Regisztráció Blogot indítok
Adatok
romesz

3 bejegyzést írt és 2258 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már korábban is írtam itt a blogon arról, hogy 100 éve hozták létre az USA nemzeti park rendszerét. A National Park Service kezelésébe jelenleg 59 hagyományos értelembe vett nemzeti park tartozik, de összesen 409 látványosságról gondoskodik. A látnivalók között van védett természeti érték (national…..
romesz 2016.05.16 19:57:48
@DonnaQ: Igazad van benne, hogy a Yellowstone ihlette a Maci Laci Jellystonejat, de a Yellowstone nem Maci Lacirol hires.
A valogatas kulonben jo es akit erdekel egy kicsit is az utazas annak felkelti az erdeklodeset.
Nemrégiben arra kértelek titeket, hogy ha van kedvetek, küldjétek el, hogyan néz ki egy napotok fotókon, rövidebb-hosszabb szöveggel. Nos, ma egy ilyen poszt következik Zsuzsától egyenesen Los Angeles mellől. Nem árulok el szerintem nagy titkot és nem lövöm le a poént sem, ha…..
romesz 2015.11.06 23:56:01
@Csodabogár: Igen van Los Angelesben metro es a tomeg kozlekedes is jo.

www.lataco.com/wp-content/uploads/what_if_LA_transit.gif
romesz 2015.11.06 23:56:08
@Brix: Eleg atlatszo, hogy eppen most esik rosszul neked, hogy felfedeztek a VW szelhamossagat es kozze tettek.
Ha 5 ev mulva kerul a nyilvanossagra akkor az lett volna a fejfajasod.
Eleg szomoru, hogy a VW csalassal tudta csak az autoit az eloirasoknak megfelelove tenni. Eppen most mikor klima valtozas vana vilagban es a VW nem torodve a kovetkezmenyekkel tovabb szennyezte a kornyezetet.
Szerintem elsőre senki sem találná ki, melyik városról szól a cím, melyik az a hely, amely két évtized alatt nagyobbat rakétázott gazdaságilag, mint kis túlzással bármely más nagyváros (nem, nem Dubai és nem is Szingapúr). Emellett elugrunk egy kicsit a Grand Canyon környékére…..
romesz 2015.10.25 19:40:49
@adg: New Yorkban az Empire State building mikor kesz lett akkor volt a gazdasagi valsag es nem tudtak kiadni az irodakat. Az epulet tulajdonosa (vagy tulajdonosai) ugy dontottek, hogy az uresen allo irodakban egni kell a villanynak pusztan azert, hogy ne tunjon elhagyatottnak az epulet.
A nyár egyik legnépszerűbb gyümölcse a dinnye, amit sokszor családi összejöveteleken szolgálnak fel a háziasszonyok. A legtöbben szeletekre vágják a sokszor 5-10 kilós csemegét és így…..
Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok tudják, illetve a nagyon öregek emlékeznek rá, hogy régen minden erősen pörgött, ha a pályatempót valaki tartani akarta vele, még a nagy V8-asok, sorhatosok is, a kisebb…..
romesz 2015.07.20 02:52:29
@tlantos: Nagyon tevedsz , Az oreg autoval igazan elmeny vilagot jarni.
En is 28 eves autoval fogok kb 5000km-t menni iden.
Az elmult 8 evben mindig evvel jarunk es nagy elmeny.
Az igaz viszont, hogy 3 autombol a legfiatalabb is 18 eves es az igazi elmeny a regiekben van.
Szep a formajuk, egyre ritkabb talalkozni hasonloval az utakon es meg autos kozonseg is van mikor tankolunk. Sokszor integetnek es fenykepeznek is.
1984. Dale A. Gardner asztronauta, kezében egy viccnek szánt ELADÓ táblával, miután befogta az "elszabadult" Palapa B-2 és Westar VI műholdakat..
A Flickeren találtam POP SNAP feltöltő albumjai között ezeket a fotókat a nyolcvanas évek Kaliforniájából. Hányféle nem-amerikai autót láthatunk a képeken? ..
