsiujsag.hu/helyi-hireink/valtozatos-megyeink-dijatadas-a-kormanyablakban

Egy kormányzati "pályázaton" nyert legutóbb három, azaz 3 darab képpel hétszázezer, azaz 700 000 forintot. Ehhez elég annyit tudni, hogy ebben a pillanatban a világon nem nagyon van olyan természetfotós pályázat, amelyen ilyen összegű díjat lehet nyerni.

Ami azt illeti, Szentpéteri Petersburger Névváltoztató Csaló Állatkitömő Józsi Joe ezzel a három képel, amit nem láttunk, de biztos baromi jó kép, valamivel több pénzt nyert egyetlen díjjal, mint két, azaz 2 darab Pulitzer József Emlékdíj, mondjuk az Életműdíj kategóriában!

Asztakurva! Ezért melyik segget kell nyalni, bakker???
 Tegnap látott napvilágot a naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége sajtóközleménye, amelyben elhatárolják magukat Szentpéteri L. József, alias Joe Petersburger…..
PubiX 2010.03.06 17:06:57
@ecce_homo: Neked köszönhetően máris hangsúlyozott szerepet kapott az említett attribútum.
PubiX 2011.11.25 20:26:06
@ostrinia:
Kedves ostrinia!
Remekül összefoglaltad a lényeget, gratula érte! Való igaz, magukat nevesnek mondó szakemberek estek neki egy "a korához képest kiemelkedő sikereket elért fiatalembernek".
Ez így igaz.
Az is igaz, hogy "a Magyarországon dívó mutyi kapcsolatok külföldi adaptálása sem lenne elegendő ahhoz, hogy valaki az amerikai National Geographic folyóratba írjon. Sőt többször írjon". Mármost, azok között a szakemberek között, akik kritizálják Sz. J. vagy J. P. – vagy nevezzék e héten bárhogy is! – munkásságát, nem egy van, akik nem egyszer publikáltak a National Geographic hasábjain. És ami a lényeg: az ő képeikkel kapcsolatban SOHA, EGYSZER SEM merültek fel etikai kétségek. Ellentétben Sz. J.-vel, akinek rögtön az első dobása az NG hasábjain, nemzetközi szinten verte ki a biztosítékot...
"Az írigységbe belefulladó fotósoknak végleg megadta a választ Szentpéteri József. 27000 indulóból megint egy csaló nyert. Mi tudjuk, hogy "csal", miközben e "csaló" évek óta veri át sikerrel a legszakavatottabb külföldi zsűriket, s nyeri el a világ legrangosabb díjait."
Jól látod a problémát! E csaló valóban évek óta veri át a külföldi zsűriket. Hozzá kell tenni, hogy jelen esetben azért szó sincs "a világ legrangosabb díjai"-ról. A világ valóban legrangosabb pályázatainak egy ideje a közelében sem látjuk Sz. J.-t, ha pedig mégis, ott minduntalan újabb vitákat gerjeszt.
Kedves ostrinia, a magam részéről már régen túl vagyok azon, hogy Sz. J. csalásait bizonygassam, és ezzel,. azt hiszem, a magyar kritikusainak a többsége is így van. A szóban forgó fiatalember a saját előéletével bizonyítja a vádak valódiságát. El lehet ájulni az állítólagos sikereitől, de akkor is tény, hogy élete első pályázatán, Az Év Természetfotósa pályázat ifjúsági kategóriájában azért zárták ki a versenyből, mert kiderült, hogy kitömött madarakat fényképezett. Tizenéves volt akkor. Amikor újra a nyilvánosság elé lépett, akkor meghamisított - szintén kitömött madarat ábrázoló - képpel jelentkezett a National Geographic címlapján. És azóta egymás után szüli a kétes képeket, és soha nem válaszol a kérdésekre...
Kedves ostrinia! Mi semmi mást nem akarunk, csak azt, hogy Sz. J. ne szennyezze tovább azoknak a magyar természetfotósoknak a hírnevét, akik valóban tisztességes munkával, etikus módszerekkel, a természet meghamisítása és károsítása nélkül SOKKAL NAGYOBB sikereket érnek el a nemzetközi porondon, mint amiről a fiatalember valaha is álmodott. Itt nem valamiféle, második vonalas amatőrökről van szó ugyanis! A magyar természetfotósok között ott vannak a világ legelismertebb szakemberei, National Geographic-fotósok (olyanok, akik tényleg azok!!!), és a szakma legnagyobb nemzetközi díjainak elismertjei. És konkrétan a tökük tele van azzal, hogy a nemzetközi porondon sokaknak a magyar természetfotózásról Sz. J. fake képei villannak be.
Meglehet, persze, hogy Mr. Petersburger ma már nem alkalmazza a védjegyévé vált módszereket, és a képeit nem a garázsban, döglött és - egyébként mesterien! - preparált állatokról készíti. Lehet. Ez esetben viszont azt várjuk, hogy tárja elénk ennek bizonyítékait - ő pontosan tudja, hogy miről van szó. Ha akár csak egyetlen, a közelmúltban készült díjnyertes képéről bebizonyítja, hogy azok mindenféle manipulációtól mentesek, akkor egyetlen csapásra elhallgat a huhogókórus.
Ám, ha nem, akkor kénytelen lesz újabb és újabb álneveket kitalálni magának...
PubiX 2011.12.10 15:57:52
@ecce_homo: Erre térjünk vissza holnap!
Köszi,
PX
A német Die Welt lap információi szerint német kormányzati körök nem zárják ki, hogy elhalasztják a most vasárnapra kitűzött (már eleve egy héttel elcsúsztatott) uniós állam- és kormányfői találkozót - írja a Portfolio. A hírt brüsszeli tisztségviselők nem sokkal…..
PubiX 2011.10.21 09:33:00
@amor2000: Hú, a mindenit! Te ezt a fideszes seggnyaló dumát tanultad vagy séróból jön?
Tettlegességig fajult a feszültség a Jobbik egyes politikusai és a párt rendezvényein korábban rendszeresen erődemonstrációt tartó Betyársereg között. A párt alelnöke, Novák Előd egy gyulai rendezvényen találkozott a betyárokkal. A társaság egyik tagja nagy nyilvánosság…..
PubiX 2011.09.26 22:39:34
@Alikam: Ez jó: "...ha valami gikszer van, azonnal lemondanak..."
Szép ez ám, hog ha kiderül hogy melegpornóban rottyantottak, akkor rögtön lemondanak!
Ezt te se mondod komolyan!
A nap izéje Virág elvtárs rulez! 2011.08.25 09:31:00
A pécsi Pannon Filharmonikusok igazgatója betiltotta Kodály Zoltán egyik művét, mondván: a Fölszállott a páva vármegye házára kezdetű dal és az abból készült zenemű sértené Pécs polgármesterét, Páva Zsoltot – írja a Blikk. Horváth Zsolt szerint „a…..
A világ 66 legjobb strandja közé választották a Gárdony Sport Beach fürdőhelyet! Ezzel a megtisztelő címmel a velencei-tavi strand dubaji, jamaikai és görög tengerpartokkal került azonos helyre. Ja, hogy ezt a listát egy magyar kormányzati cég állította össze…?A híradós…..
PubiX 2011.08.17 10:49:37
@Odenburger Gebirge: Akkor neked sem sikerült megértened azt ami le van írva.