Lassan két éve írjuk ezt a blogunkat Ausztráliáról, és rendszeresen kapunk emaileket, megjegyzéseket, hogy túlságosan is szépnek írjuk le ezt az országot, nem lehet igaz, hogy itt minden tényleg ennyire fantasztikus. Habár azért néha említünk nehézségeket is, de tény, hogy nem…..
  A betörők szeretnek biztosra menni és elsődlegesen abba a lakásba törnek be amely üres, - mert a tulajdonosok például szabadságra utaztak. A napokig elhagyott lakás, ahol nincs mozgás, a villanyt se kapcsolják fel előbb utóbb rossz fiuk látókörébe kerülhet. Amennyiben tehát olyan "látvány…..
2013 novembere és 2015 februárja között egyáltalán nem írtam Dezsőről – az volt a terv: majd ha purrog szépen és végre jó lett a motorja, megírom. A legutóbbi posztban be kellett ismernem, semeddig nem jutottam. Röviden összefoglalom a motorral kapcsolatos ügyeket: – a svéd…..
romesz 2015.04.05 20:24:56
@Diplomat V8: Valoszinu en is azt csinaltam volna, hogy ha mar kint van belole minden akkor vegig nezni mielott vissza kerul az autoba.
De mindenki maskent csinalja es Csikos szeret szenvedni, plusz igy lesz belole ujabb cikk is :)
Thomas Jefferson, az Amerikai Egyesült Államok harmadik elnöke, és felesége, Martha Skelton 10 éven át boldog házasságban éltek, összesen hat gyermekük született. Amikor Martha súlyosan megbetegedett, férje megígérte neki, hogy az asszony halála esetén soha többé nem nősül…..
romesz 2015.02.09 20:03:51
@martineden: Ez szerintem nem aljassag, hanem az akkori gondolkodasmodnak megfelelo erkolcs.
Abban az idoben az emberek nem torodtek annyit a gyerekeikkel mint ma, csak gondolj bele, hogy milyen sok zabigyerek volt akikrol hallottunk olvastunk es az apjuk nem ismerte el oket. Zabigyerek nem orokolte apja nevet sem vagyonat. Tarsadalmon kivul volt.
romesz 2015.02.11 20:31:10
@martineden: A mai erkolcsi felfogas szerint valoszinu igazad van. De a 18dik szazadban mas volt az elfogadott.
Azt se felejtsd el, hogy korabbi evszazadokban mindig a no volt a hibas azert ha nem fiu gyereket szult. De meg ma ia elofordul, hogy kettos itelet van az erkolcsrol.
Ha egy no terhes akkor minden rokon es ismeros megsimogatja a hasat es gratulal neki. De a ferfi hereit senki nem simogatja meg es dicseri, hogy milyen jo munkat vegzett. Haha :P
A mai alighanem a blog történetének egyik leginkább érzelemgazdag írása, vallomás a javából. Szerzője, Mónika az Egyesült Államokban él (immár nem először), és egyszerre birkózik a honvággyal, aggódik kislánya jövőjéért, és próbálja megtalálni a helyes utat. Miközben…..
romesz 2014.09.05 22:36:28
@Zoole[uk]: Akkor neked itt kell enned egyet.

bigtexan.com/72-oz-steak/

Ha egy oran belul megeszed akkor nem kell fizetned.
Az úgy volt, kezdeném a Tanár úr kérem diákjának stílusában – és igazából így is érzem magam –, hogy most lebőgtem. De nemcsak én, hanem, ha lenne türelmem, illetve kedvem, hogy atomokra csesszem szét az idegeimet, akkor név szerint rá tudnék mutatni, hogy mások is, szép…..
Mikor valaki Amerikába érkezik rácsodálkozik, hogy minden olyan nagy. Nagy házak, kertek, autók, tévék, mosógépek, sőt emberek.  Az amerikaiakra jellemző a grandománia, mindenből nagyobbat akarna. Nem elég, hogy nagyobb, legyen újabb, jobb és gyorsabb. A mai felgyorsult világban…..
romesz 2014.07.20 21:45:40
@eßemfaßom meg áll: peldaul foldrenges biztosabb, sokkal jobb a szigelese. Konnyebb viz-gaz, villany szereles.
romesz 2014.07.20 22:29:37
@eßemfaßom meg áll: Talan jobban elmonhatnad, hogy miert gondolod, hogy bs.

Az egys zavas bs-re nem igazan lehet valaszolni.
romesz 2014.07.21 16:56:30
@eßemfaßom meg áll:
1:A foldrenges biztos tegla epulet sokkal tobbe kerul mint egy konnyuszerkezetes epulet.

A nyugati partvidek vegig foldrengeses terulet. Alaszkatol egeszen California deli hataraig nagyon gyakoriak a foldrengesek. A masik, hogy minden teruleten olyan anyagbol epitenek amibol a legtobb van es gazdasagos epiteni. Ott ahol alig van erdo mint peldaul MO-n ott nem fognak fabol epiteni hazat.
Mielott elo veszed azt, hogy a tornado sujtotta teruleten teglabol kellene epiteni, elmondom, hogy a tornado a teglahazat is szetkapja. Egyetlen tornado biztos epitkezes van, a fold alatti bunker.

2: Mig a konnyuszekezetes epuletnel a tartoszerkezet koze teszik be a szigetelest addig a teglanal novelni kell a falvastagasagot ahhoz, hogy hasonlo szigetelest elerjenek.

3: hotehetetlenseg kifejezest nem ertem mit jelent.

4: Lehet, hogy a kutyat nem erdekli, hogy szerelheto e vagy sem. De peldaul engem igen. A csovezetek nem szakad ki a falbol, nem tudom mit gondolsz es hol lattal ilyet. :) A gazcsovet a falban vezetik mert esztetikusabb mint a falon kivuli csovezes. A parna fa pedig minden kb 50 centin van. (16inch)
14 nemzeti parkot, 2 nemzeti emléket (national monument – ezek nagyon hasonlóak a nemzeti parkokhoz, de valami miatt más a jogi státuszuk), 2 állami parkot és 2 élményparkot látogattunk meg utunk során. Csináltattam néhány egyen-pólót magunknak. Ahol sokan voltak, ott sokat…..
Egy interaktív installációról van szó, melyet Alfredo Barsuglia álmodott meg, méghozzá a Mojave sivatag déli részére. A "social pool" névre keresztelt medence nyitva áll a nagyközönség előtt, csak a GPS koordinátákat kell tudni hozzá amit a MAK Center for Art and…..
romesz 2014.07.06 09:47:23
Ha egy kicsit huvosebb lesz akkor megkeresem.

@totalnick: ivo vizet kell vinni.