Lehet hogy a stranddal semmi baj, de ez a "világranglista" egy kurva nagy kamu, a Fidesz Híradó meg azt hazudja hogy ez valami világra szóló eredmény.

Vagy direkt reklámozol itt? Te vagy a Beach marketingese?

gratulálok!
A nap izéje Macaristan 2011.08.04 16:15:00
Így hívja Magyarországot egy török ismerősöm: Macaristan. Ali barátom soha nem járt nálunk, de rengeteg magyart ismer, sokat hall a kies hazánkban zajló dolgokról. Főleg zokszót, mert mi ilyenek vagyunk, szeretünk panaszkodni, a férfiember meg ráadásul minduntalan kifecseg…..
PubiX 2011.08.04 18:50:51
@Balt:
Ezt a mérhetetlen humorérzéket és absztrakciós készséget!
Orbán Viktor miniszterelnök kedden azt mondta, a korkedvezményes nyugdíjak rendszerét át kell alakítani, s mindenkinek részt kell vállalnia – mondta a Blikknek Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet vezetője.  Így nemcsak a rendőrök, hanem akár a művészek,…..
Szerbiában letartóztatták Ratko Mladicsot, a 16 éve bujkáló, háborús bűntényekkel vádolt volt boszniai szerb hadseregparancsnokot, jelentette be Boris Tadics szerb elnök. Mladicsot kiadták a hágai Nemzetközi Törvényszéknek, már egy Belgrádból Hágába tartó repülőn ül.…..
PubiX 2011.05.26 17:00:57
@orinocobt: Tökéletes tévedésben vagy. A cs-hang a magyar nyelvben szerb Č betűhöz kapcsolódik, a Ć betűhöz pedig inkább a ty-hang.
De szerintem tök igaza van a bloggernek abban, hogy ne csézzünk meg tyézzünk, hanem írjuk a neveket eredeti írásmódban.
Nem muszáj megb@szni a szerb nyelvet, és akkor talán a magyart se fogják mások.
A szerb biztonsági szolgálat tagjai a belgrádi Száva Központ közelében elfogták egy belgrádi fekete BMW tulajdonosát, akiről azt gyanítják, hogy merényletet tervezett Schmitt Pál ellen – adta hírül a szerb alo.rs. Arra gyanakodnak, hogy a fiatal megpróbálta…..
PubiX 2011.05.19 12:12:51
@Kételk Edő: Édesem! Kérésed meghallgatásra találtatott: ez most épp egy új poen. Eddig a nyelvi balfékségéért cikizték most meg emiatt a merénylethistóriáért. Azért ez új nem?
Gyönyörű dolgokat tud produkálni az elcseszett magyar igazságszolgáltatás! Amikor 2009 októberében Schiffer András feljelentette Gyurcsány Ferencet, a legtöbben a tarkójukat vakargatták: Ki a szar ez a Schiffer meg az elempé vagy mi...? Igen, annak a feljelentésnek akkor nagyjából…..
PubiX 2011.05.01 18:32:28
@ben2: "Ha valaki a köztársaság elsőszámú védőszentje akar lenni, akkor ne lopjon. Se telket, se timföldgyárat, se kormányüdülőt, se szalámit. És akkor nem kell lemondani a mentelmi jogról sem. Ilyen egyszerű ez."

Aha, igen. Erről van szó. És ezért mehetnek a fityiszes elvtársak is jó büdös picsába...
Kedd este összeverekedtek a Gyöngyöspatára visszaszivárgó Véderő szimpatizánsai és a helyi romák. Utóbbiak állításai szerint a szélsőjobboldali egyenruhások egész nap provokálták őket, majd meg is ütöttek valakit. A Véderő parancsnoka azt mondta: 100–120 roma…..