@firg_firg: sivatag kozepen mindentol tavol nincs szukseg klotyora is.
Styxx, a multiblogger - ráadásul az első magyar blogkrimi szerzője - nem először lep meg remek vendégposzttal. A dalmát giccsházemlékmű után egy egészen más témát fedezett fel egy horvát dizájnoldalon, amit azonmód meg is írt az Urbanistának. Át is adom neki a…..
romesz 2014.02.28 21:35:48
@Holle anyó: Nincs kozmuvesitve valoszinuleg.
Az aram az generatorrol mehet, vizet es gazt pedig tartalybol oldjak meg. Mind kettore van szolgaltato aki rendelesre hazhoz viszi, nem kell a megrendelonek jelen lennie.
Csatorna nincs, valoszinu emeszto es kiepitett "septic field" van.
romesz 2014.02.28 22:15:09
@Ádám: mert magyarnak csak a teglabol epult a haz :)
Pedig lehet sokkal jobban meg van epitve mint azok.
romesz 2014.03.01 02:48:58
@béla a görög: a $2.5 ezerben az is benne van.
Puget soundon telen kb 10 celsius van
Szomorú lehúzással találkozott László, akivel új jegyet vetettek az Állatkertben, mivel a National Geographic DVD-k mellé csomagolt ajándékjegyeket elfejeltette kifizteni a forgalmazó ZVK Kft. Biztos tudjátok, hogy Magyarországon is lehet hivatalos National Geographic magazint és…..
Megfejtés: a H6-os héven az utazás díja két megálló között, csak ellentétes irányban. Naiv utas nem tudta meggyőzni az ellenőrkommandót, hogy odafele a járművön vette a jegyét, illetve ez nem izgatta őket: Szigetszentmiklóson élek, Budapesten dolgozok. A munkába járást…..
Amikor hazaértem Amerikából, a legtöbben azt kérdezték tőlem, milyen volt? Mivel ritkán akadt két napom mesélni, ezért legtöbbször csak annyit mondtam, hogy nagy. Nagyok az autók, nagyok a városok, nagyok a kajaadagok, és ennélfogva nagyok az emberek is. A nagy érzés leginkább…..
romesz 2014.02.10 21:36:52
@NemNick: Az SR-71 pilotai urruhaban repultek, de valoszinu akkor sem torolgettek az ablakokat belulrol.
romesz 2014.02.10 21:45:18
@robbob: A Concord gazdasagtalan volt. Nem tudtak olyan aron adni a jegyeket, hogy megteruljon az ut koltsege. Igy is sokkal tobbe kerult a jegy mint egy egyszeru transatlantic utra.
Megígértem Pistának, hogy szombatra összekalapálok egy posztot azokból a képeimből, amiket nem tudtam elsütni sem a BMW 2-es bemutatóban, sem a hétfőn érkező 4-es kabrióban, a Vegas-Los Angeles útra kapott X5-ösről szóló tesztben, de még a BMW Designworks-üzemlátogatásomról…..
romesz 2014.02.09 15:46:17
@grease monkey: haha valoban, nem gondolkoztam north star-onstor egykutya :D
De koszi hogy kijavitottal :D
Az hogy evtizedek ota kaphato a tukor nagy ivben elkerulte figyelmem. A GPS is csak azota van miota okos telefonom van.
Neha bekapcsolom szorakozasnak, de szinte mindig mas iranybol megyek celom fele mint amit a gps javasol.
romesz 2014.02.10 03:37:07
@dgt_:

Akkor meg azt hozzateszem, hogy az eszak-deli, kelet-nyugati irany meghatarozashoz a hazak szamozasa is hozza jon.
Pl, Las Vegas blvd-n lehet azonos szam, de N vagy S elojellel.
A szamozas a Fremont streetnel kezdodik mindket iranyba.
Blokkonkent vagy haztombonkent emelkedik 100-at vagyis minden sarkon szazzal emelkedik az elozo kezdesehez kepest. Igy a szamokbol nagyjabol tudni lehet, hany tombbel van kozelebb vagy tavolabb a celhoz.
romesz 2014.02.10 19:35:01
@dgt_: A dugokat es epitkezeseket a parhuzamos utcakon konnyu elkerulni es a tereloutak sem jelentenek nagy kerulot.
Nem zavaro a szembe suto nap jobban mint a vilag masik orszagaiban. Mikor a nappal szembe megyek engem nem zavar, de en nem is nezek a napra, hanem az uton levo jelzesekre koncentralok (sav elvalaszto, vagy akar szalag korlat) Legfeljebb akit zavar az lassabban megy kicsivel.
Nem mindehol vannak az utcak igy, ha megnezed SF vagy Beverly Hills utcait ott nem ervenyes 100%ban az eszak-del irany.
De a legtobb helyen ervenyes es hasznos.
A Homár tippje szerint a történelmileg kialakult zacskóméreten lusták változtatni, miközben az adók hatására csökkent a töltőmennyiség. Vagy véletlen baleset. Sanyi szerint mindenesetre törvényileg kellene tiltani az ilyet: Tékozlok én is, most pl. családi tévézést, chips…..
Belsőség Frank Sinatra autói 2013.12.07 13:29:09
Olasz szülők gyermekeként született 1915-ben, tizenhat évesen hagyta ott az iskolát, hogy énekeljen. Személyes barátság fűzte Lucky Lucianóhoz és Frank Costellóhoz, az amerikai–olasz maffia keresztapáihoz, és John F. Kennedy és Ronald Reagan amerikai elnökökhöz is. A Las…..